![]() |
Cytat:
|
Jak dla mnie to wszyscy przesadzacie. Po co w ogóle robić z tego jakiś problem? Ja traktuję ten wątek humorystycznie, bo dla mnie cała ta 'sprawa' Apple jest humorystyczna. Kto lubi, niech używa, ale jeśli fanatycznie broni tej marki to też staje się śmieszny i sam staje się celem żartów. Faktem jest, że Apple, jak wszystkie inne firmy, ma swoje wady, tyle tylko, że czasami głupio próbuje przekształcić je w zalety. Stąd tematem żartów było, jest i będzie.
A że czasami to zapatrzenie w produkty tej firmy i jej sposób ich promowania zahaczają o manipulację, to już inna sprawa i jeśli ma to postępować (a patrząc na wyniki firmy chyba tak jest), to nie wiem, czy "trzeba tolerować" w którymś momencie nie przestanie być właściwe. To nie ten etap, ale patrząc na przykład Krzyża w Polsce ludzie potrafią się jednoczyć wokół różnych rzeczy i potrafią też w ich obronie stawać się niebezpieczni.. |
Cytat:
Chyba najmadrzejszy post w calej sprawie na calym forum... Dobrze ze choc tutaj mamy inteligencje polska w ramach klasy rzadzacej... Bo na Wiejskiej nam, niestety, ten przywilej dany nie byl... |
Cytat:
Nie mam więcej pytań. |
Nie wiem, dlaczego macie taki problem z zaakceptowaniem polityki Apple i jej użytkowników. Przecież nikt Was nie zmusza do używania Maców. To użytkownicy PCtów, a nie Maców mają jakąś fobie na tym punkcie. Jak ktoś ma taki kaprys, to może używać amigi i twierdzić, że DLA NIEGO to jest najlepsza platforma na świecie.
Z polityką Apple można się nie zgadzać, ale trzeba ją tolerować. To jest prawo Apple, że mają zamkniętą platformę i kontrolują wszystko od hardware po software. Jak komuś nie odpowiada, nie musi kupować. |
|
:sciana:
|
Cytat:
|
Jezeli wysmiewanie absurdow jest zazdroscia i frustracja, gratuluje trzezwosci umyslu.
|
Wiesz co Andy, frustratów nie brakuje.
Jest ich naprawdę wielu. I z tych tekstów wychodzi jedno - zazdrość i zawiść nic więcej. Ale nie martw się - to się da wyleczyć. Jak dla mnie, to ci co tam piszą i wyśmiewają to właśnie oni - zazdrośnicy i frustraci. Biedne niedowartościowane półgłówki. Cytat:
I powiem ci tyle: tak, jak czytam te wasze teksty, staje się ortodoksyjnym wyznawca Apple :) |
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi antywirusy i firewalle to możesz pisać bajki, że MacOS ich nie potrzebuje. To, że jak na razie jest bardzo niewiele trojanów i malware to tylko dlatego, że MacOS ma mały procent udziałów w ogólnym rynku OSów i przestępcom się nie opłaca tworzyć szkodliwego oprogramowania pod tę platformę. Wiesz nie chodzi o przekonywanie a konstruktywną wymianę zdań. Jak na razie swoimi postami nie pokazujesz nic konkretnego, często rzucasz puste słowa czy piszesz nieprawdę. Z Apple będę się śmiał tak długo jak długą będą ciągnęli swoją śmieszną politykę. @yahol && M@X zapraszam na AppleFobia.blox.pl - niesamowite teksty o Apple ;) |
Korzystam z Windowsa z przyzwyczajenia-od mlodosci mialem z nim stycznosc, moze sie to zmieni po sesji.
Faktem jest, ze owy system ma wiele ograniczen i niedociagniec. Doswiadczylem ich nie raz i nie dwa. Jednego nie rozumiem, jak mozna pozwalac na to by wielka korporacja decydowala od poczatku do konca, zostawiajac iluzje podejmowania wyborow, co jest lepiej przystosowane do wlasnych oczekiwan i potrzeb-pozbywac sie odpowiedzialnosci za siebie i mowic o jednoczesnie o swiadomym uzytkowniku. Sprzecznosci szukam, w koncu marksizm tego wymaga. Wspieranie tych trendow doprowadzi, ze pozostale korporacje i w koncu zaczna sie w to bawic i bedzie tragedia-malo myslacych jest sporo, maja oni swoje nisze, ale gdy przebije sie do glownego nurtu, swiat bedzie chylil sie ku koncowi. A elitaryzm Apple i sposob jego promowania przez sama firme i jej klientow jest zwyklym promowaniem najgorszej odmiany kapitalizmu i kastowej mentalnosci, co jest po prostu obrzydliwe. A u was murzynow bija-tak powinna odpowiedz wygladac przy takim poziomie dyskusji. Tlumaczenie roznicy miedzy rozowym a czerwonym od urodzenia slepemu. |
A ty wyznawca jakiej religii jesteś?
-Jedynie słusznego Jedynego Windowsa? -Czy może wyznawca sekty Dobrotliwego Linuxa? _Bo wyznawca technokratycznego Apple, nie jesteś :) A może jesteś agnostycznym wyznawca Windowsa, ze zmienionym nie do poznania shellem? Mam taka propozycje do adminow i modow : -zróbmy tu: Forum o Nagrywaniu na Jedynie Słusznym i Prawdziwym Systemie Operacyjnym a wszyscy odszczepieńcy od tej słusznej wiary, będą spaleni na stosie z rozbitych komputerów marki Apple. I chyba zmienię sobie sygnaturkę, na jakąś inna, np: -Pobłądziłem o Wielki Windowsie i używam Mac OSa. Oj, biada mi, oj, biada! albowiem tylko Windows jest słuszny, jako jedyny i dopuszczalny, zuniformizowany system. I niech na koniec sie stanie "Niebieski Ekran". |
Tak czytam caly ten temat i dochodze do wniosku, ze moj fanatyzm polityczny to nic przy appleizmie. Taka impresja: Apple idealnie sie wpisuje w czasy wspolczesne, mianowicie kreuje i podtrzymuje pokolenie calkowicie bezrefleksyjne i skore do przyjecia wszelkich absurdow od swoich 'dawcow lepszego iSwiata', zamienianych na 'wiekopomne osiagniecia w walce z trudnosciami kreowanymi przez stereotypowe, bledne myslenie'. Technokracja to Apple; a ci ktorzy nie chca dawac sie kontrolowac, kupujac te produkty wystawiaja sie na posmiewisko z ich konsekwencji w deklaracjach.
iPad z tego co mialem okazje sie dowiedziec tu i owdzie - przechwalony, przewartosciowany kawalek technologii, ktory oferuje niewiele wzgledem tego co oferuja inne urzadzenia, czesto z teoretycznie, mniej rozbudowanej kategorii urzadzen. PS Konferencja ws iPhone 4G i jego reklama na stronie firmowej sa o wiele bardziej przerazajace, z punktu socjotechnicznej manipulacji uczuciami, wiedza i rzetelnym podejsciem do sprawy, niz kroniki filmowe i inne propagandowe filmy. PPS Zeby nie bylo - Apple i jego technika nigdy nie interesowalem sie glebiej, mialem okazje pobawic sie iPodem i iPhonem, ktore nie wywarly na mnie piorunajacego wrazenia oferowanego przez reklamy. |
O Time Machine slyszeli...?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:36. |