![]() |
Jeśli producent oddawał pełną kw z fv to ja ich nie rozumiem.
Chętnie bym oddał. Używanego za tą kw nie sprzedasz. Używanko wychodziło za darmoszkę. |
Pomysl troche ;-). Jak wymieciesz miliony egzemplarzy z rynku i zostanie ich malo to co stanie sie z cena pod wzgledem kolekcjonerskim? ;-)
|
Cytat:
Teraz Ty pomyśl trochę - po co trzymać telefon, który może Ci spalić kwadrat? |
Nie ja ustalam ceny na rynku kolekcjonerskim. Ludzie bardziej ryzykowne przedmioty w domach trzymaja ;-).
|
Chciałbym wymienić iPhone'a 6 na coś nowego. Mam go dwa lata, a po takim czasie już mi się nudzi stara słuchawka. Nie żebym był niezadowolony, bateria trzyma minimum pełną dobę, system śmiga płynnie i stabilnie, właściwie na nic nie narzekam, ale potrzebuję zmiany dla własnego widzimisię i samego faktu posiadania czegoś innego.
Kupiłbym Xiaomi Mi5, narzeczona ma już drugi miesiąc i jest mega zadowolona, ale... no właśnie - szukam czegoś z indukcyjnym ładowaniem, w pracy w biurze mam monitor z ładowarką w podstawie do bezprzewodowego ładowania - telefon i tak tam leży od niechcenia przez osiem godzin, więc miałbym praktycznie zawsze naładowany i odpadłby problem wiecznego zamartwiania się o to gdzie jest wtyczka i czy na pewno nie zapomniałem go na noc podłączyć. Które właściwie telefony mają indukcyjne ładowanie poza Galaxy z serii S6 i S7? Ciężko dotrzeć do takich informacji. |
Cytat:
|
@Smartek a nie lepiej szukać czegoś z QC? Podpięcie go na kilkanaście minut daje ci niezłego kopa energetycznego.
|
@up
Skoro siedzi większość czasu w pracy przed kompem, a telefon może leżeć na podstawce ładującej to czemu nie. Ja bym celował w s7edge albo zwykłą s7 :) |
Takie ciągłe podładowywanie telefonu nie jest zdrowe dla baterii...
|
To się po roku zmieni telefon :-P. Hmm, S7edge wygląda ciekawie, ojciec ma od dwóch tygodni i póki co jest zadowolony, poczekam jeszcze do lutego i zobaczę czy pojawi się coś ciekawszego.
|
Cytat:
|
Co innego jest podładować rac na jakiś czas przez szybkie ładowanie a co innego trzymanie telefonu non stop podpiętego pod ładowarkę.
U siebie używam QC od pół roku raczej często (weekendy kiedy jestem w domu) i nie zauważyłem spadku pojemności. |
Niby w przystępnej formie wyjaśnione jak działa Dash Charge jednak dalej nie łapie...:niepow::D
https://www.youtube.com/watch?v=mpQIDeu1DCE |
Proste w wielkim skrocie tylko dedykowana ladowarka sie nadaje bo to ona prowadzi konwersje z 5v na 4.2v i obsluguje inteligentne ladowanie a nie telefon :P
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:37. |