![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
![]() |
#6841 | |
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
Zapomniałem o tym, że jakiś czas temu sami uprzedzali, że bądą to robić. W tym układzie wartość pojedyńczej akcji nawet wzrosła. Szkoda tylko, że masz taką alergią na każde pytanie zadane na temat Apple, nawet zadane w dobrej wierze i każde pytanie zadane nie z pozycji na kolanach jest dla Ciebie "biciem piany".
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#6842 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
To jest jakaś zabawa niedorosłych geeków, którzy 25 godzin na dobę grzebią w kodzie i starają się dopieścić przezroczystość ikonek, zamiast postarać sę, żeby z telefonu z Androidem można było zadzwonić i wysłać SMSa. Z MOJEJ strony - nigdy więcej Androida! Chyba, że jakaś firma w końcu weźmie za niego odpowiedzialność i zapewni użytkownikom choćby minimum pewności, że system nie wywali się przy próbie zmiany tapety i nie wyświetli 3944758 reklam przy próbie wysłania SMSa. Mówę to po 2 miesiącach używania 3 różnych telefonów z 3 różnymi wersjami Andka. Od razu zaznaczam - nie mam zamiaru wdawać się w dyskusje na temat wyższości "otwartego systemu", nad kapitalistycznymi wynalazkami typu Windows czy iOS. Ja jestem za stary na to. Ja chcę systemu, który działa, a nie tylko wyświetla reklamy. Sorry - taka jest MOJA OSOBISTA opinia i życzę wszystkiego najlepszego użytkownikom Androida. M@X - to specjalnie dla Ciebie - zwracam Ci honor i oficjalnie przepraszam, w porównaniu z amatorszczyzną Androida, Twój iOS to szczyt profesjonalizmu!
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 10.06.2014 o godz. 15:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6843 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yossi, wcale nie używam najnowszego androida, ale mi ten system nie przysparza problemów, nie tracę również wielu godzin na ustawianie, w sumie to dawno nic nie przestawiałem...
Do dzwonienia i sms, nie musisz konfigurować w zasadzie nic, włączasz i działa. Telefon SGS2.
![]() |
#6844 |
Forumator
![]() |
no, w sumie to masz rację, tylko, że w tym wypadku wystarcza Nokia 3310.
![]() |
#6845 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawda?
Cytat:
Pytam się bo źródło jak Applefobia lubi pewne rzeczy wyolbrzymić aby śmiech był większy ![]()
![]() |
![]() |
#6846 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
Po pierwsze, to prąd certyfikowany przez Apple jest o wiele lepszy niż prąd z Biedronki Po drugie - użycie takiego prądu od Apple powoduje o wiele wiekszą "responsywność" iZabaweczek Po trzecie - te głupie 3 miliony ORYGINALNYCH, zepsutych ładowarek, które Apple po cichu wymienia, to tylko błąd statystyczny i tak naprawdę to żadnych problemów z ładowarkami Apple nie ma! Poza tym, Applefobia to blog homofobiczny, jabłkofobiczny, rasistowski i antysemicki. (Bo tak!) Wspólnymi, postępowym i i unioeuropejskimi siłami zniszczymy wroga tolerancji - Applefobię, jak kazał Voltaire, a potem jego ś.p. nastepca B. Geremek.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 17.07.2014 o godz. 08:19 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6847 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomysł cokolwiek śmieszny ale w sumie bądź co bądź uzasadniony.
Jaką mamy gwarancję że chińska ładowarka za 3zł z allegro (droższa wysyłka niż sprzęt) nie przepali się i puści nagle 220V na port? Dlaczego producent telefonu (nie tylko Apple) ma wymienić na nowy sprzęt za 2k w takiej sytuacji? Ok jeżeli ładowarka Apple/HTC kogoś zabije albo usmaży telefon to Apple/HTC odpowie ale jak to będzie noname? Żaden producent nie jest w stanie zagwarantować poprawności działania swoich urządzeń z innymi na których jakosć nie mają żadnego wpływu. Nie wiem jak Wy ale ja moich urządzeń do tanich ładowarek nie podłączam, zazwyczaj używam oryginalnej lub ładuje z USB które musi spełniać pewne standardy. Po drugie o dziwo jak sie okazuje ładowarka ładowarce nie równa. Na przykład mój telefon ładowany ładowarką od SGSII (700mA) ładuje się szybciej i grzeje się o wiele bardziej niż ładowany oryginalną ładowarką gSmart 1000mA (!) . A przecież ta od SGS2 jest dobrej jakości. Więc używam oryginalnej bo temperatura szkodzi. Podobnie ładowarka Philips (takie porty USB do kontaktu) grzeje jeszcze bardziej. SGS2 bez problemu ładuje natomiast ładowarką od gSmarta. Może to wina napiecia/napiecia pod obciążeniem, nie wiem nie robiłem testów. Wysokie napięcie szkodzi akumulatorom, temperatura też. Mnie bardziej zraża taki pomysł: http://applefobia.blogspot.com/2014/...awkowe-bo.html Tylko... w sumie - co to mnie w zasadzie obchodzi ja tego i tak nie zamierzam kupować - zawsze można dowalić przelotke - rzeczywiście mają rację, może ten wymyślony ze 30 lat temu standard jest faktycznie już "za gruby" a nikt nie ma tyle odwagi zeby to powiedzieć. Walkmany miały ze 4-5cm grubości a nie 7mm. I co wtedy? Co zrobi HTC/Samsung żeby zrobić telefon cieńszy od Apple? Bo przecież będą próbować. Wiem co zrobią ![]() !!!! OHASSP !!!!! Open Headphone Alliance Secure Slim Port!!!! Czyli otwarty odpowiednik rozwiązania Apple plus zabezpieczenie że w promieniu 30 metrów żaden Agent NSA nie odkryje że słuchamy Whitney Houston. Mógłby podsłuchać tekst. ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.07.2014 o godz. 09:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6848 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kumpel dostał kiedyś iPada, ale bez ładowarki. Kupił jakąś chińszczyznę i okazało się, że nie ładuje. Podtrzymuje prąd, ale nie ładuje. Pożyczył ode mnie oryginalną ładowarkę i działało, więc tablet był ok. Okazało się, że chińszczyzna miała 5V, a chińszczyzna Apple ma 5.1V, co też jest napisane na ładowarce. Być może wewnątrz urządzenia jest jakaś blokada, która uniemożliwia ładowanie w takiej sytuacji. Nie jest też wykluczone, że można takie zdarzenie zapisać w pamięci, skoro są w stanie to wykryć. To było z rok, może więcej temu, więc nie wiem, jakie teraz podróbki robią.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6849 | |||
logged out
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Pamiętasz dyskusję o blokowaniu bootoaderów w telefonach z Androidem? Byłeś wtedy BARDZO przeciwko temu rozwiązaniu. Kiedy wspominałem o programie HTCdev i że odblokowanie może w wielu przypadkach zerwać gwarancję byłeś bardzo oburzony, że jak to? W przypadku odblokowania bootloadera użytkownik może załadować wadliwe sterowniki i tym samym uszkodzić urządzenie. Dlaczego wtedy producent miałby komuś naprawiać to za darmo? Wtedy nie rozumiałeś takich kwestii. Teraz gdy w przypadku Apple chodzi o odmówienie udzielenia gwarancji przez stosowanie nieoryginalnych ładowarek nie masz kompletnie żadnych problemów z przyznaniem im racji.... Cytat:
Nie wiem czy wiesz, ale Apple niedawno kupiło Beats'a za 3-4 mld $. Teraz mogą robić lepsze zestawy słuchawkowe. Mogę się założyć, że planem Apple jest wyprodukowanie takich słuchawek aby były kompatybilne tylko z ich urządzeniami na wypadek gdyby ktoś chciał zmienić ich urządzenia - zmiana smartfonu == wymiana WSZYSTKICH peryferii. Kiedyś podałem konkretne wypowiedzi, które potwierdzają zamykanie się Apple nie ze względu o dobro klienta, ale o dobro własne, tak aby mieć stały dopływ gotówki. Jak widać było w tym dużo prawdy. Ciekaw też jest, że w przypadku Androida czepiasz się często bez potrzeby a Apple bronisz zawsze bez względu na to co chcą wprowadzić... Cytat:
Google nie tworzy standardów aby uzasadnić wdrożenie nowych technologii tak jak to robi Apple czy MS.... Aha i tak na koniec. Wiesz, że Apple złożyło wniosek o przyznanie patentu, który pozwala na losowe przypisanie adresu MAC, aby urządzenia nie dało się śledzić na jego podstawie? Wiesz też że Apple zaproponuje to pewnie tylko dla firm? Nie bądźmy hipokrytami. Tak podsumowując. Apple blokując sprzęt innych firm (ten tani) idzie w kierunku, który sobie obrało już jakiś czas temu - całkowitej izolacji, całkowitego odcięcia się od standardów. Jeszcze rok, dwa i kupując urządzenie od nich będziesz całkowicie odcięty od innych - pewnie nawet SMSa nie wyślesz.
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 17.07.2014 o godz. 09:43 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6850 | ||||||
Jukebox Hero
A mnie nie, bo nigdy przenigdy w życiu nie widziałem aby wadliwy sterownik uszkodził urządzenie. To jest teoretycznie możliwe. Ale w praktyce troche gorzej. Zdarzało mi się podkręcać sprzęty o 100% i nic nie spaliłem.
Poza tym nikt nie każe w urządzeniu wystawiać API do overclockingu/overvoltowania. Nie dajesz możliwości uszkodzenia sprzętu wystawiając niebezpieczne funkcje - to możesz dać gwarancje NA SPRZĘT. Cytat:
A może chcą zrobić smarta cieńszego niż gniazdo i zaskoczyć konkurencję. Głupi pomysł ale moze tak chcą. I co w tedy mają zrobić? Cytat:
Też byś tak zrobił! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Apple wtedy powie nie chcesz to nie kupuj who cares mamy 10 milionów innych userów. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.07.2014 o godz. 10:05 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6851 | |||||
logged out
CDRinfo VIP
Najbezpieczniejszy System Operacyjny Świata (NSOŚ)
Dziurki w iOS ![]() http://niebezpiecznik.pl/post/wszyst...sci-passlocka/ Cytat:
O tym, że odblokowane urządzenie może zostać łatwo zainfekowane już nie wspomnę. Aplikacja mająca dostęp do partycji systemowych może nadpisać firmware i np. zrobić z telefonu cegłę. Sama próba wgrania fw może zakończyć się ucegleniem. Kto wtedy powinien zapłacić za koszty naprawy urządzenia? Cytat:
Jak dla mnie znowu podajesz durne powody na obronę... Cytat:
Standardy są po to aby użytkownik nie musiał kupować pierdyliarda przejściówek. Jak Apple by robiło samochody, to pewnie nie miałbyś nic przeciwko noszeniu przejściówki do pistoletu na paliwo? Poczytaj sam siebie i zobacz jak bardzo bronisz głupich poczynań tej firmy. Cytat:
Dziwie się też dlaczego używasz coś co Ci kompletnie nie odpowiada. Cytat:
![]() |
![]() |
#6852 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Też to czytałem andy, smutno się robi, że nie jesteś jedynym właścicielem zawartości Twojego urządzenia...
![]()
![]() |
#6853 |
logged out
CDRinfo VIP
Jak to mawiają fani naturalnej antykoncepcji - Cóż począć?
![]()
![]() |
#6854 | |||||||
Jukebox Hero
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 20.07.2014 o godz. 22:50 |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6855 |
Forumator
![]() |
Ja jestem człowiek prosty i pewnie dlatego pewnych argumentóww nie rozumiem.
Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego telefon musi być przed wszystkim "cienki". To brzmi mniej wiecej jak niemiecka reklama proszku do prania: "ten proszek jest dobry bo jest nasz, a ten proszek jest niedobry bo nie jest nasz." Możemy ewentualnie przyjąć taki punkt widzenia: telefon ma być cienki. Nieważne czy gubi zasięg, nieważne, że nie może się połączyć z żadnym innym urządzeniem, nieważne, że użytkownik nie ma żadnej kontroli nad własnymi plikami, nieważne, że nie można pod niego podłączyć słuchawek w standardzie, którego używa cały świat, ale za to jest CIENKI! Co do ladowarek - nie znam przypadku (poza Apple), kiedy to chińska ładowarka (z wyjątkiem chińskich ładowarek Apple) uszkodziła telefon. Mam w domu kilka telefonów, różnych firm, z różnymi systemami i każdy z nich podłączam pod dowolną ładowarkę, nawet nie zstanawiając się która jest do którego. Apple coraz bardziej zamyka się we własnym gettcie, bazując na swoich fanatycznie oddanych fanach, którzy kupią absolutnie wszystko co ma logo z używanym jabłkiem i uwierza w każdą prawdę objawioną w stylu: jak będziesz używał innego prądu niż nasz, to twój telefon się spali, twoje dziecko nie zda do następnej klasy, a twoja żona dostanie opryszczki.
Sprzęt: ZX Spectrum+ ------------------------- ...i przyprowadził Pan użytkownika do Apple Store i rzekł mu: "wybierz sobie telefon" Ostatnio zmieniany przez Yossi : 21.07.2014 o godz. 08:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|