Powrót   Forum CDRinfo.pl > Urządzenia przenośne > Systemy operacyjne i aplikacje



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.11.2014, 15:56   #1
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,690
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Joomla 3.3.6 - wersja mobilna - brak menu

Tworze pewną stronę www bazująca na silniku joomla 3.3.6

Mam zainstalowany dodatek megamenus wchodzący w skład stylu Zo2_f7 i jest pewien problem, a mianowicie na PC Windows i Linux wyświetla ok, ale na smartphone oraz tablecie menu już nie jest wyświetlane pomijam już kwestię dziwnie przeskalowanego loga.

Wie ktoś może jak to przeskoczyć?
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Joomla 3.3.6 - wersja mobilna - brak menu-problem.jpg  
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 22.11.2014 o godz. 16:06
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.11.2014, 21:28   #2
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,690
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Zauważyłem że wyłączenie auto dopasowania - czyli Responsive Layout sprawia, że menu jest widoczne, ale przestaje być widoczne logo, które i tak jest źle przeskalowane
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2014, 22:36   #3
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,018
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
mgit, co tu powiedzieć, zalety open source!
Lepiej chyba zadałbyś to pytanie na forum joomla,

tu na pewno możesz znaleźć jakąś pomoc z programowania,
ale nie aż tak specjalistyczną jak dotyczącą jednego produktu i to jeszcze czegoś wchodzącego w skład...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2014, 23:17   #4
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,690
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Zapytałem na ich forum, ale nikt mi jeszcze nie odpowiedział, może ktoś miał podobny problem na swojej stronce... w końcu użyty tam jest zwykły CSS w połączeniu z php i html5

Problem ze skalowaniem loga już rozwiązałem sam - metodą prób i błędów

Z menu puki co mam rozwiązanie tymczasowe, użyłem innego modułu i przypisałem go do określonej lokalizacji stylu - widocznego tylko dla mobilnego - ale nie do końca mi się ono podoba
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
brak menu w filmach kmieciu21 DVD-Video 1 08.08.2008 20:19
PlayStation 2 - brak animacji w menu gabisssko Hardware 18 06.02.2008 23:57
czy jest różnica pomiędzy płytami DVD starymi a nowymi i menu? Mashter Napędy optyczne DVD 12 22.02.2006 20:43
DVD z netu i brak menu qolejowy DVD-Video 4 12.11.2004 23:03
DVD menu Vlad69 DVD-Video 2 12.07.2004 07:45


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO