![]() |
Cytat:
Coś mi się obiło o uszy że niektóre filmy "nielubią" pewnych wersji CCE , pamiętam że były jakieś problemy z którąś częścią Star Trek, ale już dokładnie niepamiętam. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
a tu wczoraj znów problem nic nie zmieniałem w ustawieniach Star Wars episode IV i V poszło ale episode VI wywala błąd niby firm zmienił format :) jak by zrobił tym formatem to by ładnie ten film wyglądał :) |
Cytat:
Może coś miałeś w tle np. jakiś antyvir lub coś takiego ? Ja zawsze wszystkie takie wyłączam. Takiego problemu z RB jescze nie miałem , a zrobiłem już sporo ( sam Perl Harbor chyba 12 razy dla testów ;) ) |
Cytat:
|
Cytat:
Więc prób nie robiłem, zresztą oba te programy korzystają z CCE więc jakość powinna być taka sama. RB ma faktycznie niezwykle pożyteczną możliwość przerwania praktycznie w dowolnym momencie enkodowania i wznowienia tego procesu. Fakt, ogromnie ułatwia to życie bo za dwie nocki można obrobić w zasadzie każdy film , a w dzień masz komputer do dyspozycji ! To wielka zaleta, i dlatego z niego korzystam. 8 ) |
Cytat:
Cały czas mnie coś nurtuje wcześniej robiłem programem DVD2DVDr ale program ma wadę nie mogę przerwać cyklu tylko trzeba jechać ciągiem 12 godzin, ale jak jest z jakością fimu czy ReBuilder dają tą samą jakość co DVD2DVDr czy robiłeś takie testy. |
Ilość załączników: 3
Cytat:
Oczywiście RB 0.56 chodzi u mnie bez problemów (sprawdzone !) Udało mi się jednak uzyskać taki kom błędu jak u Ciebie. http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11350&stc=1 Ale żeby zobaczyć taki komunikat musiałem ustawić jak niżej http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11351&stc=1 Co oczywiście jest błędnym ustawieniem, bo korzystasz z CCE SP a nie BASIC Pewnie było sporo takich pomyłek (chyba wiadomo dla czego :) ) bo teraz to wygląda tak : http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11352&stc=1 Więc dalej podpisuję się przed stwierdzeniem Skorpiona że "nie była to wina RB" Ale najważniejsze że już wszystko chodzi jak trzeba :spoko: |
Cytat:
Ciekawe, co to za wersja 6.02 RB? Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23. |
Cytat:
Która wersja CCE jest najlesza. mam 3 2.67.00.27, 2.67.00.23, 66.01.07, 2.50 |
Niestety w nocy zazwyczaj śpię i nie mogłem kontynuować.
Dla pewności proponuję: - usunąć z RB ścieżki do programów CCE i ECLCCE.exe - wstawić tylko jedną ścieżkę do ECLCCE.exe (powiązanego z posiadaną wersją CCE, najlepiej CCE SP 2.66.01.07 ) - odpalić jeszcze raz ECLCCE.exe i ustawić dojście do posiadanej wersji CCE SP 2.66....) - w RB (to zależy od zastosowanej wersji) ustawić w OPTIONS -> CCE OPTIONS -> CCE SP Możesz mieć problem z usunięcięm tych ścieżek, aby to zrobić należy otworzyć w katalogu ReBuilder-a plik ....ini. Wyczyść wpisy które chcesz usunąć, ale tylko ścieżki i zapisz plik. Ponownie otwórz RB i możesz wstawić to co potrzebne. I druga sprawa to podaj jak wygląda jedna sekcja pliku tekstowego Rebuilder.inf lub Item.ecl utworzonego w katalogu f:\HHH\ po wykonaniu PREPARE. |
Cytat:
Chodzi o to byś miał zainstalowany w systemie AviSynth, poczytaj uważniej. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |