Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2004, 11:14   #16
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CloneDVD jest spoko programem ale brakuje mi jednej rzeczy, ktora
jest w DVD Shrink - reczne ustawianie stopnia kompresji dla kazdego title
osobno - naprawde przydatnej jak na plytce jest duzo dodatkow a koniecznie
chcielibysmy wszystko upakowac na jednej DVD+R - mozna wtedy
film upakowac z mniejsza kompresja a dodatki pod ostrze
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2004, 11:30   #17
Jarooooo
Bywalec
 
Data rejestracji: 02.04.2004
Posty: 71
Jarooooo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cos takiego da sie zrobić bo mi sie udało jakos nagrać sam film bez dodatków. Ale nie wiem jak, dla mnie to pech bo ja lubie mieć menu i dodatki. Ale nie wiem jak mi sie to zrobilo.
__________________
AMD ATHLON 2500XP+ Barton
ABIT NF7
512 DDR
RADEON 9200 128MB 64B.
LITEON DVD +/-RW 851S
CAVIAR 80GB
Jarooooo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 12:42   #18
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 19:11   #19
mjq666
downloader
 
Avatar użytkownika mjq666
 
Data rejestracji: 03.01.2003
Posty: 803
mjq666 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
To wedlug mnie glowna wada CloneDVD2, ale pozyjemy zobaczymy. Moze w nastepnej wersji sie pojawi.

mjq
__________________
Pozdrawiam mjq
mjq666 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:17   #20
czopochrup
Toshiba... :&gt;
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 163
czopochrup zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Red face

Cytat:
Napisany przez Mr. Groch
Nie - nie chodzilo mi o usuniecie dodatkow ale o poddanie
ich wiekszej kompresji niz filmu glownego - tego w CloneDVD nie
zrobisz...
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
czopochrup jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:27   #21
Robs
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
a DVDShrink? a NeroRecode? a InstantCopy? a DVD95Copy? mam dalej wyliczać?
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 20:58   #22
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez czopochrup
tego nie zorbisz w zadnym dostepnym progsnie narazie O_o
Jak nie zrobie jak zrobie? W DVD Shrink taka operacja
to zaledwie 2 klikniecia mysza i przesuniecie suwaka odpwiedzialnego
za stopien kompresji (i to kazdego title z osobno !!)
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 21:01   #23
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to jaka jest utrata jakości przy przegrywaniu clonemDVD?
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 21:12   #24
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Riddick2
to jaka jest utrata jakości przy przegrywaniu clonemDVD?
To zalezy - jezeli np plyta zajmuje ponad 6,5 GB to utrata jakosci
moze byc znaczna (jezeli uzywasz CloneDVD)...

Dlatego przy "ciezszych" plytach polecam DVD Shrinka - mozesz
wtedy ustawic stopien kompresji dla filmu glownego ok. 70 % (jak
dla mnie roznice sa niezauwazalne na 28' TV z odleglosci 5m, a dodatki,
czy inne materialy skompresowac mocniej.. CloneDVD wszystko kompresuje
tak samo - dlatego kiesko sie nadaje do obrobki filmow z duzo
iloscia materialu dodatkowego... Mozesz tez wyciac niepotrzebne sciezki
dzwiekowe, co takze korzystnie wplynie na jakosc obrazu...

Ale jezeli nie masz zamiaru analizowac filmu klatka po klatce i ogladac
go na monitorze kompa w wysokiej rozdzielczosci to nawet prawie 3 godzinny
film z materialem dodatkowym i 2 sciezkami dzwiekowymi upakujesz
DVD Shrinkiem w ten sposob, ze na TV roznic praktycznie nie
dostrzezesz przy zwyklym ogladaniu (dzis tak obrobilem
Gladiatora dla kumpla - koles byl bardzo zadowolony z jakosci)...

Ostatnio zmieniany przez Mr. Groch : 17.04.2004 o godz. 21:15
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:38   #25
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok to moze wiesz jak mam nagrywać Liteonkiem 451 na płytce DVD+R czy na DVD-R?

bo jak nagrałem 4x DVD+R to mi napęd LG nie widzi płytki i tylko nagrywarka widzi! (nie wiem czy bedzie idział stacjonarny)
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:45   #26
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam naped...

Jak nagrywac? Nie ma wielkiej roznicy - ja nagrywam Nero, chociaz
niektorzy mowia, ze jest be

Wazne jest na czym nagrywasz - najlepiej nagrywac na lepszych jakosciowo
nosnikach, a nagrywanie z predkoscia 2x tez nie zaszkodzi...

Ja nagrywam na 4x na plytach Verbatim, Memorex i paru innych
i moj odtwarzacz DVD (PlayStation 2), odtwarzacz kolegi (Eltax) i
odtwarzacz chrzestnego (Thomoson) nie maja z nimi klopotow...

P.S. A czy aby napewno nagrywasz plytki w dobrym formacie? Moze
zamiast DVD-Video nagrywasz je jako zwykle dane DVD-ROM ?
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 22:55   #27
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
raczej film to nagrywałem Clonem więc on chyba dobry wybrał system

ale problem dotyczy też danych wybrałem DVD-dane i nagrałem MP# i też mi nie widzie tego!!
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:02   #28
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sprobuj nagrac na innym nosniku (Verbatin czy innym dobrym) i
z mniejsza predkoscia - mozliwe, ze czytnik LG jest bardziej wyczulony
na slabasz jakosc plytek...

Moj DVD Samsung np nie czyta wiekszosci nagranych przeze mnie plyt,
a stacjonarne odtwarzacze DVD nie maja z tym problemu...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:08   #29
Riddick2
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Riddick2
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Posty: 84
Riddick2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co ciekawsze jak nagrałem film na TDK DWD+RW to tak samo nie widzi płyty!! nagrałem 4x

ale clon to dobry wybiera format?
Riddick2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2004, 23:20   #30
Mr. Groch
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr. Groch
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Knurów
Posty: 25
Mr. Groch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja unikam TDK plytek DVD+R bo sie ostro nadzialem na ten szajs...

CloneDVD - powinien nagrywac dobrze plytki DVD-Video, w koncu
do tego sluzy

Jezeli cos wiecej cchesz w tym teamcie do wal do mnie na GG 129799
bo to nie ten topic...
Mr. Groch jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.