Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2004, 11:14   #16
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CloneDVD jest spoko programem ale brakuje mi jednej rzeczy, ktora
jest w DVD Shrink - reczne ustawianie stopnia kompresji dla kazdego title
osobno - naprawde przydatnej jak na plytce jest duzo dodatkow a koniecznie
chcielibysmy wszystko upakowac na jednej DVD+R - mozna wtedy
film upakowac z mniejsza kompresja a dodatki pod ostrze
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2004, 11:30   #17
Bywalec
 
Data rejestracji: 02.04.2004
Posty: 71
Jarooooo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cos takiego da sie zrobić bo mi sie udało jakos nagrać sam film bez dodatków. Ale nie wiem jak, dla mnie to pech bo ja lubie mieć menu i dodatki. Ale nie wiem jak mi sie to zrobilo.
__________________
AMD ATHLON 2500XP+ Barton
ABIT NF7
512 DDR
RADEON 9200 128MB 64B.
LITEON DVD +/-RW 851S
CAVIAR 80GB
Jarooooo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 12:42   #18
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 19:11   #19
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
To wedlug mnie glowna wada CloneDVD2, ale pozyjemy zobaczymy. Moze w nastepnej wersji sie pojawi.

mjq
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:17   #20
Toshiba... :&gt;
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 163
czopochrup zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face

Cytat:
Napisany przez Mr. Groch
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
czopochrup jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:27   #21
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
a DVDShrink? a NeroRecode? a InstantCopy? a DVD95Copy? mam dalej wyliczać?
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:58   #22
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
Jak nie zrobie jak zrobie? W DVD Shrink taka operacja
to zaledwie 2 klikniecia mysza i przesuniecie suwaka odpwiedzialnego
za stopien kompresji (i to kazdego title z osobno !!)
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 21:01   #23
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to jaka jest utrata jakości przy przegrywaniu clonemDVD?
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 21:12   #24
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
to jaka jest utrata jakości przy przegrywaniu clonemDVD?
To zalezy - jezeli np plyta zajmuje ponad 6,5 GB to utrata jakosci
moze byc znaczna (jezeli uzywasz CloneDVD)...

Dlatego przy "ciezszych" plytach polecam DVD Shrinka - mozesz
wtedy ustawic stopien kompresji dla filmu glownego ok. 70 % (jak
dla mnie roznice sa niezauwazalne na 28' TV z odleglosci 5m, a dodatki,
czy inne materialy skompresowac mocniej.. CloneDVD wszystko kompresuje
tak samo - dlatego kiesko sie nadaje do obrobki filmow z duzo
iloscia materialu dodatkowego... Mozesz tez wyciac niepotrzebne sciezki
dzwiekowe, co takze korzystnie wplynie na jakosc obrazu...

Ale jezeli nie masz zamiaru analizowac filmu klatka po klatce i ogladac
go na monitorze kompa w wysokiej rozdzielczosci to nawet prawie 3 godzinny
film z materialem dodatkowym i 2 sciezkami dzwiekowymi upakujesz
DVD Shrinkiem w ten sposob, ze na TV roznic praktycznie nie
dostrzezesz przy zwyklym ogladaniu (dzis tak obrobilem
Gladiatora dla kumpla - koles byl bardzo zadowolony z jakosci)...

Ostatnio zmieniany przez Mr. Groch : 17.04.2004 o godz. 21:15
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:38   #25
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok to moze wiesz jak mam nagrywać Liteonkiem 451 na płytce DVD+R czy na DVD-R?

bo jak nagrałem 4x DVD+R to mi napęd LG nie widzi płytki i tylko nagrywarka widzi! (nie wiem czy bedzie idział stacjonarny)
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:45   #26
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam naped...

Jak nagrywac? Nie ma wielkiej roznicy - ja nagrywam Nero, chociaz
niektorzy mowia, ze jest be

Wazne jest na czym nagrywasz - najlepiej nagrywac na lepszych jakosciowo
nosnikach, a nagrywanie z predkoscia 2x tez nie zaszkodzi...

Ja nagrywam na 4x na plytach Verbatim, Memorex i paru innych
i moj odtwarzacz DVD (PlayStation 2), odtwarzacz kolegi (Eltax) i
odtwarzacz chrzestnego (Thomoson) nie maja z nimi klopotow...

P.S. A czy aby napewno nagrywasz plytki w dobrym formacie? Moze
zamiast DVD-Video nagrywasz je jako zwykle dane DVD-ROM ?
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:55   #27
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
raczej film to nagrywałem Clonem więc on chyba dobry wybrał system

ale problem dotyczy też danych wybrałem DVD-dane i nagrałem MP# i też mi nie widzie tego!!
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:02   #28
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sprobuj nagrac na innym nosniku (Verbatin czy innym dobrym) i
z mniejsza predkoscia - mozliwe, ze czytnik LG jest bardziej wyczulony
na slabasz jakosc plytek...

Moj DVD Samsung np nie czyta wiekszosci nagranych przeze mnie plyt,
a stacjonarne odtwarzacze DVD nie maja z tym problemu...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:08   #29
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co ciekawsze jak nagrałem film na TDK DWD+RW to tak samo nie widzi płyty!! nagrałem 4x

ale clon to dobry wybiera format?
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:20   #30
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 23.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja unikam TDK plytek DVD+R bo sie ostro nadzialem na ten szajs...

CloneDVD - powinien nagrywac dobrze plytki DVD-Video, w koncu
do tego sluzy

Jezeli cos wiecej cchesz w tym teamcie do wal do mnie na GG 129799
bo to nie ten topic...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO