![]() |
Cytat:
Cytat:
W trybie awaryjnym problem występuje? Moim zdaniem to zmiana z twojej strony spowodowała taki stan rzeczy. Skoro zaraz po zainstalowaniu wszystko grało to coś musiałeś zrobić - wyłaczenie, odinstalowanie jakichś usług, aplikacji pochodnych które są wymagane. Jak chcesz to podeślę Ci najnowszą wersję GooglePlay i sobie ją zainstalujesz - dokonasz aktualizacji obecnej. |
Jak może być to wina DroidWalla jak tam się nic nie konfiguruje oprócz wyboru aplikacji czy ma mieć dostęp do internetu czy nie, dostęp do 3G czy nie? :P Po za tym zarówno na wyłączonym jak i nawet odinstalowanym problem występuje nadal.
Format IP Tables chyba się nie zmienił, więc dlaczego miałbym używać AFWall+ jak wystarcza mi DroidWall? Po za tym AFW+ wygląda jak programmer art. ;p |
Cytat:
Cytat:
Z aplikacji, które podałeś problem może powodować DroidWall. Raz, że jest już przestarzały (następca to AFWall+) i może powodować problemy, a dwa bardzo łatwo dać ciała przy konfiguracji. Wyłącz reguły wyczyść ustawienia, dezaktywuj program i go odinstaluj po czym sprawdź jak się zachowuje Google Play. Cytat:
Cytat:
Nigdzie nie piszę, że jedynymi telefonami wartymi zakupu są Nexusy. Po prostu ktoś jasno sprecyzował potrzebę to i dostał odpowiedź. Nie wina samego Androida czy Google, że producenci wypuszczają tak mało zabawek z czystym Androidem. P.S. Do Nexusa możesz dodać jeszcze HTC ONE Google Edition, oraz Samsung Galaxy 4 Google Edition - to praktycznie to samo co Nexus - czysty Android. Cytat:
To że ktoś ma telefon od 5-10 czy 20 lat o niczym nie świadczy. Ilość zresztą też. Liczy się jakie urządzenia kupujesz. Jeżeli jedynym wyznacznikiem przy zakupie to jak najniższa cena, to się później nie dziw że telefon oprócz niskiej ceny nie ma nic więcej do zaoferowania. Przed napisaniem o problemach z systemem najpierw sprawdziłbym co jest przyczyną awarii - w 90% błędy są spowodowane z winy użytkownika, w 90% tych przypadków użytkownik problem jest rozwiązać w sanie sam przez przeczytanie ze zrozumieniem komunikatów jakie się pojawiają. Dotyczy to wszystkich systemów informatycznych a nie tylko Androida. Twierdzę tak na podstawie sporego doświadczenia. |
Cytat:
I to jest właśnie problem Androida. Cytat:
Ad2. Aplikacje niezmiennie mam te same od początku kariery tego telefonu, i problem do tej pory nie występował przy żadnej z nich: Do roota mają dostęp u mnie tylko Solid Explorer, SetCPU, DroidWall, Terminal Emulator i siłą rzeczy ;] SuperSU. Na dodatek, aplikacje nie rozmawiają z internetem za wyjątkiem JakDojadę, Firefox i Dolphin. Reszta programów to: - Calculator++ - TeslaLED (zainstalowałem przed przed wczoraj, a więc po pierwszym problemie z Google Play) - Papyrus - Electrodroid (wersja darmowa) - Flib (też zainstalowany ostatnio) - QuickPic - SketchBook Mobile Free (też ostatnio) - TextSecure (j.w) Wszystkie nowo zainstalowane aplikacje były na długo po pierwszym problemie z Google Play. Raz zainstalowałem Blackmarket aby sprawdzić czy łączy się ze sklepem po wystąpieniu pierwszego problemu i ta aplikacja mogła. Nie dostała prawa roota (nie pytała nawet) i została usunięta po sprawdzeniu połączenia. Przed wystąpieniem drugi raz problemu z Google Play zrobiony był wipe telefonu z poziomu ustawień Androida i później już jej nie wgrywałem. Nigdy też nie instalowałem pirackich wersji programów. Także nie widzę tutaj swojej winy, a jedynie winę aplikacji Google'a która/e dokonuje/ą seppuku, chyba w obawie przed wydaniem pieniędzy. ;) |
Cytat:
I elektryczne owce ... i odwieczny konflikt Wilbura Mercera z przyjaznym Busterem* *tego w filmie nie pokazali |
Cytat:
Ostatnio obejrzałem Łowcę Androidów Edycja Kolekcjonerska 30. rocznica;) http://www.youtube.com/watch?v=_Hg3xUEWZCQ |
Cytat:
Może lepiej kupić system zamknięty i nie mieć problemu z modyfikacjami partaczy? :idea: Każda rozmowa na temat problemów z Androidem sprowadza się do tego że jedynymi telefonami wartymi zakupu są Nexusy. Istnieje też możliwość, i tak byłoby najlepiej, że to któraś zainstalowana aplikacja :taktak: Cytat:
Na tabletach ma Androida i tak zostanie, ale telefon weźmie z windowsem. |
Taki telefon to m. in. Nexus.
Myślę, że najlepiej będzie jak wykonasz te czynności o które będziesz poprosiłem w poprzednim poście. 1. Sprawdź czy telefon w trybie awaryjnym ma takie objawy. 2.Podaj 10 aplikacji jakie zainstalowałeś ostatnie i jeżeli jakaś ma dostęp do roota to dopisz to przy niej. |
To oczywiste, że to mody producenta, ale nie ma wyboru. Nie kupisz *dowolnego* telefonu z czystym androidem i nie zmienisz tego stanu rzeczy bez utraty gwarancji. Absurdalne. Więc obrywa się Androidowi. ;]
Ja jestem zły na ten system. Wmawiasz mi, że to moja wina. Ale ja nic nie robiłem, ja wiem że to matematyka i że neutrino mi nie uszkodzą nagle jakiegoś pliku czy czego tam z którego powodu wysypuje się Google Play. I szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie to - to ma działać. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
@Berion coś musiałem zrobić. Może nie od razu ale samo by się tak nie stało - przyczyna jakaś jest. Stawiam na aplikację z dostępem do partycji root. Zobacz którą ostatnio zainstalowałeś - będzie to ta która spowodowała najwięcej problemów. Sprawdziłbym jeszcze jak się telefon zachowuje w trybie awaryjnym. Jeżeli wtedy będzie ok to na pewno to wina jakiejś aplikacji. |
Mnie to nerwowo wykańcza. A chciałem dziś kupić te aplikacje, które mnie interesują a które mam w wersji darmowej. A tu taka niespodzianka. Nie rozumiem co się może dziać, nie dotykałem tego telefonu od wczoraj! Ok, dotykałem, odebrałem dwa telefony i napisałem jednego SMSa...
Po świętach biorę się za S-OFF i jakiś custom form. Boję się że Jolla padnie i nici z tego będą. Ale też czekam na ten telefon, lub bardziej na OS (gdzieś czytałem że mają go licencjonować innym). |
Cytat:
Dziś masz 4GB wolnego, jutro nie masz :D Pomogła aktualizacja systemu. Na dwa dni. :D Pacjent pewnie do mnie trafi i będę szukać sprawcy. Fajna zabawa :szczerb: Mój chwilowo się uspokoił, od czasu do czasu po uptime rzędu 400h przestaje coś działać (czujnik oświetlenia, kamera, latarka...) ale reset pomaga. Brat już nie kupi drugiego Androida, teraz chce Windows Phone. A ja chciałbym Sailfish. |
I znowu mi się to samo zrobiło.
K************A! :klnie: |
Pomogło przywrócenie ustawień fabrycznych.
Przyczyny wciąż nieznane. ;] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:16. |