Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 4, średnio 2.00. Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2014, 20:18   #931
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ciekawe, że Maks wcześniej tego nie pokazał.

Zrobię małego komenta odnośnie porównań zdjęć:

1.) Ekran blokady. Już w androidzie 4.0 mieliśmy możliwość wybrania dodatkowych aplikacji z poziomu tego ekranu - najeżdżało się na kłódkę i rozsuwały się kolejne opcje, aparat, przeglądarka, sms, odblokowanie..
Jak dla mnie Google zmieniło formę. Za czasów Androida 2.3 istniały dodatki które takie menu dodają.

2). Ekran domowy. Już kiedyś udowodniłem, że takie ekrany istniały przed pierwszym IP. Kolejne wersje to tylko ewolucja.

3). Dialer. To raczej Apple szło w stronę Google. Polecam zobaczyć jak wyglądał dialer z iOS < 7 i Androida np. 4.1.
Np. w przypadku 4.4 słuchawkę mam na prostokątnym pasku, tutaj została ona umieszczona w kółku.........

4). Kalendarz. Polecam przyjrzeć się kalendarzowi z iOS < 7 i porównać to z alternatywnymi aplikacjami jak Sunrise Calendar....

5). Kalkulator. Proszę. Podobny kalkulator w CM mam od ilu? Dwóch lat? Mizianie w lewo-prawo pokazuje dodatkowe opcje jak funkcje, pierwiastki...

6). Klawiatura. Czekaj to Apple wprowadziło funkcję miziania, która istnieje od czasów prehistorycznych?! WOW. Pewnie za 5-6 lat będzie opinia, że to oni wymyślili.

7). Menu notyfikacji. W 4.2 albo 4.1 Google wprowadził szybkie przełączniki w tym menu (w CM mam od 4). Wcześniej przełączniki były na osobnych kartach, teraz zdecydowali się dołączyć do powiadomień. Kolejna funkcja, którą Apple dodało po latach i wszyscy uważają, że inni się od nich wzorują...

8) Menu ustawień. W nowej wersji zmienili tylko kolorystykę. W Androidzie takie jest od początku.

9) Przełączanie aplikacji. No proszę. Takie przełączanie aplikacji jak ma iPhone były w HTC Sense na długo przed wprowadzeniem w iOS multitaskingu...
Sposób przewijania otwartych/ostatnich aplikacji było realizowane do tej pory w trybie pionowym - aplikacje przesuwały się od góry do dołu. Teraz zmienili styl. Obecnie jest taki jak w przeglądarce Chrome, który został wprowadzony dawno temu...

10) Powiadomienia. Pierwsze było w Androidzie. Teraz zmienili kolorystykę - z ciemnej na jasną.

11) Ekran blokady - powiadomienia. Od Androida 4.3 albo 4.2 używam DashClocka, który umożliwia to samo i nawet więcej! - Mogę tam wrzucić dowolne powiadomienie po spięciu DashClocka z Taskerem.
Apple wymyśliło, to jak konkurencja już tego używała.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2014, 21:30   #932
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Dales sie zlapac jak dziecko... Wkleilem po prostu artykul nie sugerujac co jest "lepsze" a co "gorsze" (nawet nazwa strony odnosi sie do Microsoftu).

A Ty mimo wszystko uznales to za atak odnoszac sie - jak zwykle - do kazdego podpunktu jak napastowany gimnazjalista.

Na pytanie "Kto tu jest fanboyem?" odpowiedz wyklarowala sie sama, co sobrus wielokrotnie podkreslal...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2014, 22:19   #933
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
No jasne tu nigdy niczego nie sugerujesz.

A co do bycia fanbojem... Nie będzie mnie oceniał człowiek, który sobie sprawił kapliczkę Jobsa.
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2014, 22:22   #934
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Oho znowu zaczynaja i zaraz beda ze 2 strony zapelnione a nie lepiej olac te koncerny i walnac razem browara
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2014, 09:04   #935
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix Podgląd Wiadomości
Ładna bzdura
Choćby Endomondo + GPS Status + odtwarzacz muzyki.
Jeśli urządzenie nie pociągnie tego na raz, to jest dla mnie nieprzydatne (czyt. nie różni się od zwykłego telefonu z ekranem mono).
Odtwarzacz muzyki nie musi mieć pełnego multitaskingu, wystarczy że odpali w tle wątek odtwarzający. Taką sztukę potrafił PalmOS5 w 2003 roku który mulitaskingu nie miał.
GPS Status i Endomondo być może tak, przecież napisałem że nie wszytko się da zrobić.

Ale jak to mówią przyroda nie lubi próżni, pewnie skończyłoby się to tak, że ktoś myślący podobnie jak Ty zrobiłby aplikację łączącą GPS Status i Endomondo w jednym. I po sprawie.

No i to że dla Ciebie coś jest nieprzydatne nie oznacza że nie jest nieprzydatne w ogóle. Inaczej sens miałyby tylko auta z napędem 4x4

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.07.2014 o godz. 09:07
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2014, 09:10   #936
andy
logged out
CDRinfo VIP

Wiesz sobrus to już ficzerfony potrafiły uruchomić muzykę i można było robić coś jeszcze.
Czepiasz się konkretnego przykładu jaki zrobił Patrix a głównie chodzi o to, że w smartfonach multitasking to podstawa.
Stary 07.07.2014, 13:35   #937
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No właśnie nie rozumiem dlaczego to podstawa, skoro przez całe lata i jeszcze do tej pory jakoś mogą się bez niego obyć i działają dobrze.

Nie zrozum mnie źle - bardzo fajnie że jest - i czasem to bardzo pomaga - ale to nie jest podstawa.
Stary 07.07.2014, 19:09   #938
andy
logged out
CDRinfo VIP

Wiesz to ze można było się bez niego obejść to inna kwestia. Tutaj o to nie chodzi.

Smartfon bez multitaskingu, to jak stacja robocza bez możliwości rozbudowy, to jak rower bez możliwości wymiany koła itd.
Próbujesz bronić iOS marginalizując znaczenie multitaskingu. Wiesz to samo robił Jobs z wieloma funkcjami które miała konkurencja a nie miał iPhone...

Bronić ok, ale nie używając durnych argumentów.
Stary 07.07.2014, 20:03   #939
sobrus
Jukebox Hero

Nie bronie iOS. Przez wiele lat używałem PalmOS na kilku urządzeniach i jakoś nie płakałem.
Potem przesiadłem się na WM hurra multitasking, z którego mało korzystałem. Mniej niż sądziłem.

Na szczęście WM też posiadał rozbudowany system eventów z którego programy chętnie korzystały i nie zawalały pamięci w tle.

Durne argumenty? Na przestrzeni 10 lat używałem pewnie z 10 palmtopów i smartfonów, nie wszystkie miały multitasking. I żaden nie był od Apple.

Ty masz pierwszy i uważasz że zjadłeś wszystkie rozumy a Google ma monopol na smartfony. Smartfon musi umieć to co Android bo inaczej nie nazywa się smartfon tylko ficzerfon.
A przecież smartfony istniały długo przed Google - chociażby Handspring Treo.

Tam gdzie nie ma multitaskingu stosuje się inne rozwiązania, żeby urządzenie spełniało swoje zadania, bo zazwyczaj nikt nie sprzedaje urządzeń które nie działają.

Dla mnie samochód bez napędu 4x4 z systemem DSC to też nie samochód. Bo w zimie z ulicy nie wyjade. Napęd na jedną oś to nawet zabawki dla dzieci mają.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.07.2014 o godz. 20:07
Stary 16.08.2014, 22:31   #940
andy
logged out
CDRinfo VIP

Cytat:
A Android dodaje funkcje które iOS miał od początku. W ten sposób można udowodnić że C64 jest lepszy od PS4. Bo ma BASIC i obsługę magnetofonu, a PS4 nie ma.
Co do mocy obliczeniowej to mam nadzieję że sam nie wierzysz w to co piszesz, zwłaszcza że Apple ma zazwyczaj najbardziej zaawansowane technologicznie SoC na rynku. Zanim przytoczyszmi cyferki zadam pytanie: czy nowocześniejszy jest silnik 6.0L V8 o mocy 240KM palący 30L na setkę czy silnik 2.0 VTEC od Hondy S2000 o podobnej mocy, mniejszy, lżejszy i palący pół tego?
Ja wiem że Androidy mają i po 8 rdzeni i po 3Ghz, ale ja bym wolał w swoim telefonie te dwa 1.3Ghz od Apple. Już sam fakt że 8 rdzeniówki próbują przegonić 2-rdzeniowe 1.3Ghz i nie zawsze im sie udaje (żeby nie powiedzieć że zazwyczaj się nie udaje) daje "troche" do myślenia.
Nawet jeżeli Apple nie jest najmocniejsze, to w żadnym wypadku nie nazwałbym ich urządzeń słabymi. Patrząc na to jak działają nie wygląda jakby brakowało im mocy. Czego nie można powiedzieć o Androidzie niestety.
Poczytaj sobie wywiad z gościem, który opisał jak wyglądał pokaz pierwszego iP. W sali był przenośny BTS, wskaźnik zasięgu był tak napisany aby zawsze pokazywać max kresek. Aby ie zawiesić itp. iP trzeba było uruchamiać w odpowiedniej kolejności programy co i tak nie gwarantowało pewności, że nie będzie wtopy.

Z którą wersją wprowadzili upośledzony multitasking? Dopiero wtedy mogli sobie pozwolić na to sprzętowo.

Co do procków pod najmocniejszymi smartfonami z Androidem - mimo architektury 32 bitowej wyprzedzają wydajnością układy od Apple.

Dlaczego też nie poruszasz układów GPU? Dlaczego Apple potrzebuje aż tak wydajnych jednostek? Wiesz dlaczego? Bo interfejs by im przycinał.

Cytat:
Wiem, Apple kradnie, a Google robi remixy.
Znowu przeinaczasz. To Apple od samego początku uchodzi za jakiegoś pioniera we wszystkim, a tak na prawdę 90% ich "rewolucyjnych" produktów jest zaczerpnięta od konkurencji.
Np. Złącza Magsafe od japońskich odkurzaczy.

Cytat:
Oj żebyś się nie zdziwił jak strony www sie zmieniły od czasu WP7. Jeszcze się w robocie śmialiśmy z kolegami że strony udają kafelki.
Jesteś świadomy, że MS ukradł patent na kafelki?
BYło o tym głośno, że jakaś firma opatentowała dawno przed MS taki interfejs

Cytat:
Wole przemilczeć tą pokrakę składaną na kolanie jako remix po zobaczeniu iPada....
Czyli co? Bierzesz tylko to co pasuje Ci do tezy? Fakt faktem jest że 3.x był pierwowzorem ICS, tak w interfejsie jak i w działaniu.

Cytat:
Częściowy multitasking (odpalanie wątków w tle), przełączanie aplikacji z zapisaniem ich stanu, czy system eventów. Po co tasker ma latać w tle i żreć pamięć i CPU skoro może zapisać event i system go zawoła kiedy będzie potrzebny?
Nie wszystko można zrobić bez pełnego multitaskingu, ale wiele można. Nie, nie jest konieczny. A kosztuje dużo. Zwłaszcza jak się wszystko odpala tak nieefektywnie jak to robi Android na maszynach wirtualnych
Odpalanie aplikacji w maszynach wirtualnych zapewnia bezpieczeństwo - to coś takiego o czym takie systemy jak WM mogły kiedyś pomarzyć.

No i najnowsza wersja Androida tzw. "L" jeszcze bardziej optymalizuje maszynę wirtualną, dzięki czemu narzut staje się coraz mniej znaczący.

Jeżeli Tobie wystarczy system z upośledzonym multitaskingiem to ok. Tylko proszę nie mów, że multitasking wcale nie jest potrzebny na urządzeniu mobilnym.

Cytat:
Pijani też się czasem upewniają "hej, wcale nie jestem pijany prawda?".

Nie, wcale
Czyli nie potrafisz?

Cytat:
Bo niestety zazwyczaj nie oni zaczynają.
Temat Apple Flame War miał być o iPadzie. Nie było wtedy żadnych tabletów na rynku. Nie było wiadomo z czym to jeść i czy się przyjmie.
A Ty napisałeś:
"Fanatycy kupią i będą twierdzić, że na rynku nie ma nic lepszego ". No tak, bo tablet to gówno i wiadomo że się nie przyjmie, ale fanboje to głupki i i tak kupią.
Nie ma to jak rzeczowa dyskusja prawda? Dziś jakoś nie śmiejesz się z tabletów. Przynajmniej nie tych remixów od Google
No i to co napisałem się sprawdziło ba sprawdza się dalej. Fanatycy tej firmy czekają w kolejkach na kilka dni przed wydaniem nowej wersji produktu kupując go zazwyczaj w ciemno!

Już przed tym tematem miałem dość tego syfu od fanatyków Apple i zdecydowałem się w końcu pokazać, że to nie jest wcale tak jak oni twierdzą.

Cytat:
A mi się Mac Pro podoba i jak zwykle przesadzasz z tym ograniczeniem. Trzeba się bardzo postarać żeby go przegrzać i to w konfiguracji 12 rdzeniu + 2GPU. Nie potrafiłeś też pokazać, że konkurencja ma cokolwiek lepszego w tej samej cenie.
No faktycznie, że nie trzeba bo taktowanie jedzie w dół jak te komputerki za bardzo się spocą.

Wybacz ale ten pro to ma tyle wspólnego ze stacją roboczą co iOS z najbezpieczniejszym systemem mobilnym na świecie.
Gdybym miał kupić do firmy stację roboczą, to bym się nie zastanawiał nad jej wyglądem, tylko nad tym jak dużo z niej wycisnę.

Cytat:
Pewnie tak jak samsung z pękającymi obudowami i HTC z tandetnym wykończeniem HTC One.
Dziś takie czasy że wszystko jest made in china, nawet jak kupujesz Mercedesa.
Apple nie wyróżnia się tu ani na plus ani na minus. Jeśli chcesz się zaskoczyć pozytywnie jakością to kup telefon za 400zł.
Ja kupiłem dwa GC Quantum 450 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony wydajnością i jakością. Nie widzę powodu by przepłacać za "firmówki".
Jakbym dał 3000, to niestety za taką cenę telefonem albo nie będę zaskoczony wcale, albo negatywnie. Bo za tę cenę obudowa powinna być z tytanu, bateria trzymać miesiąc bez ładowania. I dożywotnia gwarancja.
Tylko takie HTC czy inne marki robią po kilka-naście modeli i tam wystarczy jedna wymiana matrycy.
iMac miał wadę fabryczną i nie ważne ile razy wymieniałeś i tak żółkły. Ludzie po 3-4 razy wymieniali i dalej było to samo.
Poczytaj sobie wątki na forach Apple, tych oficjalnych jak i nie.

Cytat:
Nie bronie iOS. Przez wiele lat używałem PalmOS na kilku urządzeniach i jakoś nie płakałem.
Potem przesiadłem się na WM hurra multitasking, z którego mało korzystałem. Mniej niż sądziłem.
Dla mnie multitasking to coś oczywistego. Nawet się nad nim nie zastanawiam.

Cytat:
Na szczęście WM też posiadał rozbudowany system eventów z którego programy chętnie korzystały i nie zawalały pamięci w tle.
Ale to nie był multitasking. Programy były wybudzane.

Cytat:
Ty masz pierwszy i uważasz że zjadłeś wszystkie rozumy a Google ma monopol na smartfony. Smartfon musi umieć to co Android bo inaczej nie nazywa się smartfon tylko ficzerfon.
A przecież smartfony istniały długo przed Google - chociażby Handspring Treo.
Znowu nadinterpretujesz. Dziwne, że używałeś ponad 10 różnych modeli i tylko przyczepiasz się do Androida. Ciekawe nie?

Nigdy nie twierdziłem, że wcześniej smartfonów nie było. Po prostu teraz pozwalają na zdecydowanie więcej niż 10 lat temu. Tak od strony developera jak i użytkownika.
Stary 17.08.2014, 09:13   #941
sobrus
Jukebox Hero

Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Poczytaj sobie wywiad z gościem, który opisał jak wyglądał pokaz pierwszego iP. W sali był przenośny BTS, wskaźnik zasięgu był tak napisany aby zawsze pokazywać max kresek. Aby ie zawiesić itp. iP trzeba było uruchamiać w odpowiedniej kolejności programy co i tak nie gwarantowało pewności, że nie będzie wtopy.
Gdy Sony prezentowało PS2 to też puścili pre-renderowany film. Gdy Intel prezentował swój układ graficzny prezentacja leciała z ukrytego komputera. Prezentacje są miesiące przed finalnym produktem i nie wszystko musi działać.
To tylko prezentacja jak coś będzie wyglądać, a nie test/recenzja. Dla mnie to też nieuczciwe ale niewiele mówi o finalnym iPhone.

Cytat:
Z którą wersją wprowadzili upośledzony multitasking? Dopiero wtedy mogli sobie pozwolić na to sprzętowo.
A dlaczego uważasz że to był problem sprzętowy?

Cytat:
Co do procków pod najmocniejszymi smartfonami z Androidem - mimo architektury 32 bitowej wyprzedzają wydajnością układy od Apple.
Przy porównaniu zaawansowania technicznego procesorów liczą się przede wszystkim:
- wydajność MPIS/MFLOPS per mhz
- efektywność per wat
- zestaw instrukcji
Wynikami w Antutu mogą się podniecać szczyle w podstawówce. Na samo porównanie 2 rdzeni 1.3Ghz do 4 (czy nawet 8) rdzeni 2.5Ghz ktoś poważny powinien zareagować co najwyżej śmiechem.

Cytat:
Dlaczego też nie poruszasz układów GPU? Dlaczego Apple potrzebuje aż tak wydajnych jednostek? Wiesz dlaczego? Bo interfejs by im przycinał.
A skąd wiesz? Nie widzę żadnej logiki w tym co napisałeś.

Cytat:
Znowu przeinaczasz. To Apple od samego początku uchodzi za jakiegoś pioniera we wszystkim, a tak na prawdę 90% ich "rewolucyjnych" produktów jest zaczerpnięta od konkurencji.
Np. Złącza Magsafe od japońskich odkurzaczy.
Bo pomysłowość polega też na tym, aby wykorzystać istniejące rzeczy w nietypowy sposób. Jaką konkurencją dla Apple jest producent odkurzaczy?

Cytat:
Jesteś świadomy, że MS ukradł patent na kafelki?
BYło o tym głośno, że jakaś firma opatentowała dawno przed MS taki interfejs
Nie, ale ciekaw jestem czy M$ wiedział o tym, czy przypadkiem ten patent nie leżał w szufladzie czekając na dobry moment żeby urwać troche $$$.

Cytat:
Czyli co? Bierzesz tylko to co pasuje Ci do tezy? Fakt faktem jest że 3.x był pierwowzorem ICS, tak w interfejsie jak i w działaniu.
Nie, bo Honeycomb i tak wszedł po WP7.

Cytat:
Odpalanie aplikacji w maszynach wirtualnych zapewnia bezpieczeństwo - to coś takiego o czym takie systemy jak WM mogły kiedyś pomarzyć.
Są inne szybsze sposoby. Co jak co ale na urządzeniu mobilnym wolałbym ten szybszy. Bo ani na sprzęcie ani na energii tutaj nie zbywa.

Cytat:
Jeżeli Tobie wystarczy system z upośledzonym multitaskingiem to ok. Tylko proszę nie mów, że multitasking wcale nie jest potrzebny na urządzeniu mobilnym.
Dopasowanie rozwiązań do wymagać to przydatna umiejętność. Wyciąganie armaty na wróbla nie zawsze się opłaca, ale oczywiście jest najłatwiejsze.

Cytat:
No i to co napisałem się sprawdziło ba sprawdza się dalej. Fanatycy tej firmy czekają w kolejkach na kilka dni przed wydaniem nowej wersji produktu kupując go zazwyczaj w ciemno!
Bo widocznie nie zawiedli się na poprzednim urządzeniu. Tymczasem "niepotrzebne" tablety od Apple opanowały świat.

Cytat:
Już przed tym tematem miałem dość tego syfu od fanatyków Apple i zdecydowałem się w końcu pokazać, że to nie jest wcale tak jak oni twierdzą.
Ale niestety nic nie pokazałeś. Poza tym że jesteś sfrustrowany i musiałeś gdzieś dać upust...

Cytat:
No faktycznie, że nie trzeba bo taktowanie jedzie w dół jak te komputerki za bardzo się spocą.
To może opowiesz coś więcej o okolicznościach tego testu? Bo póki co to manipulujesz i nic więcej. Albo nie zrozumiałeś testu który wtedy przytoczyłeś.

Cytat:
Wybacz ale ten pro to ma tyle wspólnego ze stacją roboczą co iOS z najbezpieczniejszym systemem mobilnym na świecie.
Gdybym miał kupić do firmy stację roboczą, to bym się nie zastanawiał nad jej wyglądem, tylko nad tym jak dużo z niej wycisnę.
A co jest nie tak z tą stacją roboczą? Że jest wydajniejsza od konkurencji w tej samej cenie?

Cytat:
Tylko takie HTC czy inne marki robią po kilka-naście modeli i tam wystarczy jedna wymiana matrycy.
iMac miał wadę fabryczną i nie ważne ile razy wymieniałeś i tak żółkły. Ludzie po 3-4 razy wymieniali i dalej było to samo.
Poczytaj sobie wątki na forach Apple, tych oficjalnych jak i nie.
Do końca życia chcesz wypominać tego iMaca? W PS Vita też matryce żółkną. Po kilka razy. To nie znaczy że PS4 jest złe. Wtopy się zdarzają każdemu.

Cytat:
Dla mnie multitasking to coś oczywistego. Nawet się nad nim nie zastanawiam.
Bo widocznie krótko żyjesz Mój pierwszy komputer miał 1Mhz a multitasking wtedy miała tylko Amiga. I cała reszta świata jakoś bez niego żyła.

Cytat:
Ale to nie był multitasking. Programy były wybudzane.
No i ważne że działa. Przy minimalnym nakładzie zasobów. Jak tasker zasuwa w tle wybudzając smarta aby sprawdzić "czy już czas" i zżerając ze 20MB RAM to niestety to według mnie nie jest optymalne rozwiązanie na urządzeniu mobilnym.

Cytat:
Znowu nadinterpretujesz. Dziwne, że używałeś ponad 10 różnych modeli i tylko przyczepiasz się do Androida. Ciekawe nie?
Bo mówimy o Androidzie, jakbyśmy mówili o PalmOS to bym narzekał np na zbyt mały stos dynamiczny. Ale mało kogo to pewnie dziś obchodzi.
Na iOS bym pewnie narzekał gdybym... go miał. Ale skoro nie mam to nie zmyślam.

Cytat:
Nigdy nie twierdziłem, że wcześniej smartfonów nie było. Po prostu teraz pozwalają na zdecydowanie więcej niż 10 lat temu. Tak od strony developera jak i użytkownika.
Dobrze że chociaż na koniec sie zgadzamy

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.08.2014 o godz. 09:26
Stary 02.10.2014, 18:46   #942
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Moja mama uwaliła system w nierootowanym tablecie z Android Jelly Bean,
nawet reset nie pomógł - nie wiedziałem, że da się to zrobić, nawet nic nie instalowała
Pomógł tylko reflash za pomocą Rockchip Batch Tool...

W zasadzie każdy fakap na tym systemie jest problemem bo nie wie wtedy co robić,
czasem serio się zastanawiam, czy nie byłby lepszy iOS... :/
Stary 02.10.2014, 19:19   #943
sobrus
Jukebox Hero

Cytat:
Moja mama uwaliła system w nierootowanym tablecie z Android Jelly Bean,
nawet reset nie pomógł - nie wiedziałem, że da się to zrobić, nawet nic nie instalowała
Pomógł tylko reflash za pomocą Rockchip Batch Tool...

W zasadzie każdy fakap na tym systemie jest problemem bo nie wie wtedy co robić,
czasem serio się zastanawiam, czy nie byłby lepszy iOS... :/
Bluźnisz! Zaraz Andy udowodni Tobie, że Android jest OK, tylko Twoja Mama nie.
A przede wszystkim kupiłeś zły tablet.

Czy to Nexus? Jak nie to wcale nie jest Android i przestań wreszcie nazywać Androida Androidem.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.10.2014 o godz. 19:22
Stary 02.10.2014, 19:27   #944
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ironia pierwsza klasa.
Stary 02.10.2014, 19:30   #945
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
A przede wszystkim kupiłeś zły tablet.
Cytat:
Ironia pierwsza klasa.

Aha...

A co to za tablet?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
android