Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

Berion 08.06.2011 19:36

Czegoś tutaj nie rozumiem. Wcześniej OSX nie miał aplikacji pełnoekranowych? A gry? Gry były pełnoekranowe.

jesi 08.06.2011 13:26

Pozwolę sobie umieścić komentarz z dp jaki ktoś napisał pod artykułem o WWDC:

Cytat:

wow ile nowości, jak oni to ukryli przed wszystkimi, nie wiem
:haha:

yossi 08.06.2011 11:56

Obejrzałem właśnie relację z WWDC 2011 i jestem wstrząśnięty.
Postanowiłem wywalić do śmietnika mój badziewny sprzęt (ze wstydu nie wspomnę jakiej firmy i zdzieram naklejkę ze zderzaka).
Ja już wcześniej przypuszczałem, że będzie emejzing, osom i madżikal, ale żeby do tego stopnia???
Np. zakładki w Safai -ach emejzing - i tutaj Wy wszyscy biedacy, którzy używacie maszyn z Andkiekm BO WAS NIE STAĆ na porządnego fona (czyli Apple) - i co teraz powiecie? Chyba widać jak na dłoni, że wszyscy na świecie skopiowali ten madżikal ficzer - i to zaledwie 5 lat temu. W dodatku w ochydny, podstępny sposób. Kiedy Apple pracowało w pocie czoła, żeby dostarczyć ten ficzer swoim wyznawcom, inne firmy wypuściły takie same przeglądarki zaledwie 5 lat wcześniej i to w dodatku absolutnie niedorobione, pełne bugów przeglądarki, które nawet nie są w stanie porządnie śledzić swoich użytkowników.

Gadzina18 08.06.2011 00:18

To było do przewidzenia - w App Store jest masa aplikacji, które kiedyś pojawią się w iOS jako funkcja natywna.... i znów będzie WOW... ale to już było, za free albo 0,79 euro.

andy 07.06.2011 21:31

@Gadzina jesteś jednym z nielicznych użytkowników który potrafi powiedzieć, że Apple też kopiuje od innych ;-)

btw ta usługa "Powiadomienia geolokalizacyjne" są zerżnięte...
http://dailyappshow.com/nearby-iphone-app-review

:)

Gadzina18 07.06.2011 18:10

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1165059)
btw, z niecierpliwością czekam na srajOS 5 który wprowadzi takie innowacje jak widgety, oraz nowoczesny system powiadomień znany z Androida :)

Niestety... masz rację. iOS5 w większości to rozwiązania przeportowane z Androida. Jednak i tak czekam na niego, każdy krok do przodu jest dla plusem. Bywa tak, że od Apple zrzynają, a bywa tak, że Apple zrzyna od innych (iOS5)

andrzejj9 06.06.2011 20:38

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1165059)
btw, z niecierpliwością czekam na srajOS 5 który wprowadzi takie innowacje jak widgety, oraz nowoczesny system powiadomień znany z Androida :)

a później je opatentuje :>

andy 06.06.2011 20:03

Cytat:

Napisany przez yossi
Od razu zaznaczam, że dotyczy ściśle fanboy'ów, a nie UŻYTKOWNIKÓW. W tym kontekście - jeżeli ktoś stwierdzi, że słowo "fanboy" jest obraźliwe to potwierdzam - jest obraźliwe!

Filmik stary ale oddający rzeczywistość, kilka stron wcześniej pokazywałem coś podobnego - osoba od Motki próbowała namówić osoby stojące przed sklepem Appla na swój tablet. Reakcja ludzi była bezcenna :D

Cytat:

Napisany przez M@X
A ja na pelnym luzie przypominam, ze dzis startuje WWDC :-)!

Start Keynote dzis o 19.00 czasu polskiego!

...wzialem urlop :-)!

Przejaw fanatyzmu.

Cytat:

Napisany przez M@X
Obiecuje. Bo do tej pory zadnych przejawow kompromitacji nie stwierdzilem ;-)...

Wielokrotnie Cię punktowałem za pisanie bzdur, kompromitujesz się do kilku razy na stronę..

Cytat:

Napisany przez yossi
Z mojej strony nie jestem w stanie przejść obojętnie obok wyznawców kultu Apple tak samo, jak wobec innych ludzi pokrzywdzonych przez los i przekonanych, że żyją w raju. "Ja tylko niosę pomoc" jeśli ktoś kojarzy cytat.

Też nie potrafię stać i nic nie robić jak fanboje wygadują bzdury na prawo i lewo.

Kris 06.06.2011 18:45

Dajcie mu spokój, wziął chłop jeden dzień wypoczynkowego na kinołt jakiś (ch..j wie co to jest), a wy mu dokuczacie. Módlcie się do Japca, żeby tego kinołta nie podzielili na pięć części, bo iMax na wakacje nie pojedzie!

nimal 06.06.2011 17:34

iMax :rotfl: zabijasz mnie dzis bardziej niz zwykle :haha:

Patrix 06.06.2011 14:18

Steve bless you M@X ! :)

Banana Coctail 06.06.2011 14:05

Moja linia antyrewizjonistyczna... cholera. Znowu to. Nie. Szkoda klawiszy.

M@X 06.06.2011 13:31

Obiecuje. Bo do tej pory zadnych przejawow kompromitacji nie stwierdzilem ;-)...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Zetoxa 06.06.2011 13:18

obiecaj M@xiu, że więcej nie będziesz się kompromitował :>

M@X 06.06.2011 13:16

Smialo, Albercik! Usta, usta!

:rotfl:

A co do Keynote, to chce byc na biezaco i wziecie urlopu nie uwazam za nic dziwnego :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.