Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2004, 23:01   #16
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
Witam, dzis przeinstalowałem WinXP na nowiusieńki i nic nie instalowałem poza driverami do płyty i karty graficznej oraz dzwiękowej, no i NERO 6.3.0.3 oczywiscie. I dalej ten sam problem ...
Tak wiec wydaje sie ze problem z miejscem na HDD odpada. Moje testy na podobnym sprzecie z zainstalowanym Nort.Antyv. i Nort.Int.Sec (i inne) w tle przy wypalaniu x4 DVD na buforze nie robily zadnego wrazenia.
Ale zauwazylem opcje w nero przy wyplanaiu "Do a virus check before burning" (u mnie wylaczona) - zdaje sie ze skanuje pliki ale nie wiem czy przed wypaleniem czy w locie.
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2004, 23:23   #17
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mix
Tak wiec wydaje sie ze problem z miejscem na HDD odpada. Moje testy na podobnym sprzecie z zainstalowanym Nort.Antyv. i Nort.Int.Sec (i inne) w tle przy wypalaniu x4 DVD na buforze nie robily zadnego wrazenia.
Ale zauwazylem opcje w nero przy wyplanaiu "Do a virus check before burning" (u mnie wylaczona) - zdaje sie ze skanuje pliki ale nie wiem czy przed wypaleniem czy w locie.
W ktorej to jest zakladce?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 23:39   #18
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nacuna
W ktorej to jest zakladce?
"Do a virus check..." jest w "Burn" (ponizej wyboru szybkosci wypalania).
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 00:06   #19
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mix
"Do a virus check..." jest w "Burn" (ponizej wyboru szybkosci wypalania).
Ja mam to wylaczone i tak mam problemy z buforem
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 18:41   #20
kuli22
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Witam.
Na partycji C:\ mam wolnego 13GB wiec to nie wina wolnego miejsca.
Bios do plyty Gigabyte mam najnowszy jaki jest na stronie zaktualizowany.
Moze problem tkwi w tasmach?
Na pierwszym kanale mam HD 160GB (Master, tasma 80zylowa),
Na drugim kanale CDRW LiteOn (Master, tasma 80zylowa),
na 3 kanale DVDRW (Master, tasma 40zylowa (podobno lepiej przesyla niz 80 wyczytalem tak na Forum, ze podobno 80zylowe sa do HD).
I dalej ten sam problem z BUFOREM.

Da rade Ktoś to rozwiązać.
Stawiam Browarka temu kto wie o co chodzi.
Pozdrowionka
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 20:46   #21
LameNT
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 13
LameNT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A propos "Do a virus check..." to skanuje przed paleniem.
LameNT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 21:51   #22
Mix
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 17
Mix w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
...
Na pierwszym kanale mam HD 160GB (Master, tasma 80zylowa),
Na drugim kanale CDRW LiteOn (Master, tasma 80zylowa),
na 3 kanale DVDRW (Master, tasma 40zylowa (podobno lepiej przesyla niz 80 wyczytalem tak na Forum, ze podobno 80zylowe sa do HD).
...
Wow 3 tasmy . no to tescik by sie przydal:
1. Opiecie tego CD-RW
2. Podpiecie DVD-RW na 2gi kanal (master) na tasmie 80 zyl. ale nadal bez CD-RW.
No chyba ze to juz bylo przerabiane. Zauwazylem ze czasami CD-Ry sa grymasne jezeli chodzi o IDE. A jumperki poustawiane sa na Master czy moze Cable Select ? (Gdziesz czytalem ze przy CS moga byc jakies problemy).
Mix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 17:53   #23
robert_d
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Posty: 130
robert_d zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
robert_d jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2004, 21:49   #24
kuli22
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

Cytat:
Napisany przez robert_d
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
Witam, mam procesor AMD Barton 2,5GHz, sterowniki zainstalowalem Via 4,51.
Chyba ze zancie jakies inne lepsze.
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 13:02   #25
kuli22
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 03.11.2003
Posty: 8
kuli22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question

i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
kuli22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2004, 00:41   #26
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
Skoro nikt nie wiem to radze pojsc do serwisu i sie spytac
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2004, 20:19   #27
elektronik
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.10.2003
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 16
elektronik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kuli22
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
Proponuję sprawdzić ASPI, brak lub błędna instalacja czasami wręcz uniemożliwiają nagrywanie. Osobiście polecam ASPI 4.72 oraz fixaspi do XP.
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają.
Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia.

Pozdro
Elektronik
elektronik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 21:54   #28
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez elektronik
Proponuję sprawdzić ASPI, brak lub błędna instalacja czasami wręcz uniemożliwiają nagrywanie. Osobiście polecam ASPI 4.72 oraz fixaspi do XP.
Skad sciagnac tego ASPI? Co to jest w ogole?
Cytat:
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają.
Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia.
Co bedzie jesli wylaczy sie UDMA w kontrolerach? Ja na poczatku o tym nie widzialem i sam windows mi ustawil na PIO. Jak nagrywalem plytki to transfer mi tak skakal od 10% do 98%. Teraz ustawilem na UDMA i mam transfer 98%-99% nawet jak nagrywam z predkoscia 52x. Dodam, ze na partycji systomowej mam 80mb wolnej przestrzeni!
Pozdrawiam
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2004, 22:23   #29
czopochrup
Toshiba... :&gt;
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 163
czopochrup zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ASPI sciagniesz z tej stronki...
dobrze ze masz UDMA !!!
80 MB na syst... partycji troche malo ;\
czopochrup jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2004, 00:09   #30
nacuna
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 30.01.2004
Posty: 586
nacuna zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
ASPI sciagniesz z tej stronki...
dobrze ze masz UDMA !!!
80 MB na syst... partycji troche malo ;\
Z jakiej stronki? Gdzie jest ten link?
nacuna jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.