![]() |
Z takim pęknięciem, to ekran dotykowy raczej działać nie może, ale co tam, ajfon, liczy się sztuka! :rotfl:
|
http://allegro.pl/apple-iphone-2g-8g...664315385.html
:szczerb: A tak na marginesie dziś miałem głupi sen. Śniło mi się że kupiłem Tacie najnowszego iPhone za 2899. Super ekran system fajny itd (choć z iOS to on wspólnego nic raczej nie miał). Ale najbardziej mnie (przynajmniej po obudzeniu) rozbawił wybór sieci: Select wireless network: - Bluetooth (sucks!) - WiFi (sucks!) - Apple Wireless (rocks!) :rotfl: |
A masz na zbyciu cztery koła? :P
|
Bylo pisac na iOSa? ;-)
|
No tak tylko, że ja nie mam kontroli nad algorytmem używanym do skalowania, a sam pomysł na skalowanie o tak różnych proporcjach znacząco obniża jakość przeskalowanej grafiki (już nie wspominając o innych elementach ui, które trzeba dostosowywać do każdej rozdziałki). Do tego dochodzą, różne wartości ppi dla różnych telefonów i nie wiadomo do końca na które się decydować. :|
Mówimy tutaj o grze 2d. Przy aplikacjach czy grach 3d ten problem jest raczej nieduży. |
No chyba że bedzie chciał zeby na każdym wygladało na max mozliwości. Wtedy faktycznie nie będzie różowo :ysz:
Ale tak czy inaczej wydaje mi sie że kilka wersji to raczej minimum... |
Czytamy :czytaj:
Cytat:
|
Nie chce wkładać kija w mrowisko, ale serio, dzisiaj zmiękły mi kolana. Jak zobaczyłem pierdyliard rozdziałek pod które muszę przygotować grafikę... :|
http://developer.android.com/guide/p...s_support.html |
Tak być może. Minimalna opłata za SATA to około miliona dolarów.
Mam takie info od polskiego producenta pewnych układów działających na IDE, który nie rozpoczął produkcji SATA właśnie z tego powodu. Ale to była taka bardzo ogólna informacja, szczegółów nie znam. |
IDE? dlaczego nie SATA? Jakieś opłaty licencyjne czy ki diabeł?
|
Pandaboard to to przecież to samo.
Cena 415zł to cena za granicą, u nas jest sporo drożej. A przynajmniej było. |
Tutaj masz już działający komputer na ARM, do któÂśego można podpiąć albo androida, albo ubuntu. Cena to zaledwie 415zł.(129$)
|
Super sprawa, już dawno chciałem sobie coś takiego kupić.
Niestety ceny PandaBoard kształtowały się ok 800zł (goła płyta). Na razie więc ciekawostka - ale kiedyś sobie sprawię i postawie na tym debiana. :spoko: |
Ilość załączników: 1
Ciekawe czy można by na tym postawić na poważnie malutki serwerek w domku?
http://www.hardkernel.com/renewal_20...=G133999328931 Cytat:
|
|
Niby niczego jej nie brakuje, ale
1. Wulgarne, bezguście 2. Udaje nimfetkę a gołym okiem widać, że to stara d... 3. Silikon Załącznik 60378 I tak to jest z Androidem. W ofercie wszystko cacy, a nędzny erzac w istocie. |
Taa... Za poka***380; cycki dostawa***322;o si***281; zazwyczaj w pysk, a bycie dziewic***261; przed 16-tk***261; nie by***322;o powodem do wstydu :-P
Wys***322;ane z mojego MT11i |
I dziewczęta nie były takie nowoczesne. Trzeba im było powiedzieć dlaczego lata odrzutowiec, a nie od razu...
|
Pami***281;tam, jak ba***322;em si***281; do domu wr***258;***322;ci***263;, ***380;eby nie dosta***263; wp****ol za ndst. W szkole to si***281; nie podskakiwa***322;o nauczycielowi, bo w domu wiadomo co... :p
Wyros***322;em na normalnego (chyba) kolesia. S***261;siadka wychowuje wg modnych kanon***258;***322;w i ch***322;opak maj***261;c 19 lat ju***380; zaliczy***322; kuratora. Do***347;***263; g***322;upot. Forum dalej schizuje pod Tapatalk'iem (Ăł). Eh... Mo***380;e zrobi***281; zrzutk***281; na flaszk***281; i zagadam do Bossa, by w ko***324;cu kto***347; naprawi***322; ten b***322;***261;d... Wys***322;ane z mojego MT11i |
Ale tylko s buendami
|
A na rurzowo morzna?
|
Na forumprawne.org codziennie pojawia się minimum jeden kałamarz, który zapytuje czy jak mu nauczyciel np. zrobił niezapowiedzianą kartkówkę, to ma z tym iść do sądu czy do prokuratury. To już przestaje być śmieszne...
Przypomniałem sobie mojego Dyrektora podstawówki na Trg (Edek i Reetou wiedzą o czym mówię :) ). Gdybym ja mu takie pierdoły o regulaminie opowiadał, to... zabiłby na miejscu :ysz: A rękę miał ciężką, sprawiedliwość wymierzał podnosząc do góry za podbródek i jak nogi dyndały, to lał w d... metrowym liniałem. Największe ananasy, których obywatel dzielnicowy już kojarzył z imienia i nazwiska, na pewno nie wzięłyby do ręki czerwonego długopisu. Wystarczyło, że raz mu podskoczyłem, to do wieczora na d.. nie mogłem usiąść ani jeść, trzy dni do szkoły nie chodziłem, a rodzic znowu musiał lecieć na kawę z winiakiem, papieroska i politykę ;) A było to tak, że przyszły do klasy na zastępstwo trzy młode praktykantki i proponowały nam różne gry i zabawy. Nakazały nam po kolei wstawać i mówić kim byśmy chcieli w życiu zostać. Pierwsze ławy mówiły, że lekarką, sklepową i takie tam, a myśmy w ławach ostatnich ustalili, że wszyscy byśmy chcieli zostać woźnicą. To już przeważyło szalę (wcześniej któraś oberwała w tyłek z haclówy) i poleciały z płaczem po Dyrektora... Tenże przyszedł i z dziwnym uśmieszkiem powiedział: - No. To wstajecie po kolei i każdy mówi kim chciałby zostać. Cóż było zrobić... Mówili chłopaki, że strażakiem, budowlańcem... Ale mi coś do głowy strzeliło i powiedziałem, że ichtiologiem. Na to czekał. Ale była jatka :ysz: Powiedział mi, że jestem prowodyrem. Ale nie mam żalu, bo to był człowiek z krwi i kości, a nie takie popaprańce jak teraz w edukacji. Kolor czerwony tak mi wdrukował, że do dziś co roku mam przymus wyjazdu z czerwoną różą na grób Sekretarza Generalnego PPS Mieczysława Niedziałkowskiego. Dyrektor też odszedł, rok temu i muszę pójść także do Niego... Aha, andy - co to ma wspólnego z tematem, zapytasz. Ano to, że już nic nie napiszesz na czerwono :D |
Ale nuda...
|
Cytat:
Jak widzimy wyżej użyłem tego koloru do JEDNEGO wyrazu, w celu podkreślenia jego znaczenia. Cytat:
O ile pamiętam to dział komputery miał być wolny od zbytniego offtopikowania. Cytat:
Serio zacznij pisać na temat bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tematy poboczne, które sam tworzysz aby nie można było pisać o tym, o czym jest temat. Cytat:
Cytat:
Serio skończ offtopikować i zacznij pisać na temat. --- Cytat:
Po drugie oczywiście, że w życiu codziennym kieruje się obyczajami i zdrowym rozsądkiem, nie wiem tylko co ma do tego unikanie koloru czerwonego w tym konkretnym przypadku. Cytat:
Cytat:
I nie czytam kodeksów, regulaminu forum nie czytałem dawno temu (dzisiaj specjalnie aby znaleźć punkt od tego koloru czerwonego). Proponuję trzymać się tematu. Co by nie było dotyczy Androida. |
Pozdrowienia dla Barteza w Hiszpanii. Slonka zycze, choc pewnie nie musze :-).
Dobrze, ze jeszcze kadra administracyjna mysli trzezwo na tym forum... Jak mnie, Bartez, zaczniesz cytowac co do slowa, to zmienie zdanie... :-P |
A kto napisał, że jest zabronione? Chcesz, żeby regulamin forum miał 15 stron przez takie pierdoły? Wystarczy nam wszelkich zakazów i nakazów, jakie serwuje nam nasze kochane państwo. Chociaż tutaj się od tego trochę uwolnijmy, co nie znaczy, że może tu być wolna amerykanka.
Jeżeli dla andyego prawo zwyczajowe skończyło się w podstawówce, to cóż, chyba jednak czyta wszystkie kodeksy, że wiedzieć, co można, a co nie. W końcu to standard ;) |
jest zabronione a nie wypada to chyba dwie rozne rzeczy
|
Regulaminu i netykiety nie należy traktować jako jedynej wyroczni. Istnieją różne, także niepisane zwyczaje. Jednym z nich na tym forum jest używanie koloru czerwonego przez administratorów/moderatorów, w celu odróżnienia ich wypowiedzi od tego, co jest edytowane/moderowane. W życiu codziennym też czytacie wszystkie kodeksy, żeby sprawdzić, co wolno, a czego nie, czy czasem jednak kierujecie się obyczajem, zdrowym rozsądkiem, bo tak robią inni?
Peace :) Pozdrawiam z pięknej Hiszpanii. Widzę, że mam dużo zaległości do nadrobienia po powrocie :) |
pali lekow braklo? ;-))
co nie jest zabronione jest dozwolone. regulamin nie zabrania. m@x minal sie z prawda. koniec i kropka. |
1. Nauka w szkole jest po to, aby potem stosować ją w życiu. Ja byłem w szkole dla dzieci specjalnej troski (Edek wie która, może potwierdzić) i tam wszystko powtarzali nam po trzy razy, więc dobrze zapamiętałem.
Proponuję andiemu zasadzić czerwoną kartkę, to będzie wiedział na przykładzie, komu przysługuje kolor czerwony. 2. Ja przeginam? To Ty się nałykałeś reklam nowojorskich marketingowców, które przyszły do PL po trzech latach i rozprawiasz się z fanbojami, jak Don Kichot. Ale on to robił dla idei i piękne to było. Wcale nie chciał wygrać, bo co wtedy? Dulcynea majtki by mu prała? Ręcznie?! 3. Apple Talka masz w źródłach. Tak myślę, bo nie kompiluję sobie jajek. 4. Zupełnie na poważnie: postaw w końcu jakąś tezę, to ją obalimy. Możesz wybrać metodę obalania. |
Cytat:
Tak nic złego mylić się, problemy powstaje wtedy, kiedy ktoś mimo kilkukrotnego upomnienia dalej używa tego sformułowania błędnie. Wikipedii wcale nie interpretuję, po prostu udowadniam to co piszę. I to twój i eda post jest denny bo kompletnie NIC nie wnosi do tego tematu. Takie wypowiedzi to piszcie sobie w śmietniku. Może i temat flejmowy, ale przynajmniej się go trzymam a nie piszę o czymś co nie ma kompletnie z nim nic wspólnego. Chcesz tu coś pisać? Ok, tylko pisz tak aby to pasowało do tematu. Cytat:
Cytat:
I to jest fakt a nie coś co sobie ubzdurałem. A koloru czerwonego użyłem do PODKREŚLENIA znaczenia tego słowa. Cytat:
Cytat:
No ale tak to już jest jak się nie ma amunicji. Tworzy się tematy poboczne aby uciec od tego, którego dotyczy dany temat. Cytat:
I proponuję wrócić do tematu. |
Twoje posty są "denne", bo w każdym piszesz dziwne rzeczy, np. nie rozumiesz pojęcia "standard". To nic złego mylić się, ale nie dajesz sobie niczego wytłumaczyć, tylko interpretujesz wikipedię jak mudżahedini Koran.
Skoro już czytasz tę wiki, to przeczytaj kto to był Lech Falandysz i co to jest falandyzacja prawa (powinno być). Falandyzujesz mówiąc o paragrafie 12. A M@X mówi o prawie zwyczajowym i ma rację. Już dzieci w podstawówce to wiedzą. TCP/IP powstał kiedy powstał, ale młody jesteś, to nie wiesz że od niedawna jest hegemonem. Zobacz sobie na jakim protokole działa StarCraft Blizzarda. I te czasy wrócą. Rozwój. Ale co ja będę Tobie tłumaczyć.... Nie kłóćmy się jednak. Szukam tych fanbojów. Oni muszą mieć iPhone, te metroseksualne chłopaczki: Natomiast Apple Talka masz w swoim Ubuntu, w jajku. Sobie wkompiluj, bo pewnie już wyłączony jest defaultowo. I zrozum jaki jest świetny. |
Cytat:
Cytat:
@pali i edu, nie macie nic konkretnego do napisania to nie piszcie wcale. Od takich dennych postów jest śmietnik. Cytat:
Aha i pisząc nieprawdę łamiesz punkt 12 regulaminu: Cytat:
|
A jaki numer ma kolor czerwonego wina, bardziej podobny do krwi żylnej?
|
bo na nim robotnicza krew
|
Przypominam, ze kolor czerwony zarezerwowany jest dla moderatorow i administratorow.
|
AppleTalk
|
Cytat:
Miracast to DLNA bez serwera. DLNA jako grupa powstało w roku 2003. Na chwilę obecną DLNA wspiera ok 9000 urządzeń. Cytat:
Miracast różni to od DLNA, że używa WiFi Direct (którego Apple też nie obsługuje) - urządzenia nie muszą być w sieci WiFi - przesyłanie P2P/AD HOC. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak wspomniałem wcześniej to DLNA było pierwsze. Cytat:
|
Potwierdzam.
AirPlay dziala i ma sie dobrze. 1080p zasuwa bez kabli az milo. Co mnie obchodza rozwiazania konkurencji, skoro mam cos co po prostu dziala? |
Ale po co zadawać banalne pytania. To proste:
- bo może - bo chce - bo będzie miał większą swobodę w dodawaniu nowych funkcji - bo znowu wyprzedziło konkurencję i AirPlay działa od 2 lat, a Miracast póki co jeszcze nie ma. Nie da się zaimplementować czegoś czego nie ma. AirPlay już jest i już są urządzenia które działają w tym standardzie, np: Denon: http://www.denon.eu/airplay/pl/ Pioneer: http://www.pioneerelectronics.com/PU...eivers/Airplay Onkyo: http://www.intl.onkyo.com/promotion/airplay/index.html Panasonic: https://panasonic.ca/english/audiovi...ain/SCHC57.asp Philips: http://www.philips.pl/c/sprzet-audio...d7000w_12/prd/ LG : http://www.lg.com/uk/home-entertainm...0-hi-fi-system Samsung: http://www.samsung.com/hk_en/consume...50/ZK-features Marantz: http://www.marantz.eu/airplay/ Sony: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...no-domowe.html itd itp I logiczne jest że nie możesz wyprzedzić konkurencji jeżeli czekasz na ich gotowe rozwiązania. Apple nie czeka, tylko wprowadza swoje. Tym bardziej, że dopóki nowe rozwiązania sie nie przyjmą, niewiele firm ma ochote wydawać pieniądze na ich tworzenie i wdrożenie. Jak dla mnie Miracast czy inne Google TV jest znowu próbą nadgonienia reszty świata za Apple i znowu przychodzą na gotowe. Apple wprowadziło funkcje, a reszta tworzy "standard" bo nie może przeboleć, że nie mogą ugryźć smacznego tortu. |
Takie DLNA bez serwera! Pytanie za 100 punktów. Dlaczego Apple nie zaimplementuje tego standardu, tylko tworzy swoje oddzielne rozwiązania?
Cytat:
Cytat:
http://esrlabs.com/android-transporter/ |
Koniec dyskusji o komórkach, bo w dziup.
|
Sorki, że nie edytuje ale mam z tym problemy...
|
Ilość załączników: 2
Od kilku dni posiadam Jelly Bean (CyanogenMOD10) na Sensacji. Z początku uważałem, że system można śmiało polecić do codziennego użytku, jednak zminiłem zdanie.
System nie jest tak pewny i stabilny jak oficjalny CM9 z ICS na pokładzie. Są drobne anomalie, od wczoraj mam problem z ciągnięciem baterii (najprawdopodobniej już nie występuje), czasami po restarcie znikają mi widgety, oraz od czasu do czasu mam artefakty na pulpicie (o dziwo jak zmieniłem launchera to nie - teraz Apex Pro.). Mimo jednak tych wad polecam. JB daje kopa, oraz ciekawe funkcje. Jedną z kilku ważniejszych, która mi przypadła do gustu to usprawnione notyfikacje: Załącznik 60259 Oraz wyszukiwanie, które jest "czystsze" w wyglądzie, oraz działa tak jak WolframAplha - dostajemy odpowiedź, a nie odnośniki do nich. Załącznik 60260 No i oczywiście ulepszone Google Commands. |
Zapewne... ;p Żyroskop też jakoś słabo w grach jest obsługiwany. Nie zawsze reaguje...
|
Cytat:
|
Pochwalę się, że wpadł mi w łapy HTC Desire Z. Pierwszy 'smarkfon' jaki posiadam. Jako, że stockowy rom to jakiś antyk, rwał, a do tego napchany był brandowym badziewiem to postanowiłem go zrootować i odblokować bootloader aby zmienić na coś czystego i nowszego. Udało się, wgrałem CM9.1-vision-3.0-V4, jest ładniejszy, animacje, duperele itd. itd, ale dalej rwie, na dodatek zaczął pożerać baterie (powyłączałem BT, WiFi, 3G, zbędne procesy itd.).
Może to dopiero początek i się zraziłem, ale jeśli tak miała by wyglądać moja codzienna praca ze smartfonem to... nie wiem czy nie poszedłbym do ajszrotu czy innej jabłecznej świątyni aby sprawdzić czy u konkurencji jest tak samo. :P Serio! Niby fajnie, że mam dostęp do wszystkich danych, fajnie że mogę robić kopię dosłownie wszystkich danych całego telefonu i to lokalnie, fajnie że nie jestem uwiązany siecią za szyję i mogę sobie wgrywać aplikacje z poziomu PC. Ale mimo wszystko czuję ten sam ból co z desktopowymi pingwinami. Nie jest idealnie. ;) Ok, procesor 800MHz i 512MB RAM to trochę mało, ale skoro nawet stockowy 2.3.3 nie chodził płynnie to chyba coś jest nie tak. W latach swojej młodości to przecież nie był taki znowu marketowy telefon... Wyżaliłem się. Może na Virtuosie będzie lepiej. ;) |
|
Promocje w Google Play
https://play.google.com/store/apps/c..._SeasonEndSale |
Więc pozostaje mi Motorola, którą wykupiło przecież Google, albo chociażby jakikolwiek telefon bezpośrednio od Google.
|
Cytat:
Wydaje mi się, że usprawiedliwiasz "obóz Androida" na siłę argumentami w stylu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ma tam wszystkich modeli ze względu np. na użycie zbyt starych układów, totalne zamknięcie urządzenia - zablokowany bootloader, brak sterowników itp. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ależ doskonale rozumiem, że obowiązku supportu nie ma.
Natomiast jeżeli któraś firma uważa się za lepszą od Apple (np Samsung) czy za produkującą stosunkowo drogi sprzęt "premium" (HTC) to wydaje mi się powinna o klienta zadbać. Przynajmniej jeżeli chcą, bym uważał ich za coś więcej niż drogie no-name, bo kupując chinola co właściwie trace? Ba, nawet się nie zdziwie jeżeli chinol dostanie nowy system a HTC nie. Nie po raz pierwszy piszesz o tym że iOS na starsze urządzenia nie ma "ważnych" funkcji, ale wciąż nie podałeś jakie to funkcje. Siri np. nie jest ważną funkcją - to bajer wprowadzony dla iP4S. Znacznie ważniejsze w aktualizacjach systemu jest to co pod maską - kernel, API, wersje przeglądarki internetowej i wielu naprawdę kluczowych komponentów systemu. Wydaje mi się, że usprawiedliwiasz "obóz Androida" na siłę argumentami w stylu - po co mi aktualizacja, przecież stary sytem działa - przecież zawsze moge sobie wgrać nieoficjalnego roma - a nawet jeżeli nie mogę (nieoficjalny support mają jedynie najpopularniejsze modele), to przecież sam moge sobie skompilować ze źródeł - nie ma obowiązku aktualizacji, więc nie wolno wymagać - Apple wcale nie ma lepiej, bo przecież nie wszystkie funkcje nowego modelu są w starych - a nawet jak ma lepiej to iOS i tak jest syfiasty a Android to potęga i basta. A prawda jest jasna i prosta : posiadacze Apple mają lepszy support producenta. A support producenta to rzecz ważna i cenna. Wgranie OS6 do telefonu który wystartował z OS4 to jednak miła rzecz. Prędzej bateria zdechnie niż Apple zapomni, że kupiłeś ich telefon. I tu nie ma co kombinować. |
Cytat:
Napisałem wyżej, że HTC dało dupy nie wypuszczając aktualizacji dla DHD - podobne modele z roku 2012 (seria one) zapewne updejt dostanie. Cóż... Cytat:
Cytat:
Niby Apple wydaje nowe wersje softu dla starych telefonów tylko często pozbawiony jest on wielu funkcji - jest to robione specjalnie aby nakręcić sprzedaż nowych produktów. Kolejna sprawa to przygotowanie nowej wersji androida. Sprawa nie wygląda tak różowo, poelcam zobaczyć filmik z wystąpienia twórcy CM - pięknie rozbija Androida na czynniki pierwsze. Cytat:
Myślę, że UE powinna wydać jakąś dyrektywę (czy jak się to tam prawnie należy) aby okres gwarancyjny był również dla oprogramowania. Cytat:
Patrząc też z drugiej strony, starsza wersja Androida to nie tragedia - telefon dalej działa i nie musisz go chować do szuflady. Potęga Androida to możliwość zrobienia ze swoim urządzeniem praktycznie co chcesz (oczywiście nie ze wszystkimi modelami się da), nawet jeżeli producent się na nas wypnie. W końcu kupując router też nie mogę liczyć na obowiązkowe updejty oprogramowania przez okres gwarancyjny - router i smartfone to podobne urządzenia od strony oprogramowania dlatego dałem go do porównania. Podsumowanie - wersja skrócona: Tak potępiamy za to co zrobiło HTC nie wydając ICSa/JB na DHD, HTC wstydź się. Jeżeli jednak chcesz mieć najnowszego Androida to proponuję wgrać ROMa od Virtousa. |
Myśle że nie tylko HTC, niestety.
W zasadzie wszyscy robią z nowych systemów straszny problem i wielką łaskę. |
Cytat:
Powtarzalem to w innym w***261;tku wielokrotnie - fanboyem nie jestem, ale je***380;eli chodzi o support urz***261;dze***324; to HtC mog***322;oby czego***347; si***281; nauczy***263; od Apple |
No spoko na społeczność zawsze można liczyć, i wgrać ROMa który może zadziała a może nie (społeczność zawsze daje gwarancję "as it is - use at your own risk").
Ale co to ma do rzeczy. Mówimy teraz o HTC. Istnienie społeczności nie zwalnia ich z obowiązku supportu. Jeżeli Android jest otwarty to producenci tym bardziej powinni dbać o wsparcie, bo nie muszą kupować licencji na nowy system. Plus jeżeli przez przypadek masz gware na słuchawkę - to możesz się z nią pożegnać w momencie flasha takiego nieoficjalnego ROMu. Jasne można próbować oszukać serwis i wrócić do oryginalnego (jak się jeszcze da ;) ) - ale nie po to płacę ciężkie pieniądze żebym musiał kombinować i kantować. I zdecydowanie lepiej dostać jest nowy system nawet bez jakiejś nowej funkcji (za to z masą innych usprawnień), niż nie dostać go wcale. |
andy szkoda jezyka, i tak bedzie zle....
|
Cytat:
Jeżeli chcesz mieć ICSa na DHD to polecam: Cytat:
Może i HTC dało dupy i nie wypuści aktualizacji, jednak dzięki społeczności możesz liczyć na Androida 4 :) |
Support HTC spowodowa***322; co***347; dla mnie nieslychanego - wygrzebalem z szuflady iPhone 4 i zacz***261;***322;em go u***380;ywa***263; zamiast Desire HD.. Przynajmniej nie musz***281; kupowa***263; nowego sprz***281;tu - czwĂłrka dostanie iOS6!
|
Co by nie mówić support Apple jest lata świetlne przed HTC.
A tłumaczenie HTC jest o tyle idiotyczne, że mało zaawansowani użytkownicy zazwyczaj nie decydują się na update systemu. Wystarczyło dać ostrzeżenie, czym to grozi. Ale to nie jest prawdziwy powód, tylko ściema, więc nie ma co doszukiwać się w tym sensu. HTC jest dla mnie skreślone, wiekszość ich słuchawek ma tylko szczątkowy support. Taka polityka firmy. Także ich oferta modelowa jest idiotyczna - telefony są zastępowane nowymi o podobnej konstrukcji (aby szybko zabić stary model który nie dostanie wsparcia, ale jednocześnie nie dać praktycznie nic nowego). A ceny nie są po prostu konkurencyjne. |
Kurde, jak Apple zrobi lampkę i opatentuje wtyczkę, to moją będę musiał wywalić.
|
|
To pokaż mi Siri i inne funkcje których iOS5 na 3GS nie ma cwaniaku.
Umieszczenie Androida JB na tym urządzeniu jest możliwe - http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1778202 HTC po prostu tego nie chce. Przynajmniej my, jako osoby posiadające ich sprzęt potrafimy to dostrzec, co innego spora część zaślepionych jabłkowych owieczek... |
Tak sie sklada ze najnowszy iOS 5 dziala nawet na iPhone 3G S. Da sie? Da sie... No ale HTC ma gdzies swoich uzytkownikow...
|
@Gadzina HTC strzelił sobie w głowę taką decyzją... Podobne nowe modele nie mają problemu z androidem w wersji 4. Przykład postarzania produktu.
Na szczęście HTC to nie Apple i kitu ludziom nie wciśnie - oby im się takie decyzje odbiły na sprzedaży nowych modeli. Dla osób, które mają gdzieś decyzje HTC i chcą mieć Androida 4 na swoim urządzeniu zapraszam tutaj: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1778202 |
Nie wiem czy ktoś już o tym tu pisał. HTC parę dni temu odwołało swoją obietnicę aktualizacji telefonu Desire HD do Androida Ice Cream Sandwich. Oficjalną przyczyną jest wg nich zbyt mała wydajność telefonu (??!). Wywołało to burzę wśród użytkowników (w tym mnie). Dlatego, że Desire S czy chociażby Inspire 4G aktualizację otrzymają, a są to technicznie takie same lub nawet gorsze telefony. Po fali krytyki HTC na swoim blogu zamieściło 27 lipca kolejne oświadczenie w spawie Desire HD. Tym razem oficjalnym powodem, dla którego decydują się porzucić wsparcie dla tej słuchawki jest sposób partycjonowania nowego systemu (??!) który przy aktualizacji może oznaczać utratę danych przez userów i lub zmniejszenie dostępnej przestrzeni dla usera (woooot???). Cytuję "zaawansowani użytkownicy sobie z tym poradzą, ale zwykli nie, naprawde przepraszamy z całego serca" - cóż mogę powiedzieć? Zabić HTC śmiechem? Przecież wiadomo o co kaman - Desire HD był ich flagowcem, teraz jest nim One X. Decyzją tą chcą zachęcić ludzi do zakupu nowego sprzętu. Wszystko byłoby ok, ale po informacji, że Desire HD otrzyma ICS dużo ludzi sprzedało swoje SGS 1 by kupić DHD, często nowe z dystrybucji operatorów GSM - po czym HTC stwierdza, że aktualizacji nie będzie... Producent obiecywał ICS z Sense 3.6 i ta konfiguracja jest wg niego taka problematyczna. Na XDA są romy ICS z Sense 4 (!!) które działają bez problemów, nie wspominając o AOSP.
Co by tu mówić, to nie dział techniczny tylko Marketing HTC zadecydował o takiej a nie innej decyzji. Sam używam w 80% działający CM10 na DHD (czyli 4.1.1 Jelly Bean), który działa szybciej niż 2.3.6. Oświadczenie HTC: Cytat:
http://blog.htc.com/2012/03/ics/ |
CM10 Alpha @ SGSIII
|
Na portalach Androidowych pokazują się kolejne gadżety z tym systemem. Są to zegarki :
- Pebble Watch http://android.com.pl/news/sprzet/42...androidem.html - Sony SmartWatch (http://www.telix.pl/artykul/sony-sma...y-3,47697.html) Jak sadzicie,czy będzie to kompatybilne z każdym telefonem z Androidem ? Czy w przypadku Sony, tylko z Sony ? Bo jako zegarek plus pilot do smartfona, przeglądanie pewnych rzeczy (SMSy) bez wyjmowania telefonu wygląda nieźle. Może bym się skusił - choć od 11 lat nie mam zegarka... |
Chłopaki ciężko pracują ;-)
http://www.phonearena.com/news/Cyano...nxiety_id32385 |
Steve Kondik o CM. Steve opowiada o budowie (ogólnie) Androida, o tym jak działa, do czego ma się dostęp, jakie rzeczy musieli przepisać itp. itd.
Jeżeli kogoś interesuje Android od podszewki to polecam zobaczyć cały filmik - trwa 111100 minut. |
Android 4.1 Jelly Bean hits AOSP today
Cytat:
|
Punk umarł dawno temu. Obecnie tu gdzie wypoczywam (JahGoostov) ;) , młodzież slucha (z telefonów i w samochodach) głównie rapu oraz disco techno i disco polo.
|
Punks not dead! ^_^
|
Yo, i takie Ci pierdyknie:
Załącznik 59827 mods, no delete my post, this foto from Android bum bum by Instagram |
Google Now - Google zaczyna ustawiać nam życie. Gdyby to telefon sam, (czyli jego oprogramowanie) ustawiało nam to czego sobie wieczorem "na jutro" zażyczymy (czyli kiedy odjedzie tramwaj, jakie są rano korki, jaka pogoda, najnowsze newsy i inne potrzebne sprawy) to ok. Ale jak ma to szykować dla nas chmura Google i to z tego co u nas wyszpieguje, to do d... I to ma być bez naszego udziału. A potem jeszcze "Ale bułkę kup tu a nie tam, kawę weź ze Starbucksa a nie z domu, piwko z Kauflandu, nie z Biedronki" i zacznie nam życie ustawiać. Zrobisz fotę poznanej dziewczynie a Google powie "nieee, z tą Ci nie wyjdzie, to przecież biała, heteryczka, je mięso, nie czyta Wyborczej, nie ogląda Wojewódzkiego i nie była na giejparadzie" ;)
|
JB ALPHA@SGS2
JB ALHPA@HOX Cytat:
Obie rzeczy są naganne i złe, jednak piracenie aplikacji za kwotę 3zł jest rzeczą żałosną. Nowości w JB od strony developerskiej. Jak dla mnie rozszerzane powiadomienia zrobią niesamowitą furorę :D Szkoda, że do rozwijania nie automatycznego służy tylko jeden pojedyńczy gest - reszta to gesty dwoma palcami. Oczywiście powiadomienie będące na samej górze rozwija się automagicznie. Tutaj materiał: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Znam kilka osób dla których wydanie 3zł na aplikację to zło, wolą spiracić. O ile można zrozumieć jak ktoś piraci aplikację za 100-150zł, o tyle zrozumienie kogoś jak piraci za 3-20zł jest bardzooo trudne. Pójście do pubu ze znajomymi w weekend to koszt w okolicach 50zł, oczywiście zależy od miejsca, ilości towaru jaki zakupimy itp. Jakoś z tym nie ma problemu. Nie chce uchodzić za jakiegoś świętego bo tak nie jest, ale narzekanie, ze niektóre aplikacje są płatne i kosztują 3-5zł to wstyd. Z wspomnianych przez Ciebie aplikacji kupiłem SetCpu, zakup warty ceny, gdy nie używamy alternatywnych kerneli - one mają zazwyczaj opcję OC. Titanium używam w wersji FREE i mi w zupełności wystarcza - tworzenie kopii aplikacji i ich danych, oraz przywracanie. Oczywiście jeżeli chcesz mieć zaawansowane opcje to trzeba zapłacić. TO tak samo jak chcesz mieć samochód z dodatkowymi poduszkami powietrznymi - płacisz więcej, niż bez. Cytat:
Przesiądź się na iOS, lub WP7 to zobaczysz ile są życzą za banalne aplikacje... Cytat:
Sam chciałbym zobaczyć niektóre aplikacje z Windows na Linuksie, nawet w wersji płatnej. To by na pewno rozruszało ten system jeszcze bardziej. Musisz zrozumieć, że programiści też muszą za coś jeść. Jeżeli nie będą mogli sprzedać swojego produktu, to pewnie go nie stworzą. Osobiście jestem za OpenSource, aplikacjami darmowymi ale i za płatnymi rozwiązaniami. Moim zdaniem powinna być zachowana równowaga - te dwie społeczności powinny ze sobą koegzystować. Cytat:
Powiedział on, że z założenia Linux miał zdobyć popularność na desktopach. Obecnie Linux jest popularny wszędzie tylko nie tam. Po drugie, nikt nie zmusza Cię do płacenia. Często są darmowe odpowiedniki, albo mają mniej funkcji, albo posiadają reklamy. Jeżeli nawet nie ma to są inne. Nawet jak jak nie znajdziemy odpowiednika to koszt takiego programu jest śmieszny. Nie mów że nie jesteś raz na miesiąc wydać 20zł na aplikacje/gry? Cytat:
---------- 27 Czerwca odbyło się Google I/O, na którym zostały zaprezentowane nowości od wujka G. Całą konferencję można było obejrzeć live na kanale YT. U Apple bez wydania 1500$ byś nie zobaczył ;) Na koniec pierwszego dnia wszyscy obecni - ok 6k osób, dostało za darmo smartfona i tablet od Google. Tutaj jest dostępny filmik z I/O: https://developers.google.com/events/io/ Tutaj podział na konkretne sesje: https://developers.google.com/events/io/sessions Konferencji nie oglądałem na żywo, ale zobaczyłem ją później w kawałkach. Poniżej kilka artykułów nt. konferencji, oraz produktów które zostały zaprezentowane: http://antyweb.pl/google-now-podoba-...ac-jak-trzeba/ Google Now http://youtu.be/pPqliPzHYyc Google Voice Serach - rozwinięcie Google Voice Command, które zostało zaprezentowane na rok, albo dwa przed Siri - umożliwiało wysłanie smsa, zadzwonienie, wyszukanie lokalizacji na mapie i odpalenia nawigacji itp. Obecna wersja Google Voice Search łączy to z tym, co oferuje nam WolframAlpha - dostajemy odpowiedź, a nie tylko odnośniki do naszego pytania. Ponoć usługa działa o wiele skuteczniej niż Siri: http://youtu.be/kDsOtdRtG0Q Oprócz tego, dostajemy mapy offline - możliwość zapisania np. planu miasta. Obecnie podobno nie działa to u nas, choć mi udało się zapisać lokalizację lublina. Mapka zajmuje ok 72MB. Sam Android nabierze jeszcze większej płynności dzięki projektowi Butter: http://youtu.be/Q8m9sHdyXnE Tutaj jest materiał o zmianach w JB w stosunku do ICS: http://youtu.be/Yc8YrVc47TI Ważniejsze zmiany w JB: http://developer.android.com/about/v...elly-bean.html |
To win developerow, a nie tworce ekosystemu - sklepy sa oparte na prostych zasadach. Cene ustala tylko i wylacznie developer.
|
Chodzi mi o fakt,że na Windows możesz w zasadzie ustawić się tylko na freeware. I są to całkiem dobre i skomplikowane aplikacje (EAC, Free Commander, jDownloader, liczne przeglądarki zdjęć, Firefox, Opera, Avira, Avast, CC Cleaner, uTorrent, BurnAware free, Foobar2000). W Linuxie Ubuntu mam w ogóle wsio za free. A tutaj już na początku "potknąłem się" o aplikacje, które w zasadzie tylko jako płatne, spełniają swoją rolę. I nie kosztują kilka złotych tylko od razu koło 20 zł.
|
Cytat:
|
Jak myślicie ? Opłaca się zakup nawigacjo Don't Panic z mireo.pl ? Jakieś 40 zł chyba. A może lepiej coś darmowego ?
|
Widzisz - biorąc pod uwagę,że Android to Linux i Google, aplikacje powinny bać darmowe. Ale Android jest popularniejszy od Linuxa bo telefony ma więcej ludzi niż kompy z Linuxem, więc można ich zmusić do płacenia za aplikacje. Przypominam,ze pod płatnym i komercyjnym Windowsem egzystuje mnóstwo programów freeware i praktycznie można się obyć w codziennym życiu bez płatności.
I bez andaluzji Edwardzie - Kapitalista tym bardziej chce wszystko za darmo ! :) |
Jabba, chciał być mieć wszystko za darmo? Komunista jesteś, czy co? ;)
|
Wejdź na to forum : http://forum.android.com.pl/ i spytaj. Natomiast spróbować możesz zmienić ROM (na ten sam co masz) za pomocą programu Odin. Będziesz miał czysty system. Możesz przedtem zbackupować część aplikacji.
Wiesz Andy, wydaje mi się,że Android , choć to Linux, to jest taki Linux komercyjny. Na zwykłego PCtowego Linuxa, mamy większość aplikacji darmowych. Tymczasem po kilku dniach używania Androida, już zastanawiam się nad wydaniem kasy na Titanium Backup Pro, Mobile Odin i Set CPU. Taki Premium Downloader na Andka kosztuje 4 zł, jDownloader na PC i Linuxa jest za darmo. Torrentowe programy są jednak za darmo (uff). To może nie są wielkie sumy ale 20 zł za te lepsze już trzeba zapłacić. Testowo kupiłem DeadBeef Pro (muzyka), ten sam program na Linuxa jest free. Czyli jak bardziej wgryzasz się w Androida, to płatne aplikacje stają się konieczne. Na szczęście jest jednak sporo darmowych. U Ciebie widzę fajne : Taxi Finder, moBilet, Transportoid, Bankomaty i inne. Muszę pobrać i potestować. Dzięki ! |
Mam problemik z telefonem po wykonaniu roota. Wczoraj znalazłem opcję, że można zrobić to bez "czytania i szukania" tym programem http://www.unlockroot.com/ i po wczorajszym zrootowaniu telefonu dzisiaj praktycznie coś zjadało mi baterię przez cały dzień do końca, gdzie przy standardowym użytkowaniu telefonu gdzie bateria wytrzymuje spokojnie dwa dni. Kiedy nie podejrzałem to zawsze było zużycie baterii, czasami kilkadziesiąt mA a czasami kilkaset mA i bardzo dużo użycia miał "system android". Telefon to Samsung Galaxy S2. Dzisiaj zacząłem się bawić DroidWall i LBE tylko aby sprawdzić jakie aplikacje iakich uprawnień potrzebują do działania. Pomimo wyłączenia obydwu programów ( i innych którym dałem uprawnienia roota) dalej się coś działo z telefonem. Czy ktoś wie co to może być? Swoją ingerencję w system skończyłem na N70 i czasami jeszcze na symbianie v3 więc jestem troche do tyłu. Nigdzie nie doczytałem się co może być tego przyczyną. Przy okazji spytam się, który program najlepiej jest używać do dawania uprawnień czy DroidWall czy LBE?
Pozdrawiam |
Cytat:
Cytat:
Osobiście nie posiadam żadnego pirata, wszystko co mam to legalne wersje programów. Kilka upatrzyłem w promocjach po 30-50gr, czy po ok 1.5zł. Mam też jednak kilka zakupów po 3-8zł, czy nawet za 20zł (Tasker). Poza tym, w Google Play darmowe aplikacje to ok 63% całości, w sklepie Apple to ok 30%. Załącznik 59752 Często różnica między płatną, a darmową wersją to reklamy - taka sytuacja jest w rewelacyjnym czytniku RSS - Reader HD. Po ok tygodniu używania wersji FREE zdecydowałem się na zakup płatnej. I wiesz co? Śmieszne pieniądze to były. Do tego warto. Jeżeli masz chwile to sobie zerknij na moją listę: http://pastebin.com/raw.php?i=wUDFbzUB Może Ci coś podpasuje ;-) |
Bawiąc się moim nowym gadżetem, który to fon (jak sądzę) jest w świecie broni palnej odpowiednikiem pistoletu Desert Eagle (0.50 cala) - zgadnijcie co to za fon :) , zauważyłem,że z Androidem nie jest lekko. W Windows znajduję praktycznie większość aplikacji freeware. Nie mówię o kolubrynach (Photoshop) ale o takich codziennych : Free Commander, Grabit, JDownloader, uTorrent i inne. W zasadzie na Andka jest mnóstwo darmówek w Google Play. Ale jak przychodzi co do czego i potrzebujesz mocnego narzedzia to co ? To jest PŁATNE :(
|
ale ja to wiem.
dlatego ani nas ani ich nie ma w kzk gop :D |
Demku, my i Tychy jestesmy postepowi. Ci z KZK GOP musza sie meczyc ;-)...
|
Cytat:
wrzucam 10-20 zl i jezdze. przy kazdorazowym "kasowaniu" karty widze ile mi zostalo. nie widze przewagi wyciagania telefonu i klepania w ekran lub klawiature i mam jeszcze taniej niz normalnie |
Z inteligo mam kartę tylko z paskiem magnetycznym i na podpis. :szczerb:
|
Cytat:
|
Pay pass też mam, wygodne jest bardzo, dodatkowo nie blokuje się kasy kolejce, bo cała operacja jest błyskawiczna, do 50 zeta bez PINu, aby tylko kasjerka wiedziała o co chodzi, ale już jest z tym dobrze, na początku były kłopoty. ;)
Jeszcze tylko żeby konto samo się uzupełniało... :D Powyżej 50 złotych też można zbliżeniowo, ale PIN trzeba wtedy wpisać, a trafiłem raz, w Electro World, że przy 20 złotych i tak trzeba było wpisać PIN. :hmm: |
@Demek takie rozwiazanie jest super gdy mamy zamiar kupić bilet okresowy. Przy jednorazowych przejazdach lepiej spisuje się moBilet, czy SkyCash.
@M@X tylko z taka kartą musisz przejść pod biletomat, kliknąć bilet jaki chcesz... |
wole doladowac karte miejska i nie wyciagac telefonu w busie...
|
Uzywam Mobileta, ale przesiade sie na PayPass - nie musze wpisywac nr bocznego ;-)...
|
Cytat:
|
za 20 lat nie bedzie juz iphonow. daje im jeszcze dwie generacje i bedzie klops
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:58. |