![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
>>>DVD2DVD-R<<<
Próbowałem zrobić kopie bezpieczeństwa płytki DVD programem DVD2DVD-R ale jakiś bąd mi sie pokazuje mówiacy ze brakuje mi mejsca na dysku a mam 22GB wolnego na HDD ! no bez przesady przecież 3 filmy by mi weszły na dysk! a jeden, który ma 7 GB niechce. O co chodzi ? czy ja coś źle robie czy trzeba wiecej miejsca ? Prosiłbym o odpisanie na e-maila lub na forum! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
bo DVD2DVD-R wpierwej rozbiera film na części pierwsze, później robi z tego nowe DVD, a na końcu, jeśli oczywiście zaznaczyłeś, jeszcze gotowy do wypalenia plik ISO i 22GB może być mało.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2003
![]() |
Mam problem który się niby pojawiał już w pytaniach - ALEE
Zrzucam tak jak zawsze film [Family Man] SmartRiper'em a ten tym razem nie woła o uruchomienie playera, ale za to długo szuka klucza i nie znajduje - wyrzuca "quit RIp ?" Jak odpowiem ok to idzie dalej - i tak przy wszystkich VOBach. Niby Zrzuca film na dysk ale DVD2DVDR się pulta że "no Valid Key Found". Prubowałem też DVDDecrypterem [mode file] ale to samo. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Witam.
A więc tak, może to i gdzieś było ale niestety ja tego nie znalazłem. Przeczytałem wsio w tym temacie. Proszę o pomoc. Zacząłem dziś (poraz pierwszy) zabawę z DVD2DVD-R. Zrobiłem wsio jak w instrukcji - krok po kroku. I tak sie moja zabawa skończyła: 16:21:34 starting RIP 16:53:25 finished RIP 16:53:26 starting Audiocheck 16:53:27 finished Audiocheck 16:53:27 searching for DVD2AVI and Plugin... OK 16:53:27 updating Registry for DVD2AVI... OK 16:53:27 starting DVD2AVI... OK 16:55:27 searching for Avisynth.dll and Plugins... OK 16:55:27 updating Registry for Avisynth... OK 16:55:28 creating Avisynth-Script... OK 16:55:28 searching for MPEG2DEC2.dll... OK 16:55:28 counting Frames... FAILURE 16:55:28 ERROR Próbowałem kilka razy. W czym problem ?? Używam DVD2DVD-R 1.4.6 Ifoedit 0,95 CCE SP Ver 2.50.01.00 Acha i jeszcze jedno. Jak nie odptaszkuję opcji Ignore CSS / No Keysearch w Setting - to wyskakuje błąd: Does not found a valid key W przypadku odptaszkowania ten błąd się nie pojawia, ale jest jak wyżej. Pozdrawiam. Azo |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie jej brak.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
Miałem podobny problem i wydaje mi się (pomimo iż jestem poczatkujacym spawaczem płytek) że ta opcja ignorowania kodu css albo nie działa poprawnie albo kod nie moze być ignorowany.Ja stosuje sprawdzona metodę ripowania materiału na HDD-używam Smart Rippera.I Tobie też to proponuje.A druga moja sugestia to zainstaluj raczej wersje CCE 2.67.Moja 2.5 była jakaś "zwalona" i komp wieszał mi się po kilku godzinach pracy.Nie wnikałem,być może wynikało to z braku wsparcia dla Athlona i powodem wieszania były instrukcje,a właściwie ich brak.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2004
![]() |
Cześć wszystkim mam pytanie ponieważ jestem na razie zielony w temacie "dvd" a planuje zakup nagrywarki.
-- Czy można kopiować płyte dvd w trybie 1:1 np. w nero ? -- Czy jest jakiś program który łatwo i szybko skopiuje dany film bez zbędnej obróbki ? -- W jakim formacie najczęściej są filmy w wypożyczalni + czy - ? -- i w jakim formacie lepiej wypalać -- i już ostatnie pytanie (sorki że tak hurtowo ale prosze o wyrozumiałość) Jaką wypalarke proponujecie mi kupić osobiście miałem na myśli LiteOna 8x czy to dobry wybór ?Z góry dzięki . Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
??ad.1 dziwny pomysł... ad.2 dvd2one (płatny). Naucz się DVD Shrink - darmowy ad.3 to są tłoczone DVD, nie mają nic wspólnego z DVDR ad.4 w takim jakim odtwarza twój stacjonarny player ad.5 Pioneer 107. Przy Twojej "wiedzy" możesz sobie nie poradzić z LiteOnem. Albo kup NEC, TEAC... Jabba |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Witam! Mam kilka pytań związanych z robieniem kopii płyt zajmujących więcej niz 4,7 gb. Jako poczatkujacy używam Shrinka i własnie w zwiazku z nim mam pare pytań np . Jaki jest zadowalający stopien kompresji filmu?? i jaki dzwiek najlepiej sobie zaznaczyc ac3 czy dts poniewaz probuje zgrac 8 mile a tam sa dostepne oba. Mam nadzieje ze te odpowiedzi nie umkneły mi w powyzszych postach! Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2004
![]() |
Mam pyatanie wiem że może jestym kolejnym nie potrafiącym czytać użytkownikiem ale nie znalazłem odpowiedzi na ponizsze pytanie na dyskusji.
Czy ? istnieje sposóba na kopiowanie filmów DVD tak jak muzyki. Przedstawię jak ja to robię i mam pytanie czy istnieje analogiczny mniej lub więcej podobny sposób na DVD. (A zatem: muzykę zgrywam MusicMatchem potem odpalam WinOnCD i przeciągam pliki wave do zgrania)Chodzi o to że chcę zgrać film 1:1 więc większe filmy musiałbym podzielić. Prosiłbym o inf o porogramach i krótki opis czynności |
|
|
|
|
|
#12 |
|
-=<Warsaw Moose>=-
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Ja to jakiś pechowy jestem
sciągnąłem cały ten soft wymieniony w pierwszym poście i zainstalowałęm. Okazało się, DVD2DVD-R potrzebuje odpowiedniej wersji CCE.Kiedy już to załatwiłem i chciałem przystąpić do pracy, DVD2DVD-R podał, że płyta jest zabezpieczona i koniec. Zastanawia mnie czy to "dobrodziejstwo" nowej wersji DVD2DVD-R? Bo jak rozumiem ripowaniem nazywa się zgrywanie zabezpieczonych płyt. Soft: DVD2DVD-R 1.8.1 CCE 2.67.00.10
|
|
|
#13 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Gdy zajrzysz w plik History.txt przeczytasz tam m.in. zmiany jakie weszły od wersji 1.5.0 [14.07.2003] i tu:
- copy-protected DVD's are not longer supported No i wszystko jasne, musisz wczesniej zripować płytkę np. DVDDecrypterem.
|
|
|
#14 |
|
-=<Warsaw Moose>=-
![]() |
Dzięki wielkie za potwierdzenie diagnozy. Na początku myślałem, że coś się w systemie
pokiełbasiło, ale odpaliłem DVD Decrypter-a i on spokojnie zripował płytkę, więc pomyślałem, coś robię źle, to napiszę na forum tam szpece będą wiedzieć Nie pomyślałem (w dodatku jak robata stoi) żeby poczytać History.txt, a i tak pewnie bym w pośpiechu ominął zmiany od ver 1.5 Jeszcze raz dzięki
|
|
|
#15 |
|
-=<Warsaw Moose>=-
![]() |
Mam jeszcze takie pytanko. Zrobiłem właśnie kompresję całej płyty DVD (Blade I) i
wszystko pięknie ładnie, tylko nie ma menu startowego i dodatków. Czy robiłem coś źle czy DVD2DVD-R wywala dodatki i menu główne?
|
![]() |
|
|