Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2003, 17:40   #1
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez exbach
problem to połęczenie dwóch stron płyty( dwustronnej) w jeden dysk? Jeżeli ktoś chce to przygotowałem prostą instrukcję dla DVD Fab.
Łączenie 2 stron/płyt - http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3646
DVDFab instrukcja - http://divx.pl/forum/viewtopic.php?t=3320#28459

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2003, 18:44   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez exbach
Witam wszystkich
Przyznam szczerze że nie bardzo wiem do czego można wykorzystać program DVD2DVD ? próbowałem na nim trochę ale mi nie wychodziło. Poza ty z informacji dydkusyjnych widać że stwarza on wiele problemów
widać niezbyt uważnie czytałeś, to co piszemy na forum o różnych metodach kopiowania DVD użycie DVD2DVD-R (+ CCE) pozwala na uzyskanie najlepszej możliwie jakości obrazu - żaden program do "szybkiego" kopiowania (CloneDVD, DVD2One, DVDShrink itd) nie zapewni takiej jakości a w przypadku dłuższych filmów różnica będzie dosyć wyraźna... jeżeli ktoś preferuje jakość na nie szybkość kopiowania to dla niego 40 min. nie będzie żadną atrakcją bo lepiej poświęcić parę godzin i być zadowolonym z jakości. jedyną sensowną alternatywą jeżeli zależy nam szybkości (np. śpieszymy się na samolot ) jest InstantCopy, który ma b. dobry mechanizm transcodingu - reszta programów tego typu niestety zbyt tnie po jakości, żeby prawdziwy miłośnik filmu mógł to zaakceptować - chyba, że kolekcjonujemy filmy DVD tylko po to, żeby ładnie wyglądały na półce i robiły wrażenie przed znajomymi
co do problemów z programem ja nie miałem nigdy prawie żadnych a jak nawet authoring nie poszedł automatycznie (błąd Ifoedit) to bez problemu można to zrobić ręcznie - wystarczy odrobina wiedzy i cierpliwości.
Stary 15.11.2003, 20:05   #3
exbach
Bywalec

Data rejestracji: 09.11.2003
exbach w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bardzo dziękuję za słowa krytyki i zawoalowaną "kpinę" . . Przyznam że trochę się pogubiłem na początku, i nie wszystko było dla mnie jasne. A gdy chciałem zrobić sobie kopię płyty którą dzieciaki oglądają przynajmniej 5x w tygodniu, okazało się że DVD2DVD nie zgrywa tego filmu .?
Masz całkowitą rację że należy zastanowić się czy ważniejsza jest jakość nagranego filmu czy czas jego realizacji. Wykonana kopia programami o których pisałem wcześniej wyszła całkiem OK i nie zauważyłem różnicy. Ale prawdą jest że każdy powinien zdecydować sam.
Myślę że można było by podzielić forum nie tylko na grupy tematyczne ale również na poziom zaawansowania użytkowników. Dla kogoś kto zjadł zęby na rozwiązywaniu podobnych problemów krótka, informacja hasłowa wyjaśni wszystko. Myślę że jest jednak spora grupa świerzych nabywców np. nagrywarek DVD. Dla tej grupy często raczkującej w danej dziedzinie , nie zawsze znających wystarczająco j.angielski, ważnym jest aby informacja była prosta, jednoznaczna, prowadząca krok po kroku od początku do końca. Bardzo cenię pomysł z przedstawieniem instrukcji dla DVD2DVD lecz sam zauważyłeś iż nie jest ona pozbawiona pewnych niejasności. Nie jest to krytyka instrukcji lecz próba zwrócenia uwagi że dla grupy "początkującej" może być nie wystarczająca. Sam mam zwyczaj notowania krok po kroku gdyż jeśli takich prac nie wykonuje się codziennie to po czasie zapomina się o istotnych szczegółach. Myślę że przyznanie się do niewiedzy nie jest czymś złym. Pozdrawiam i proszę o opinie.
exbach jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 22:27   #4
CobraVerde
KONKWISTADOR

jest nowa wersja programu - 1.70
http://davis28.pwp.blueyonder.co.uk/...D2DVDR_170.exe
z ciekawych rzeczy dodano wewnętrzny transcoder Mpeg-2, który może zastąpić CCE ale za efekt nie ręczę

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 20.11.2003 o godz. 22:29
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 11:10   #5
karocia
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.11.2003
karocia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
jestem poczatkujaca.mam problem co zrobic gdy przy rozpoczeciu rippowania wyskakuje mi okno w ktorym pisze the dvd is copyright protected??
karocia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 12:07   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez karocia
jestem poczatkujaca.mam problem co zrobic gdy przy rozpoczeciu rippowania wyskakuje mi okno w ktorym pisze the dvd is copyright protected??
Płytę rippujemy DVD Decrypterem (tryb File) a dopiero potem poddajemy działaniu DVD2DVDR (kiedy mamy pliki na dysku twardym).

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2003, 20:43   #7
pparadox
Bywalec

Data rejestracji: 27.10.2003
pparadox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez karocia

Witam!!!!
Czytajac Newsy CDRinfo mozna przeczytac o bardzo malym programiku firmy Slysoft - ANYDVD- to co pomaga aby niepojawial sie taki napis i ripowanie powiodlo sie pomyslnie.....tu masz link oczywiscie w wersji trial ale za okolo 30$ masz pelna wersje http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=3327141013
Stary 24.11.2003, 23:05   #8
kdomon
Gość

Nagrałem dwa filmy - i po jakichś perypetiach [ktore wczesniej opisywalem] udalo sie ; Ale pojawil się problem;
Prubuje zrobic kopie bespieczenstwa Filmu "Matrix" [cz.1] - teoretycznie wszystko ładnie przeszło ale po zapisaniu fimu na plyte [najpierw RW poźniej DVD-R] cos jest nie tak.
Jak oglądam film ciągle bez skakania to jest ok [choć mam wrażenie ze momentami coś tam się rwie] ale jak skaczę dalej do następnego kawałka to gdzieś od polowy przy skakaniu się wysypuje.
Zrobiłem poprawkę [czyli jeszcze raz] i wychodzi to samo.
Power DVD wyrzuca taki komunikat "The DVD disc might have been damaged so as to inhibid operation." Error Code: 89020003.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2003, 16:18   #9
Guffi
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.11.2003
Guffi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Od tygodnia mam nagrywarke DVD. I nie badzo mam pojecie o nagrywanie DVD. Kto mi powie skad moge sciagnac DVD2one za darmo. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Lukasz.
Guffi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2003, 16:26   #10
CobraVerde
KONKWISTADOR

Cytat:
Napisany przez Guffi
skad moge sciagnac DVD2one za darmo. Z gory dziekuje. Pozdrawiam Lukasz.
za darmo to możesz ściągnąć np. z półki albo spodnie
nie ma za co
Pozdrawiam
CobraVerde

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 25.11.2003 o godz. 16:29
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2003, 21:45   #11
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
za darmo to możesz ściągnąć np. z półki albo spodnie
nie ma za co
Pozdrawiam
CobraVerde
Ale tylko własne spodnie, bo za spodnie cudze trzeba płacić...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2003, 20:45   #12
d@n_007
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.02.2003
d@n_007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
przerabiam film czas apokalipsy powrót, wyszlo mi ze min. mam 710, avg.2235, max.7099, czy to dobrze, a apropo wiecej nic 7099 nie moglem wstawic. czy takie wspolzedne jest dobre

przynajmniej tak wynika z waszego przewodnika
Stary 27.11.2003, 01:57   #13
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja Czas Apokalipsy kupilem legalne wydanie, jest to klasyka warta swojej ceny, a po za tym to dlugi film i duzo traci na kompresji....

co do wartosci minimalnej to zejscie ponizej 1000-ca jest bAAAAArdzo ryzykowne. Ja bym w takim wypadku dal min. na 1000, max na 6500 i 6/7 passes.
Stary 28.11.2003, 14:43   #14
d@n_007
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.02.2003
d@n_007 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
filo na moim 1.2 to 3 dni bym robil:-)
Stary 28.11.2003, 17:25   #15
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale ten film trwa 194 minuty !!!! to nawet przy podziale na 2x DVD-R jakosc bedzie mizerna.... CCE jest the best , ale gora gory nie przeskoczy.... Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazuja ze najlepszym wyjsciem jest zakupienie oryginalku, a jako bonus dostajemy kuponik na fajny konkurs.... Jaki, wystarczy zerknac na http://www.kinoswiat.pl/index.asp

Twoje uprawnienia: