![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#271 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2004
![]() |
![]()
Cześć wszystkim mam pytanie ponieważ jestem na razie zielony w temacie "dvd" a planuje zakup nagrywarki.
-- Czy można kopiować płyte dvd w trybie 1:1 np. w nero ? -- Czy jest jakiś program który łatwo i szybko skopiuje dany film bez zbędnej obróbki ? -- W jakim formacie najczęściej są filmy w wypożyczalni + czy - ? -- i w jakim formacie lepiej wypalać -- i już ostatnie pytanie (sorki że tak hurtowo ale prosze o wyrozumiałość) ![]() Z góry dzięki . Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#272 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() ad.1 dziwny pomysł... ad.2 dvd2one (płatny). Naucz się DVD Shrink - darmowy ad.3 to są tłoczone DVD, nie mają nic wspólnego z DVDR ad.4 w takim jakim odtwarza twój stacjonarny player ad.5 Pioneer 107. Przy Twojej "wiedzy" możesz sobie nie poradzić z LiteOnem. Albo kup NEC, TEAC... Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
![]()
Witam,
mam kilka pytan, jakie nasunely mi sie podczas pracy z DVD2DVDR: - czy w koncu mozna miec zaznaczone [V] pole "Upper field first" ? Pytam, poniewaz wczesniej CobraVerde pisal, ze jest to niepolecane, czy nadal tak jest? A moze blad zostal poprawiony? - W kwestii Bitrate, nalezy zawsze min. ustawiac na 1000 a max. na 7500? Wydaje mi sie, ze od wersji 1.81 program sam wylicza te parametry (to sie pokrywa ze sposobem uzytkownika Fido) - "Analyse video ad add cropping automaticly" czy ktos uzywa tej funkcji? - w polu BITRATE mamy funkcje "Tweak credits", jaki jest wg was najodpowiedniejszy wpis (max bitrate fr credits)? - Czy uzywacie kodeka HuffYUV? Ktos wczesniej pisal, ze nie jest on wymagany, kto ma racje? ![]() - Czy modyfikujecie dodatkowe parametry w ENCODED OPTIONS, mam na mysli "GOP Sequence", "Quantizer characteristics" oraz "Multipass VBR Bias"? Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 29.03.2004 o godz. 22:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
ad.2 program zawsze sam wyliczał parametry, tylko ,że uparci mogli zastosować swoje własne (robione według przepisu Fido). Ja ostatnio dawałem programowe. Żeby zastosować Fidowe, trzeba zatrzymać program po zrobieniu pliku VAF i go zmodyfikować, potem odpalić sam CCE. ad.3 nie pamiętam czy to używam ![]() ad.4 nie mieszam przy napisach (credits) ad.5 używam Huffiego według zaleceń CV ad.6 nic tu nie mieszam Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 | |
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
Dzieki za odpowiedz. W ogole troche nieladnie zachowalem sie piszac w tym topicu za pierwszym razem, poniewaz zwyczajnie zapomnialem podziekowac wszystkim tym, ktorzy przyczynili sie do udostepnienia szerszej masie uzytkownikow tajnikow dzialania tego programu
![]() ![]() Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz, a mianowicie w pliku readme.txt programu DVD2DVDR jest napisane: Cytat:
Rozumiem, ze jesli tak, to nalezy go przekopiowac do katalogu z DVD2DVDR (z folderu Windows)? Przy pierwszym filmie nie zrobilem tego i nie bylo problemow, teraz go przekopiowalem, ale sam nie wiem czy jest on wymagany. Czy moze dodatkowo trzeba go jeszcze zarejestrowac? Czy tez wystarczy jesli w ogole jest on obecny w katalogu systemowym Windows? Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 30.03.2004 o godz. 19:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
jeśli plik jest obecny w katalogu systemowym, to wątpie, by był wymagany w katalogu z programem. co do ustawień DVD2DVDR zauważyłem, iż od wersji 1.7.3 (może wcześniejsze też) program zaczął sam zaznaczać odpowiednie pola (Upper field, zig-zag etc.), tak więc, razem z ustawieniami bitrate'u, postanowiłem nie zawracać sobie tym głowy i nie zauważyłem jakiejkolwiek różnicy (ok. 40 zrobionych filmów w ten sposób). co do Tweak Credits, to zawsze patrzę, jak wyglądaja napisy (vide Indiana Jones i filmy z Jackie Chanem) i jeśli po czarnym tle latają sobie białe robaczki, to max bitrate przyjmuje wartość 1000, bo i po co wiecej? (patrz kochanie jakie ten 35 kaskader od sceny na wodospadzie ma zaje...fajne nazwisko - choć pooglądamy, bo to lepsze niż sam film <- to miał być żart, ale jak przypomniałem sobie chociażby filmik Encrypt...)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
ja mam taki pomysl, ale to wy musicie go zrealizowac duzo nowosci zostalo napisane w tym topiku, powinniście wy zrobić nowe faq do tego programu z uwzględnięciem nowych waszych pomysłów
![]() |
#278 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.10.2003
![]() |
Michal2004,używałem opcji "Analyse video ad add cropping automaticly"w dwuch filmach(Harry P...)i ok.Napisy też robiłem "max bitrate fr credits" 1000, a birtate
ustawiam według przepisu Fido,reszty nie ruszam.I jakoś idzie.Pozdrawiam JK |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 18.11.2003
![]() |
Zrobiłem juz troche filmów za pomocą DVD2DVR oraz DVD-maestro(dodawanie polskich napisów) ale ostatnio mam pewien problem , i nie wiem z czego wynika. Po authoringu filmu zawsze dodawałem menu które było, odpalałem program ifoupdate robiłem uaktualnienie plików i wypalałem w NERO.
Tyle że teraz po nagraniu na stacjonarce AIWA AX10 lub u kumpal bliźniaczym SONY wywala komunikat disc is dirty i bląd C13 60. Co to jest ![]() Zaznaczam ze stpawdzam to na kompie w windvd5 i wszystko jest OK. Zmieniłem ostatnio Nero na najnowsze czyżby to był problem ![]() Proszę o odpowiedź Cobre lub Jedi. Ps. Jak dodać w DVD maestro PGC2,PGC3.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Witam! Mam kilka pytań związanych z robieniem kopii płyt zajmujących więcej niz 4,7 gb. Jako poczatkujacy używam Shrinka i własnie w zwiazku z nim mam pare pytań np . Jaki jest zadowalający stopien kompresji filmu?? i jaki dzwiek najlepiej sobie zaznaczyc ac3 czy dts poniewaz probuje zgrac 8 mile a tam sa dostepne oba. Mam nadzieje ze te odpowiedzi nie umkneły mi w powyzszych postach! Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
Mam pyatanie wiem że może jestym kolejnym nie potrafiącym czytać użytkownikiem ale nie znalazłem odpowiedzi na ponizsze pytanie na dyskusji.
Czy ![]() Chodzi o to że chcę zgrać film 1:1 więc większe filmy musiałbym podzielić. Prosiłbym o inf o porogramach i krótki opis czynności |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Stały bywalec ;)
![]() |
wpierwej jedziesz DVDDecrypterem film z płyty na twardziela opcją Mode->ISO->Read. następnie:
1. jeśli plik sie zmieści na jedną płytkę wypalasz DVDDecrypterem opcją Mode->ISO->Write 2. w przeciwnym wypadku używasz DVDFaba do podzielenia pliku na 2 obrazy iso, które wypalasz j.w. ale to chyba nienajlepszy temat sobie wybrałeś... |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
Cytat:
dzięki za pomoc będę walczył dalej a co to znaczy nie najlepszy temat sobie wybralem ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Stały bywalec ;)
![]() |
bo jesli masz zamiar robić kopie 1:1, przy czym większe filmy chcesz dzielić, to DVD2DVD-R potrzebny nie będzie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|