Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2005, 11:45   #16
..: DVD-VIDEO :..
 
Avatar użytkownika PIOTR34
 
Data rejestracji: 20.08.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 2,069
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher
Bo juz nie wiem, na ktora sie patrzy. Najpierw jest 62%, pozniej 79...
Oczywiście na tą drugą wartość 79% po wycięciu ścieżek audio.
__________________
Pozdrowionka
Regulamin forum:
DVD2SVCD - Poradnik

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2005, 12:17   #17
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzieki...
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 13:58   #18
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No coz, mam problem.. W PowerDVD wszystko pieknie dziala, ale jak odtworzyc chcialem na PlayStation to nie mam glosu.. PowerDVD automatycznie wybiera jezyk, myslalem, ze PS2 tez to zrobi..
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 15:06   #19
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bo wyciąłeś pierwszą ścieżkę czyli EN a stacjonarka ładuje Ci ja domyślnie. Albo musisz przestawić ręcznie na PL albo wyedytować (przed wypaleniem) IFO aby ścieżka PL była ścieżką domyślną.
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 22:48   #20
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak tez myslalem.. Ustawilem recznie i smiga pieknie.. Dzieki za pomoc,

Pozdrawiam
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 16:23   #21
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Isil
 
Data rejestracji: 11.12.2004
Posty: 5
Isil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy mógłbym poprosić aby ktoś napisał dokładnie jakim programem i jak zmienić wielkość filmu (parametry).
__________________
NEC ND-3500AG
Isil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 11:36   #22
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 06.02.2005
Posty: 163
Ceki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja zrzuciłem film na HDD "Alien 2" (7Gb film) DVD Decrypter-em, potem użyłem Shrinka (Analiza 40min. Encode 40min. na Athlon 2000xp, troche trwało ale.. efekt końcowy udany żeby mieściło się na 4.7Gb) nagrałem to potem też Decrypterem na Verbatim DVD-R prędkością x4 i wszystko chodzi nawet na 6-cio letnim DVD Panasonica ! i na nowym DVD Yamaha nagrywałem to na DVD LG 4163
Ceki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 12:02   #23
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Isil
 
Data rejestracji: 11.12.2004
Posty: 5
Isil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
OK, DVD Shrink-iem mogę usunąć dodatkowe napisy i lektorów. A jak całkowicie wykasować dodatki? Usunięcie dodatków spowoduje znaczące zmniejszenie wymaganej pojemnośći i będzie można dać lepszą jakość.Chyba że się mylę
__________________
NEC ND-3500AG
Isil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 13:44   #24
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
CloneDVD
__________________
:: Athlon XP 1700+@2.3 GHz :: Abit NF7-S v2.0 :: DDR TwinMOS 256 MB :: GF Ti4200 :: 2 x Barracuda 7200.7 80 GB :: NeoTEC X3800 ::
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 14:22   #25
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Isil
 
Data rejestracji: 11.12.2004
Posty: 5
Isil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CloneDVD - tylko której firmy i wersję podaj.
__________________
NEC ND-3500AG
Isil jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 16:19   #26
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
SlySoft CloneDVD 2.7.1.1 - napewno.
Mnie z kolei interesuje, jak zostawić wszystko . CloneDVD przy podziale koncertu (7.85 GB) na dwie płytki zapisuje obraz ISO, ale tylko folder VIDEO_TS. Na oryginale jest jeszcze Xtras do odtwarzania na PC i chcę go zachować na pierwszym DVD. Czy ktoś wie, jak to zrobić, żeby płytka była poprawnie odtwarzana na stacjonarnym DVD? Mam koncepcję, ale wolę mieć pewność, bo stacjonarnego DVD nie posiadam (w celu sprawdzenia) .

Ostatnio zmieniany przez Slavekx : 06.02.2005 o godz. 16:40
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 20:56   #27
Bywalec
 
Avatar użytkownika Copart
 
Data rejestracji: 03.05.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 76
Copart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamontuj obraz ISO w jakimkolwiek programie przeznaczonym do pracy z obrazami aemon Tools, Ultra ISO itp i obok istniejącego VIDEO_TS utwórz pusty folder AUDIO_TS. That's all
__________________
Pozdrawiam
Copart
Copart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.02.2005, 00:50   #28
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Te "Extrasy" są akurat poza tymi folderami (w kat. głównym DVD). Ja chciałem dorzucić je w Nero, ale jeszcze nie wiem, czy tak się da (zaraz będę próbował).
Dzięki za podpowiedź !
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO