![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#931 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ciekawe, że Maks wcześniej tego nie pokazał.
Zrobię małego komenta odnośnie porównań zdjęć: 1.) Ekran blokady. Już w androidzie 4.0 mieliśmy możliwość wybrania dodatkowych aplikacji z poziomu tego ekranu - najeżdżało się na kłódkę i rozsuwały się kolejne opcje, aparat, przeglądarka, sms, odblokowanie.. Jak dla mnie Google zmieniło formę. Za czasów Androida 2.3 istniały dodatki które takie menu dodają. 2). Ekran domowy. Już kiedyś udowodniłem, że takie ekrany istniały przed pierwszym IP. Kolejne wersje to tylko ewolucja. 3). Dialer. To raczej Apple szło w stronę Google. Polecam zobaczyć jak wyglądał dialer z iOS < 7 i Androida np. 4.1. Np. w przypadku 4.4 słuchawkę mam na prostokątnym pasku, tutaj została ona umieszczona w kółku......... 4). Kalendarz. Polecam przyjrzeć się kalendarzowi z iOS < 7 i porównać to z alternatywnymi aplikacjami jak Sunrise Calendar.... 5). Kalkulator. Proszę. Podobny kalkulator w CM mam od ilu? Dwóch lat? Mizianie w lewo-prawo pokazuje dodatkowe opcje jak funkcje, pierwiastki... 6). Klawiatura. Czekaj to Apple wprowadziło funkcję miziania, która istnieje od czasów prehistorycznych?! WOW. Pewnie za 5-6 lat będzie opinia, że to oni wymyślili. 7). Menu notyfikacji. W 4.2 albo 4.1 Google wprowadził szybkie przełączniki w tym menu (w CM mam od 4). Wcześniej przełączniki były na osobnych kartach, teraz zdecydowali się dołączyć do powiadomień. Kolejna funkcja, którą Apple dodało po latach i wszyscy uważają, że inni się od nich wzorują... 8) Menu ustawień. W nowej wersji zmienili tylko kolorystykę. W Androidzie takie jest od początku. 9) Przełączanie aplikacji. No proszę. Takie przełączanie aplikacji jak ma iPhone były w HTC Sense na długo przed wprowadzeniem w iOS multitaskingu... Sposób przewijania otwartych/ostatnich aplikacji było realizowane do tej pory w trybie pionowym - aplikacje przesuwały się od góry do dołu. Teraz zmienili styl. Obecnie jest taki jak w przeglądarce Chrome, który został wprowadzony dawno temu... 10) Powiadomienia. Pierwsze było w Androidzie. Teraz zmienili kolorystykę - z ciemnej na jasną. 11) Ekran blokady - powiadomienia. Od Androida 4.3 albo 4.2 używam DashClocka, który umożliwia to samo i nawet więcej! - Mogę tam wrzucić dowolne powiadomienie po spięciu DashClocka z Taskerem. Apple wymyśliło, to jak konkurencja już tego używała.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#932 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dales sie zlapac jak dziecko... Wkleilem po prostu artykul nie sugerujac co jest "lepsze" a co "gorsze" (nawet nazwa strony odnosi sie do Microsoftu).
A Ty mimo wszystko uznales to za atak odnoszac sie - jak zwykle - do kazdego podpunktu jak napastowany gimnazjalista. Na pytanie "Kto tu jest fanboyem?" odpowiedz wyklarowala sie sama, co sobrus wielokrotnie podkreslal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
logged out
CDRinfo VIP
No jasne tu nigdy niczego nie sugerujesz.
A co do bycia fanbojem... Nie będzie mnie oceniał człowiek, który sobie sprawił kapliczkę Jobsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Oho znowu zaczynaja i zaraz beda ze 2 strony zapelnione
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
GPS Status i Endomondo być może tak, przecież napisałem że nie wszytko się da zrobić. Ale jak to mówią przyroda nie lubi próżni, pewnie skończyłoby się to tak, że ktoś myślący podobnie jak Ty zrobiłby aplikację łączącą GPS Status i Endomondo w jednym. I po sprawie. No i to że dla Ciebie coś jest nieprzydatne nie oznacza że nie jest nieprzydatne w ogóle. Inaczej sens miałyby tylko auta z napędem 4x4 ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.07.2014 o godz. 09:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
logged out
CDRinfo VIP
Wiesz sobrus to już ficzerfony potrafiły uruchomić muzykę i można było robić coś jeszcze.
Czepiasz się konkretnego przykładu jaki zrobił Patrix a głównie chodzi o to, że w smartfonach multitasking to podstawa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Jukebox Hero
No właśnie nie rozumiem dlaczego to podstawa, skoro przez całe lata i jeszcze do tej pory jakoś mogą się bez niego obyć i działają dobrze.
Nie zrozum mnie źle - bardzo fajnie że jest - i czasem to bardzo pomaga - ale to nie jest podstawa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
logged out
CDRinfo VIP
Wiesz to ze można było się bez niego obejść to inna kwestia. Tutaj o to nie chodzi.
Smartfon bez multitaskingu, to jak stacja robocza bez możliwości rozbudowy, to jak rower bez możliwości wymiany koła itd. Próbujesz bronić iOS marginalizując znaczenie multitaskingu. Wiesz to samo robił Jobs z wieloma funkcjami które miała konkurencja a nie miał iPhone... Bronić ok, ale nie używając durnych argumentów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Jukebox Hero
Nie bronie iOS. Przez wiele lat używałem PalmOS na kilku urządzeniach i jakoś nie płakałem.
Potem przesiadłem się na WM hurra multitasking, z którego mało korzystałem. Mniej niż sądziłem. Na szczęście WM też posiadał rozbudowany system eventów z którego programy chętnie korzystały i nie zawalały pamięci w tle. Durne argumenty? Na przestrzeni 10 lat używałem pewnie z 10 palmtopów i smartfonów, nie wszystkie miały multitasking. I żaden nie był od Apple. Ty masz pierwszy i uważasz że zjadłeś wszystkie rozumy a Google ma monopol na smartfony. Smartfon musi umieć to co Android bo inaczej nie nazywa się smartfon tylko ficzerfon. A przecież smartfony istniały długo przed Google - chociażby Handspring Treo. Tam gdzie nie ma multitaskingu stosuje się inne rozwiązania, żeby urządzenie spełniało swoje zadania, bo zazwyczaj nikt nie sprzedaje urządzeń które nie działają. Dla mnie samochód bez napędu 4x4 z systemem DSC to też nie samochód. Bo w zimie z ulicy nie wyjade. Napęd na jedną oś to nawet zabawki dla dzieci mają. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.07.2014 o godz. 20:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 | ||||||||||||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
Z którą wersją wprowadzili upośledzony multitasking? Dopiero wtedy mogli sobie pozwolić na to sprzętowo. Co do procków pod najmocniejszymi smartfonami z Androidem - mimo architektury 32 bitowej wyprzedzają wydajnością układy od Apple. Dlaczego też nie poruszasz układów GPU? Dlaczego Apple potrzebuje aż tak wydajnych jednostek? Wiesz dlaczego? Bo interfejs by im przycinał. Cytat:
Np. Złącza Magsafe od japońskich odkurzaczy. Cytat:
![]() BYło o tym głośno, że jakaś firma opatentowała dawno przed MS taki interfejs ![]() Cytat:
Cytat:
No i najnowsza wersja Androida tzw. "L" jeszcze bardziej optymalizuje maszynę wirtualną, dzięki czemu narzut staje się coraz mniej znaczący. Jeżeli Tobie wystarczy system z upośledzonym multitaskingiem to ok. Tylko proszę nie mów, że multitasking wcale nie jest potrzebny na urządzeniu mobilnym. Cytat:
![]() Cytat:
Już przed tym tematem miałem dość tego syfu od fanatyków Apple i zdecydowałem się w końcu pokazać, że to nie jest wcale tak jak oni twierdzą. Cytat:
Wybacz ale ten pro to ma tyle wspólnego ze stacją roboczą co iOS z najbezpieczniejszym systemem mobilnym na świecie. Gdybym miał kupić do firmy stację roboczą, to bym się nie zastanawiał nad jej wyglądem, tylko nad tym jak dużo z niej wycisnę. Cytat:
iMac miał wadę fabryczną i nie ważne ile razy wymieniałeś i tak żółkły. Ludzie po 3-4 razy wymieniali i dalej było to samo. Poczytaj sobie wątki na forach Apple, tych oficjalnych jak i nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie twierdziłem, że wcześniej smartfonów nie było. Po prostu teraz pozwalają na zdecydowanie więcej niż 10 lat temu. Tak od strony developera jak i użytkownika.
![]() |
![]() |
#941 | ||||||||||||||||||
Jukebox Hero
Cytat:
To tylko prezentacja jak coś będzie wyglądać, a nie test/recenzja. Dla mnie to też nieuczciwe ale niewiele mówi o finalnym iPhone. Cytat:
Cytat:
- wydajność MPIS/MFLOPS per mhz - efektywność per wat - zestaw instrukcji Wynikami w Antutu mogą się podniecać szczyle w podstawówce. Na samo porównanie 2 rdzeni 1.3Ghz do 4 (czy nawet 8) rdzeni 2.5Ghz ktoś poważny powinien zareagować co najwyżej śmiechem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Na iOS bym pewnie narzekał gdybym... go miał. Ale skoro nie mam to nie zmyślam. Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.08.2014 o godz. 09:26 |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja mama uwaliła system w nierootowanym tablecie z Android Jelly Bean,
nawet reset nie pomógł - nie wiedziałem, że da się to zrobić, nawet nic nie instalowała ![]() Pomógł tylko reflash za pomocą Rockchip Batch Tool... W zasadzie każdy fakap na tym systemie jest problemem bo nie wie wtedy co robić, czasem serio się zastanawiam, czy nie byłby lepszy iOS... :/
![]() |
#943 | |
Jukebox Hero
Cytat:
A przede wszystkim kupiłeś zły tablet. Czy to Nexus? Jak nie to wcale nie jest Android i przestań wreszcie nazywać Androida Androidem. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 02.10.2014 o godz. 19:22 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ironia pierwsza klasa.
![]() |
#945 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
android |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Apple flame war (było: Apple iPad) | Bartez | Systemy operacyjne i aplikacje | 8008 | 20.04.2020 17:13 |
Microsoft flame war | Patrix | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 83 | 20.08.2014 23:54 |
[Sprzedam] God of War: Chains of Olympus | Kamilekxp | Kupię/Sprzedam/Zamienię | 1 | 18.08.2008 15:56 |
Problem z grą Cold War | vasily | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 3 | 28.01.2006 21:31 |