Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   AVI -> VCD [poradnik] (https://forum.cdrinfo.pl/f13/avi-vcd-poradnik-47560/)

-mullen- 09.08.2006 10:27

jak wyłaczyć podgląd konwertowanego filmu w wpierwszej metodzie????

Soyer 14.05.2006 09:43

Witam, mam problem.. przerabiałem film metodą 1 i mam problem
Otóż...sprawdziłem film virtualDubMod i mam .mp3 gdy przerobie film nie ma głosu.. Przerobiłem w VirtualDubMod na .wav i też nie ma głosu po przerobieniu..prosze o pomoc z góry thz :)

Risoner 01.04.2006 11:40

my***347;l***281; ***380;e tak

Artures 09.03.2006 16:28

Witam. Prosze o pomoc. Film przerobiłem jak w instrukcji Dźwięk też na Wav. Film.mpg chcę wypalić w NeroExpress VideoCD, nagrywa z powodzeniem, ale na dysku nic nie ma. We właściwościach CD-RW mam System plików RAW. Dysk nagrany, choć 0 bajtów. Nagrywam na CD-RW HighSpeed Blank Czy to przez ten 'blank' tak się dzieje? Dodam, iż w Nero 'Disc Info' pokazuje Disc is empty. Na CD-R we właściwościach też mam Zajęte miejsce 0 bajtów Sys.Plik. RAW. W NeroEx CD-R pusty ale też Blank pokazjue. Mam WinXP. Jak wypalić mój film?

tomekk_nt 25.02.2006 23:47

Mam dodatkowy problem :/ Jak już mówiłem TMPGenc nie przerabia mi prze dźwięku mp3. Posłużyłem się VDubem i zapisałem do .wav i .mp3. Przy dodaniu pliku .wav TMPGenc nie rusza (gdy uruchamiam wava winampem też nie rusza :/), a w wypadku mp3 film się przerabia, jednak nie ma w nim potem dźwięku. Co może być tego przyczyną?

Tad5 16.02.2006 19:06

Cytat:

Napisany przez tomekk_nt
Spróbuj zapisać dźwięk do pliku .wav i potem wczytać go do TMPGenc.

Tak też zrobiłem i dalej nie ma dzwięku :smutny: sprawdzałem programem GSpot25b6 plik audio po konwersji i pisało że audio jest w systemie: MPEG-1 Layer 2 ale nie mogę go odtworzyć bo reszta film jak i napisy są spoko. Może trzeba jakiś kodek zainstalować? Próbowałem różnymi odtwarzaczami od AllPlayera począwszy i film idzie ale bez dzwięku. Co robić??? ???

tomekk_nt 16.02.2006 18:52

Spróbuj zapisać dźwięk do pliku .wav i potem wczytać go do TMPGenc.

Tad5 16.02.2006 17:00

Po przekonwertowaniu filmu na VCD nie ma głosu chciałem sprawdzić głos na AVI WirtualDubem i po otwarciu pliku AVI pojawił się następujący komunikat:[!] Couldn't locate decompressor for format 'XVID' (unknown).
VirtualDub requires a Video for Windows (VFW) compatible codec to
decompress video. DirectShow codecs, such as those used by Windows Media
Player, are not suitable. Only 'Direct stream copy' is available for this
video.

Po tym komunikacie klikam O.K. i w oknie Stream list okazuje się, że głos jest w formacie MP3.
Co trzeba zrobić żeby po konwersji był głos?

tomekk_nt 16.02.2006 16:23

Cytat:

Napisany przez tomekk_nt
Witam ponownie. Wszystko z przerabianiem filmów było u mnie dobrze, jednak po formacie TMPGenc nie chce ruszyć. Mam film z dźwiękiem mp3 i nie przerabia go ani jeżeli dźwięk dodaję z pliku z filmem, ani po zapisaniu dźwięku do .wav. W programie ustawiłem DirectShow Multimedia File Reader na najwyższy priorytet i dalej nie działa. Co może być nie tak?

Dodam, że TMPGenc wiesza się nie tylko na tym pliku...

Tad5 16.02.2006 15:23

przerobiłem film i nie ma dzwieku mimo, że spełnia warunek 2a (dzwiek jest w formacie mp3) co robić.
TAD5

tomekk_nt 16.02.2006 13:46

Witam ponownie. Wszystko z przerabianiem filmów było u mnie dobrze, jednak po formacie TMPGenc nie chce ruszyć. Mam film z dźwiękiem mp3 i nie przerabia go ani jeżeli dźwięk dodaję z pliku z filmem, ani po zapisaniu dźwięku do .wav. W programie ustawiłem DirectShow Multimedia File Reader na najwyższy priorytet i dalej nie działa. Co może być nie tak?

sc0rpi0 30.01.2006 21:30

Któraś linia w napisach jest zapsuta, spróbuj sciągnąc dobre napisy do filmu, który przerabiasz.

Volley0071 30.01.2006 19:23

6.Ostatni krok to tylko wciśnięcie Make VCD i odczekanie swojego. W zależności od komputera potrwa to od 30 minut do kilku godzin. W tym czasie program będzie sobie włączał kolejno kilka programów, pozwólmy mu na to i w żadnym wypadku ich nie wyłączajmy, aż w okienku programu w logu nie pojawi się VCD creation finished. Po skończonej konwersji wchodzimy do folderu, do którego program miał nam zamieścić pliki. Nasz plik wynikowy będzie nosił nazwę tfm_muxed_file00.mpg (jeżeli są 2 cd albo więcej to następne pliki będą nosiły nazwę tfm_muxed_file01 itd.). możemy sobie sprawdzić go czy jest taki, jaki oczekiwaliśmy.

wszystko robie zgodniez instrukcjąi jak daje make vcd to wyskakuje mi błąd coś tam z napisami a konkretnie "invalid subtittle on line:..."

nie mam pojećja co jest źle prosze o szybką pomoc!!

pozdro

PIOTR34 21.01.2006 03:54

Cytat:

Napisany przez krzysztof1991
Jak zainstalowac Cinema Craft Encoder. Sciagnałem wersje 2.70.02.04 i wyskakuje mi okna Cinema Craft SP setup updater i trzbea wybrac 2 pliki. O co w tym chodzi?

Jak nie wiadomo o co chodzi, to napewno chodzi o kasę ;)

krzysztof1991 19.01.2006 11:06

Jak zainstalowac Cinema Craft Encoder. Sciagnałem wersje 2.70.02.04 i wyskakuje mi okna Cinema Craft SP setup updater i trzbea wybrac 2 pliki. O co w tym chodzi?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:20.