Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2004, 22:01   #16
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
Witam, dzis przeinstalowałem WinXP na nowiusieńki i nic nie instalowałem poza driverami do płyty i karty graficznej oraz dzwiękowej, no i NERO 6.3.0.3 oczywiscie. I dalej ten sam problem ...
Tak wiec wydaje sie ze problem z miejscem na HDD odpada. Moje testy na podobnym sprzecie z zainstalowanym Nort.Antyv. i Nort.Int.Sec (i inne) w tle przy wypalaniu x4 DVD na buforze nie robily zadnego wrazenia.
Ale zauwazylem opcje w nero przy wyplanaiu "Do a virus check before burning" (u mnie wylaczona) - zdaje sie ze skanuje pliki ale nie wiem czy przed wypaleniem czy w locie.
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2004, 22:23   #17
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mix
Tak wiec wydaje sie ze problem z miejscem na HDD odpada. Moje testy na podobnym sprzecie z zainstalowanym Nort.Antyv. i Nort.Int.Sec (i inne) w tle przy wypalaniu x4 DVD na buforze nie robily zadnego wrazenia.
Ale zauwazylem opcje w nero przy wyplanaiu "Do a virus check before burning" (u mnie wylaczona) - zdaje sie ze skanuje pliki ale nie wiem czy przed wypaleniem czy w locie.
W ktorej to jest zakladce?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 22:39   #18
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
W ktorej to jest zakladce?
"Do a virus check..." jest w "Burn" (ponizej wyboru szybkosci wypalania).
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 23:06   #19
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mix
"Do a virus check..." jest w "Burn" (ponizej wyboru szybkosci wypalania).
Ja mam to wylaczone i tak mam problemy z buforem
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 17:41   #20
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Witam.
Na partycji C:\ mam wolnego 13GB wiec to nie wina wolnego miejsca.
Bios do plyty Gigabyte mam najnowszy jaki jest na stronie zaktualizowany.
Moze problem tkwi w tasmach?
Na pierwszym kanale mam HD 160GB (Master, tasma 80zylowa),
Na drugim kanale CDRW LiteOn (Master, tasma 80zylowa),
na 3 kanale DVDRW (Master, tasma 40zylowa (podobno lepiej przesyla niz 80 wyczytalem tak na Forum, ze podobno 80zylowe sa do HD).
I dalej ten sam problem z BUFOREM.

Da rade Ktoś to rozwiązać.
Stawiam Browarka temu kto wie o co chodzi.
Pozdrowionka
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 19:46   #21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 13
LameNT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A propos "Do a virus check..." to skanuje przed paleniem.
LameNT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 20:51   #22
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
...
Na pierwszym kanale mam HD 160GB (Master, tasma 80zylowa),
Na drugim kanale CDRW LiteOn (Master, tasma 80zylowa),
na 3 kanale DVDRW (Master, tasma 40zylowa (podobno lepiej przesyla niz 80 wyczytalem tak na Forum, ze podobno 80zylowe sa do HD).
...
Wow 3 tasmy . no to tescik by sie przydal:
1. Opiecie tego CD-RW
2. Podpiecie DVD-RW na 2gi kanal (master) na tasmie 80 zyl. ale nadal bez CD-RW.
No chyba ze to juz bylo przerabiane. Zauwazylem ze czasami CD-Ry sa grymasne jezeli chodzi o IDE. A jumperki poustawiane sa na Master czy moze Cable Select ? (Gdziesz czytalem ze przy CS moga byc jakies problemy).
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 16:53   #23
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Posty: 130
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
robert_d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2004, 20:49   #24
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Cytat:
Napisany przez robert_d
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
Witam, mam procesor AMD Barton 2,5GHz, sterowniki zainstalowalem Via 4,51.
Chyba ze zancie jakies inne lepsze.
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 12:02   #25
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 23:41   #26
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
Skoro nikt nie wiem to radze pojsc do serwisu i sie spytac
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 19:19   #27
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.10.2003
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 16
elektronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
Proponuję sprawdzić ASPI, brak lub błędna instalacja czasami wręcz uniemożliwiają nagrywanie. Osobiście polecam ASPI 4.72 oraz fixaspi do XP.
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają.
Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia.

Pozdro
Elektronik
elektronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 20:54   #28
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez elektronik
Proponuję sprawdzić ASPI, brak lub błędna instalacja czasami wręcz uniemożliwiają nagrywanie. Osobiście polecam ASPI 4.72 oraz fixaspi do XP.
Skad sciagnac tego ASPI? Co to jest w ogole?
Cytat:
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają.
Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia.
Co bedzie jesli wylaczy sie UDMA w kontrolerach? Ja na poczatku o tym nie widzialem i sam windows mi ustawil na PIO. Jak nagrywalem plytki to transfer mi tak skakal od 10% do 98%. Teraz ustawilem na UDMA i mam transfer 98%-99% nawet jak nagrywam z predkoscia 52x. Dodam, ze na partycji systomowej mam 80mb wolnej przestrzeni!
Pozdrawiam
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 21:23   #29
Toshiba... :&gt;
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 163
czopochrup zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ASPI sciagniesz z tej stronki...
dobrze ze masz UDMA !!!
80 MB na syst... partycji troche malo ;\
czopochrup jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 23:09   #30
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
ASPI sciagniesz z tej stronki...
dobrze ze masz UDMA !!!
80 MB na syst... partycji troche malo ;\
Z jakiej stronki? Gdzie jest ten link?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO