![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
U mnie występował podobny objaw ale okazało się że to InCD.Teraz przed nagrywaniem sprawdzam czy nie prubuje mi mieszać.Antywira wyłączam,na wszelki wypadek.W XP mam wyłączone kolejkowanie zadań,a priorytet na wysoki(nero).I nie ma problemu z buforem(celeron1200,256ddr,ECS,411s FS0J)
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Ja mam ten sam problem z nagrywaniem zwyklych plyt CD-R(W).
W tle mi chodzi Norton AntiVirus 2004 PL - strasznie duzo zrzera pamieci, ale coz oprocz niego chodzi jeszcze ZoneAlarm i kilka innych rzeczy.Nie wiem jak u was, ale u mnie problem z tym oprocznianiem bufora nagrywarki jest wtedy kiedy na partycji systemowej jest za malo dostepnego miejsca. I tak powiedzmy teraz na partycji systemowej mam wolne tylko 1GB i jak nagrywam plyty z predkosc powyzej np. 24x to mam problemy z buforem. A jak nagrywam z predkoscia 8x to nie ma juz takiego problemu. Wiec uwazam ze wina lezy w ilosci dostepnego miejsca na partycji systemowej. Sprobuj zrobic miejsce na tej partycji i powiedz nam czy sie udalo czy nie. PS. Moim zdaniem minimalna ilosc dostepnego miejsca powinna byc wieksza od 5gb Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
U mnie było 980mb wolnego na partycji systemowej i działało.Ale nagrywałem DVDx2 a CDr i rw 16x i 4x.Pozdrawiam JK
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Wtedy zaczynaja sie schody! |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Witam.
Na partycji C:\ mam wolnego 13GB wiec to nie wina wolnego miejsca. Bios do plyty Gigabyte mam najnowszy jaki jest na stronie zaktualizowany. Moze problem tkwi w tasmach? Na pierwszym kanale mam HD 160GB (Master, tasma 80zylowa), Na drugim kanale CDRW LiteOn (Master, tasma 80zylowa), na 3 kanale DVDRW (Master, tasma 40zylowa (podobno lepiej przesyla niz 80 wyczytalem tak na Forum, ze podobno 80zylowe sa do HD). I dalej ten sam problem z BUFOREM. Da rade Ktoś to rozwiązać. Stawiam Browarka temu kto wie o co chodzi. Pozdrowionka |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Cytat:
. no to tescik by sie przydal:1. Opiecie tego CD-RW 2. Podpiecie DVD-RW na 2gi kanal (master) na tasmie 80 zyl. ale nadal bez CD-RW. No chyba ze to juz bylo przerabiane. Zauwazylem ze czasami CD-Ry sa grymasne jezeli chodzi o IDE. A jumperki poustawiane sa na Master czy moze Cable Select ? (Gdziesz czytalem ze przy CS moga byc jakies problemy). |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
A propos "Do a virus check..." to skanuje przed paleniem.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Chyba ze zancie jakies inne lepsze. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.10.2003
![]() |
Cytat:
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają. Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia. Pozdro Elektronik |
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat: