![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 | ||
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
Zapomniałeś dodać "według mnie". Ja jestem akurat zupełnie przeciwnego zdania.
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oczywiście możesz mieć odmienne zdanie.
Nikt tego nie zabrania. Zwłaszcza jeżeli chodzi o wygląd urządzeń. Jeżeli chodzi o GUI to jest to też kwestia dopracowania i jakości implementacji. A to jest na wysokim poziomie i to nie podlega dyskusji. I nie rozumiem dlaczego wszyscy, we wszystkich tematach i o wszystkim mogą pisać że coś jest ładne/brzydkie dobre/złe. Mogą polecać sprzęty, nośniki, doradzać w wyborze itd. ALE NIE TUTAJ! W tym wątki jest zasada, że wymaga się aby wszystko poprzedzać "moim zdaniem" , "w moim subiektywnym odczuciu", "nie chciałbym nikogo urazić ale to mi się podoba" itd. "rozumiem, że możesz mieć odmienne zdanie, ale jeżeli zechciałbyś zerknąć to moim zdaniem warte rozważenia byłoby zastanowienie się czy to jest dobre, przy czym to tylko moja opinia i wcale nie musisz się ze mną zagadzać jeżeli nie chcesz"). Nie można powiedzieć nawet że interfejs jest ładny! Wiecie że to jest chore?
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2012 o godz. 10:11 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forumator
![]() |
A dlaczego nie podlega? Aksjomat?
|
|
|
#4 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie podlega, bo i tak nic lepszego nie znajdziesz.
Simple as that... Windows też jest pierwsza klasa. I co z tego? Apple też może. A Linuks niestety nie jest. Ach zapomniałem dodać, że tu wszystko trzeba wyprowadzać z aksjomatów.... ![]() I zaraz ktoś wyjedzie z testami że obsługa grafiki w produktach Apple jest wcale nie taka dobra. Ale ja też mogę pokazać, że w większości przypadków OS X osiąga wyniki 2 - 3 razy lepsze od Ubuntu na tym samym sprzęcie. I to będzie link z serwisu linuksowego, a nie fanbojskiego blogu Apple. Przykre? Mówimy tu jednak o dopracowaniu GUI. Kto używał KDE/GNOME i ogólnie czegokolwiek na X wie jak niedopracowane i niestabilne może to być. Dość powiedzieć że GNOME3 do tej pory nie działa w pełni stabilnie na kartach Radeon, a KDE i Compiz obsługuje te karty w specjalnym trybie bez DRI. Wspomaganie dekodowania wideo i dzwieku przez hdmi też działa tyle o ile, tylko na zamkniętych sterownikach i nie zawsze. A implementacja OpenGL jest tak świetna na linuksie, że tylko na chrome można uruchomić akceleracje sprzętową - Firefox nie pozwoli, a kto tego dokona - pożałuje (będzie musiał odkręcać to na ślepo). Jeżeli OS X ma przynajmniej stabilność na poziomie Windowsa to jest to już w zasadzie pierwsza klasa. Ale widzę że szkoda mojego czasu. Macie na koniec linka, jaki to OSX jest zły w grafice 3D, bo o ile pamiętam były takie głosy. iOS też bazuje na tym szrocie: http://www.phoronix.com/scan.php?pag...1_ubuntu&num=2 Myśle że napisałem już w tym wątku tyle, że wystarczy
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 28.08.2012 o godz. 10:47 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Całemu Sejmowi kupili iPady. Do pracy. I uzupełniają ilość. Zawsze kupują najnowsze. A posłowie bawią się nimi albo je odrzucają bo się ich boją. A dlaczego wybrano Apple ? Być może dlatego,że :
- jak powiedzieli,że Sejm ma mieć tablety to jedyne skojarzenie to iPad. - Ośrodek Informatyki w Sejmie, sądził,że posłowie z niczym innym (np. Samsung Note 10 na Androidzie) sobie nie poradzą. No i mają posłowie tablety, niestety nie używają ich masowo do tego do czego mieli używać. Czyli korespondencji itp. Poza tym nasuwa się pytanie, czemu Kancelaria Sejmu funduje im tablety, skoro powinni je kupić sobie sami, za kasę na biuro poselskie i jego wyposażenie. Jest tego dość, nie trzeba posłom dawać prezentów. Może jeszcze kupią im iPhony jako obowiązkowe telefony. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeden poseł już tablet oddał, miał obawy, że Apple ma dostęp do jego tajnych dokumentów zapisywanych w chmurze. I ma rację, też bym się bał takiego rozwiązania dla wrażliwych danych.
http://niebezpiecznik.pl/post/ostroz...niebezpieczny/ Ostatnio zmieniany przez Kris : 28.08.2012 o godz. 13:03 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie tylko Apple. Także informatycy Kancelarii Sejmu.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oglądałem (głównie od strony design***8217;u) sporo produktów Apple, ale nigdy z nich nie korzystałem - przeszkodą zawsze była cena. Trzeba im jednak oddać, że pod względem wyglądu i sposobu obsługi, uczynili w sprzęcie nie tylko komputerowym, ale i ogólnie elektronicznym rewolucję.
Czy kradną inne pomysły?, to zależy. Nawiązując choćby do muzyki współczesnej, powiedziałbym że wszyscy kradną . Kwestia jest taka, że łączy się wcześniej znaną rzecz w pewien nowy zestaw tworzący indywiduum. Pisząc bardziej po ludzku, znaliśmy nitroglicerynę i ziemię okrzemkową, ale nie było dynamitu, który narodził się po ich połączeniu.
|
|
|
|
#9 |
|
Nikoniarz
![]()
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Forumator
![]() |
Brak tu jednego ujęcia - osobnika, ktory pod stołem podpieprza gotowe rozwiązanie, po czym krzyczy "to ja, to ja pierwszy rozwiązałem to zadanie, ale teraz kto ode mnie kopiuje - ten złodziej. Panie docencie, panie docencie, a Kowalski to ode mnie ściąga, niech go pan surowo ukarze."
|
|
|
#11 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Że co, samsung to mańkut ?
|
|
|
#12 |
|
Nikoniarz
Tak, Szerloku, pewnie o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Widzisz, zauważam niezauważalne!
Bardziej jako kobieta pasuje tu Nokia (bo /ta/ Nokia).
|
|
|
#14 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nikoniarz
A skąd wiesz, że na zdjęciu ta Apple to kobieta?
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|