![]() |
Mam... Nie wchodzę po prostu do sklepu. Nie będę telefonu przywracał za każdym razem do stanu fabrycznego.
|
@Berion czy po zmianie DroidWall'a na AFWall+ nie masz z tym już problemu? :-)
|
Na pewno nie masz zainstalowanej aplikacji typu firewall?
Może zamieść listę wszystkich zainstalowanych aplikacji. |
Szczuru robiłem tysiąć razy Berion ten temat napisałem na tabku jako tako internet działa ale google play nie :|
|
A "Zapomnij sieć" i połącz się jeszcze raz ;)
|
To znaczy, że to nie jest "brak połączenia z Google Play" tylko "brak połączenia z internetem".
|
Berion nie działa dodam że nie działa aplikacja facebook tzn. Brak połączenia
|
|
Andy 1.nie 2. 4.1 3. Olofer just tab c3704 Hd szczuru pisze synchronizacja wyłączona
|
Synchronizacja z Google działa? (Ustawienia ->Konta).
|
Instalowałeś może firewalla w stylu DroidWall?
Jaka wersja systemu? Jakie urządzenie? |
Brak połączenia z google play
Witam mam problem a mianowicie net mi działa na tabku lecz zamiast niebieskich pasków neta są szare??? I w google play piszę brak połącznia :| i pytam się co zrobić
|
Jeszcze dodam że jeżeli ktoś kupuje telefon z logo Google na obudowie, a Huawei G300 takie logo posiada:
http://techgrapevine.files.wordpress...front-rear.jpg To ma pełne prawo uważać, że w jego telefonie działa system Android od Google. I jeżeli ten telefon nie działa jak powinien to jest to wina firm które na nim się podpisały. Sprzętu który użytkownikowi sprzedały. I systemu który z nim dostarczyły. A kto jest producentem systemu w tym telefonie i jak on sie nazywa - to chyba każde dziecko powie. Ale według Andy'ego to nie jest prawdziwy Android. Nie wiadomo co to jest. To jest takie coś co niby jest Android ale nie jest. Jak się tego używa to nie można jeszcze powiedzieć, że sie używało Androida. Jak się w tym znajdzie buga, to nie jest to bug w Androidzie. To bug w.... telefonie :w00t: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Można odnieść wrażenie, że jedyna rzecz jaką się zajmujesz to ustalanie co jest winą google a co nie. Dopóki nic nie jest winą google jest git. Po trzecie nigdy nie miałeś żadnego innego smartfona niż ten jeden z Androidem więc z czym możesz porównać? Z wyobrażeniem tego jak działa Windows Phone? Czy może recenzjami z gazet typu "Android fan"? Po czwarte Twój smartfon już nie ma Androida i nie masz Nexusa więc nie wiem czy to takie rozsądne wypowiadać się o nich. Może taki sam szajs? Na jakiej podstawie przypuszczasz że wszystkie problemy spowodowane są nieczystościami w androidzie? Zwłaszcza problemy wspólne dla słuchawek różnych producentów. Po piąte programiści Google są najlepsi, a Samsunga, HTC, Huawei, Motoroli, LG itd etc - do niczego. Google ma jakiś monopol na dobry kod? I dlaczego producenci nie mają problemów ze zmodyfikowaniem innych systemów tylko tego jednego w dodatku otwartego? Skoro mają takie problemy to ja wole ten system omijać. Huawei to nie jest firma pana Zdzisia z garażu, tylko najwiekszy producent urządzeń telekomunikacyjnych na świecie. Berion ma chyba Sony - też ciężko ich nazwać firmą krzak. Po szóste niższa cena ma oznaczać gorszy hardware a nie system z d**y. Rozumiem że np. Samsung do flagowca daje dobry system, a do tańszych implementuje celowo bugi? To bardzo ciekawe. Jeżeli na Androidzie jakość systemu spada z klasą telefonu - to ja nie mam pytań. Wynika z tego że o ile w Windows Phone możesz kupić spokojnie mid-enda to w Androidzie do czegoś innego niż topowy nexus podchodzić nie wypada? Cytat:
"Android sprawia mi problemy w kilku moich telefonach (z Androidem). W związku z tym mój następny telefon na pewno nie będzie miał Windows Phone ani iOS". Teraz lepiej i logicznie? Bo to że mam problem o niczym nie świadczy. Jeszcze nie miałem w rękach przecież wszystkich modeli, nie moge się wypowiadać... :sciana: |
Cytat:
Cytat:
DroidWall na moim 4.1ileśtam działa, blokuje to co ma blokować, co zostało mu ustawione. Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:16. |