![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
#2881 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prezesik ma racje. Dzwonic z niego. Nie dzwonilem, to sie nie wypowiem. I zgodze sie, ze w tym celu lepiej kupic markowy telefon o ubozszych mozliwosciach, bo skoro sprzet nie wyrabia to nie laduje mu sie funkcji na eile, a i menu jest w markowych sluchawkach przetlumaczone na jezyk polski W PELNI...
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2882 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
idźmy dalej, chińska nokia
http://allegro.pl/n97-fm-dual-sim-qw...9.html#gallery skąd wiecie, że sie rozsypie, mam drugiego chińskiego lapka, nie rozsypał się, ten pierwszy też nie, mam chiński aparat foto, żyje już cztery lata, nie rozsypał się.
|
|
|
#2883 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ojejku!
Kup sobie. Sto pięćdziesiąt nie majątek. Nawet jak się rozsypie. |
|
|
|
|
|
#2884 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
ale ty go będziesz testował
![]()
c'est la vie !!! Ostatnio zmieniany przez Zetoxa : 28.08.2010 o godz. 10:17 |
|
|
|
|
|
#2885 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() Kup, prześlij do mnie. Ja mogę testować... Do upadłego. |
|
|
|
|
|
#2886 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie chce mi się oglądać całości, ale wygląda to całkiem przyzwoicie. A już na pewno podoba mi się możliwość używania dwóch kart sim i.. tuner telewizyjny
![]() Fakt, że to ostatnie to bajer, ale jeśli nie wpływa na pozostałą funkcjonalność urządzenia i nie rzuca się w oczy (antenka ładnie schowana), to ja jestem za. Nie raz robię coś przy komputerze, a wiem, że np. leci jakaś transmisja sportowa. Takie małe przenośne coś, co można wtedy postawić na biurku i włączyć w tle, byłoby dla mnie idealne. Żaden 'szanujący' się producent pewnie czegoś takiego nie dołączy, ale jak widać, da się i może to fajnie działać. Zaczynam się też zastanawiać.. Jeśli Chińczycy polepszą jeszcze jakość tych telefonów (a nie wątpię, że zrobią to na pewno) to zacznie to być realna konkurencja dla tych dużych firm. Po co w tym momencie płacić 1500-2500 zł za coś, co w nieco tylko gorszym wydaniu można mieć za 200-300. Bo firmowe? Chyba tylko przez logo, bo przecież robione w tym samym miejscu, niewykluczone, że przez te same osoby. A jeszcze tak, jak w przypadku Sony Ericcsona. HTC czy kilku innych producentów większość ceny urządzenia stanowią faktyczne koszty materiałowe, tak np. przy Iphonie większość to "prestiż" za markę. Osobiście średnio (znaczy się wcale) jestem zainteresowany płaceniem za to..
|
|
|
#2887 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
no właśnie, w godzinach pracy robimy ajfona
a po godzinach jego chińską wersję, to prawdopodobne
|
|
|
#2888 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
Gdzieś w prasie pisali,że jak kupimy podróbkę ajfona to popełniamy przestępstwo i jesteśmy paserami ! Och****i chyba .... Jak kupisz podróbkę i jest g.. warta to po prostu Twoja strata i tyle. Oto życie w kapitaliźmie ale Wielki Brat. W USA policja może już poczepiać wszystkim GPSy bez zezwolenia sądu i prokuratury...
|
|
|
|
|
|
#2889 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
W dużo DUŻO gorszym wydaniu...
![]() Tego "Tigera WG3" można kupić tylko przez to że ma WLAN i TV i tylko do tego, dual sim i cała reszta w tym "telefonie" to koszmar. Dodatkowo bateria no name - z chińskimi napisami - nie wiadomo jak długo pociągnie czy nie wyleje a o zamienniku zapomnij. Też czytałem ten art. w Chipie i całkowicie się z nimi zgadzam.
|
|
|
#2890 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
a skąd ty to wiesz, masz go chociaż
|
|
|
#2891 |
|
Pingwin specjalista.
Bawiłem się przez tydzień podróbką E51 - koszmar
![]() Przykładowo klawisze tak głośno (mechanicznie) klikają, że słychać je w drugim pokoju a dźwięki wyciszone... Wyświetlacz kolory jakieś takie martwe a kąty widzenia... jest tylko jeden kąt widzenia - inne kąty to negatyw obrazu. Soft to imitacja symbiana była (w dodatku chińsko-polska), javy brak aparat rozdzielczość jakieś 0.2mpix. Pomijam to, że taki sprzęt nie jest testowany pod względem norm promieniowania (czacha dymi). Moim zdaniem stówy byłoby szkoda, a trzech to już w ogóle o szarych komórkach nie wspomnę ![]() Wyleczyłem się z wszelkich tego typu gadżetów po paru dniach testów. Widać musicie się sami wyleczyć z tego ![]() Wszelkie tego typu wynalazki to klony samych siebie tylko w różnych obudowach, z różnymi wyświetlaczami (wielkość) i różnie udekorowanym "softem". W dodatku jeśli taka podróbka ma w nazwie iphone/nokia/htc i tak dalej to jesteś 100% paserem, sprzęt podlega konfiskacie a właściciel ma nieprzyjemności. Urządzenia (nawet te bardzo podobne) ale nie nazywające się w "sposób mylny" są legalne.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 30.08.2010 o godz. 00:43 |
|
|
|
|
|
#2892 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Po drugie - marki, które wymieniłeś, są znane, ale też bez przesady - raz, że pomimo swojej popularności i tak nie dla każdego, a dwa, że nie ma przecież obowiązku (i nie można tego zakładać) znajomości wszystkich marek, które występują na świecie. A w tym wypadku oczekujesz, że potencjalny nabywca będzie na pewno wiedział, że kupuje podróbkę. Owszem, ty czy ja będziemy, ale jak np. skusi się na to ktoś kompletnie nieobeznany w temacie, bo akurat ten telefon i opis mu się spodoba? Prawo pewnie stoi tu po stronie dużych producentów, ale zupełnie mnie to nie przekonuje..
|
|
|
|
#2893 |
|
Pingwin specjalista.
Chip 09/2010 str. 42 w tej sprawie wypowiedział się adwokat z kancelarii KRR
Podróba iPhone - SciPhone jest legalna, nie ma na nim loga Apple i funkcjonuje pod własną marką - to, że jest podobny to nic.
|
|
|
#2894 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nowy srajfon oficjalnie w Erze i Orange! Fanatycy do salonów!
![]() ERA ![]() ORANGE @ 16GB @ 36 miesięcy ![]() ORANGE @ 32GB @ 36 miesięcy ![]() ORANGE @ 24 miesiące ![]() Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 30.08.2010 o godz. 16:51 |
|
|
|
|
|
|
#2895 |
|
Pingwin specjalista.
Tak masz rację, jednak "tak się przyjęło" bo teoretycznie ma na śladować oryginał.
|
![]() |
| Tagi |
| mobile |
|
|