![]() |
Wiele osób po wyjściu Siri dostawało orgazmu. Podniecali się jak to jest rewolucyjne i amejzing i w ogóle... a tak na prawdę w 90% istniało to już wcześniej!
Można było wysyłać smsy (send text to ...), pokazywać na mapie (view a map ...) czy kilkanaście innych. http://www.google.com/mobile/voice-actions/ Google Voice nie obsługiwało, nie obsługuje nadal poleceń typu "czy dzisiaj będzie padać" itp, które w Siri tak na prawdę są obsługiwane przez Wolfram Alpha. Tak te zapytania są przerabiane przez serwery Siri na text i przesyłane do WolframAlpha gdzie zachodzi cała magia! Apple jest dalej takie rewolucyjne? Bo jak dla mnie kradną pomysły innym i publikują je jako swoje dzieła ;-) Poniżej filmik o możliwościach Google Search: P.S. Ta funkcja weszła w 2010 roku... ;) |
sila dzielenia sie naszymi kontaktami z firmami zewnetrzyni to i owszem
|
Nie kazdy, ale wiekszosc. Mac OS X i iOS to Unixy, ale ich sila jest fakt, ze nie zameczaja uzytkownika takim wlasnie technicznym zargonem zachowujac jednoczesnie UNIXowa stabilnosc. To jest ich prawdziwa sila.
EDIT : Wlasnie poczytalem o nowych Samsungach i uczciwie przyznaje, ze podobaja mi sie dwie rzeczy - projektor w Galaxy Beam (ciekawe jakiej jakosci bedzie obraz) i tylna obudowa Galaxy S3 - ma byc CERAMICZNA! Chcialbym tego dotknac... Tylko szkoda ze ekran jak zwykle kobylasty :-/... |
Cytat:
Oczywiście różnica jest taka, że ja tego roota musiałem sam zrobić co oznacza, że jestem świadomy plusów, jak i minusów tego czynu: "With great power, comes great responsibility" Cytat:
Jednym z wielu plusów roota jest możliwość odinstalowania KAŻDEJ aplikacji z systemu. |
Widzisz... Sek w tym, ze normalny uzytkownik nie ma pojecia co znaczy to wyswietlone esperanto... O.o
EDIT - Ale widze w tle ikonke Plexa i za to pochwale :-)! To chyba najlepszy odtwarzacz z wbudowana biblioteka filmowa na rynku, a aplikacja mobilna znaczaco poszerza jego mozliwosci (praktycznie co tydzien zaczynam film w wannie na iPhone, a koncze na TV)! |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Dzięki uzyskaniu uprawnień roota mogłem zainstalować np. firewalla na androidzie, znaczy nakładkę GUI na iptables (DroidWall), dzięki czemu mam całkowitą kontrolę kto z netu korzysta a kto nie... :) Takie okienko wyskakuje gdy jakaś aplikacja zapragnie być bogiem na moim telefonie: Załącznik 59093 |
Lacze sie z Toba w bolu ;-)...
|
Prędzej czy później musiało to nastąpić.... :D
ROOTED! |
oj tam oj tam
apple cos wymysli, np, ze ukradli im pomysl z 4 jajkami albo cos jeszcze glupszego |
Cytat:
Dlatego np. ja nie potrafię się rozstać z GO Launcher EX. Bije na głowę ten z Sens 3.0. Cytat:
Cytat:
Podkreślając oficjalny chciałem podkreślić, że niedługo będzie już stabilny ICS dla Sony XPERIA. Możesz w to uwierzyć lub nie, ale większość ROMów nieoficjalnych bije na głowę oficjalne. Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o wygląd to cóż. Wszystkie dzisiejsze systemy (oprócz WP7) czerpią design ze zwykłych komórek. Główny ekran, ikonki... Różni je tylko dotykowy interfejs. P.S. Jutro MWC. HTC One X z Tegrą3 i czterordzeniowym prockiem ma szansę zabić wszystko co powstało ;) |
Cytat:
Nie wszystko robi się dla pieniędzy... :sciana: |
Cytat:
skoncz juz z ta kopia bo to kolejna nieudolnosc jobbsa i jego ekipy. dobrze wiedzieli, ze system ma potencjal i przegoni ios a apple zacznie tracic rynek, co doskonale obserwujemy od dawna Cytat:
edyta @andy pieknie widac reke panow od cyangenmoda. takiej plynnosci panowie z SE jeszcze nie mieli :) |
W standardzie nie lezy pozyskiwanie wiedzy na temat systemu bedacego nieudolna kserokopia iOSa ;-)...
No to skoro wspolpracuja, to czemu te ich - jak to tam - ROMy sa takie kiepskie? |
Cytat:
tworcy romow na Xperie wspopracuja juz z sony a inni od romow na samsunga z samsungiem.... coz, widac twoj brak wiedzy i checi doksztalcenia sie odbiega od przyjetych standardow, a szkoda Cytat:
ciekawe dlaczego? |
Ruda.... A wolisz, wacpan, blondynki? ;-]
|
Blondynka?
|
To czemu ich nie pozatrudnia firma jak nie umieja napisac systemu?
BTW - Wczoraj odwiedzil mnie kumpel ze swoja dziewczyna, ktora miala Galaxy S2... Plynnosc lepsza, ale... to jeszcze nie to - machanie ekranami nie jest w stu procentach zgodne z ruchem mojego palca, a to wplywa znaczaco na user experience... Odgraza sie, ze jak znajdzie kupca na S2 - kupuje iPhone'a... No i czemu tu sie dziwic? ;-) |
Cytat:
pierw sprawdz a pozniej gadaj. dla przykladu: 1. xperia x8,kernel alfsa + np gingerdx = nie dosc, ze android 2.3.x czyli ginger to jeszcze chodzi 10 razy szybciej niz rom orginalny 2.2. jesli masz zamiar napisac o stabilnosci albo cos to pierw poszukaj 2. kilka modeli HTC i rom revolution HD - zmontowany przez polaka, nie dosc, ze sense 3.5 (zamiast 2.1 jak w desire z lub 3.0 z nowszych modeli) to telefony zaczaly chodzic szybciej a rom bazuje na ORGINALNYM z sensation xl takze kolejny raz zaliczasz FACEPALM |
Cytat:
|
|
Z tego co czytałem kiedyś to tylko kilka modeli, a nie wszystkie. Choć dobre i to.
Każdy telefon powinien być otwarty, tak samo jak każdy komputer i każda konsola. Na życzenie oczywiście. :| |
oficjalny czy nieoficjalny...
nie ma sie co juz oszukiwac, prawie na kazdy telefon sa romy lepsze niz te od producenta HTC to zrozumialo i udostepnilo odblokowanie bootloadera, nie tracac przy tym gwarancji |
No tak. Jednak to jest oficjalny. Świetnie to chodzi. Najbardziej podoba mi się menadżer uruchomionych aplikacji ;)
|
juz dawno porty ICS byly :P
|
Beta ROM z Androidem 4 @ XPERIA
|
Cytat:
Tak czy siak ciekawa wiadomość dla użytkowników Androida. Osobiście zostaję przy SugarSync z 5GB. Do moich potrzeb w zupełności wystarczy. |
Jeżeli rewolucją nazywasz uzależnianie sie od wielkiej korporacji to wole przespać :)
|
Kto chce ten przesypia rewolucje - nic mi do tego ;-)...
|
bo chmura sama w sobie jest niewiele warta :)
|
Rok temu bylo dla uzytkownikow iPhone ;-). Mam od dawna, ale nie uzywam - usluga w wydaniu free bez aplikacji desktopowej umozliwiajacej synchronizacje folderow jest niewiele warta...
|
|
Power Amp?
|
Poszukuję jakiegoś odtwarzacza audio, który spełniałby takie kryteria jak:
- shuffle ale bez powtarzania utworów (przesłuchałem wszystkie utwory i stop) -pokazuje łączną ilość utworów do odtworzenia oraz ewentualnie ile już przesłuchałem -ma korektor -mógłby być darmowy bo nie mam karty kredytowej (ewentualnie płatny to będę jakoś szukał sposobności aby go zakupić jeśli spełni moje oczekiwania). Sprawdzałem MortPlayer Music ale on nie posiada takiego shuffletylko powtarza utwory. Mam aktualnie MixZing Basic i niby jest ok tylko nie pokazuje ilości utworów oraz ma lekkie przycinki podczas odtwarzania co jest czasami denerwujące. Nie chce mi się szukać w ciemno kolejnych bardziej lub mniej udanych bo jest tego sporo, także jakby ktoś miał jakąś propozycję to prosiłbym o naprowadzenie na konkretny "model" odtwarzacza. Pozdrawiam |
to wez sie zapoznaj z innymi metodami synchronizacji chocby winampa z telefonem
nawet na bazie bibliotek...tyle, ze pliki sa ladnie poukladane i onazwowane :D tak, wiem, to wada bo iphona robi burdel z plikami... |
A z czym innym sobie wyobrazasz synchornizacje - z Winampem? ;-]
Jest 2012 rok - nie bede przenosil plikow jak za czasow Krola Cwieczka... |
czizas
a myslalem, ze andek bedzie wolny od tego syfu |
|
trafi na xda to zaraz zacznie dzialac wiecej rzeczy
|
Bo nie ma rzeczy niemożliwych... Nokia N9 z Androidem ;)
http://www.conowego.pl/aktualnosci/n...oidem-40-4564/ |
Cytat:
Podobnie robi też Apple... Jeżeli mamy karać za tego typu działania to powinniśmy karać równo. Nie uważasz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety temu winne jest prawo. Cytat:
Według mnie Google wyróżnia się na duży plus. Dzięki nim masz dostęp do wielu usług za prawie darmo (mają dostęp do twoich danych). Wykorzystują i wspierają wolne oprogramowanie. Pewnie zarzucisz mi zaraz, że wykorzystują je do swoich celów. Tak wykorzystują. Jednak na tym polega idea wolnego oprogramowania. Czy Apple, Albo MS jest choć trochę podobne w tym kierunku? NIE. Po drugie, nikt nie zmusza Cię do korzystania z dodatkowych usług. Mając konto na G+ nie musisz wcale z niego korzystać przecież. Android do działania nie wymaga konta w Markecie, choć przyznam, że Google powinno umożliwić ściąganie aplikacji darmowych bez posiadania konta w Markecie. Jednak nawet teraz masz większą wolność niż w przypadku Apple czy MS. Możesz sobie instalować aplikacje spoza marketu - wystarczy w opcjach androida odznaczyć jeden *******niczek. Cytat:
Wracając jeszcze do tej kary i uzasadnienia to trochę w tym racji jest. Google może po ubiciu konkurencji wprowadzić opłaty (jest to wątpliwe - są przecież odpowiednie organy antymonopolowe) i czerpać korzyści. Jednak z drugiej strony to produkt powinien się obronić sam. Jeżeli jeden programista napisze ciekawy program np. do zadań i będzie go sprzedawał za powiedzmy 4zł, a inny napisze o wiele ciekawszą i lepszą aplikacje i udostępni za darmo to czy to znaczy, że ten pierwszy może pozwać drugiego i zażądać odszkodowania? To produkt powinien obronić się sam... Jakiś czas temu zakupiłem programik AutomateIt w wersji PRO. Wcześniej używałem darmowej wersji. Zapłaciłem za niego ok 4zł. Akurat w tym wypadku było warto. Ale np. do zadań używam Any.do, które jest za "darmo"(wymaga niestety dostępu do wielu rzeczy, jednak na to się godzę) i nie wyobrażam sobie płacić za gorszą aplikację tylko dlatego aby jej autor miał co jeść. Niech napisze coś porządnego to z chęcią kupię. |
ja znam taka jedna osobe. wlasnie po to ma tylko gmail :)
i nie jest mu ciezko z tym :P |
Nie musisz, ale w praktyce nie widziałem nikogo kto by sobie tak życie utrudniał.
|
w androdzie konto google jest potrzebne tylko do android market, a uzywac go nie musisz, podobnie jak gmaila :)
|
W sumie to niestety nie.
Google jako firma czerpiąca zyski z dużej ilosci źródeł może sobie pozwolić na wydanie darmowej nawigacji, bo zwiększa atrakcyjność ich produktów i napędza zyski (Nawigacja -> Android -> Google Maps -> Wyszukiwarka i Gmail) także zwróci im sie z nawiązką. Tak działa Google - różnorodnością darmowych (i połączonych ze sobą!) produktów uzależnia nas od siebie. Z kolei firma kartograficzna nie zajmie sie sprzedażą warzyw czy produkcją rowerów, żeby rozdawać mapy za darmo i ma przechlapane. I w ten sposób wielkie firmy wykańczają te małe. Google jest dla mnie najgorsze, bo to firma "wirusowa". Korzystasz z Androida - więc wciskają Gmail. Masz GMail to masz Google Docs, Picase, YouTube i koniecznie załóż Google Plus. A za każdym razem jak będziesz sie logować - będą przypominać że jeszcze nie zainstalowałeś Chrome a jest najlepsze :sciana:. A uczciwi do końca nie są, chociażby ostatnio wyszła afera że pozycjonują swoje produkty w wynikach wyszukiwania. |
|
Nie, ma sie dobrze, jak zwykle ;-)!
|
Ajfon zamarzł? :>
|
Przypominam tylko, ze od polityki jest wylacznie jeden jedyny temat na forum. Jesli zamierzasz rozwijac swoja mysl, to nie radze...
|
Demek, a kto wyjaśniał, Boni? lol2
|
A co mają "urządzenia i komponenty" i ich "wytwarzanie" do JB? Skończy to się co najwyżej handel takimi usługami.
|
@bartez zeby sie stalo prawem unijnym musza podpisac wszyscy. bylo to juz dokladnie wyjasnione
|
Cytat:
A co to organizacji, z którymi było to konsultowane to: Business Software Alliance ***8211; Sołtysiński, Kawecki & Szlęzak Federacja Stowarzyszeń Naukowo Technicznych NOT Fundacja Ochrony Twórczości Audiowizualnej Krajowa Izba Producentów Audiowizualnych Polska Izba Informatyki i Telekomunikacji Polska Izba Komunikacji Elektronicznej Polskie Stowarzyszenie Wytwórców Produktów Markowych ProMarka Stowarzyszenie Aktorów Filmowych i Telewizyjnych SAFT Stowarzyszenie Architektów Polskich Stowarzyszenie Artystów Wykonawców Utworów Muzycznych i Słowno-Muzycznych SAWP Stowarzyszenie Autorów i Wydawców ***8220;Polska Książka***8221; Stowarzyszenie Autorów ZAiKS Stowarzyszenie Dystrybutorów Programów Telewizyjnych ***8220;SYGNAŁ***8221; Stowarzyszenie Filmowców Polskich Stowarzyszenie Ochrony Własności Przemysłowej Stowarzyszenie Polski Rynek Oprogramowania PRO Stowarzyszenie Twórców Ludowych Stowarzyszenie Wydawców REPROPOL Stowarzyszenie Zbiorowego Zarządzania Prawami Autorskimi Twórców Dzieł Naukowych i Technicznych KOPIPOL Telewizja POLSAT S.A. Telewizja Polska S.A. TVN S.A. Związek Artystów Scen Polskich ZASP Związek Artystów Wykonawców STOART Związek Polskich Artystów Fotografików Związek Polskich Artystów Plastyków Związek Producentów Audio Video ZPAV To tak, jakby banki zaproponowały nową ustawę i na konsultacje zaproszono jedynie ich przedstawicieli, z pytaniem, jak by tu jeszcze dowalić klientom. Porażka jednym słowem |
m@x sie cieszy bo jest nadzieja, ze zabronia JB
jakby sie bylo z czego cieszyc ;] |
ACTA muszą wpierw podpisać wszystkie kraje, póki co kilka nie podpisało.
Później procedura w poszczególnych parlamentach. Na końcu zatwierdzi parlament europejski - jeśli wcześniej zatwierdzą parlamenty wszystkich krajów unii. Droga więc jeszcze daleka i bliska, ale ostatnio jakby znacznie się wydłużyła. Nic nie jest przesądzone. PS W radiu dziś słyszałem, że wczesniejsze konsultacje, które to rzekomo się odbyły - odbyły się rzeczywiście, ale tylko z organizacjami związanymi z prawami autorskimi, czyli żywotnie zainteresowanymi wprowadzeniem tego w życie :rotfl: Dla całej reszty temat był tajny łamany przez poufny. |
ACTA i tak bedzie obowiązywać, pomijając kary, niezależnie od tego czy ją ratyfikujemy :czytaj:
http://www.sfora.pl/ACTA-nie-da-sie-...w-zycie-a40068 A zapisów ACTA nie można zmieniać po podpisaniu, więc na nic protesty. Rząd zrobił wszystkich w konia i jeżeli obiecuje coś teraz to znaczy że znowu kłamie. Z resztą ACTA była priorytetem polskiej prezydencji, więc dlaczego mieliby nie podpisać czegoś do czego sie przyczynili? To że zostanie podpisana to było więcej niż pewne. |
o ile acta wejdzie, moze za pol roku moze za rok a moze nie wejdzie :D
a sam paragraf ma sie nijak do telefonu :) |
|
czytalismy to juz wczoraj...
|
http://myapple.pl/content/2655-steve...ndroidzie.html - z perspektywy bardziej geeka (jakim Wozniak jest) niz uzytkownika, wiec powinno Wam przypasc do gustu ;-)...
|
tego typu telefon jest od tego zeby go uzywac, jak najwiecej
|
@Max Fakt chwalić nie ma się za bardzo czym na chwilę obecną, to efekt ok 1h pracy - tyle zajeło mi ustawienie lunchera pod siebie.
Za to osoby publikujące swój pulpit w pewnym serwisie - http://mycolorscreen.com mają czym :) Co do ewentu Apple to jest tam dlatego bo podpiąłem sobie pewną kategorię o oprogramowaniu z http://www.zapaday.com/home/ @Bartez launcher to GO Launcher EX, widget do kalendarza to Simple Calendar, natomiast do zadań Any.Do. Ma integrację z zadaniami z Google Tasks. Działa to całkiem przyjemnie. Do baterii to Battery Life, rozkład MPK to Transportoid, natomiast ten od przełączników to Widgetstoid. @Woitas Sensation kupiłem po to aby z niego korzystać, a nie żeby leżał... Używam go bardzo intensywnie. |
... A bateri***281; ***322;aduje pewnie 2x ddzinnie :D
Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
Cytat:
tym, ze moze ustawic swoj telefon tak jak JEMU pasuje ot chocby wlasnie tym :D |
andy, możesz napisać, co to za launcher i jakie widżety masz ustawione? Szczególnie ten kalendarz i to do mnie interesuje. To do z Google task, czy jak to się tam nazywa?
|
I czym tu sie chwalic...? ;-)
Gratuluje jednak, ze uwzgledniles jutrzejszy event Apple w kalendarzu :-)! |
Ilość załączników: 5
W związku z tym, że zmieniłem Lunchera to chciałem pochwalić się nowym pulpitem. Nic specjalnego ;)
Załącznik 58831Załącznik 58832 Załącznik 58833Załącznik 58834 Załącznik 58835 |
ICS @ Transformer
|
No. A jak go złamać to cztery.
|
Jakoś Millerowi udało się przejść przez tą "ścisłą kontrolę". A wiemy o tym tylko dlatego, że sam się przyznał...
Dzięki, jak to nazwałeś "amatorskim narzędziom", można paradoksalnie lepiej zabezpieczyć telefon. Każdy kij ma dwa końce. ;) |
Oficjalnie zaprzeczam - nie ma wirusow na iOS! Nie maja jak sie tam dostac (scisla kontrola nad App Store oraz brak praw administratora dla uzytkownika mobile na ktorym domyslnie dziala iPhone). Chyba ze ktos amatorskimi narzedziami robi jailbreak, ale wowczas sam sie wystawia na atak. Siedze na koniu.
|
M@X, na wszystko są wirusy itp. Każdy system operacyjny jaki wymyślił człowiek. Nawet Twój ukochany iOS...
To jest temat o "apkach" na Androida. W zasadzie to już nie... ;] |
Cytat:
|
Cytat:
Źródło http://android.com.pl/news/rozne/350...2012-roku.html |
ESET? To na Androida sa... WIRUSY?! xD
|
ale niektore osoby naciagaja to i owo w zaleznosci czy to dziala na + czy -
szczegolnie m@x |
z przyjemnością na początku sobie przeleciałem przez wszystkie opcje - ustawiłem raz i zapomniałem o nich ;-)
|
Cytat:
Chcesz żeby ludzie byli tacy sami, używali tego samego, myśleli tak samo, mieli takie same potrzeby itd. Przynajmniej tak to wygląda. :sciana: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U siebie w pracy wysyłałem zaproszenie do GroupWise od Novella, i też bez problemu dodawało do kalendarza. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedynie dialer się uchował bo jest świetny: - gdy dzwoni telefon i wyczuje, że jest w ruchu to przycisza się (potrząśnięcie itp), gdy dzwoni i odwrócę ekranem do dołu to się wyłącza dźwięk i wibracja. Gdy natomiast odwrócę go do dołu ekranem to włącza się zestaw głośnomówiący. - wyszukiwanie kontaktu przez wpisywanie cyferek - dialer dopasowuje cyferki do literek i w szybki sposób możemy do kogoś zadzwonić etc. |
Motorola Flipout.
|
a jaka sluchawka?
|
Dzis mialem okazje duzo dluzej niz zwykle poobcowac z Androidem (moja mama skorzystala z promocyjnych warunkow przy przedluzaniu umowy zaopatrzajac sie w smartfona). Co moge powiedziec***8230;?
Na plus : - Naprawde niezla plynnosc dzialania. Nic nie cielo ani nie zamulalo jak na maszynach, z ktorymi wczesniej mialem do czynienia. Widocznie sprawdza sie zlota zasada, ze oprogramowanie w ktorym sie nie grzebie dziala bardzo dobrze. I jesli producent nie zapewnia aktualizacji do wyzszej wersji oprogramowania, to ma ku temu cel w postaci plynnosci dzialania (tak jak Apple nie dalo multitaskingu dla iPhone 3G). - Polskie ceny w Markecie - nie jestesmy uzaleznieni od aktualnego kursu walutowego. - Super sprawnie dzialajaca synchronizacja z kontem Google (kalendarze, kontakty, notatki), a takze (uwaga, uwaga) z iCloud (sic!). Zaproszenie na spotkanie wyslane z mojego iPhone'a bez problemu zarezerwowalo sobie czas w kalendarzu Androida w charaterze tymczasowego terminu z oczekiwaniem na akceptacje. Podoba mi sie ta wspolpraca :-)! - Szybki start - w 20 sekund byl ready-to-go! - Animowane tapety - to mi sie spodobalo najbardziej! Na minus : - Przeladowanie opcjami - miliony pozycji w ustawieniach do ktorych zwykly smiertelnik i tak nigdy nie zajrzy i pozostana w opcji, w jakiej dostarczyl je producent. - Brak czegos w rodzaju Spotlight, czyli wyszukiwarki dzialajacej w obrebie kazdego elementu skladowego telefonu i podajacej wyniki natychmiast. Choc byc moze cos takiego jest, tylko ja nie dostrzeglem - jesli tak, wybaczcie. - Mala ilosc ekranow dla ikon (bodajze 7). Przy braku mozliwosci dzielenia w foldery (nie udalo mi sie to - najechanie jedna ikonka na druga nie tworzy folderu, lecz przesuwa te pierwsza w inne miejsce robiac miejsce dla tej drugiej). - "Szczypanie" dziala slabo - nauczony jestem ze przykladam palce i praktycznie natychmiast oddalam je od siebie chcac powiekszyc zdjecie. Tutaj moj umysl juz przygotowywal sie do wykonania poprawki gestu myslac, ze cos nie zadzialalo, podczas gdy po okolo 0,5 sekundy zdjecie zareagowalo. Ten aspekt jest ewidentnie do poprawy - nie jest to superwygodne! - Nie ma wykrawania tzw "przypadkowych tapniec" - "smyrne" gdzies po ekranie i system probuje zareagowac, nawet jesli gest byl totalnie glupi. Tu - niestety - iPhone dalej gora. To tyle wstepnego wrazenia. Zadnych rootow, jailbreakow i lamania wszelkiego status quo nie bylo. Wyjalem z pudelka i zaczalem uzywac, czyli tak jak powinno sie robic. Staralem sie pisac obiektywnie, ale i tak wiem kto mi zaraz odpisze na wszystkie minusy zamieniajac je w "ficzery". I kto tu, do cholery, jest fanatykiem ;-)***8230;? |
Cytat:
btw autor Transportoida zrobił ciekawą promocję. Każda osoba posiadająca abonament może obdarować innych abonamentem na jeden miesiąc za darmo. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to niech poda mi w PW imię, nazwisko, oraz adres emailowy na który zostanie wysłana licencja. |
Wyszlo GTA 3 na platformy mobilne. Tak gram na swoim iPadzie i zastanawiam sie jak musi wygladac wersja na Androida, skoro moja ma blisko 470 MB, a ta na Androida niecale 10 o.O...
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 58740 Dodając do tego http://developer.android.com mam solidne podstawy do nauki. ######### Android 4 na SGSII (testowa wersja) |
Cytat:
Cytat:
Co do najprostszego to cóż, ide o zakład, że jeżeli posadzisz osobę która nigdy wcześniej nie miała kontaktu z komputerami będzie się tak samo motała przy Apple jak i innych. Cytat:
Po artykule w Chipie i innych równie rzetelnych serwisach nieobeznany Kowalski myślał, że to Android ma w standardzie i za wszystko odpowiada Google. |
Znowu manipulujesz.
W przypadku Apple ta aplikacja nie była żadnym problemem, a przynajmniej na razie nic o tym nie wiemy. Jej istnienie można było stwierdzić przeglądając menu użytkownika, prawdopodobnie najłatwiejsze menu na świecie, zrozumiałe w większości kręgów kulturowych, do użytku nawet przez analfabetów. O pozostałych kwestiach związanych z wdrożeniem tego standardowego narzędzia pisałem w Apple Flame Niewłaściwe wdrożenie tej aplikacji prawdopodobnie wystąpiło w smartfonie HTC na Androidzie. |
Cytat:
Jeżeli chodzi o CIQ to już się okazało kto za to odpowiada - niektóre sieci komórkowe w USA, Apple i kilka innych. P.S. Gdyby nie otwartość Androida to ta sprawa pewnie przez długi czas by nie wyszła na jaw... P.S.2. Ponoć DHD dostał Sense 3.0 i Andka 2.3.5. |
komputer swiat podobnie :)
|
pudelek, bo linia nie zgadza się ;P ou flame
|
@chris była już o tym mowa.
P.S. Serwis Chip to taki pudelek w świecie IT... |
Cytat:
Te, krąg miłosierdzia - wiara=wierzyć |
Wydaję mi się, że nikt nie pisał na forum o szpiegowskiej aplikacji Carrier IQ, to wrzuce newsa:
http://www.chip.pl/news/bezpieczenst...e-uzytkownikow Jeśli wierzyć temu co napisali oprogramowanie rejestruje każdy wciśnięty przez użytkownika przycisk (w tym na klawiaturze ekranowej). Hmm, najlepiej chyba będzie zrezygnować z internetu w komórce :P @Kris dzięki za zwrócenie uwagi. @Andy nic dziwnego, wkońcu jakoś się muszą utrzymać na rynku :P |
Zdołowałem się czytając, że jest rabat...ehh
Tej książki raczej nie kupię. Upatrzyłem coś natomiast innego. |
I można było wczoraj zgarnąć tę książkę z rabatem... :)
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater |
Tak, to są linki w naszej księgarni, a przez nie można się dostać do Heliona z naszym reflinkiem. Dla tej książki jest to: http://helion.pl/view/690M/andrp2.htm
Każdy kolejny zakup na helion.pl przez 30 dni (o ile dobrze pamiętam) jest zaliczany na nasze konto. @palikot W poprzedniej firmie, w której pracowałem miałem chwilowy kontakt z androidem, ale to były tylko proste aplikacje, pobierające jakieś dane z zewnętrznej bazy danych i pozwalające na ich modyfikacje na urządzeniu z andkiem. Nic wyszukanego :) Obecnie brak czasu, żeby siąść nad tym i coś swojego napisać. Może za jakiś czas :) |
|
Cytat:
Jesli coś mi umknęło, to sorry :) Z ciekawości pytam. PS Gdzie ten reflink do helionu? |
Jeżeli na początek, to http://developer.android.com/. Książki o androidzie po polsku to w połowie tłumaczenie tej strony :) Na początek wystarczy, a później szukać już konkretnych pozycji, które opisują ciekawe rozwiązania lub problemy, jakie mamy.
|
To co w takim razie polecasz?
|
Biorąc pod uwagę opinie to chyba nie bardzo :) Ale gdybyś się zdecydował na tę lub inną, to będę wdzięczny, za kupienie przez naszego reflinka :) O ile nie masz jakiegoś innego oczywiście.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:23. |