![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | ||||||
|
czytelnik ;)
Data rejestracji: 06.02.2004
![]() |
@latet
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moglbys wyciac cale credits np w Shrinku, i pozniej to dac CCE, ale i tak film jest za dlugi...[quote]4. Inne opcje BitrateView dla źródła (ROTK) pokazuje: Czy to oznacza że muszę ustawić opcje Encoder Options w taki oto sposób: Progressive Frames: NO (bo jest: Frame type: Interlaced) Linear quantizer scale: NO (bo jest: Quantscale: Nonlinear) Zigzag scaning order: NO (bo jest: Scan type: Alternate)[.quote] tu wszystko dobrze wywnioskowales. Aha, kazdy film zawsze sprawdzaj Bitrate Viewerem, nie daj sie zwiesc i wpasc w rutyne, gdy ukarze sie (choc nie musi) ze kilka razy pod rzad ustawienia podane przez DVD2DVD-R beda takie same jak te z BV, czasami w Vobach sa loga wytworni i to potrafi juz pomieszac szyki DVD2DVD-R... Jak wczesniej pisano nie sprawdzaj z tego powodu pierwszych VOBow filmu... zwroc uwage tez na "DCT precision" (raz mialem inna wartosc - DVD2DVD-R zle zadeklarowal) Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aha mozesz tez dac staly (mniejszy) bitrate dla creditsow (chyba 1000 wystarczy), ale sprawdz zawsze ten ostatni chapter, od ktorego sie zaczynaja, nieraz jest jeszcze jakas normalna "akcja"... Ja na przyklad nie uzywam tego sposobu z kodekiem HuffYUV.. Ostatnio zmieniany przez Michal2004 : 12.07.2004 o godz. 00:59 |
||||||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Także i bez zaznaczenia FORCE ENCODING możesz wybrać sobie decoder plugin oraz wpisać słynne już ustawienia kodeka Huffiego i Resample Audio.
Jabba |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Ogólnie film po kompresjach nie wyszedł tak brzydko, jak straszyliście. Zapraszam do wglądu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...368#post284368 latet |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered
Data rejestracji: 28.05.2004
![]() |
film mam juz zrzucony na dysk w iso, instalowalem juz najrozniejsze buildy cce -te ktore oczywiscie dzialaja z dvd2dvdr. sciezka dostepu jest ok. wczesniej poleglem na "zielonej mili" i dalem sobie spokoj a teraz staram sie skodowac "siedem" i przy cce 2.67.00.10 wyskoczyl blad ze jest zle framrate, po raz pierwszy inny blad od poprzednich. w sumie juz udalo mi sie odpalic dvd-rebuilder - tam popelnilem blad bo powinienem wskazac sciezke dostepu do eclcce.exe (bo samo cce w wer. trial nie obsuguje zapisu i odczytu ecl).
na probe po wywaleniu sie dvd2dvdr wlczylem sam cce i probowalem mu wczytac to co tam w katalogu tymczasowym natworzyl dvd2dvdr, ale wyskoczylo ze nie obsluguje formatu 1000x52 (skad taki format obrazu sie wzial?!). zeby uprzedzic pytania, probowalem roznych opcji, wlaczalem prograssve frames, upper field first (choc czytalem ze sie nie powinno...) i co chwile kombinuje z innymi opcjami. dvd2dvdr tez juz probowalem od wersji 1.50 do 1.81. konia z rzedem temu kto pomoze no i w decrypterze mialem zaznaczone patch m2v.... wlasciwie dojrzalem tam roznych funkcji dla cce doitfast4u itd... czy to ze wiekszosc jest odznaczona bedzie oznaczalo ze musze filmy zripowac na dysk jeszcze raz? decrypterem zrzucalem z ustawieniami domyslnymi - czyli golasem patrzac na mnogosc funkcji. czekam na jakies sugestie i pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Mike-L-DJ : 02.08.2004 o godz. 22:30 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Nigdy jeszcze nie wyskoczył mi żadny błąd w dvd2dvdr - szczęściarz chyba jestem
![]() Czy możesz powiedzieć co złego działo sie w przypadku cce2.50 (to najbardziej stabilna wersja).
|
|
|
#6 |
|
czytelnik ;)
![]() |
spraboj moze od poczatku - odinstalowac CCE i DVD2DVD-R. Zainstaluj ponownie DVD2DVD-R - wersje 1.81 (2.0 RC ma jeszcze sporo bledow), to jak moze zauwazyles zawiera w sobie (katalog DVD2DVD-R eclCEE, avisynth, dvd2avi, ifoedit), potem restart, pozniej zainstaluj CCE (moze jakas starsza? np 2.66.01.07?), witaminke i restart. I sproboj wtedy.
Tutaj po kliknieciu "GO" program robi wszystko automatycznie (wlacznie z authoringiem), chociaz powinno sie go zatrzymac gdy zacznie rekompresje i cos przestawic - patrz temat o "blednych informacjach od Bitrate Viewer). |
|
|
|
|
|
#7 |
|
czytelnik ;)
![]() |
@ Mike-L-DJ
o tym bledzie: "Unable to find the CCE Window Error 87: Incorrect parameter" pisza tez na forum oficjalnej strony DVD2DVD-R: Message: Eclcce Unable to find CCE window error 87 przeczytaj. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Registered
![]() |
z problemem error 87 juz jakos sobie poradzilem ale sa nastepne:
w cce wersjach >2.66.x.x blad: illegal framerate detected w cce 2.50 blad: nicht genugend speiecher |
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
czytelnik ;)
![]() |
Cytat:
Cytat:
"do not enough-end memory" (nie powinno byc czasem "speicher" poprawnie?). Masz Athlona czy Intela? Moze tu chodzi o ten blad CCE 2.5 i Athlony. |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Registered
![]() |
a byc moze, bo wlasnie athlona mam.
[tak na marginesie] athlon 1800; 256 ram, winxp Ostatnio zmieniany przez Mike-L-DJ : 03.08.2004 o godz. 06:53 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
czytelnik ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Sorki muchomorki !Jabba |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.08.2004
![]() |
ProszĘ O Pomoc BŁĄd W V. 1.8.1 - Datei Nicht Gefunden
Witam!
Wprawdzie jestem początkującym w tej dziedzinie lecz przestudiowałem wszystkie Wasze odp. Po raz pierwszy zainstalowałe na kompie v.1.8.1 - ustawienia tak jak podpowiadali "fachowcy" wypowiadający się na forum. Ico? Po wciśnieciu przycisku GO program dokonuje Demultiplexing a potem wyskakuje błąd "datei nicht gefunden". JAK TEMU NA BOGA MOŻNA ZARADZIĆ BO OD KOMBINOWANIA RĘCE MNIE JUŻ BOLĄ. Dzieki za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Jestem swieżo upieczonym posiadaczem nagrywarki, Mam Atlona 1.0 , proszę o poradę:
która wersja dvd2dvd będzie optymalna dla mnie ( chodzi też o czas dekodowania ) no i przede wszystkim jakość, oraz którą wercje CCE używać? |
|
|
|
![]() |
|
|