![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prawda jest taka ze Shrinkiem nie osiagniesz dobrej jakosci przy tylu % oryginalu - niektorzy twierdza ze SHrinkowi wystarczy 70%, ja sie z transkoderami ponizej 90 nie wychylam, 85 to sotatecznosc. Uzywam DVD Remake 1.2!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
to jest właśnie głęboka analiza i wyostrzenie
nie zaznaczaj tego film będzie się robił ok 15 minut analiza wydłuża proces przetwarzania a wyostrzenie może powodować blaknięcie kolorów robiłem Terminatora 2 QDVD bez tych opcji i jest cacy robiłem nawet 3 godz filmy takie jak Władca Pierścieni i źle nie było a co do tych procentów to się nie ma co na nich opierać weźmiesz film np od Monolith i trwa on 90 min a zajmować może 6.5 GB i Shrink wskaże ci 80 % a weźmiesz film od SPInki i masz 150 min na jednowarstwowej i Shrink wskaże 100% jeśli film trwa 120 min to z jedną ścieżką dźwiękową można śmiało robić na DVD-5, od oryginału nie sposób odróżnić |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Trust No 1
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
oka dzieki zobacze bez tych zaznaczonych opcji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.02.2005
![]() |
Witam !
Dla czego uparłeś się na Shrinka ? Skosztuj DVDFab Platinum 2.81PL a nie bedziesz chciał korzystać z innych programów.Łatwo, szybko i bez straty jakości !!!! http://www.amnezja.org/modules.php?n...ticle&sid=1741
![]() |
#20 |
Trust No 1
![]() |
uparłem sie bo musze miec jakis soft do kompresji na szybko (dla kumpli) ;P z menu bez dodatkow wiec np. taki dvd2one odpada, DVDFaba bym uzywal jakbym chcial przeznaczyc te 2 plytki na film ;o a tak to zawsze cce jade i na 1 plytke i jestem zadowolony :o
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pentium4ever
![]() |
zapomniałem dodać, że materiału dla DVD Shrink nie trzeba koniecznie ripować DVD Decrypterem
Shrink posiada również silnik do ripowania więc bezpośrednio z płyty możesz kopiować i kompresować film |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
jeżeli chcesz dobry (dokładny) opis do DVD Shrinka jak z filmów ok 8GB zrobić i wypalić kopie bezpieczeństwa na 4,7GB daj znać wyśle ci na poczte, ja wszystkie filmy swoje robie DVD Decrypterem a potem DVD Shrinkiem cenie sobie jakość nie dbam o czas, bo nie chce ( do niekórych mam zaufanie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.05.2002
![]() |
Cytat:
Tylko w Clonie DVD w opcjach na dole zaznacz, że płyta jest DVD+R DL ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#24 |
Pentium4ever
![]() |
po co robić to okrężną drogą?
najpierw Clone DVD a później Shrink? strata czasu jeśli chcesz sam film z jedną lub dwiema ścieżkami a nie zależy ci na menu i dodatkach użyj DVD Shrink lub CloneDVD kompresując materiał od razu na DVD-5 jeśli chcesz film z jedną lub dwiema ścieżkami i zachować menu ale pozbyć się dodatków użyj CloneDVD bo Shrink nie ma takiej możliwości jakość filmu po przeróbce CloneDVD czy DVD Shrinkiem jest porównywalna jeśli nie identyczna więc kopiowanie materiału CloneDVD wyrzucając dodatki i zostawiając menu a później kompresowanie to Shrinkiem jest pozbawione sensu ! CloneDVD może od razu kompresować materiał do odpowiedniago rozmiaru |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#27 |
Trust No 1
![]() |
to jednak w Shrinku nie da sie wyrzucic dodatkow ; O o tym nie wiedzialem ;P
Wiec uzylem CloneDVD ver.3.0, w Shrinku zobaczylem ktore titlesy to extrasy no i podchaczalem w Clonie, takze sciezki audio, sub, dalem zby mi na dysk zrzucil voby no i zrobil, wrzucam do Shrinka i mi wyswietla "DVD Shrink encountered an error and cannot continue, Invalid data in file "D:\Filmy\FULLDVD\T2Clone\VTS_01_1.VOB" i czemu tak ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Trust No 1
![]() |
a zapomnialem zanzaczyc w Clonie DVD+R DL ;P zaraz sprawdze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 |
Trust No 1
![]() |
zrobilem z dvd+r dl i to samo ; ( do czego sluzy AnyDVD ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|