![]() |
Teraz to już nie sprawdzę, ale z tego co pamiętam to odznaczałem.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 63741 Co do twojego problemu to nie wiem. Może uruchom telefon w trybie awaryjnym? Jeżeli sklep się w nim poprawnie odpali i połączy, to znaczy że jest jakiś problem z aplikacją. Może dałeś jakiejś dostęp do roota i ona coś zablokowała? |
Taki brzydki program, który pozwala ściągać aplikacje ze sklepu Googla, nawet bez płacenia... Co swoją drogą jest kuriozalne. Sprawdzałem kiedyś czy mi nie kradnie danych, dlatego go tak beztrosko użyłem (Solid Explorera mam rzecz jasna kupionego).
Nie wyrażałem. No ale to jest już naprawione, dlatego chciałem go zaktualizować. Poprzednio się zaktualizował do tej zbugowanej wersji. Nie wiedziałem, że Google Play mi poinstaluje update'y bez mojej zgody. Nie aktualizuję oprogramowania kiedy nie muszę lub kiedy nie jestem pewien korzyści płynących z aktualizacji. |
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o SolidExplorera to było zgłosić, że najnowsza wersja ma problem z kartą pamięci. U mnie nie zauważyłem problemów. Czasami potrafiło tylko nie zamontować systemowej do zapisu z automatu. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie, są aktywne. Nawet specjalnie aktywowałem wszystko i zresetowałem telefon, wyłączyłem też firewalla żeby wykluczyć blokowanie czegokolwiek. Zabawne, że połączenie jest przez Blackmarket... Więc szczerze powiedziawszy to mam to już gdzieś, zależało mi na aktualizacji Solid Explorera bo zaktualizował się jakiś czas temu bez pytania i mojej zgody :klnie: do wersji, która przestała widzieć kartę pamięci... |
Nawet jeżeli u innych nie jest lepiej, to nie znaczy że tu jest dobrze.
|
Cytat:
Tam też są problemy z takimi prostymi czynnościami. |
Cytat:
Raczej problem z ustanowieniem połączenia przez tą aplikację. Jeżeli to ma komuś poprawić humor to możemy stosować eufemizmy, lecz nie zmieni to faktu że często używanie Androida to kopanie się z koniem. Mój brat wczoraj przywracał sobie możliwość wysyłania MMS, a potem zastanawiał się czemu system zjadł mu całe wolne miejsce na karcie SD. Huawei G300, Android 4.0.3. Wiesz, takie codzienne proste czynności. |
Cytat:
Może spróbujcie jeszcze wyczyścić cache/dane Google Play? |
Widzę że kolejny zwykły dzień z życia posiadacza Androida :)
Powiedz jaka to wersja Androida, jak 4.0.4 to moge Ci przesłać apk najnowszej wersji sklepu i może nawet google services. Te programy uaktualniają się bez wiedzy użytkownika (w imie zasady, że niektóre aplikacje są równiejsze ;)) więc pewnie mam najnowsze :) Chociaż z opisu wynika, że problem zaczął się przed odinstalowaniem aktualizacji? Sprawdz więc czy nie dezaktywowałeś/usunąłeś którejś z tych aplikacji : "Google Services Framework" (nie mylić z "Usługi Google Play"), "Kreator konfiguracji", "Menedżer" |
Dziś chciałem sobie zaktualizować po WiFi aplikacje (przez mobilny trwa to u mnie zawsze 5x dłużej niż to wynika z ilości pobieranych danych) i też zobaczyłem komunikat o braku połączenia. Nie miałem czasu, tylko na kilka minut wszedłem do domu, więc pomyślałem że pewnie to coś z netem (za to nie pomyślałem, że to nie powinno przeszkadzać, bo mam wciąż włączony transfer danych). Może to jednak to samo? Dodam, że moja jotka bez roota.
|
Mialem ostatnio w rece jakis tablet (chyba pentagram), bez modowania i tam po wlaczeniu z vol up (albo down) wchodzil w recovery...bo vbyla opcja update from zip itd.
|
Jakbym miał recovery to miałbym też obraz systemu który bym przywrócił i nawet nie zakładał tego tematu.
Tak namieszałem, że któregoś dnia chciałem wejść do sklepu i nie mogłem. Jeśli tak działa cały Android to wspaniały to system. Jestem trochę sfrustrowany. ;) Ok, czyli zostaje mi w sumie wipe, albo wezmę się w końcu w garść i w pełni shakuję ten złom. |
Cytat:
Cytat:
|
Do pełni funkcjonalności pewnie tak, ale Google nie może banować starych klientów bo nie miałoby to sensu, musi być mechanizm który przynajmniej je aktualizuje po wykryciu starszej wersji.
Mam jeszcze oryginalny bootloader, a więc nie mam recovery. Chyba, że Solid Explorer mi to rozpakuje gdzie trzeba. ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:16. |