![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Cytat:
Po wielu godzinach w sobotę i niedzieę wreszcie się udało. Film z 7 G przerobiłem na 4,7 - czyli to co chciałem. Dzieki wszystkim za rady. No ale nie jest tak jak bym chciał. Otóż robiłem to z koncertem Metaliki 2 DVD. Kilka wersji dźwiękowych. Napisy mnie nie interesowały. Po wielu godzinach otrzymałem wynik na hdd. Zgrałem na płytkę DVD-r i się okazało że nie mam menu. Czyżby DVD2DVD-R nie zgrywał menu ? Proszę o jakąś radę Z góry dzięki za info. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.
Jabba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam Wszystkich,
Zrobiłem wszystko zgodnie z opisem (film - Czerwony Smok) - wyszło idealnie. Ale... D2D zgrał mi materiał do 4.1-4.2 GB - czyli na płytce w Nero widziałem jeszcze wolne miejsce. Film przed ponowną kompresją ważył jakieś 5,5 GB. O co tu chodzi? Czy należy zmienić wartości bitrate'u na "Maximum"? U mnie było na normal. Zawsze te kilka-kilkanaście MB więcej to coś... Dzięki za odpowiedzi! Pozdrawiam KristofS |
|
|
|
|
|
#5 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Te filmy są w NTSC? IfoEdit ma kłopoty z NTSC. Najlepiej skorzystać z ReJig'a -- szkoda tylko, że Nic ostatnio ma mniej czasu na jego rozwijanie...
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2004
![]() |
Cytat:
Duration: 01:57:29;19 Bytes: 4 991 858 KB Aspecr Ratio: 16 : 9 Resolution: 720x576 Video Format: PAL / 25 fps Chroma Format: 4:2:0 Norm. Bitrate: 7500000 bit/s VBV Buffer Size: 112 DC Precision: 9 bit PTS: 25854 |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Ja mam takie pytanie czemu w settings u was na screnach jest dostepna opcja IGNORE CSS i druga KEYSEARCH i mozna je wlaczyc i wylaczyc.Natomiast u mnie ona nie dziala?! Wiem do czego to sluzy ale czemu nie dziala
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
DeCSS
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze 1 pytanko na poprzednie znalazlem juz rozwiazanie po prostu new ver progsa posiadam. A teraz to zripowalem decss film identify z dysku chodzi w powerdvd, a jak go wrzuce do dvd2dvd-r to zaczyna go demultiplexing, a potem wywala blad datei nicht gefunden, wiem co to znaczy ale dlaczego sie tak dzieje. Rozumiem ze najlepszy jest dvdDecrypter??
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2003
![]() |
Ostatnio pojawiła sie wersja dvd2dvd-r 2.0.0.Wygląda całkiem inaczej.Czy ktoś z szanownych forumowiczów bawił się tą wersją.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
nie zrobi tylko można popatrzeć i wczytać film, no chyba że ktoś jak to uruchomić, wszystko ustawiłem ale opcja Run Jobs nie aktywna, przy jednym takim ustawieniu jak dam AddJob się uaktywnia ale wywala cały film z programu, w katalogu gdzie jest zainstalowany program nic niema żadnych pluginów, Ifoedit itp. może są już w pliku exe bo MpegDecoder już jest, można tylko dodać CCE, i w niektórych opcjach pojawia się napis że ta opcja tylko dla zarejestrowanych użytkowników, może też trzeba coś wpisać w AVS bo jest puste, w wersji 1.8.1 jest puste i chodzi to nie wiem, program wygląda całkiem nie źle, i może nie robi tego błędu synchronizacji napisów i dźwięku który jest w niektórych filmach, walczę z tym już od 2 tygodni i nic nie darady zrobić, pewno brak wiedzy pytam na forum ale nikt nie odpowiada albo nie wiedzą albo tajemnica ![]() KC42 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
co by nie tworzyć nowego tematu swóje pytanie co do X-Mena zadam tutaj. czy ktoś się tym już bawił (głupie pytanie - staaary film =]), bo na płytce są trzy strumienie do wyboru - jeden ponad dwugodzinny, 1h40 i 1h50. odpaliłem toto, co by zorientować się, o co chodzi i okazało się, iż jest możliwość włączenia opcji, która podczas filmu wyświetla, poprzedzone krótkimi przerwami, wycięte sceny. gdyby były dwa strumienie, to spoko, ale już kompletnie zgłupiałem, a szukanie różnic w trzech średnio dwugodzinnych filmach zajęłoby trochę czasu, tak więc może ktoś, kto się już bawił rippowaniem tego filmu może mi wyjaśnić, o co chodzi i doradzić, który strumień rippować.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Windy City
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
czy moglby ktos podeslac mi opis tego programu z ustawieniami na dvd w formacie ntsc poniewaz wiez ze jest to inaczej niz w pal ?? jak to ustawic
czym zlozyc encodowane pliki zamiast ifoeditra nie robi on tego poprawnie z materialem w ntsc
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 29.01.2004
![]() |
|