Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.11.2007, 23:08   #31
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
menu powstalo z opcji Merg dvds w dvdremake Pro. ja tylko podmienilem VOBa tak by miec swoje tlo i opis do przyciskow. po podmianie dodalem 2 przyciski. wydaje mi sie, ze skopiowalem wszystkie funkcje przyciskow ktore zrobil dvdremake Pro
po nacisnieciu ktoregos z przyciskow ma nas przenosic do menu danej plyty, dlatego w post commands zmienilem nr vmg pgc
struktura plyty:tutaj

Ostatnio zmieniany przez Tupac : 17.11.2007 o godz. 23:39
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2007, 00:10   #32
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na oko wygląda wszystko normalnie - tym bardziej, że na kompie, mówisz, działa. Testowałem menu połączeniowe z Remaka na stacjonarce i działa OK, więc błąd musiał powstać na etapie podmiany. A szukał bym chyba w ustawieniach parametrów wyświetlania wideo dla menu (domain stream attributes) - zwróć uwagę, że menu generowane przez Remake ma tylko jedną grupę przycisków 'unspecified' i działa dla menu 4:3. Szukam po omacku problemu, ale może robiłeś authoring nowego menu dla 16:9 i odtwarzacz głupieje? Nie wiem...
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 01:06   #33
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprawdzilem parametry domain - wszystko jest tak jak w wersji robionej przez dvdremake.
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 02:34   #34
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A masz/próbowałeś płytkę przed edycją planszy?
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 09:53   #35
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasnie sprawdzilem - przed edycja wszystko chodzi. roznica jest tylko taka, ze w moim menu nie ma podswietlenia przyciskow.
zupelnie nie wiem co robie zle
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 14:24   #36
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To po czym poznajesz, że nie działają jak nie ma podświetlenia? W tej edycji z postu 27 zmień Number of numerically selectable buttons na 2, zapisz, wypal i przetestuj, czy uruchamiane są poszczególne płyty przez naciśnięcie 1 lub 2 na pilocie.

A jak robiłeś tą podmianę, skoro zgubiłeś podpisy?
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 21:02   #37
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie dzialaja przyciski bo nie ma zadnej reakcji na pilota
podmianke zrobilem tak jak pisalem wyzej: zmienilem voba z plansza, dodalem przyciski w PGCEdit i przepisalem ich funkcje z oryginalnego menu
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 23:07   #38
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie rozumiemy się...

- Jeśli nie ma podświetleń, to trudno zauważyć jakąkolwiek reakcję na pilota. Jedyne co można zauważyć, to wiśnięcie entera na pilocie, co powinno wybrać którąś z płyt. Rozumiem, że nie ma też i takiej reakcji.

- co do metody to pytanie też nie jest bezzasadne - jeśli wiemy, jaką metodę stosujesz, to można próbować analizować w którym jej miejscu został popełniony błąd. A w Twoim opisie nic się nie zgadza - bo jeśli masz działające menu i podmieniasz planszę backgroudu, to przyciski i komendy zostają ze starego menu. A piszesz, że musisz je dodać....
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 17:38   #39
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1) rekacji nie ma nawet na entera
2) wlasnie nie wiem co jest nie tak, ze przyciski znikaja i musze je dodawac recznie.
metoda wyglada tak:
* robie swoja plansze w Photoshopie
* konwertuje ja do VOBa uzywajac MuxMan
* podmieniam na swojego Voba w MenuEdit /wtedy znikaja mi przyciski/
* w PGCEdit dodaje przyciski przepisujac ich funkcje z oryginalu
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 18:24   #40
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Masz Remake'a Pro? Masz, bo łączyłeś płytki...

Wczytaj płytę po połączeniu jeszcze raz do Remake'a, wczytaj też te dvd wygenerowane przez Muxmana. Kliknij prawym na edytowanym menu i wybierz opcję Replace with still i wskaż blok z Muxmana. Wyeksportuj płytkę.Przyciski nie mogą znikać...

Kurcze, muszę chyba napisać jakiś poradnik Mam coś ciekawego na edycję podpisów w menu
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 18:52   #41
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Reetou
wiesz nie zawracalbym glowy, ale przeszukalem sporo stron i NIE MA /przynajmniej ja nie znalazlem/ poradnika odnosnie mojego problemu.

ok dziala. cos mi sie pomieszalo i caly czas zaznacalem replace block. stad niedzialajace przyciski.
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 18:56   #42
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No widzisz...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO