Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Yossi 04.06.2012 11:42

Słyszałem, że Annie Liebowitz wyrzuciła swoje lustrzanki i od dzisiaj tylko aparat Apple...

sobrus 04.06.2012 11:26

Apple wchodzi tam gdzie raczej nie powinien, no ale zobaczymy jak będzie.
Zapis na kartę i tak być musi, bo co to za aparat co robi zdjęcia tylko w zasięgu sieci.
Z resztą już widze przepychanie setek MB przez sieć 3G w roamingu :>

Tylko że urządzenia Apple nie mają kart, tylko wbudowaną pamięć wewnętrzną...i pewnie tu będzie tak samo.

Wygląda to mi póki co na zabawkę dla mało wymagających pstrykaczy, tylko że taką zabawką jest już iPhone czy inny Android. Więc nie bardzo rozumiem sens :hmm:
Nie wykluczam jednak że Apple mnie znów pozytywnie zadziwi jakimś pomysłem.

andrzejj9 04.06.2012 09:59

Cytat:

Napisany przez Yossi (Post 1210285)
Ktoś wie jaki jest stopien wyższy od "idealny"?

apple

:>

demek 04.06.2012 09:42

juz sie boje tych zdjec...

Kris 04.06.2012 09:16

Wy się śmiejecie, a zobaczycie! Jeszcze profesjonalni fotograficy ślubni (tacy, co w nazwie firmy mają 'Photography') będą takim cudem zdjęcia robić! Zobaczycie!

||

Yossi 04.06.2012 08:25

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1211261)
Nie w publicznym, a prywatnym - dostep masz tylko Ty...

Oczywiście nikt z personelu Apple sbsolutnie nie ma do nich dostepu i nigdy nie bedzie mieć :wow::rotfl:

P.S. Fajnie, że znowu piszesz

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1211264)
Publicznym, dostęp do tych danych ma np. Policja teoretycznie tylko na wniosek prokuratury, admini i hax0ry z 0day'ami. ;d

A w dodatku Apple daje Ci uroczyste słowo honoru, że nie będzie podglądać Twoich danych, wykorzystywać ich w celach reklamowych i marketingowych oraz udostepniać ich stronom trzecim, związanych z Apple biznesowo.

Berion 04.06.2012 00:07

Cytat:

Nie w publicznym, a prywatnym - dostep masz tylko Ty. A sama procdura zbyt skomplikowana - w zyciu by mi sie nie chcialo pueprzyc z jakimis kluczami...

Wystarczy że przy pierwszym uruchomieniu usługi proponowany byłby losowy klucz, który trzeba by samemu przenieść na każde z urządzeń. I masz wtedy zarówno prywatność jak i poczucie bezpieczeństwa danych (no chyba, że postanowisz przechowywać je tylko w chmurze, ale to już temat na osobną dyskusję ;]).

Publicznym, dostęp do tych danych ma np. Policja teoretycznie tylko na wniosek prokuratury, admini i hax0ry z 0day'ami. ;d

joujoujou 03.06.2012 23:47

Cytat:

Nie w publicznym, a prywatnym - dostep masz tylko Ty. [...]

Tere fere - skąd ta pewność? :jezyk:

M@X 03.06.2012 23:45

Nie w publicznym, a prywatnym - dostep masz tylko Ty. A sama procdura zbyt skomplikowana - w zyciu by mi sie nie chcialo pueprzyc z jakimis kluczami...

Berion 03.06.2012 23:35

Byłoby super gdyby lądowały na tej chmurze już zaszyfrowane, kluczem który samy ustalamy, który dzielą te urządzenia (zakładając, że by go taki Apple nie wciągnął, tak na wszelki wypadek, gdybyśmy zgubili. :szczerb:).

Prywatne dane na golasa w publicznym miejscu? Głupota, a nie rewolucja.

M@X 03.06.2012 23:27

Ja tam cenie sobie, ze kazde zdjecie zrobione moim iPhone'em trafia d razu do chmury i chwile po kliknieciu w "shot" zdjecie jest na moim iPadzie i moich Makach.

Nie wiem co mozna zrewolucjonizowac w fotografii i czemu Apple mialoby sie za to brac, ale jesli bedzie ultraprosto i bedzie synchronizacja z iCloud to pewnie kupie pozbywajac sie mojego malego Fuji. Bo czemu nie...?

Reetou 03.06.2012 22:49

Ilość załączników: 1
No właśnie, po co edycja...

Wszelkie wymagane rzeczy będą przecież dodane automatycznie...

Załącznik 59613

ed hunter 03.06.2012 22:42

Nie będzie się zapisywało na aparacie, od razu trafi do chmury. :rotfl:

jesi 03.06.2012 21:49

Ten aparat nie będzie mieć nawet wyświetlacza i przycisków do obsługi. Ma być "simple", więc będzie to aluminiowe pudełko z obiektywem i spustem migawki. Każde naciśnięcie będzie skutkowało idealnym i ostrym zdjęciem, nie możliwym do edycji, oczywiście bez sprzętu Apple. Zaraz, zaraz, miało być idealne, więc po co edycja, od razu zapis albo wydruk k***a

sobrus 03.06.2012 20:40

:wow: Sam nie wiem co o tym myśleć.

Aparat pewnie będzie point-and-shoot prosty w obsłudze (czyli do dupy), jakość obrazu też nie bedzie zapewne powalać, ale może przynajmniej zademonstrują jakieś świeże podejście do tematu.
Mam tylko nadzieję, ze nie takie, że zdjęcia będą kompatybilne tylko z urządzeniami Apple i od razu umieszczane w chmurze :szczerb:

edit: wystarczy spojrzeć na szkic... Apple Lens F3.5-5.6 :sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:16.