Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Systemy operacyjne i aplikacje (https://forum.cdrinfo.pl/f124/)
-   -   Apple flame war (było: Apple iPad) (https://forum.cdrinfo.pl/f124/apple-flame-war-bylo-apple-ipad-84942/)

mgit 10.07.2010 03:04

@andy

Tak czytając twoje posty odnoście apple, można stwierdzić iż jesteś uprzedzony do tej firmy

M@X 09.07.2010 16:53

Nie lepiej. Miejsca mi trzeba, a uzywac go zamierzam w miejscach z hotspotami, nie chce tez placic abonamentu. Poza tym cena konkurencyjna - samo etui to 300 PLN, a Vobis chce 2949 PLN za wersje 16 GB. Ja z pokrowcem dalem 2200 PLN.

Patrix 09.07.2010 13:41

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1106020)
32 GB WiFi + oryginalne etui Apple.

A nie lepiej było brać 16GB WIFI + 3G ?

andy 09.07.2010 13:13

Za ile?

M@X 09.07.2010 13:02

32 GB WiFi + oryginalne etui Apple.

Patrix 09.07.2010 12:47

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 1106000)
iPad w domu :-]!

jaka wersja ?

M@X 09.07.2010 10:02

iPad w domu :-]! Napisze cos wiecej jak zsynchronizuje go z iTunes i lepiej go poznam :-)!

andy 09.07.2010 00:36

Ilość załączników: 1
W sieci pojawił się koncept iPada Nano :D
Załącznik 55134

M@X 06.07.2010 16:00

Kolejna ciekawa rzecz, ktorej sie dowiedzialem wertujac internet w poszukiwaniu informacji na temat Lindows...

Cytat:

Nazwa Lindows (Linux+Windows) została zakwestionowana przez Microsoft. W lutym 2004 sąd odrzucił skargę uzasadniając tym, że powszechnie używano nazwy "Windows" zanim ukazał się system Microsoftu, a sam mechanizm okienkowego wyświetlania już wiele lat wcześniej stosowany był przez Xerox oraz system operacyjny firmy Apple.
...ale rzecz jasna Apple nic nie wprowadzilo na szeroko rozumiany rynek konsumencki ;-)!

yahol 06.07.2010 15:51

Cytat:

Napisany przez andy (Post 1105614)
Co do jednego mogę się z całą pewnością zgodzić. Są strony z których system MAC OSX jest lepszy od innych systemów, ale są też strony w których ustępuje innym nie tylko WINDOWSowi.

No,zaczynamy osiągać to,co tak ładnie nazywa się po polsku - consensus :)
Wskaz mi jednakoz, te inne zaawansowane systemy operacyjne, którym to mac os ustępuje :)
Solaris?
Lindows?
Linuxs? z milionową iloscią dystrybucji :)
BeOS?
No......

Cytat:

Jeśli już to nadęci są fanatycy apple.
Nadęty to może i jestem.
Jednak nazwanie mnie fanatykiem, to zasadnicza pomyłka i jednak obraza, na która nijak sobie nie zasłużyłem.
Jestem tak tolerancyjny i łagodny, ze wytrzymuje sam ze sobą w pustym pokoju :)

M@X 06.07.2010 15:34

Jestem tak nadety, ze mi to wisi. Wiem jedno - PC juz nie chce i nie kupie. Nikogo do niczego nie zmuszam.

...a iPad najpozniej w przyszlym tygodniu, zeby nie bylo OT :-D!

P.S. Kto dodal "m@x" do tagow tematu? :->

andy 06.07.2010 15:29

Cytat:

Mylicie pojęcia - w przypadku mieszkań czy samochodów konsument ma wybór - leasing (prawo do lokalu), bądź kupno. W przypadku, do którego się odnosicie - nie.
Dokładnie, konsument MA WYBÓR.

Cytat:

Mylisz pojęcia You!
Zapałkę dzieli sie na czworo,a nie na sześc części!
Z cala pewnością!
Zacznij pisać bardziej merytorycznie i rzeczowo.

Cytat:

Swoja droga żadne racjonalne i nie, powody dla którego Mac jest inny i lepszy w wielu dziedzinach
Co do jednego mogę się z całą pewnością zgodzić. Są strony z których system MAC OSX jest lepszy od innych systemów, ale są też strony w których ustępuje innym nie tylko WINDOWSowi.

Cytat:

(w kilku ustępuje PC, nie docierają do was :)
Tutaj moim zdaniem nie masz racji.

Cytat:

To zakrawa na fanatyzm, albo nawet i inne zbączenie rozumu i zawężenie poglądów.
Polecam poczytać swoje wypowiedzi wstecz a zobaczysz prawdziwy fanatyzm.

Cytat:

Bo z tego nadęcia i anty macowania, pęknie wam żyłka pierdząca :)
Jeśli już to nadęci są fanatycy apple.

yahol 06.07.2010 14:12

Mylisz pojęcia You!
Zapałkę dzieli sie na czworo,a nie na sześc części!
Z cala pewnością!

Swoja droga żadne racjonalne i nie, powody dla którego Mac jest inny i lepszy w wielu dziedzinach (w kilku ustępuje PC, nie docierają do was :)
To zakrawa na fanatyzm, albo nawet i inne zbączenie rozumu i zawężenie poglądów.
Pace and Love - Panowie i Panie.
Bo z tego nadęcia i anty macowania, pęknie wam żyłka pierdząca :)

joujoujou 06.07.2010 13:07

Mylicie pojęcia - w przypadku mieszkań czy samochodów konsument ma wybór - leasing (prawo do lokalu), bądź kupno. W przypadku, do którego się odnosicie - nie.

Wawelski 06.07.2010 10:16

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1105479)
M@X, a nie przeszkadzałoby Ci gdybyś nie był właścicielem swojego domu, samochodu itd. tylko dlatego, że jakiś ****** sobie wymyślił taką licencję? To jest ta sama filozofia. :(

Akurat ja tak mam - mieszkanie nie jest moje (mam Własnościowe spółdzielcze prawo do lokalu - i nie jest to własność nieruchomości, a wartość niematerialna i prawna, dokładnie jak licencja - mam licencję na używanie tego mieszkania).
Podobnie z samochodem leasing.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:17.