Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Telefony (Smartfony) (https://forum.cdrinfo.pl/f122/)
-   -   Wybór telefonu komórkowego, proszę o pomoc (https://forum.cdrinfo.pl/f122/wybor-telefonu-komorkowego-prosze-o-pomoc-57496/)

mgit 20.11.2016 20:53

Apple jak ma działać... i nic ponadto... Android jak ma nie działać... jak do zdjęć to Samsung Galaxy 7 edge :P

Proste...

andy 20.11.2016 23:41

Cytat:

Napisany przez Smartek
Co miałem telefon (czy to z cyanogen modem czy stockowym ROMem) z Androidem zawsze jakaś aplikacja musiała zakończyć działanie

Otóż Apple nie pokazuje komunikatów kiedy aplikacja się wy***ie :) Tak tak użytkownik nie wie że coś poszło nie tak. Android o tym informuje i stąd przekonanie, że częściej aplikacje się wywalają na Androidzie.
Podobnie kiedyś było z uruchamianiem aplikacji - te na iOS pokazywały "sneak peak" czyli pierwszą ramkę aplikacji aby dać wrażenie "płynności" natomiast Android tego nie robił i było przekonanie, że aplikacje uruchamiają się szybciej...

Jarson 21.11.2016 02:27

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1371893)
Apple jak ma działać... i nic ponadto... Android jak ma nie działać... jak do zdjęć to Samsung Galaxy 7 edge :P

Proste...

No patrz, to powinienem być smutnym człowiekiem, który poniósł życiową klęskę, bo miało mi działać, ale nie działało :P Tymczasem od lat używam Androida i jeszcze jakoś funkcjonuję - a śmiem twierdzić, że używam telefonu do większej ilości zadań niż typowy użytkownik ;)

misiozol 21.11.2016 09:42

Ja sie calkowcie zgadzam z kol. Smartek , mam flagowce od japka i samsunga i coraz bardziej mnie draznily w japku ograniczenia dzielenia sie plikami (na zasadzie chodz wysle ci fajne zdjecie/filmik z dzieciakami o masz japko no szkoda nie da sie, zmien se telefon na normalny) brak ladowania QI no i teraz to gnizado jack itd. do tego stopnia ze japko skonczylo jako podstawka do papieru , smutne ale prawdziwe troche sie tam pogubili bez Jobsa.

ynsiwy 21.11.2016 12:10

Nie mam nic do iphonow. Te nowe wyglądają naprawdę fajnie. Robią już coraz lepsze zdjęcia, ale dla mnie są to po prostu ograniczone telefony.
Nie można pobierać torrentów itp. Ogólnie do dzwonienia i smsów to :spoko:

joujoujou 21.11.2016 14:35

Do dzwonienia i smsów nie trzeba wydawać fury siana na ajfona. :P

Smartek 21.11.2016 17:04

A właśnie, apropo tych QI adapterów - mam w pracy monitory z podstawką do ładowania bezprzewodowego Samsungów. Jak taki QI adapter z allegro chiński za ~30 zł sobie kupię i wepnę do iPhone'a to mi to zabangla?

mgit 21.11.2016 17:17

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1371937)
A właśnie, apropo tych QI adapterów - mam w pracy monitory z podstawką do ładowania bezprzewodowego Samsungów. Jak taki QI adapter z allegro chiński za ~30 zł sobie kupię i wepnę do iPhone'a to mi to zabangla?

Jak se takie coś przyczepisz - to tak :szczerb:

https://i.wpimg.pl/644x567/i.wp.pl/a...ie-01-660.jpeg

Nie żebym się czepiał, ale to psuje wygląd na maksa...

To ja już wole swoją S7 edge co ma wsio w standardzie i do tego wygląda ładnie :rotfl:

Smartek 21.11.2016 17:34

Jakoś powoli wyrastam z hajpu na perfekcyjny wygląd i użyteczność zaczyna przeważać w podejmowaniu decyzji. Planowałem zakup nieprzezroczystego silikinowego etui i wsadzić to za jego plecki. Niczego mi tak w iPhonie nie brakuje jak QuickCharge'a, a potem trzeba w ciągu dnia po pracy gdzieś zadzwonić, a telefonu na noc zapomniałem podłączyć i dupa. Swoją drogą to chyba S8 za rok kupię, zobaczymy jak zmiana z iPhone'a :-). W jakiej cenie są galaxy po premierze?

andy 21.11.2016 17:45

@Smartek teraz można tanio dostać Samsung Galaxy Note! :D

mgit 21.11.2016 19:18

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1371942)
Jakoś powoli wyrastam z hajpu na perfekcyjny wygląd i użyteczność zaczyna przeważać w podejmowaniu decyzji. Planowałem zakup nieprzezroczystego silikinowego etui i wsadzić to za jego plecki. Niczego mi tak w iPhonie nie brakuje jak QuickCharge'a, a potem trzeba w ciągu dnia po pracy gdzieś zadzwonić, a telefonu na noc zapomniałem podłączyć i dupa. Swoją drogą to chyba S8 za rok kupię, zobaczymy jak zmiana z iPhone'a :-). W jakiej cenie są galaxy po premierze?

W cenie dla biedoty... tak 3700 - 4400 zł na start - mowa o nowych prosto ze sklepu tupu mediamarkt :taktak:
Na allegro używki, lub prawie nowe wyrwiesz taniej... trochę tak za 3200 zł...
Mowa oczywiście o cenach w dniu premiery... i 2-3 miesiącach po premierze... potem taniej...

Co do QuickCharge + ładowanie bezprzewodowe - to będziesz miał w iPhone 8! Z zasięgiem do 4,5m od ładowarki - ma być przełom!
Olej te Galaxy dla biedody... wiadomo, że za 4 koła dobrego telefonu się nie zrobi :szczerb:

Seba3 14.12.2016 20:25

Co sądziecie o HTC 630, czy to dobry wybór ? chce właśnie taki kupić.

mgit 14.12.2016 20:28

To HTC jeszcze nie upadło.... :szczerb:

Patrix 14.12.2016 23:02

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1371945)
@Smartek teraz można tanio dostać Samsung Galaxy Note! :D

Mówisz o eksplozjach promocji? k***a

Jak w****ić klienta?
Puścić mu tą reklamę... https://www.youtube.com/watch?v=A7QfFEd-oww

mgit 14.12.2016 23:04

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1373543)
Mówisz o eksplozjach promocji? k***a

Teraz Note to będą w cenie!!!
- W USA blokują najnowszą aktualizacją, możliwość ładowania
- W europie naładujesz tylko do 30%

A i to nikt ich oddać nie che - to coś znaczy :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:13.