Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD Rebuilder problem (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-rebuilder-problem-40517/)

Czołgista 05.10.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez KC42
To chyba mam pecha a naprawdę nie jestem w tym zielony też zrobiłem sporo filmów ale oczywiście innymi programami głównie DVD2DVDr.
a tu wczoraj znów problem nic nie zmieniałem w ustawieniach Star Wars episode IV i V poszło ale episode VI wywala błąd niby firm zmienił format :) jak by zrobił tym formatem to by ładnie ten film wyglądał :)

Ja Trylogię SW robiłem CCE 2.67.00.10 , może coś Ci to da ?

Coś mi się obiło o uszy że niektóre filmy "nielubią" pewnych wersji CCE ,
pamiętam że były jakieś problemy z którąś częścią Star Trek, ale już dokładnie niepamiętam.

KC42 05.10.2004 18:26

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Czołgista
SW robiłem bez problemów, sprawdzałeś ten film na dysku ? po przerobieniu RB ?

Może coś miałeś w tle np. jakiś antyvir lub coś takiego ?
Ja zawsze wszystkie takie wyłączam.

Takiego problemu z RB jescze nie miałem , a zrobiłem już sporo ( sam Perl Harbor chyba 12 razy dla testów ;) )

To chyba mam pecha a naprawdę nie jestem w tym zielony też zrobiłem sporo filmów ale oczywiście innymi programami głównie DVD2DVDr.
a tu wczoraj znów problem nic nie zmieniałem w ustawieniach Star Wars episode IV i V poszło ale episode VI wywala błąd niby firm zmienił format :) jak by zrobił tym formatem to by ładnie ten film wyglądał :)

Czołgista 04.10.2004 22:30

Cytat:

Napisany przez KC42
Tak jakość dokładnie ta sama wczoraj zrobiłem DVD2DVDr i nie wykryłem różnicy, ale cholera porażka z ReBuilder mogłem pierw obejżeć cały film z RW ale brak czasu, chapter 2 i 15 na Star Wars się skopał cały dokładnie chapter idzie skokami czy miałeś taki błąd kiedy (oczywiście to nie wina płyty na RW to samo)

SW robiłem bez problemów, sprawdzałeś ten film na dysku ? po przerobieniu RB ?

Może coś miałeś w tle np. jakiś antyvir lub coś takiego ?
Ja zawsze wszystkie takie wyłączam.

Takiego problemu z RB jescze nie miałem , a zrobiłem już sporo ( sam Perl Harbor chyba 12 razy dla testów ;) )

KC42 04.10.2004 12:42

Cytat:

Napisany przez Czołgista
DVD2DVDr u mnie nie pójdzie ( FAT-32 bo mam WIN 98 ).
Więc prób nie robiłem, zresztą oba te programy korzystają z CCE więc jakość powinna być taka sama.
RB ma faktycznie niezwykle pożyteczną możliwość przerwania praktycznie w dowolnym momencie enkodowania i wznowienia tego procesu.
Fakt, ogromnie ułatwia to życie bo za dwie nocki można obrobić w zasadzie każdy film , a w dzień masz komputer do dyspozycji ! To wielka zaleta, i dlatego z niego korzystam. 8 )

Tak jakość dokładnie ta sama wczoraj zrobiłem DVD2DVDr i nie wykryłem różnicy, ale cholera porażka z ReBuilder mogłem pierw obejżeć cały film z RW ale brak czasu, chapter 2 i 15 na Star Wars się skopał cały dokładnie chapter idzie skokami czy miałeś taki błąd kiedy (oczywiście to nie wina płyty na RW to samo)

Czołgista 03.10.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez KC42
i masz rację, faktycznie jak miałem ustawione Basic to wywala ten błąd

Cały czas mnie coś nurtuje wcześniej robiłem programem DVD2DVDr ale program ma wadę nie mogę przerwać cyklu tylko trzeba jechać ciągiem 12 godzin, ale jak jest z jakością fimu czy ReBuilder dają tą samą jakość co DVD2DVDr czy robiłeś takie testy.

DVD2DVDr u mnie nie pójdzie ( FAT-32 bo mam WIN 98 ).
Więc prób nie robiłem, zresztą oba te programy korzystają z CCE więc jakość powinna być taka sama.
RB ma faktycznie niezwykle pożyteczną możliwość przerwania praktycznie w dowolnym momencie enkodowania i wznowienia tego procesu.
Fakt, ogromnie ułatwia to życie bo za dwie nocki można obrobić w zasadzie każdy film , a w dzień masz komputer do dyspozycji ! To wielka zaleta, i dlatego z niego korzystam. 8 )

KC42 03.10.2004 11:45

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Miałem dziś trochę czasu , więc to sprawdziłem.
Oczywiście RB 0.56 chodzi u mnie bez problemów (sprawdzone !)
Udało mi się jednak uzyskać taki kom błędu jak u Ciebie.

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11350&stc=1

Ale żeby zobaczyć taki komunikat musiałem ustawić jak niżej

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11351&stc=1

Co oczywiście jest błędnym ustawieniem, bo korzystasz z CCE SP a nie BASIC

Pewnie było sporo takich pomyłek (chyba wiadomo dla czego :) ) bo teraz to wygląda tak :

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11352&stc=1

Więc dalej podpisuję się przed stwierdzeniem Skorpiona że "nie była to wina RB"

Ale najważniejsze że już wszystko chodzi jak trzeba :spoko:

i masz rację, faktycznie jak miałem ustawione Basic to wywala ten błąd

Cały czas mnie coś nurtuje wcześniej robiłem programem DVD2DVDr ale program ma wadę nie mogę przerwać cyklu tylko trzeba jechać ciągiem 12 godzin, ale jak jest z jakością fimu czy ReBuilder dają tą samą jakość co DVD2DVDr czy robiłeś takie testy.

Czołgista 02.10.2004 19:30

Ilość załączników: 3
Cytat:

Napisany przez KC42
Właśnie przed chwilą sprawdziłem na tych samych ustawieniach jeszcze raz starszą wersję ReBuildera i wywala ten sam błąd co ostanio pisałem, a na 6.02 jest OK czyli jak u mnie to chodzi i o wersję ReBuildera.

Miałem dziś trochę czasu , więc to sprawdziłem.
Oczywiście RB 0.56 chodzi u mnie bez problemów (sprawdzone !)
Udało mi się jednak uzyskać taki kom błędu jak u Ciebie.

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11350&stc=1

Ale żeby zobaczyć taki komunikat musiałem ustawić jak niżej

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11351&stc=1

Co oczywiście jest błędnym ustawieniem, bo korzystasz z CCE SP a nie BASIC

Pewnie było sporo takich pomyłek (chyba wiadomo dla czego :) ) bo teraz to wygląda tak :

http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=11352&stc=1

Więc dalej podpisuję się przed stwierdzeniem Skorpiona że "nie była to wina RB"

Ale najważniejsze że już wszystko chodzi jak trzeba :spoko:

skorpion2k2 02.10.2004 19:10

Cytat:

Napisany przez KC42
Właśnie przed chwilą sprawdziłem na tych samych ustawieniach jeszcze raz starszą wersję ReBuildera i wywala ten sam błąd co ostanio pisałem, a na 6.02 jest OK czyli jak u mnie to chodzi i o wersję ReBuildera.

Nie ma sensu dalej kontynuować tego tematu, jednak z ciekawości w wolnej chwili sprawdź czy w wersji RB 0.56 w OPTIONS -> CCE OPTIONS masz dokladnie te same ustawienia jak w nowej wersji 0.62.
Ciekawe, co to za wersja 6.02 RB? Pozdrawiam

KC42 02.10.2004 12:58

Cytat:

Napisany przez skorpion2k2
To na pewno nie była wina wersji ReBuildera!!! Z tym, że poszczególne wersje, między innymi, różniły się sposobem wyboru wersji CCE.
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23.

Czołgista 01.10.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez skorpion2k2
To na pewno nie była wina wersji ReBuildera!!! Z tym, że poszczególne wersje, między innymi, różniły się sposobem wyboru wersji CCE.
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23.

Zgadzam się w 100% :taktak:

skorpion2k2 01.10.2004 16:18

Cytat:

Napisany przez KC42
To była wina wersji ReBuilder wersja 6.02 idzie jak narazie OK :). wielkie dzięki za pomoc, dam znać jak skończy czy sie udało.

Która wersja CCE jest najlesza. mam 3 2.67.00.27, 2.67.00.23, 66.01.07, 2.50

KC42 01.10.2004 12:58

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Nie, skąd taki wniosek ?
Chodzi o to byś miał zainstalowany w systemie AviSynth, poczytaj uważniej.

To była wina wersji ReBuilder wersja 6.02 idzie jak narazie OK :). wielkie dzięki za pomoc, dam znać jak skończy czy sie udało.

Która wersja CCE jest najlesza. mam 3 2.67.00.27, 2.67.00.23, 66.01.07, 2.50

skorpion2k2 01.10.2004 09:17

Niestety w nocy zazwyczaj śpię i nie mogłem kontynuować.
Dla pewności proponuję:
- usunąć z RB ścieżki do programów CCE i ECLCCE.exe
- wstawić tylko jedną ścieżkę do ECLCCE.exe (powiązanego z posiadaną wersją CCE, najlepiej CCE SP 2.66.01.07 )
- odpalić jeszcze raz ECLCCE.exe i ustawić dojście do posiadanej wersji CCE SP 2.66....)
- w RB (to zależy od zastosowanej wersji) ustawić w OPTIONS -> CCE OPTIONS -> CCE SP
Możesz mieć problem z usunięcięm tych ścieżek, aby to zrobić należy otworzyć w katalogu ReBuilder-a plik ....ini. Wyczyść wpisy które chcesz usunąć, ale tylko ścieżki i zapisz plik. Ponownie otwórz RB i możesz wstawić to co potrzebne.
I druga sprawa to podaj jak wygląda jedna sekcja pliku tekstowego Rebuilder.inf lub Item.ecl utworzonego w katalogu f:\HHH\ po wykonaniu PREPARE.

Czołgista 01.10.2004 00:32

Cytat:

Napisany przez KC42
to MPEG2Dec3dg.dll ma być razem w katalogu z programem AviSynth

Nie, skąd taki wniosek ?
Chodzi o to byś miał zainstalowany w systemie AviSynth, poczytaj uważniej.

KC42 01.10.2004 00:29

to MPEG2Dec3dg.dll ma być razem w katalogu z programem AviSynth

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47.