![]() |
Ile $ to już zależy od umowy, którą zawrzesz kupując tego ajfona. Nie pasuje, nie kupujesz.
|
Cytat:
|
Karty SIM powstały m.in. z tego powodu, że przewidywano model w którym aparaty są drogie, a userzy korzystają z publicznych automatów do których wsadzają swoją kartę SIM. Nie sprawdziło się, więc można z nich rezygnować.
Karta SIM to dosyć prymitywne rozwiązanie, ma tylko zaletę taką, że wypracowano standard. Programowanie nie ograniczy możliwości wyboru, o ile user będzie miał możliwość przeprogramowania aparatu do innego dostawcy. Czyli taki sam problem jak z simlock. |
Ide do Apple, "pamiec SIM" jest czyszczona, kupuje nowego iPhone'a, starego sprzedaje.
Uprzedzam watpliwosci co do kradziezy aparatu - telefon moge zdalnie zablokowac przez MobileMe. |
Cytat:
|
Jestem zwolennikiem upraszczania sobie zycia. Przychodze do operatora, moj iPhone jest "zaprogramowany" dla mojego numeru, nie musze posiadac zewnetrznej karty SIM, ktorej to zreszta gniazdo - nie czarujmy sie - szpeci minimalistyczny design iPhone'a...
|
Mogliby dołożyć jeszcze usługi bankowe związane z aparatem.
Ale nie taki półśrodek jak PayPass/Wave tylko np. chip krypto dający dostęp do zasobów + app odpowiedni itd itp |
Mów mu iM@X
|
mi to tam ryba :] problem stoi obok i mnie nie dotyczy :]
edit. max jak zwykle zachwyt... |
A co w tym zlego ze nie bede mial simlocka w iPhone? Samo rozwiazanie jest swietne i pasuje do Apple - jest "simple".
|
Ilość załączników: 1
Oby nie okazało się to prawdą.
http://www.blomedia.pl/post/69134,ip...wana-karta-sim -- Załącznik 55924 |
Z jaka Winda...? :-D
|
Cytat:
|
Samsung Galaxy Tab na Allegro jakieś 2700 zł.
A tak a propo - jak wy sobie radzicie - kompy z Windą, Tablety Apple ? |
Przyznaję, że wizje, jakie niektórzy roztaczają nad OS X trochę mnie przerażają. W telefonie na takie ograniczenia jeszcze się*zgodzić mogę, ale w komputerze już nie. Filozofia systemu Mac OS odpowiada mi do 10.6, i jeżeli 10.7 ma być zamknięty tak, jak pisze autor artykułu, to nigdy go u siebie nie zainstaluję... Prędzej ucieknę do Linuxa lub Windows.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:59. |