![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
|
|
#1 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Mi chodzi o dobrowolną możliwość parowania kart, w tym przypadku połączenie przychodzące odbędzie się na np. 2 urządzenia na raz, wybierasz jedno urządzenie, odbierasz połączenie, a pozostałe przestają dzwonić... to nie chodzi w ogóle o jakiekolwiek numery wewnętrzne... Np numer do szefa to 123 123 123 i ma on sparowane karty sim... dzwoni mu na biurku iphone i ipad - może odebrać połączenie na jednym z nich... w tym przypadku numer wewnętrzny traci sens - dzwoniący nie zawraca sobie głowy wewnętrznym, to szef decyduje na jakim urządzeniu odbierze... Po staremu to miałby dwa wewnętrzne, po jednym na ipad'a i iphone'a ... Mój pomysł jest lepszy.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 02.04.2011 o godz. 22:33 |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To da się rozwiązać IMO jedynie przełączaniem połączenia - na tyle szybkim, że niezauważalnym. Bo źle zrozumiałeś sens - parowanie kart (o ile coś takiego istnieje) polegałoby na ich połączeniu pomiędzy sobą nawzajem, a nie z siecią zewnętrzną.
|
|
|
|
#3 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Sieć widzi Ciebie ciągle jako jeden numer, podczas gdy Ty masz do wyboru odbiór połączenia np. na jedno z 2 urządzeń. MMS/SMS przychodziłyby równo na oba urządzenia - dla sieci koszt jeden bo przychodzi na jeden numer, gdy jakieś urządzenie byłoby przez jakiś czas wyłączone - przy pierwszej możliwości synchronizowałyby się wzajemnie (suma zbiorów wiadomości na obu urządzeniach). Nie tyle przełączanie co połączenie oczekujące, wysyłanie do urządzeń komunikatu aktywacji z numerem adresata co 2s. wzbudzające na przemian oba urządzenia. Pomysł wg mnie genialny - wywraca obecny standard do góry nogami i jest lepszy. Kto nie chce nie korzysta... dodatkowe karty sim zamawiane u operatora... ![]() Myśl wymagałaby dopracowania - ale ogólny zarys ma sens.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 02.04.2011 o godz. 23:19 |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Cytat:
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Patrix,
to o czym mówisz właśnie Apple proponował swego czasu. Karta SIM może być po prostu loginem do sieci z możliwością multilogowania z wielu urządzeń/lokalizacji. Kwestię połączeń przychodzących / transmisji danych można rozwiązać na wzór priorytetów jabbera. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Witaminy przynajmniej jakieś je, bogacz jeden!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
![]() Tak sie zastanawiam, czyja to dupa ... autora ? ![]() iPad 2: egzotyczna przygoda miłośnika Windows, dobreprogramy.pl Co za niesmak...
|
|
|
#9 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
iświat jednak nie dla mnie...
|
|
|
|
#10 |
|
Get a Mac!
Dobrze sie to czyta - napisane uczciwie i rzetelnie, choc ubawilem sie setnie przy narzekaniu na brak "Moich dokumentow" ;-). Widac ze autor ze sprzetem poobcowal i z niego korzystal w przeciwienstwie do wiekszosci ludzi mowiacych "Bawilem sie iSprzetem godzine, gdzie wlasciciel stal nade mna by mu go oddac. Beznadziejne, nijakie, za ladne i nie ma USB.". Oby wiecej takich tekstow, choc z checia poczytalbym rowniez o przygodach z Windows natywnego uzytkownika OS X ;-)...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
iPhone = bieda. Ciekawa korelacja.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Cytat:
Od dawna, wyrażałem pogląd, ze iPhone to produkt dla biedoty. Co można sprawdzić w moich postach.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Get a Mac!
O ja biedny...
Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPad przy u***380;yciu Tapatalk |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Nie zrozum mnie źle
![]() W Polsce, iPhone to luksus. W Stanach, a badania rynku to potwierdziły, iPhony kupowane są przez klasę niżej zarabiających, których nie stać, lub nie mogą mieć "normalnego" wyrobu Apple. Wiadomo o tym, przekroju społecznym nabywców, w Stanach, już od dawna.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Sekta.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| świadkowie jabłkowy, apple, apple fanboy, apple religion, fanatyzm, i-diot, ipad, pc-fanboys, sekta steve'a jobs'a |
|
|