![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2004
![]() |
1+1=1
Witam.
Tytuł może dziwny ale odpowiedni. ![]() Mam film na w divx na dwóch płytach CDR. Umiem przerobić DIVX na DVD i potem takie coś przegrać na płytke DVD. Problem jest jednak taki że do tej ory robiłem to mając film w DIVX na jedenj płycie CDR. Jak najłatwiej i najszybciej połączyć dwie części filmu w jedną i jakim narzędziem? Jak to zrobie to potem już z przerobieniem na DVD problemów nie będzie ale najważniejsza jest to połączenie w jeden plik. Dzięki za pomoc. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
VirtualDub-em lub NanDubem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Podpowiem ci ze na forum jest taka ciekawa funkcja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Funckja taka jest ale nie będę chyba w "Szukaj" wpisywał tekstu w stylu - jak podzelic złączyć film z dwóch płyt w jeden plik. No człowieku zastanów się co piszesz.
Jeśli nie masz zamairu pomagać to się po prostu nie udzielaj. Peterka - troche się bawiłem kiedyś VirtualDubem . No powiem że jest t troche skompikowane. Nie ma prostszego sposobu żeby złączyć te dwie części. Może Total Commander? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
God Father
Data rejestracji: 29.11.2004
![]() |
@baiano
No akurat połączenie dwóch avi chyba nie jest zbyt skomplikowane. Najpierw otwierasz pierwszą część filmu następnie robisz: File -> Append AVI Segment. Jeszcze tylko zaznaczasz Video-> Direct stream copy. I zapisujesz to jako avi w zakładce file. Powodzenia EDIT A jakbyś dalej nie chciał w Vdubie tego robić to tu masz link do programu do łączenia - od razu się przyznam że nie mam pojęćia jak to działa ![]() http://boilsoft.com/avi-mpeg-rm-joiner.html
"Za stodołą, gdzieś na płocie, Kogut gromko pieje. Zaraz przyjdę, miła, do cię Tylko się odleję." Ostatnio zmieniany przez knydel : 22.03.2005 o godz. 23:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
uruchom VirtualDuba
wybierz File/Open video file... i podaj pierwszą część jak wczyta wybierz File/Append AVI segment... i podaj drugą jak drugą wczyta to wybierz Video/Direct stream copy i na koniec File/Save as AVI... lub Audio/Save as AVI... (zależy od wersji VDModa) i wskaż miejsce na plik ---------------- edytowane: ktoś mnie uprzedził |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
a jeśli opcja szukaj jest ci obca i nie wiesz, iż opiera się ona na słowach kluczowych, a nie całych frazach, zawsze możesz zrobić po jednym DVD z każdej z płyt CD a następnie połączyć je za pomocą DVD2One...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
No właśnie takich odpowiedzi oczekiwałem a nie wymądrzania się - poszukaj sobie.
Ten spsoób na VirtualDUB to sprawdze i wrazie problmów (choć dzięki waszym wyjaśnieniom ich pewnie nie bedzie) odezwe się! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Pentium4ever
![]() |
Cytat:
wskazujesz w SOURCE (1 część filmu)i DESTINATION a poniżej w COPY MODE z listy wybierasz JOIN klikasz NEXT SELECT THE TITLE... i na NEXT wybierasz ścieżynę i napisy i NEXT teraz wybierasz drugą część filmu - NEXT SOURCE - i typ łączenia materiału NO SEAMLES - powoduje że powstaną 2 części oddzielone od siebie fizycznie: VTS_01_1, 2 (pierwsza część) VTS_02_1, 2 (druga część) SEAMLES - części zostaną fizycznie zespolone: powstaną tylko VTS_01_1, 2, 3, 4 i klikasz na JOIN SELECT THE TITLE... drugiej części i NEXT znów wybierasz ścieżkę i napisy, tym razem 2 części - należy wybrać te same jeśli to jest łączenie 2 części tego samego filmu i NEXT pojawią się teraz na liście 2 pozycje tak można połączyć więcej niż 2 części np 4 odcinki jakiegoś serialu TV poniżej przykładowa fotka robiłem na jednym materiale tylko aby jakiś pogląd był ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Wsyzcho piknie tyle ze te filmy sa xvid. I jak odpalam vD to wywala mi napis ze odn tych plikow nie obsluguej i ze potrzebne mi sa jakies kodeki. I co tu robic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pentium4ever
![]() |
Cytat:
musisz zapewne zainstalować kodek XviD (w postaci "samodzielnej") można niemalże wszędzie go znaleźć |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|