![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a skąd ty to wiesz, masz go chociaż
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdzieś w prasie pisali,że jak kupimy podróbkę ajfona to popełniamy przestępstwo i jesteśmy paserami ! Och****i chyba .... Jak kupisz podróbkę i jest g.. warta to po prostu Twoja strata i tyle. Oto życie w kapitaliźmie ale Wielki Brat. W USA policja może już poczepiać wszystkim GPSy bez zezwolenia sądu i prokuratury...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bawiłem się przez tydzień podróbką E51 - koszmar
![]() Przykładowo klawisze tak głośno (mechanicznie) klikają, że słychać je w drugim pokoju a dźwięki wyciszone... Wyświetlacz kolory jakieś takie martwe a kąty widzenia... jest tylko jeden kąt widzenia - inne kąty to negatyw obrazu. Soft to imitacja symbiana była (w dodatku chińsko-polska), javy brak aparat rozdzielczość jakieś 0.2mpix. Pomijam to, że taki sprzęt nie jest testowany pod względem norm promieniowania (czacha dymi). Moim zdaniem stówy byłoby szkoda, a trzech to już w ogóle o szarych komórkach nie wspomnę ![]() Wyleczyłem się z wszelkich tego typu gadżetów po paru dniach testów. Widać musicie się sami wyleczyć z tego ![]() Wszelkie tego typu wynalazki to klony samych siebie tylko w różnych obudowach, z różnymi wyświetlaczami (wielkość) i różnie udekorowanym "softem". W dodatku jeśli taka podróbka ma w nazwie iphone/nokia/htc i tak dalej to jesteś 100% paserem, sprzęt podlega konfiskacie a właściciel ma nieprzyjemności. Urządzenia (nawet te bardzo podobne) ale nie nazywające się w "sposób mylny" są legalne.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 30.08.2010 o godz. 00:43 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Po drugie - marki, które wymieniłeś, są znane, ale też bez przesady - raz, że pomimo swojej popularności i tak nie dla każdego, a dwa, że nie ma przecież obowiązku (i nie można tego zakładać) znajomości wszystkich marek, które występują na świecie. A w tym wypadku oczekujesz, że potencjalny nabywca będzie na pewno wiedział, że kupuje podróbkę. Owszem, ty czy ja będziemy, ale jak np. skusi się na to ktoś kompletnie nieobeznany w temacie, bo akurat ten telefon i opis mu się spodoba? Prawo pewnie stoi tu po stronie dużych producentów, ale zupełnie mnie to nie przekonuje..
|
|
|
|
#5 |
|
Pingwin specjalista.
Chip 09/2010 str. 42 w tej sprawie wypowiedział się adwokat z kancelarii KRR
Podróba iPhone - SciPhone jest legalna, nie ma na nim loga Apple i funkcjonuje pod własną marką - to, że jest podobny to nic.
|
|
|
#6 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ale dla mnie tu chodziło raczej o legalność jego sprzedaży. Niby kupno to to samo, ale nie do końca, tak więc pozostaję przy tym, że konsument nie ma obowiązku znać wszystkich marek i być w stanie samodzielnie odróżnić, co jest oryginałem, a co nie (pomijając oczywiście wyraźną różnicę w cenie, która jest wystarczającą wskazówką podróbki).
|
|
|
|
#7 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowy srajfon oficjalnie w Erze i Orange! Fanatycy do salonów!
![]() ERA ![]() ORANGE @ 16GB @ 36 miesięcy ![]() ORANGE @ 32GB @ 36 miesięcy ![]() ORANGE @ 24 miesiące ![]() Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 30.08.2010 o godz. 16:51 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
Tak masz rację, jednak "tak się przyjęło" bo teoretycznie ma na śladować oryginał.
|
|
|
#9 | ||
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, że załapiesz o co mi chodziło w tym cytacie ![]() Windows Phone 7, iOS i Android ***8211; porównanie klientów e-mail Moim zdaniem w ogólnym rozrachunku najlepiej wypadł klient WP7.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 30.08.2010 o godz. 19:37 |
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Rozwiązania patentowe to nie tylko nazwa, ale także wiele różnych rozwiązań i coś nie musi być wcale dokładną kopią oryginału, żeby zostać uznane za podróbkę.
|
|
|
|
#11 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pojawiło się oficjalne FROYO na Galaxy - od wczoraj śmiga na fonie - całkiem przyjemnie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem chodzi raczej o plagiat/imitację (designu, rozwiązań), bo podróbka ma na celu być sprzedana jako produkt oryginalny.
Podróbki iPhone zwykły użytkownik nie odróżni od prawdziwego. Będzie sie nazywać iPhone, mieć logo Apple, tyle tylko że nie będzie dziełem Apple i nie Apple na nim zarobi. Załóżmy że Foxconn sprzedał design innej chińskiej fabryce, a oni tłuką iPhone bez porozumienia z Apple. To jest podróbka i jest nielegalna. Klient chce wiedzieć że jego perfumy Chanel to prawdziwe Chanel, ale nie chińska podróbka kupiona w cenie oryginału. A jeżeli to imitacja, to niech nazywa sie Hanell i kosztuje pół tego co oryginał (i nawet niekoniecznie musi być gorsze od oryginału ).Głównym powodem walki z podróbkami jest chronienie marki producenta oryginału. Ktoś kupi chińską koszulkę "adidas" która straci kolory po jednym praniu, to oberwie sie firmie Adidas. Nie dość że nie zarobią, to jeszcze wizerunek marki straci. Ale jeżeli koszulka będzie identyczna ale marki Abidos to juz problemu nie ma ![]() Ale to co piszesz jest akceptowalne, bo podróbka jest w mowie potocznej właśnie tłumaczona jako imitacja. Imitacje iPhone zapewne nie naruszają nawet żadnego z patentów, ze względu słabe zaawansowanie technologiczne (brak multitouch itd). edit: widze że Andy mnie ubiegł. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 31.08.2010 o godz. 10:39 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
wlasnie dostalem do testow SE X10i
szczerze zadna rewelacja ... i jeszcze te problemy z dzialaniem widget'ow jako fanboy se moge stwierdzic jedno - kupa
|
|
|
#14 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No uważaj, bo zostaniesz wykreślony dyscyplinarnie z listy fanbojów
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ta ...
nokia 8800 arte shaphire - mi nie lezy Sony Ericsson X10 - to pomylka chcial bym sprawdzic jeszcze jakas sluchawke na androidzie - ale po wyczytaniu komentarzy przy aplikacjach w markecie "... na galaxy s nie dziala ...", "... nie uruchamia sie na x10 mini ..." to chyba sobie daruje ,,, iphone 3GS - jeszcze ujdzie moze jeszcze przetestuje SE w995 bo c905 ostatniego treningu nie przezyl ...
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|