Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2006, 12:27   #1
Menquisto
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.03.2006
Menquisto w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Sklejanie filmu na DVD

szukam pomocy jak skleic ten film:

http://img138.imageshack.us/img138/5532/dvd5sk.jpg

jest on podzielony na kilka kawalkow w roznych rozmiarach, zaczynam dopiero przygode z dvd wiec pewnie dla was to proscizna, a dla mnie gora nie do przeskoczenia
Menquisto jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2006, 12:31   #2
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A po co sklejać- tak jak jest nie działa??
To żadne dziwo nie jest - tak często może być w przypadku filmu odcinkowego, tudzież pojedynczych teledysków.
Z tej struktury wynika tylko tyle, ze kazdy fragment (osobny odcinek?) jest umieszczony w osobnym Title Set-cie i tyle. Teraz jak jest to podlinkowane odpowiednio w nawigacji (dla uproszczenia nazwę to menu) a masz pliki VIDEO.TS to powinno działać, a że tak "nieładnie" wygląda niczego nie zmienia...

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 15:11   #3
Menquisto
Nowy na forum

hmm to jest jeden film caly [nie w odcinakch] i zaden serial wiec ?
Stary 15.03.2006, 16:39   #4
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale co? Działa czy nie działa?
Problemem jest struktura, która wygląda Twoim zdaniem nieładnie czy rzeczywiście jest problem z działaniem?
Jedyne co tu może być nie tak, to to, że w momencie zmiany VTS (czyli przejścia z jednego VOB na drugi) będzie na chwilkę wstrzymany obraz na DVD.
Pocieszę Cię, że jak to połączysz w całość też tak będzie.
Żeby nie było to już większa szkoła jazdy i żaden one click program Ci tego nie zrobi.
Tak więc reasumując jest rzeczywisty problem czy go nie ma??

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 17:06   #5
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A jeżeli chcesz koniecznie scalić to w jeden film to chyba to CI pomoże...
Acha z tego co pamiętam to wg. specyfikacji DVD jeżeli dojdziesz z nazwami plików do VTS_01_9, to kolejne pliki muszisz zacząć od VTS_02_1
Jeżeli się myle poprawcie mnie
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 19:38   #6
dayus
Bywalec

Data rejestracji: 22.03.2004
dayus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to nic nei da sie zrobic z tymi przerwami pomiedzy VOBami...?
Mam teledyski na hdd w VOBach, sa to 4 pliki,a teledysków troche wiecej w nich jest.
I czasem zdazy sie tak,ze przerwa jest w srodku teledysku, nic sie z tym nie da zrobic?
dayus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:49   #7
Menquisto
Nowy na forum

te kawalki filmu dzialaja... to co mam klikac np: w pierwszy kawalek ktory trwa 2min...pozniej w drugi ktory trwa juz 20min... a kolejny juz 40sek? o to chodzi w ogladaniu dvd? bo ja myslalem ze da sie to zgrac w jedna calosc [tak zapewne jest w orginalee] ale ktos tak skopiowal plyte i koniec :/ ... sprobuje porady gallusa... zobaczymy... dam znac jak co i gdzie
Stary 15.03.2006, 22:55   #8
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Menquisto
te kawalki filmu dzialaja... to co mam klikac np: w pierwszy kawalek ktory trwa 2min...pozniej w drugi ktory trwa juz 20min... a kolejny juz 40sek? o to chodzi w ogladaniu dvd? bo ja myslalem ze da sie to zgrac w jedna calosc [tak zapewne jest w orginalee] ale ktos tak skopiowal plyte i koniec :/ ... sprobuje porady gallusa... zobaczymy... dam znac jak co i gdzie
A możesz napisać, jakim programem próbujesz to uruchomić?
Edit: Jeszcze jedno. Jak duzy jest ten folder?
Stary 15.03.2006, 23:14   #9
vemamfia
Nowy na forum

vemamfia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
głównie chodzi o to (Menquisto to mój kuzyn i mam to mu nagrać):
jak to poskładać żeby zrobić DVD video, tak żeby miało menu pod odtwarzaczem DVD, i żeby odtwarzacz DVD wykrywał to jako jeden film (bo to jest jeden film, ale podzielony na rozdziały).

PS
czym to nagrać? ale chodzi mi o programu pod Linuksa, bo właśnie z Niego kożystam

pozdrawiam
vemamfia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 23:24   #10
Menquisto
Nowy na forum

odtwarzam te kawalki powerdvd a czy jest jakas roznica czym? a folder wazy 3,52Gb

milego...
Stary 15.03.2006, 23:29   #11
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez vemamfia
głównie chodzi o to (Menquisto to mój kuzyn i mam to mu nagrać):
jak to poskładać żeby zrobić DVD video, tak żeby miało menu pod odtwarzaczem DVD, i żeby odtwarzacz DVD wykrywał to jako jeden film (bo to jest jeden film, ale podzielony na rozdziały).

PS
czym to nagrać? ale chodzi mi o programu pod Linuksa, bo właśnie z Niego kożystam

pozdrawiam
Każdy film dvd jest podzielony na rozdziały. Jeżeli próbujecie to odtworzyć za pomocą kliknięcia w konkretny VOB, to odtworzycie tylko ten fragment, który zawarty jest w tym jednym VOBie.

Cytat:
Napisany przez Menquisto
odtwarzam te kawalki powerdvd a czy jest jakas roznica czym? a folder wazy 3,52Gb
No o.k., tylko czy odtwarzasz to za pomocą polecenia:"odtwórz plik dvd z dysku stałego", bo rozumiem, że masz go na dysku twardym?

Ostatnio zmieniany przez zene_k : 15.03.2006 o godz. 23:34
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 23:57   #12
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Menquisto

Jakie kawałki? To wygląda na całą strukture DVD-Video.

Zrób tak, jak napisał @zene_k -> uruchom PowerDVD -> wybierz polecenie:"Odtwórz plik DVD z dysku twardego" i wskaż katalog z tym filmem.

Powinno być OK.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2006, 00:06   #13
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Cytat:
Napisany przez Reetou
Jakie kawałki? To wygląda na całą strukture DVD-Video.
Właśnie do takiego wniosku starałem się nowych kolegów powoli doprowadzić
Stary 16.03.2006, 01:10   #14
vemamfia
Nowy na forum

vemamfia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
Każdy film dvd jest podzielony na rozdziały. Jeżeli próbujecie to odtworzyć za pomocą kliknięcia w konkretny VOB, to odtworzycie tylko ten fragment, który zawarty jest w tym jednym VOBie.

wiem że każdy film jest podzielony na rozdziały, ale ja chcem sie dowiedzieć jak to zgrać na płyte DVD aby uzyskać film jako jedna całość (tzn. wiem że bedą rozdziały, ale aby był ten film odtważany jako jeden film)

pozdro
vemamfia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2006, 14:29   #15
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Nero, dalej DVD-Video, dalej Nowy, dalej w prawym oknie wybieramy katalog z naszymi plikami dvd, dalej przeciągamy wszystko na lewą stronę do folderu VIDEO_TS, dalej Nagrywaj aktualną kompilację, dalej wybieramy żądaną prędkość zapisu, dalej Zapis, dalej czekamy od kilku do kilkunastu minut i już możemy się cieszyć z posiadania ślicznej płytki z filmem w formacie dvd-video

Twoje uprawnienia: