![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Skoro na kompie chodzi a na stacjonarnym ma kłopoty to przeważnie pomaga wczytanie do IfoEdit'a dowolnego pliku IFO i wciśnięcie guzika 'Get VTS Sectors'. Jeśli wyświetli jakieś liczby to znaczy, że Twoje kłopoty prawdopodobnie się skończyły. Jeśli nie to nie mam pomysłu
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
" Odpowiedź jest bardzo prosta...Po prostu twój dysk jest sformatowany w opcji FAT/Fat32/ więc nie można zapisać pliku większego niż 4 GB...(a takiej wielkości bedziesz miał obraz .iso swojego NOWEGO DVD......W takim wypadku trzeba po prostu zrobić sobie jedną partycję przynajmniej w NTSF i po kłopocie..."
Takk... to akurat wiem, ale nie che NTFS'a. Codzi mi o to, zeby zrobic to bez zmainy systemu plikow (to, czego nie znosze, to windoza, a XP, to juz wogule)... Widze, ze bez instalacji eXPirience'a sie pewnie nie obejdzie
|
|
|
#3 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Tak się cały czas zastanawiam co takiego niedobrego jest w NTFS'e? Z mojego skromnego doświadczenia z Windowsami wynika, że to jedyny normalny systemów plików (osobiście wolę Linux'a ale tam niestety nie ma dobrych aplikacji do authoringu DVD). Przy zabawie z DVD NTFS to jedyna droga. Skoro nie lubisz XP zainstaluj sobie W2K
|
|
|
|
#4 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy ktoś już używał z powodzeniem wersji beta 1.8.0 DVD2DVDR ? Może fido2001, Cobra lub inni ? Jak wrażenia ? Jest OK ?
Jabba |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Zainstalowałem DVD2DVD-R programik jak w temacie ale mam problem gdy go chce uruchomic pojawia sie "Instal a ASPI Dirver First".
Nie wiem ale chyba chodzi o zainstalowanie DVD ale nic takiego nie mam!! Moja wypalara DVD to TEAC DRV-50 PZDR Nemu |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://cd-rw.org/software/cdr_softwa...tools/aspi.cfm Pozdrawiam Jabba |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
Tak sobie czytam ten cały topic i doszedłem do wniosku że niektorzy maja opory
przed formatem dysku na NTFS i reistalką XPka. Jest proste rozwiązanie: użyć komendy "CONVERT C: FS:NTFS /X". I po kłopocie. Żadnych formatów i takich tam piedół ![]() PS: Czyży ten topic zanikał... To bardzo niedobrze bo można sie to dowiedzieć ciekawych rzeczy... Ludzie piszcie !!!
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
piszę więc jak każesz, aczkolwiek nie wniesie to zbyt wiele, gdyż będzie to kolejne pytanie do zawodowców, a brzmi następująco:
wypożyczyłem sobie filmik (Królestwo Larsa von Triera), na który składają się dwa odcinki, a co za tym idzie dwa strumienie video i za cholerę nie mam pomysłu jak to DVD2DVD-R pociągnąć, bo da się zaznaczyć tylko jeden strumień i prośba moja, to czy jakaś dobra dusza mogłaby podpowiedzieć cokolwiek, bądź też podać link, gdzie odpowiednia instrukcja spoczywa? |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2003
![]() |
Cytat:
Jakiś czas temu kolega "Robs" opracował taką instrukcję jeżeli się nie mylę to była pod adresem http://divxpl/forum/viewtopic.php?t=3646. Dosyć dobrze opisano to w CHIP Specjal nr 7(76)2003 ,tam była też płyta z potrzebnymi programami. powodzenia Henryk PS Mam pytanie: 1. jakim programem ( i jak to robić) można zrzucać pojedyncze slaydy z filmu DVD ? |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
No,nie wiem ?
Cytat:
.Pozdrófka dla "palaczy"
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
jeśli chodzi Ci o zrzuty ekranu, to chociażby PowerDVD, a za link serdecznie dziękuję, gdyż próbowałem przez 3 dni to zrobić samemu i ni huhu - lecę sprawdzić.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Mam pytanie doo was jakdługo trwa u was cały proces DVD2DVDR
?I drugie pytanie ile przebiegów dajecie ?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.12.2003
![]() |
U mnie na przykład 10 passów (film 2h50min, AthlonXP 2000+) trwa 24h. Ale zazwyczaj daje 5 passów i wtedy trwa to około 12-13h. Już przy 5 pasach jakość jest bardzo dobra. Myślę że dawanie więcej jak 5 przy filmach trwających do 3h nie ma sensu.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Przy wczytywaniu do DVD2DVD-R filmu Star Wars Episode IV występuje błąd dzielenia przez zero - spotkaliście się z tym błędem (?) i zna ktoś może jakieś rozwiązanie problemu lub zaproponuje inny program o podobnych właściwościach (chcę wyrzucić niemieckie menu z filmu:)??
( przeglądałem plik *.ifo w Ifoedicie i wygląda chyba prawidłowo, hmm)
|
|
|
#15 | |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Ewentualnie NuMenu4U i może MenuEdit.(niemieckie menu? do tej pory widzialem tylko azjatycką wersję będącą kopią LD ale ta nie miała niemieckiego menu...)
|
|
|
![]() |
|
|