![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wypadalo by im cos odpalic...ale po co ;]
a taki jeden mowi, ze open source to zlo wcielone ;-)))
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Wiele osób narzeka na to że przy projektowaniu Androida trzeba zwracać uwagę na wersję (poziom API), rozmiar wyświetlaczy, procesor, pamięć itd..
Dzisiaj na rynku liczą się tak na prawdę trzy wersje: 2.2.x, 2.3.x oraz 4.0.x. Aby aplikacja działała płynnie na praktycznie każdym urządzeniu to trzeba projektować pod uśredniony model sprzętowy. Gdy chcemy mieć obsługę wszystkich rozdzielczości to umieszczamy grafiki pod małe rozdzielczości, średnie i te najwyższe. W przypadku Apple wcale nie jest tak kolorowo. Obecnie na rynku są popularne 3 modele - pomijam 3G. Sytuacja wygląda tak: iP4S: Chipset Apple A5 CPU Dual-core 1 GHz Cortex-A9 GPU PowerVR SGX543MP2 Size 640 x 960 pixels iP4: Chipset Apple A4 CPU 1 GHz Cortex-A8 600 MHz Cortex-A8 GPU PowerVR SGX535 Size 640 x 960 pixels iP3GS: OS iPhone OS 3, upgradable to iOS 5.1 CPU 600 MHz Cortex-A8 GPU PowerVR SGX535 Size 320 x 480 pixels Aby napisać aplikację która będzie dobrze wyglądać na trzech telefonach trzeba: a) uśrednić wymagania sprzętowe; b) stworzyć dwie wersje graficzne - pod iP3GS oraz 4/4S c) dodatkowo musimy pamiętać, że iOS5 nie jest taki sam dla każdego urządzenia, starsze są pozbawione niektórych funkcji. Gdybyśmy chcieli np. napisać grę która będzie chciała wyciągnąć wszystko co się da z iP4S to tym samym gra nie będzie chodziła i wyglądała super na poprzednich modelach - no chyba, że opracujemy wersje uboższe, jednak to dodatkowa praca. Rozdrobnienie w przypadku Apple istnieje tak samo jak w przypadku Androida, czy byśmy tego chcieli czy nie. ##################### Pobili tym samym Play! ![]() Cytat:
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl Ostatnio zmieniany przez andy : 11.03.2012 o godz. 21:52 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forumator
Data rejestracji: 02.03.2012
![]() |
Ja bym proponował jednak wrócić do tematu. Może pogadajmy o nowym emejzing madżikal i osom iPadzie, zamiast się przepychać, który system lepszy.
Ja jeszcze "nie miałem w ręku", więc chciałbym zapytać tych, co mieli. Jakie są naprawdę różnice pomiędzy iPad 2 , a The New iPad? Chciałbym wiedzieć, jak sprawują się rewelacyjne procesory Samsunga i rewelacyjne Wy wyświetlacze Retina od LG. Ostatnio zmieniany przez Yossi : 12.03.2012 o godz. 10:37 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
przeciez ipad3 jeszcze nie ma
![]() a roznice na papierze sa takie http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3848 ================== http://applefobia.blox.pl/2012/03/Ch...-5-sekund.html
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 12.03.2012 o godz. 13:51 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Forumator
![]() |
iPad 3 nie ma i raczej nie będzie. Jest za to The New iPad. Oczywiście jest emejzing, madżikal i osom. Tylko ja dalej nie wiem dlaczego. Przeczytałem parametry - no, rzeczywiście trochę poprawione.
Jak dla mnie to się to powinno nazywać iPad 2.01, ale co tam - fanbojstwo i tak ustawi się w kolejkach. Jak pisałem parę postów wcześniej - działanie podprogowe. Nie ma oczywiście mowy o takich drobiazgach, jak: działający w pełni BT, sloty na jakiekolwiek karty, USB czy choćby durne, prościutkie radio FM. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
mam gdzies ich nazwe new ipad, co bedzie po nim newer ipad?
jest ipadem 3 generacji ze wzgledu na retine. dalej bede go nazywal ipad 3, gsm arena podobnie jak ja ma gdzies nazwe new ipad i slusznie
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Forumator
![]() |
No tak. Pisałem już o tym dlaczego tak się nazywa.
Następny będzie newer iPad, potem still newer iPad, a potem newest ipad JUŻ dzieje się to, o czym pisałem - i znowu kolejny sukces marketingowców z Apple. W "pewnych kręgach" już zanika używanie nazwy iPad 2, tylko mówi się/pisze "stary" iPad i "nowy" iPad. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Dlaczego ludzie nie lubią Apple? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
leżę i kwikam
|
|
|
#11 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
Pingwiny nie kwikają.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
|
|
|
#13 |
|
Nikoniarz
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Forumator
![]() |
taki mały offtopic...
Czy ktoś wie dlaczego nie mogę mieć podpisu w stopce
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Nikoniarz
Cytat:
Nowy user -> brak podpisu |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|