Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

sobrus 03.12.2010 14:22

To i wada i zaleta. Z technicznego punktu widzenia jest to wada, że coś co inne sprzęty robią - nie działa.
Ale tak jak pisze M@X czasem można uniknąć dziwnych pytań.

I to nawet nie chodzi o to by coś ukryć. Czasem sie nie taki wyraz dobierze, bo akurat ten właściwy uleciał. I po co sie potem tłumaczyć?

andy 03.12.2010 14:12

Cytat:

Przyjaciel do mnie pisze z iPada na gtalk/win - i ma ten jego iPad taką wadę, że ja nie widzę, że on pisze - nie ma u mnie tego fajnego znacznika, że rozmówca wprowadza znaki.
Może ma to wyłączone, albo wersja przeglądarkowa GTalka nie obsługuje Chatstate notification.
Można to w łatwy sposób sprawdzić ;)

Cytat:

Napisany przez iM@X
@pali - to wada? Ja niejednokrotnie napisze cos do kogos, po czym sie rozmysle i przytrzymam Backspace... Szlag by mnie trafil gdyby niedoszly rozmowca drazyl co od niego chcialem...

Doszedłeś do perfekcji w zmianie zalet na wady i odwrotnie ;)

Cytat:

Jailbreak'u nie zrobie, bo kiedys juz go mialem i wiem ze smierdzi - zamula iPhone'a w pelni... No ale czego mozna sie spodziewac, gdy ktos probuje pisac oprogramowanie na sprzet, ktorego sam nie stworzyl...
Znowu wypowiadasz się na tematy o których nie masz pojęcia :) Ostatnia lekcja nie wystarczyła żebyś to w końcu zrozumiał?
To że ktoś nie stworzył iP nie znaczy, że nie może na niego pisać oprogramowania.

pali 03.12.2010 14:01

Przyzwyczaiłem się. Podczas rozmowy wiem, że rozmówca coś "mówi". Dla mnie super.

Te wahania, backspace to też komunikat :)

To musi być wysyłane od klienta, więc pewnie któryś rozbudowany komunikator XMPP ma opcję wyłączenia tego ficzera.

A czemu tak w iPadzie jest, pojęcia nie mam. Kolega mówi, że to przez jednowątkowość, ale wątpię.

M@X 03.12.2010 13:51

@pali - to wada? Ja niejednokrotnie napisze cos do kogos, po czym sie rozmysle i przytrzymam Backspace... Szlag by mnie trafil gdyby niedoszly rozmowca drazyl co od niego chcialem...

sobrus 03.12.2010 13:19

Bardzo bym sie zdziwił, gdyby sprzęt za ponad 4 tysiące nie działał płynnie...

ed hunter 03.12.2010 12:44

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1131604)
Kupilem :-). I teresuje mnie po prostu korzystanie ze zdjec HDR, filmow HD, iMovie for iPhone i FaceTime'a. Jailbreak'u nie zrobie, bo kiedys juz go mialem i wiem ze smierdzi - zamula iPhone'a w pelni... No ale czego mozna sie spodziewac, gdy ktos probuje pisac oprogramowanie na sprzet, ktorego sam nie stworzyl...

Dlatego iPhone bez JB, jesli ktos nie ma potrzeby aktualizowac iOS bedzie dzialal plynnie i bezawaryjnie przez lata...

Najważniejsze, że jest z iChin, to gwarantuje wszystko. :P

pali 03.12.2010 12:17

Przyjaciel do mnie pisze z iPada na gtalk/win - i ma ten jego iPad taką wadę, że ja nie widzę, że on pisze - nie ma u mnie tego fajnego znacznika, że rozmówca wprowadza znaki.

Pisze on do mnie z przeglądarki, z gmaila.

Zamotałem, ale chyba zrozumiałe jest :)

M@X 03.12.2010 11:46

Kupilem :-). I teresuje mnie po prostu korzystanie ze zdjec HDR, filmow HD, iMovie for iPhone i FaceTime'a. Jailbreak'u nie zrobie, bo kiedys juz go mialem i wiem ze smierdzi - zamula iPhone'a w pelni... No ale czego mozna sie spodziewac, gdy ktos probuje pisac oprogramowanie na sprzet, ktorego sam nie stworzyl...

Dlatego iPhone bez JB, jesli ktos nie ma potrzeby aktualizowac iOS bedzie dzialal plynnie i bezawaryjnie przez lata...

Reetou 03.12.2010 09:40

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1131568)
Do dobrego wraca sie najchetniej. U mnie pewnie w czerwcu przyszlego roku zmiana na iPhone 4 ;-)!

Widzisz, a jakbyś kupił coś dobrego, to nie musiałbyś zmieniać ||

demek 03.12.2010 09:35

dlatego zostalem przy 6.1 czy 6.5
ale mu sie juz reinstal nalezy bo sie za duzo nagrzebalo :P

sobrus 03.12.2010 08:54

Ja pewnie znowu nie kupie iPhone :szczerb:
Tylko co kupić skoro WP7 takie nędzne... pewnie Androida wezmę...
W związku z tym nie dziwie sie, że Microsoft wypadł tak słabo. Ludzie którzy lubili i kupili WM6, raczej WP7 nie zechcą :taktak:

Patrix 03.12.2010 02:28

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1131568)

Taa po paru latach spędzonych z iPhonem, żal porzucać konto na Appstore bo to wszystko działa tylko na tym, nawet ebooki :P

pali 03.12.2010 02:26

Właśnie sobie wirtualnie złożyłem porządnego blaszaka.

Wychodzi drożej od iMaca o podobnych parametrach.

M@X 03.12.2010 02:23

http://myapple.pl/content/809-czy-zn...gfk-group.html

Do dobrego wraca sie najchetniej. U mnie pewnie w czerwcu przyszlego roku zmiana na iPhone 4 ;-)!

ed hunter 02.12.2010 20:54

Bawiłem się dzisiaj najnowszym Samsungiem Omnia i muszę powiedzieć, że działa to bardzo dobrze, drugi "dotykowiec", to jakieś starsze LG z aparatem 2 MPix, zacinał się potwornie. Po chwili zabawy padła mu bateria, tak, że nie dał się już włączyć :szczerb: nówka sztuka z salonu... :haha:

Z nudów bawiłem się telefonami znajomych, bo się zastanawiam co kupić. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00.