Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Gadzina18 23.08.2010 02:12

No i mam kolejny absurd... próbowałem zgrac przez itunes klip hd na ipada. Niestety program wywalil komunikat, ze klip nie jest obslugiwany przez urzadzenie. Przypomnialo mi sie, ze mam ten sam klip na idisku apple. Dostalem sie na owy internetowy dysk przez oficjalna aplikacje stworzona przez Apple z poziomu ipada. Zaznaczylem owy problematyczny movik... i co? Odtwarza sie bez problemu... O zgrozo.. Staracilem dobre 30 minut na probach wrzucenia klipu na ipada. Zmiana rozszerzenia z .mov na .mp4, .m4v nic nie dala, musialem go przekodowac jeszcze raz! Widzi ktos w tym jakis sens? Bo ja nie.

M@X 22.08.2010 11:42

Cytat:

Napisany przez ynsiwy (Post 1113901)
Tak z ciekawości, miał ktoś może styczność z chińszczyzną aPad z Androidem? Sporo się tego wysypało na allegro i może ktoś miał okazję to przebadać ;)

Bawilem sie tym najtanszym, za 300 PLN (teraz sie powysypywaly nawet do 900 PLN). Zal i zalosc. Ekran wciskowy, a nie pojemnosciowy. Calosc zabkuje (slaby proc i malo RAMu) i o komforcie uzytkowania mozna zapomniec... Tak niestety jest, gdy OS nie jest skrojony dla sprzetu...

Gadzina18 22.08.2010 11:40

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1113880)
Zaiste, tylko wybrani, którzy Go poznali, są w stanie zrozumieć i docenić!
A braku tabulatora, nie będziesz wypominał, albowiem nie był Ci on dany!

:'( ale ja chce tabulator :D zamiast niego mam dwa magiczne przyciski: previous i next. Zastepuja one tab na stronach, mozna przeskakiwac sobie z jednego pola tekstowego na drugie i odwrotnie:rotfl: ... Ale w edytorze tekstu juz tak rozowo nie jest:/

ynsiwy 21.08.2010 21:59

Tak z ciekawości, miał ktoś może styczność z chińszczyzną aPad z Androidem? Sporo się tego wysypało na allegro i może ktoś miał okazję to przebadać ;)

Patrix 21.08.2010 21:27

sekciarz :P

yahol 21.08.2010 20:30

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1113755)
Nie sadzilem ze do tego dojdzie... Ale jednak;) stalem sie posiadaczem iPada 64GB model wifi. Posiadam go dopiero pare godzin:p jakosc ekranu jest powalajaca, lepsza niz nie jednego notebooka. Tyle z pierwszych wrazen. Przepraszam za brak polskich znakow, leniwy jestem:)

Po glebszym zapoznaniu sie podziele sie wrazeniami, mimo iz jestem wlascicielem Maka bede bezstronny. Juz jest jedna rzecz, ktora mnie bardzo irytuje... Brak tabulatora w klawiaturze ekranowej.. Panowie z apple powinni bardziej sie postarac, a nie po prostu przenosic klawiature z iphone..

Zaiste, tylko wybrani, którzy Go poznali, są w stanie zrozumieć i docenić!
A braku tabulatora, nie będziesz wypominał, albowiem nie był Ci on dany!

Gadzina18 21.08.2010 13:29

:-) ale mnie takie zarciochy nie ruszaja... Ba, smieje sie razem z Wami bo w iPadzie jest wiele absurdow:) co do wspomnianego tabulatora, nikt mnie nie przekona, ze jest wygodniej bez niego, bez obaw:D

andrzejj9 21.08.2010 08:25

Jeszcze trochę poużywasz i zrozumiesz, że brak tabulatora jest dla twojego dobra i wygody.

Ciesz się, że na razie za tą 'dogodność' nie musisz dodatkowo płacić :> No.. chyba, że musisz..

Tak, wiem, złośliwy jestem ;)

Gadzina18 21.08.2010 04:44

Nie sadzilem ze do tego dojdzie... Ale jednak;) stalem sie posiadaczem iPada 64GB model wifi. Posiadam go dopiero pare godzin:p jakosc ekranu jest powalajaca, lepsza niz nie jednego notebooka. Tyle z pierwszych wrazen. Przepraszam za brak polskich znakow, leniwy jestem:)

Po glebszym zapoznaniu sie podziele sie wrazeniami, mimo iz jestem wlascicielem Maka bede bezstronny. Juz jest jedna rzecz, ktora mnie bardzo irytuje... Brak tabulatora w klawiaturze ekranowej.. Panowie z apple powinni bardziej sie postarac, a nie po prostu przenosic klawiature z iphone..

Gadzina18 18.07.2010 22:52

Póki co to livebox w pracy i iPad kolegi, więc nie chce mi się niczego zgłaszać... :)

OT

ulalaa.. od 2004 roku napisałem okrągłe 500 postów - nieźle się rozgadałem :lol:

M@X 18.07.2010 22:31

Na sofcie 3.2.1 rowniez? Cos tam wlasnie poprawiali odnosnie WiFi - mignelomi to w changelogu gdy robilem update. A problem mysle warto zglosic do supportu!

Gadzina18 18.07.2010 20:30

Tak :P chyba nie lubi karty sieciowej iPada ;p

andy 18.07.2010 19:19

Na każdym trybie? [WEP/WPA/WPA2/Bez szyfrowania]

Gadzina18 18.07.2010 14:38

Zauważyłem dzisiaj ciekawą rzecz. Próba zalogowania się na liveboxa z iPada kończy się zwiechą liveboxa ;p Logując się z iPhone problemu nie ma;]

M@X 16.07.2010 13:37

www.egazety.pl

App na iPada jest darmowy. Ceny czasopism sam mozesz ocenic - srednio polowe nizsze niz w kioskach. Sam mam kilka prenumerat bardziej interesujacych mnie pism. Sciagasz online wydanie periodyku na Twojego iPada, po czym czytac mozesz juz offline.

Co do samego iBooks jest kilkadziesiat polskich tytulow, ale w porownaniu z iloscia tytulow obcojezycznych ciezko tu mowic o przytlaczajacej ilosci polskiego contentu ;-)...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:02.