![]() |
Nie no, Amigę mają wskrzesić, znów to będzie komp w klawiaturze i soft oparty na AmigaOS... hmm muszę poszperać, całkiem niedawno gdzieś o tym czytałem..
zdaje się że tu: http://www.ppa.pl/amiga.od.commodore...tualnosci.html |
Nie ma co wojować. Apple to firma jak każda inna. Microsoft ani Sony nie jest lepszy.
Do komputerów Mac nic nie mam, poza tym że wolałbym żeby były na PPC a nie wszędobylskim x86. Jakie to dziwne że ta architektura zabiła już pare lepszych i nowocześniejszych, które miały ja zastąpić (Alpha, MIPS, ARM, PPC). I zepchnęła je do małych urzadzeń typu telefony i konsole. MacOS pochwalam, wreszcie przyjazny dla użytkownika UNIX. Linuxy dla mnie to porażka. Co by nie mówić o Windows jest bardzo dobry ale ... po prostu za drogi :( Czy podoba mi sie polityka Apple? Nie. Ale tak samo nie podoba mi sie polityka M$, Sony czy ostatnio Google. Ale to są firmy do zarabiania pieniędzy, to co sie dziwić. Jedyne co mnie drażni, to fakt że wypuszczają okrojone z możliwości produkty (iPhone na przykład) i zachwalają jak ósmy cud świata, dając przy tym cenę 4500zł za telefon. Ale z drugiej strony ... to nie jest zabronione. Nintendo też wypuściło zacofaną konsolę która przegania w sprzedaży X360 i PS3 razem wzięte, choć kosztuje o wiele za dużo (kontrukcja Wii ma prawie 10 lat, koszt produkcji dziś pewnie zerowy). Wielkie brawa dla nich, takie są realia wolnego rynku że nie zawsze to co najlepsze najlepiej sie sprzeda. Skoro mi sie nie podobają, to ich nie kupuje. Ale do firmy nic nie mam. Doskonale sobie radzi. Robi produkty trafiające w gust i potrzeby typowego użytkownika. Łatwe w obsłudze, ładne i solidne. A że ja wole złożyć sobie peceta sam niż kupić gotowca obłożonego plombami z preinstalowanym systemem - to moja sprawa :) Ale takich ludzi jest mało. Apple nie jest dla nich. PS. Prawde mówiąc wolałbym złożyć sam sobie Amigę, ale ona też nie była "zrób to sam" a dziś to już martwa platforma. Zrobie sobie kiedyś pseudo Amigę HTPC. |
Wpis stary ale pokazuje bardzo ciekawe rzeczy.
Ile HTML 5 w HTML 5 ***8211; co właściwie pokazało Apple? http://blog.marcoos.com/2010/06/09/ile-html5-w-html5/ |
Kto chce to uzywa, absurdy z tego wynikajace mozna dostrzec jedynie na poczatku lub bedac obok-sekty pozeraja mozgowie w zastraszajacym tempie, szczegolnie abstrakcyjne jego czesci.
|
szkoda, ze nazwe zmienionno
temat o "japku" chyba juz jest |
Tak max, idź,
i pozdrów Jobsa. |
Woah, chwile mnie nie ma a tu taka wojna?
Kto chce ten uzywa co mu pasuje... Ide ogladac wczorajszy Apple Special Event na iPadzie. Milego klocenia sie... |
Dostosowałem temat dyskusji do treści.
|
Cytat:
Tak zachowuje się fanatyk. |
Cytat:
|
@Andy - wybacz, zlekceważę cie :)
@BC - niech będzie dziwna. Chodzi mi o : -wygodę -bezpieczeństwo -intuicyjność -prostotę -elegancję -możliwości i kilka-naście innych rzeczy. |
@andy linuxow jest wiele, patrz na liczbe wersji kernela;)
@yahol to faktycznie dobra funkcja (jak zrozumialem wbudowana). Tu Mac ma plus. Co nie zmienia postaci rzeczy, ze Apple to conajmniej dziwna firma. |
Cytat:
Poza tym Bartez'a to zainteresowało więc dałem linka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie traktowałem tego jak coś wow. Przecież każdy program tego typu to oferuje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem może ty po prostu wierzysz w ten cały marketingowy bulszit od Jobsa? Jeśli tak to Ci mogę tylko współczuć i napisać, że w życiu bym się nie spodziewał. Cytat:
Cytat:
|
Jabco + S to dobry nawyk, tak czy tak :-)..
|
Jeżeli plik został zapisany w jakikolwiek sposób -TAK!
Jeżeli nie został zapisany - w ostatnim dokonanym zapisie! A przecież możesz zapisywać prace w sekwencji - np. co 5 sekund, dobre dla paranoików :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:04. |