Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2004, 23:00   #226
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Miho
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 85
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No,nie wiem ?

Cytat:
Napisany przez CougaR2
Tak sobie czytam ten cały topic i doszedłem do wniosku że niektorzy maja opory przed formatem dysku na NTFS i reistalką XPka. Jest proste rozwiązanie: użyć komendy "CONVERT C: FS:NTFS /X". I po kłopocie. Żadnych formatów i takich tam piedół

PS: Czyży ten topic zanikał... To bardzo niedobrze bo można sie to dowiedzieć ciekawych rzeczy... Ludzie piszcie !!!
z tego co doczytałem sie w jednej z madrych "knig" ten rodzaj konwertowania systemu plików podobno nie jest najlepszy.Autorzy w publikacji stwierdzają ze na tak stworzonym systemie plików aplikacje działają sporo wolniej.Nie wiem dlaczego,madrale też tego nie podają,Info takie znalazłem w ksiazce "Windows XP dla ekspertów .Pozdrófka dla "palaczy"
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.03.2004, 22:21   #227
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.02.2004
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 4
outsider w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za wczesniejsze rady
ale pojawil sie koleny problem, kiedy juz nagralem film na plyte dvd(r i rw) okazuje sie ze stacjonarny odtwarzacz dvd jej nie widzi? czy ktos mial podobny problem lub zna lekarstwo?? sorka ale dopiero raczkuje w temacie :-)
outsider jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 14:25   #228
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może nie lubi rodzaju wybranego przez Ciebie nośnika? (np lubi dvd+r a nagrałeś na dvd-r)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 16:54   #229
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
A więc tak, może to i gdzieś było ale niestety ja tego nie znalazłem. Przeczytałem wsio w tym temacie.
Proszę o pomoc.
Zacząłem dziś (poraz pierwszy) zabawę z DVD2DVD-R. Zrobiłem wsio jak w instrukcji - krok po kroku.

I tak sie moja zabawa skończyła:

16:21:34 starting RIP
16:53:25 finished RIP
16:53:26 starting Audiocheck
16:53:27 finished Audiocheck
16:53:27 searching for DVD2AVI and Plugin... OK
16:53:27 updating Registry for DVD2AVI... OK
16:53:27 starting DVD2AVI... OK
16:55:27 searching for Avisynth.dll and Plugins... OK
16:55:27 updating Registry for Avisynth... OK
16:55:28 creating Avisynth-Script... OK
16:55:28 searching for MPEG2DEC2.dll... OK
16:55:28 counting Frames... FAILURE
16:55:28 ERROR


Próbowałem kilka razy.
W czym problem ??
Używam DVD2DVD-R 1.4.6
Ifoedit 0,95
CCE SP Ver 2.50.01.00

Acha i jeszcze jedno. Jak nie odptaszkuję opcji Ignore CSS / No Keysearch w Setting - to wyskakuje błąd:
Does not found a valid key
W przypadku odptaszkowania ten błąd się nie pojawia, ale jest jak wyżej.
Pozdrawiam.
Azo
Metal_Azo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 21:12   #230
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Miho
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 85
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie jej brak.
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 21:17   #231
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Miho
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 85
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.I Tobie też to proponuje.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie ich brak.
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2004, 23:44   #232
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 13
LameNT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak jak Miho,z tym że ripp Decrypterem. DVD2DVD-R 1.8.0+CCE2.66.01.07.Próbowałem innymi wersjami ale dopiero ten zestaw "odpalił"."H.Potter" pl 5 passe
według instrukcji z pierwszej strony(i następnych) wyszedł całkiem przyzwoicie(super)18.32 godziny na celku 1200+256ddr,wyłączone wszystko co się da w xppro.I nie "ptaszkuję" Ignore CSS[I]
LameNT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 07:08   #233
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.12.2003
Lokalizacja: Centralna Polska
Posty: 54
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo

Ostatnio zmieniany przez Metal_Azo : 04.03.2004 o godz. 07:12
Metal_Azo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 09:04   #234
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.10.2003
Posty: 9
Czarli12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam inną metodę ripowania. Korzystam z DVDShrink-a. Korzystając z funkcji re-author ripuję sam film wyrzucając od razu nipotrzebne ścieżki dźwiękowe i napisy (oczywiście bez kompresji). A dalej to już tylko DVD2DVD-R v1.8.1 który pięknie doprowadzi cały proces do końca.
Czarli12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 16:30   #235
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Miho
 
Data rejestracji: 25.01.2004
Lokalizacja: Bydgoszcz
Posty: 85
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Metal_Azo
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2004, 06:23   #236
Nikoniarz
 
Avatar użytkownika Kris
 
Data rejestracji: 26.01.2004
Lokalizacja: Ostra łąka
Posty: 5,160
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Witam Wszystkich,

Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem (film - Czerwony Smok) - wyszło idealnie.
Ale... D2D zgrał mi materiał do 4.1-4.2 GB - czyli na płytce w Nero widziałem jeszcze wolne miejsce.
Film przed ponowną kompresją ważył jakieś 5,5 GB. O co tu chodzi? Czy należy zmienić wartości bitrate'u na "Maximum"? U mnie było na normal. Zawsze te kilka-kilkanaście MB więcej to coś...

Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
KristofS
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2004, 22:25   #237
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 06.03.2004
Lokalizacja: śląsk
Posty: 6
Efreb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Stary temat: "Input Stream buffer too small"

Cytat:
Napisany przez Zdrapka
Ratujcie. Bo nie wiem co robić.
Wszystko idzie zgodnie z instrukcją (zresztą wszystko do tej pory szło dobrze), aż do momentu gdy IFOEDIT po 82% multiplexingu daje taki komunikat:

"Internal Error. Input Stream buffer too small. Please inform Derrow."

Gdy robiłem filmy z jedną ścieżką dźwiękową i dwoma napisami wszystko szło w porządku. Ale te kłopoty pojawiły się gdy chciałem zrobić film z dwiema ścieżkami dźwiękowymi i czterema napisami.

Dla jasności dodam, że jest to drugi komunikat. Pierwszy ostrzega o zbyt małym buforze wejściowym. Jak się kliknie OK, to pochodzi z kilka sekund i wywala ten drugi komunikat.

Próbowałem znaleźć w IFOEDIT jakieś opcje, które mogłyby zwiększyć ten bufor ale takich nie znalazłem.
Jak rozwiązać ten problem?
Mam doslowinie ten sam problem z LOTR 1 dvd1, powtarzam juz chyba 10 raz cala procedure i zawsze w tym samym miejscu mam te sama zachowanie (komunikaty) nie wiem co z tym zrobic? Nie znalazlem miejsca by ktos podpowiedzial jak to ugrysc. Moze sie jednak myle. Prosze o pomoc!
Aha jeszcze jedno > nie wkladam 2 audio tylko jedno, wiec mysle ze to niema znaczenia. To chyba jakies ustawienie??
Efreb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2004, 23:29   #238
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2004, 23:48   #239
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Efreb
Mam doslowinie ten sam problem z LOTR 1 dvd1, powtarzam juz chyba 10 raz cala procedure i zawsze w tym samym miejscu mam te sama zachowanie (komunikaty) nie wiem co z tym zrobic? Nie znalazlem miejsca by ktos podpowiedzial jak to ugrysc. Moze sie jednak myle. Prosze o pomoc!
Aha jeszcze jedno > nie wkladam 2 audio tylko jedno, wiec mysle ze to niema znaczenia. To chyba jakies ustawienie??
Ja też miałem ten problem. W końcu 1 DVD zrobiłem Instant Copy 7. Ktoś tu sobie z tym poradził... Poszukaj na forum. Wiem ,że ktoś radził użycie CCE 2.67, ale nie wiem co t oma do rzeczy skoro to Ifo Edit zawodzi.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2004, 23:50   #240
Lord of the Sword
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jabba the Hutt
 
Data rejestracji: 06.04.2002
Lokalizacja: Twierdza Breslau
Posty: 4,477
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Ja też miałem ten problem. W końcu 1 DVD zrobiłem Instant Copy 7. Ktoś tu sobie z tym poradził... Poszukaj na forum. Wiem ,że ktoś radził użycie CCE 2.67, ale nie wiem co t oma do rzeczy skoro to Ifo Edit zawodzi.

Jabba
Aha, podobno Zdrapka z tym sobie poradził.

Jabba
__________________

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO