Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2004, 18:30   #1
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Metal_Azo
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2004, 09:58   #2
Metal_Azo
Bywalec

Data rejestracji: 08.12.2003
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Miho
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )
Witam ponownie.
Po wielu godzinach w sobotę i niedzieę wreszcie się udało. Film z 7 G przerobiłem na 4,7 - czyli to co chciałem. Dzieki wszystkim za rady. No ale nie jest tak jak bym chciał.
Otóż robiłem to z koncertem Metaliki 2 DVD. Kilka wersji dźwiękowych. Napisy mnie nie interesowały. Po wielu godzinach otrzymałem wynik na hdd.
Zgrałem na płytkę DVD-r i się okazało że nie mam menu.
Czyżby DVD2DVD-R nie zgrywał menu ?
Proszę o jakąś radę
Z góry dzięki za info.
Metal_Azo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2004, 14:37   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2004, 08:23   #4
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Witam Wszystkich,

Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem (film - Czerwony Smok) - wyszło idealnie.
Ale... D2D zgrał mi materiał do 4.1-4.2 GB - czyli na płytce w Nero widziałem jeszcze wolne miejsce.
Film przed ponowną kompresją ważył jakieś 5,5 GB. O co tu chodzi? Czy należy zmienić wartości bitrate'u na "Maximum"? U mnie było na normal. Zawsze te kilka-kilkanaście MB więcej to coś...

Dzięki za odpowiedzi!
Pozdrawiam
KristofS
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2004, 01:29   #5
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...
Stary 07.03.2004, 01:51   #6
Efreb
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2004
Efreb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...
Filmy sa w PALu i nie widac w nich chyba nic dziwnego. Oto kilka parametrow filmu:
Duration: 01:57:29;19
Bytes: 4 991 858 KB
Aspecr Ratio: 16 : 9
Resolution: 720x576
Video Format: PAL / 25 fps
Chroma Format: 4:2:0
Norm. Bitrate: 7500000 bit/s
VBV Buffer Size: 112
DC Precision: 9 bit
PTS: 25854
Efreb jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2004, 12:47   #7
diabełek
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.11.2003
diabełek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam takie pytanie czemu w settings u was na screnach jest dostepna opcja IGNORE CSS i druga KEYSEARCH i mozna je wlaczyc i wylaczyc.Natomiast u mnie ona nie dziala?! Wiem do czego to sluzy ale czemu nie dziala
diabełek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.03.2004, 12:48   #8
diabełek
Nowy na forum

DeCSS
Stary 09.03.2004, 13:38   #9
diabełek
Nowy na forum

Jeszcze 1 pytanko na poprzednie znalazlem juz rozwiazanie po prostu new ver progsa posiadam. A teraz to zripowalem decss film identify z dysku chodzi w powerdvd, a jak go wrzuce do dvd2dvd-r to zaczyna go demultiplexing, a potem wywala blad datei nicht gefunden, wiem co to znaczy ale dlaczego sie tak dzieje. Rozumiem ze najlepszy jest dvdDecrypter??
Stary 15.03.2004, 09:48   #10
szymtel
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.12.2003
szymtel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam
szymtel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 14:45   #11
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez szymtel
Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam
Ja jeszcze nie. Ciekawe - ta wersja wygląda prymitywniej niż te normalne 1.8.1...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 19:46   #12
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
Ja jeszcze nie. Ciekawe - ta wersja wygląda prymitywniej niż te normalne 1.8.1...

Jabba
Program ciekawie zrobiony, ale szkoda że to wersja testowa nic się tym chyba
nie zrobi tylko można popatrzeć i wczytać film, no chyba że ktoś jak to
uruchomić, wszystko ustawiłem ale opcja Run Jobs nie aktywna, przy jednym
takim ustawieniu jak dam AddJob się uaktywnia ale wywala cały film z
programu, w katalogu gdzie jest zainstalowany program nic niema żadnych
pluginów, Ifoedit itp. może są już w pliku exe bo MpegDecoder już jest, można tylko dodać CCE, i w niektórych opcjach pojawia się
napis że ta opcja tylko dla zarejestrowanych użytkowników, może też
trzeba coś wpisać w AVS bo jest puste, w wersji 1.8.1 jest puste
i chodzi to nie wiem, program wygląda całkiem nie źle, i może nie robi tego błędu synchronizacji napisów i dźwięku który jest w niektórych filmach, walczę z tym już od 2 tygodni i nic nie darady zrobić, pewno brak wiedzy pytam na forum ale nikt nie odpowiada albo nie wiedzą albo tajemnica

KC42
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.03.2004, 11:46   #13
JarasMSR
Stały bywalec ;)

JarasMSR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co by nie tworzyć nowego tematu swóje pytanie co do X-Mena zadam tutaj. czy ktoś się tym już bawił (głupie pytanie - staaary film =]), bo na płytce są trzy strumienie do wyboru - jeden ponad dwugodzinny, 1h40 i 1h50. odpaliłem toto, co by zorientować się, o co chodzi i okazało się, iż jest możliwość włączenia opcji, która podczas filmu wyświetla, poprzedzone krótkimi przerwami, wycięte sceny. gdyby były dwa strumienie, to spoko, ale już kompletnie zgłupiałem, a szukanie różnic w trzech średnio dwugodzinnych filmach zajęłoby trochę czasu, tak więc może ktoś, kto się już bawił rippowaniem tego filmu może mi wyjaśnić, o co chodzi i doradzić, który strumień rippować.
Stary 18.03.2004, 03:08   #14
whiskey
Windy City

Data rejestracji: 06.09.2002
whiskey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
czy moglby ktos podeslac mi opis tego programu z ustawieniami na dvd w formacie ntsc poniewaz wiez ze jest to inaczej niz w pal ?? jak to ustawic czym zlozyc encodowane pliki zamiast ifoeditra nie robi on tego poprawnie z materialem w ntsc
whiskey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.03.2004, 17:05   #15
godi
Bywalec

Data rejestracji: 29.01.2004
godi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://www.davis28.pwp.blueyonder.co...die/guide.html

Tu chyba masz ten opis
POzdro ....

Twoje uprawnienia: