![]() |
Cytat:
Jestem subiektywny aż do bólu. Obiektywizm jest bezsensowna próbą zobiektywizowania subiektywnych wyrażeń. Zdajesz sobie sprawę, ze każde subiektywne odczucie, danej sytuacji jest inne dla każdego obserwatora. Wiec pomijając próby uśrednienia, każda próba obiektywnego spojrzenia na wydarzenie jest całkowicie bezsensowna. Dla każdego obiektywnego obserwatora, wydarzenie przebiega według jego subiektywnych odczuć, wrażeń, doświadczeń. Wobec tego j.w. Cytat:
To chyba tez rozumiesz. |
@yahol silisz sie na bycie 'obiektywnym', ale nie wychodzi. Wartosciowanie jest nieobiektywne, wyraza jedynie stosunek swiadomosci do przedmiotu/podmiotu oceny. Stad nie wysilaj sie na oceny czegokolwiek-totalitarna jest rownie dobra/zla/nijaka jak kapitalistyczna.
Chyba, ze poruszasz sie w idealistycznych systemach myslowych, chocby Schopenhauera, wtedy dyskusja jest skonczona, bo rozmawiac o swiecie bedacym Twoim wyobrazeniem, mnie bedacym czescia tego wyobrazenia, nie ma sensu. |
Cytat:
:haha: :spoko: :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Nie mam przymusu udowadniania swoich poglądów, które publicznie wygłaszam. Przyjmuje, ze moi interlokutorzy są na tyle inteligentni, ze rzeczy oczywiste przyjmują do wiadomości. Natomiast rzeczy z którymi się nie zgadzają, lub nie mieszczą się w ich światopoglądzie - odrzucają. Wiec kwestia "udowodnij to" nie mieści się w moich granicach dyskusji. Opieram się na dostępnej literaturze, doświadczeniach i testach, które są w jakiś sposób, mniej lub więcej wiarygodne i naukowo udowodnione. I tam odsyłam zainteresowanych.Nie mniej istotne, a może nawet najistotniejsze jest fakt, ze mi się po prostu nie chce, wiec musicie mi wybaczyć, ze rzucam coś na zachętę, a później nie kontynuuje. No cóż, nikt nie jest doskonały :) Pomyślałem sobie, ze mógłbym, zakładając, ze by mi się chciało, dołączać do swoich postów bibliografie :) ale to głupi pomysł. I to musicie mi przyznać. |
Ja też jestem wielbłądem. Jak bym miał za dużo kasy, to bym sobie 3 GS kupił do używania od święta, bo mi się podoba, na co dzień potrzebuję jednak pancernego telefonu, SE jednego wykończyłem, drugi w agonii... Za to Nokia model bez niczego jak na razie znosi wszystko. :D
|
czyli nie masz racji. Bo 'dobroc' obiektywna nie istnieje-to tez musialbys udowodnic, bo twierdzisz ze taka jest.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
@yahol udowodnij, ze masz racje.
|
Nie przesadzaj :)
Ludzie są rożni, zasady są stale. |
Nie chce dalej prowadzić tej dyskusji. Powiem tylko, że to co piszesz możesz odnieść do ogółu społeczeństwa, ale nie poszczególnych jednostek... Ludzie są różni, bardzo i nie wszyscy są tak zepsuci i zdegenerowani jak przedstawiasz.
Mam też w d* opinię psychologów, którzy często sami potrzebują siebie nawzajaem (taki paradoks). ;] |
Cytat:
|
Łojezu Yasiu, dejże pokój :wow:
Zaraz pomyślę, że sam próbujesz tu nami manipulować.....a wtedy :rozga: Ty chyba już manipulujesz ... :sciana: |
Cytat:
|
Ja jestem rasy różowej...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:18. |