![]() |
Cytat:
|
Ok dzieki, jakos poszlo. Zobaczymy rano co z tego wyjdzie :)
|
Cytat:
W OPTIONS -> CCE OPTINS masz mieś odfajkowane CCE SP (nie CCE SP 2.50) Zwróć uwagę że kolejność w SETUP a CCE OPTIONS jest inna. EDIT: W SETUP jest BASIC SP 2.50 SP (new) A w CCE OPTIONS (ptaszki) BASIC SP w domyśle NEW SP 2.50 |
Sciezka do ECL jest podpieta pod Path to CCE Basic oraz pod CCE SP (New). Ale w CCE Options mam zaznaczone CCE SP (a ta sciezka odnosi sie do plikiu cctspt.exe). I nie ma znaczenia co wybiore wyskakuje to samo.
Dodam ze kiedy klikne encode to w okienku pojawia mi sie - Creating MV2 fot VTS_01 segment 0, moze to chodzi o ten plik, ale nie wiem bo wszystko lezy na dysku i program ma do tego dostep. |
Cytat:
|
Troche sie jeszcze pobawilem programem i zlikwidowalem powyzszy blad ale pojawia sie nowy. Kiedy klikam Encode wyskakuje komunikat Run-time error '53': File Not Found. Jakies pomysly?
|
Znalazlem te pliki ale jednak wciaz nie dziala. Wyskakuje ten sam komunikat co dla KC42.
Zakladam ze to prawdopodobnie wina CCE. Mam wersje 2.67.00.27. Ale inne patrzylem i tez nie dzialalo. Zmienialem rowniez tak jak poradzil Czolgista i rowniez nic z tego. Patrzylem inne wersje ReBuildera (mimo ze to i tak nic nie ma do rzeczy) to rowniez nie dzialalo. Caly czas wyskakuje .. is not ECL for CCE-SP. |
DECOMB.DLL może być przydatny jeśli usuwasz przeplot. W pozostałych przypadkach możesz sobie darować.
Path to Decoder powinno wskazywać na DGDecode.dll (do pobrania np z www.doom9.org jako dgmpgdec1012a) Jeśli nie chcesz korzystać DGDecode to powinieneś mieć zainstalowany w systemie plugin do avisyntha o nazwie mpeg2dec (to jest starsza wersja dgmpgdec1012a) |
Kurcze a ja mam ten sam problem mimo iz mam ustawione tak jak wy. Czy wina moze byc sciezka do dekoderow? W wersji 0.64a mam podac sciezke do Path to Decoder oraz Path to DECOMB.DLL
Skad mam wziasc te pliki bo moze to one sa odpowiedzialne za ten komunikat? |
Cytat:
począwszy od ZX_80 ! na tym napisałem swój pierwszy program ! I zadziwiłem się , bo działał ! :haha: (choć pisałem w zeszycie bo nie miałem dostępu do takiego cudeńka) Z kompami już dawno nauczyłem się że nia należy zbytnio analizować ale brać na logikę i improwizować ! :haha: Kompy są bliższe ludzi niż myślimy ! Bo w końcu kto soft pisze ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
@KC42:
ten komunikt sugeruje błąd w skrypcie AVS. Spróbuj podejrzeć ten skrypt (odtworzyć go np w MPC) i porównać z innymi. Dopisane: Jeszcze jedna uwaga. Jeśli zmieniasz jakieś ustawienia w DVD RB bezpieczniej będzie jak powtórzysz całą operację od początku (Prepare, Encode, Reauthor). Krok pierwszy z innymi ustawieniami niż krok drugi może się zemścić na etapie trzecim itp itd. |
Cytat:
Chodziło mi o duet RB + CCE. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:46. |