Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

M@X 11.06.2011 09:09

Nie kupie. Nie jest mi potrzebny i mnie nie stac. Za to wystarczy mi Mac mini, ktory w najnowszej wersji unibody jest przepiekny :-)!

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Kris 11.06.2011 08:15

Oj iMax, są i białe wersje, a wentylatorów nie musisz obsadzać wszystkich. Ale Ty na to nie patrz, przecież kupisz Maca Pro...

M@X 11.06.2011 07:46

Powiedz, ze zartujesz o.O. Prosze...

Wyguglalem obie.

Czarne bloki z wentylatorami praktycznie na wierzchu.

Ble...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

Kris 11.06.2011 05:41

Pecety też mają i ładne obudowy - np Fractal Design Define R3, Lian Li PC-B10.

Kwestia dobrze zestawionych bebechów. Fakt, w Ejplu mają ludzi do tego, żeby im zaprojektowali wnętrze, spasowali idealnie komponenty (żeby nie było 'gryzienia'), ale przy odrobinie szczęścia można sobie złożyć świetną maszynę, 'dizajnerską' i mocną.

nimal 11.06.2011 02:36

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1165564)
Nie o cienkosc chodzi, choc rowniez ;-).

Dla mnie Estetyka Apple, czyli minimalistyczny design z jednym kablem zamkniety w aluminium i szkle to produkt pod wzgledem estetycznym doskonale skonczony, ktoremu brzydkie, wielkie plastikowe skrzynki nigdy nie dorownaja...

Wiadomość wysłana z ***63743; iPhone przy użyciu Tapatalk

tego fragmentu bym sie czepil
bo, jak powszechnie wiadomo, sprzety marki A.... sa wykastrowane z polowy uzywanych w normalnym swiecie rzeczy, w tym wejsc/wyjsc
i nagle sie okazuje, ze, aby uzywac swojgo pieknego, jednokablowego produktu, trzeba do niego podlaczyc przejsciowke, do niej kabel, do tego kabla kolejna przejsciowke i w koncu mamy np BT stereo, albo mozliwosc podpiecia USB... bo w innych sprzetach - co za wiocha - sprzet ma dookola poutykane wejscia/wyjscia - a to tak bleee wyglada...

yossi 10.06.2011 12:35

ja napisałem zupełnie szczerze, że design mi się podoba - bo taka jest prawda.
A co do usterek - tego bym się nie bał akurat - powszechnie wiadomo, że sprzęt firmy Apple nie ma usterek. Bo nie ma!

Berion 10.06.2011 12:17

Mnie tam się ten design bardzo podoba, ale odstrasza mnie cena i buraki konstrukcyjne.

Szczególnie podoba mi się idea połączenia monitora z komputerem (względy estetyczne bo praktyczne przy usterce to...).

Cytat:

Napisany przez Yahol
Wibracje - a co to? Jak ktoś jest flejtuch i ma w domu tonę kurzu....

Jak to? Kurz powodem wibracji? Trudno mi sobie to wyobrazić. ;)

yossi 10.06.2011 12:13

oooo, to zwracam honor - już lecę kupić. Mam tylko nadzieję, ze dostanę też różowe słuchawki.

M@X 10.06.2011 12:11

Masz rozowe Nano i Shuffle - jesli tylko takie preferencje posiadasz...

yossi 10.06.2011 11:29

Cytat:

Napisany przez Gadzina18 (Post 1165568)
Chyba to, że ktoś chce mieć coś stylowego - a za takie uważane są produkty Apple, nawet przez zatwardziałych przeciwników - to nic złego yossi?

Ależ oczywiście, że nie ma w tym nic złego. Tak samo jak np. ja mogę sobie postawić na stole ładny wazonik, który co prawda niczemu nie służy, ale jego widok sprawia mi przyjemność.
Nie chcę tylko słyszeć, że XXXX to najlepszy sprzęt "bo mu się tak ładnie świeci...".

Uwaga! Niniejszym oficjalnie oświadczam, że - moim zdaniem - na całym rynku komputerowym firma Apple produkuje najładniejszy sprzęt.
Żeby tak jeszcze można było kupić różowy...

Gadzina18 10.06.2011 11:16

Chyba to, że ktoś chce mieć coś stylowego - a za takie uważane są produkty Apple, nawet przez zatwardziałych przeciwników - to nic złego yossi? Oczywiście w "świecie" PC też są takie produkty, które się wyróżniają stylistyką. Mi np bardzo podobają się ostatnie laptopy HP DV6 z Core i5 - tańsze od Macbooków, wydajniejsze i tak samo ładne.

yossi 10.06.2011 10:59

To może lepiej kupować po prostu same piękne obudowy od Apple - bo takie piękne. Kogo to w końcu obchodzi co jest (i czy w ogóle coś jest) w środku.
Fajnie jest postawić sobie coś ze świecącym jabłkiem na biurku (np. obudowę z diodką w środku).
Oczywiście do pracy należy użyć czegoś zupełnie innego - np. brzydkiej blaszanej skrzynki. Tylko trzeba ją dobrze schować, żeby nikt nie widział bo wtedy straszna wiocha :-(.

M@X 10.06.2011 10:41

Nie o cienkosc chodzi, choc rowniez ;-).

Dla mnie Estetyka Apple, czyli minimalistyczny design z jednym kablem zamkniety w aluminium i szkle to produkt pod wzgledem estetycznym doskonale skonczony, ktoremu brzydkie, wielkie plastikowe skrzynki nigdy nie dorownaja...

yossi 10.06.2011 10:29

tak sobie oglądam ten filmik i sobie myślę... ależ on jest cienki, o Jezu jaki cienki... zawsze chciałem mieć takiego cienkiego.... i jak mi ktoś powie, ze ma lepszy i tańszy sprzęt to zawsze mogę odpowiedzieć "i co z tego, ale za to jaki mój jest cienki!!!"

andy 10.06.2011 07:33

Cytat:

Napisany przez yahol
Cena - zabójcza.
Wymiana dysku - albo serwis (koszmar czasowo-cenowy, albo szukamy dysku z czujnikami temperatury)
Wibracje - a co to? Jak ktoś jest flejtuch i ma w domu tonę kurzu....
Przebarwienia - były, minęły, nie występują.
Polityka Apple - wola o pomstę do nieba, w Polsce o jeszcze więcej.
Jak kupisz iMaca - to stać cię na cienkie pendraki :)

Ciekawe bo z matrycą są problemy, wystarczy udać się na pierwsze lepsze forum dotyczące urządzeń Appla w PL i poczytać. Bardzo dużo osób się na to skarży, nawet jak mają wymianę to problem wraca po 3-4 miesiącach...
O wibracjach też był temacik poruszany na myApple, zatwardzeni fanboje jak zwykle zganiali na wszystko tylko nie na produkt firmy A... :)
Wada konstrukcyjna jak nic, dziwne, że kupując sprzęt za takie pieniądze otrzymujesz kiepską jakość.

Co do filmiku, rendery mają to do siebie, że wszystko na nich ślicznie wygląda :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:48.