![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
#5101 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie tylko Apple. Także informatycy Kancelarii Sejmu.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#5102 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oglądałem (głównie od strony design***8217;u) sporo produktów Apple, ale nigdy z nich nie korzystałem - przeszkodą zawsze była cena. Trzeba im jednak oddać, że pod względem wyglądu i sposobu obsługi, uczynili w sprzęcie nie tylko komputerowym, ale i ogólnie elektronicznym rewolucję.
Czy kradną inne pomysły?, to zależy. Nawiązując choćby do muzyki współczesnej, powiedziałbym że wszyscy kradną . Kwestia jest taka, że łączy się wcześniej znaną rzecz w pewien nowy zestaw tworzący indywiduum. Pisząc bardziej po ludzku, znaliśmy nitroglicerynę i ziemię okrzemkową, ale nie było dynamitu, który narodził się po ich połączeniu.
|
|
|
|
#5103 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
|
|
|
|
|
|
#5104 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Że co, samsung to mańkut ?
|
|
|
#5105 |
|
Nikoniarz
Tak, Szerloku, pewnie o to chodzi.
|
|
|
|
|
|
#5106 |
|
Pingwin specjalista.
Widzisz, zauważam niezauważalne!
Bardziej jako kobieta pasuje tu Nokia (bo /ta/ Nokia).
|
|
|
#5107 |
|
Nikoniarz
A skąd wiesz, że na zdjęciu ta Apple to kobieta?
|
|
|
|
|
|
#5108 |
|
Pingwin specjalista.
Nie jest z Tajlandii, więc ryzyko mniejsze - ale jednak jakieś jest!
|
|
|
#5109 | |
|
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://android.com.pl/news/rozne/485...-105-mld-.html
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5110 |
|
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Dobrze, że to nie są 1-groszówki bo tych ciężarówek by było 3x więcej.
Ostatnio zmieniany przez chris996 : 28.08.2012 o godz. 22:29 |
|
|
|
|
|
#5111 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5112 |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Brak tu jednego ujęcia - osobnika, ktory pod stołem podpieprza gotowe rozwiązanie, po czym krzyczy "to ja, to ja pierwszy rozwiązałem to zadanie, ale teraz kto ode mnie kopiuje - ten złodziej. Panie docencie, panie docencie, a Kowalski to ode mnie ściąga, niech go pan surowo ukarze."
|
|
|
#5113 |
|
Nikoniarz
![]()
|
|
|
|
|
|
#5114 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Jutro jak znajdę chwilę to odpiszę sobrusikowi żeby nie poczuł się pominięty, a tymczasem...
![]() Tak wyglądać będą reklamy po przegranej (wyrok nieprawomocny) w USA ![]() ![]() A poniżej malutki żarcik z blogu Pszemka Pująka (Jak dla mnie to niezły fail, człowiek który prowadzi blog o technologiach tak na prawdę nic o nich nie wie...)Cytat:
|
|
|
|
#5115 |
|
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na Windowsie robisz format c: - chyba za czasów Win98. Od czasów Win2000 nie przypominam sobie ani razu żebym musiał zrobić format "bo mi wolno działa".
na Linuksie sie nie sprząta (bo niby co?) Jeżeli komputer działa wolno to czas na zmiany sprzętowe, ale zmiane oprogramowania na lżejsze. Nic się nie wydcuduje. Skoro Andy zamierzasz mi odpisać, to dodam Ci jeszcze troche ... ![]() Samsung S3 pewnie jest lepszy od iPhone, ale co z tego. Nie zmienia to faktu, że Android jest najprawdopodobniej kopią iOS. Gdyby nie to, inne telefony mogłyby tylko pomarzyć o jakiejkolwiek konkurencji z Apple. Bo niby co by je napędzało? WM? Symbian? Pare miesięcy temu wysnułem tezę, że początkowo Android wcale nie miał przypominać iOS. Cóż - wygląda na to że sie nie pomyliłem. Nie wiedziałem tylko, że aż tak. Otóż Android nie przypominał tego co znamy jeszcze w 2007 roku (czyli już po premierze iPhone). "Google phone" miał być telefonem bez ekranu dotykowego, 200Mhz, z klawiaturą QWERTY. Coś a'la Blackberry czy Palm Treo z interfejsem Windows Mobile 7 (który nie wszedł do produkcji - widać google lubi się inspirować). Koncept w roku 2007 prezentował się tak: http://www.theverge.com/2012/4/25/29...-it-does-today A sam telefon (2006): http://www.cultofmac.com/163132/this...ped-off-apple/ http://www.afterdawn.com/news/articl...6_google_phone Chyba nie musze mówić jak beznadziejny jest to design w porównaniu do Apple Purple którego apple miało rok wcześniej. Widać że nie jest to nic podobnego do iOS czy obecnego Androida Google delikatnie mówiąc "zainspirowało się" już po publicznego premierze iPhone. Zarówno systemem jak i telefonem. Z resztą jak widać ze screenów, które były już na forum zamieszczane, jest kopią wyjątkowo bezczelną. Poszczególne ekrany systemu są łudząco podobne, a i telefony czasem ciężko odróżnić. A tu do porównania inne smartfony z tamtego okresu: http://cdn.iphoneincanada.ca/wp-cont...martphones.jpg Udowadnianie że Google opracowało platformę Androida niezależnie jest wg mnie mniej więcej takie jak udowadnianie że 2+2=5. Jasne na siłę wszystko można "udowodnić". Apple jest na przegranej pozycji. Ma gorsze zaplecze techniczne, telefony produkuje sam i ma aż 3 modele (dość drogie). A do tego cała konkurencja (przynajmniej kilkadziesiąt firm) legalnie używa jego pomysłu i śmieje mu się w twarz. Android 4.0 dogonił już - a raczej nawet przegonił - iOS. Jeszcze iPad zaskoczył Google, które musiało go szybko skopiować w formie Androida 3.0 (premiera iPada - kwiecien 2010, premiera Androida 3 - luty 2011). Ale teraz już mają dobrą i dopracowaną platformę, która pod każdym względem może konkurować z pierwowzorem. Za to jest dużo tańsza. Nad rozwojem linuksa pracuje szereg firm i miliony wolontariuszy. Tego nie da się wygrać Jobsa nie ma. Apple ma przewalone.Wojny patentowe są w moim odczuciu desperacką próbą obrony przed tym co nieuniknione. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 01.09.2012 o godz. 23:47 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|