Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 18.11.2007, 00:08   #31
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
menu powstalo z opcji Merg dvds w dvdremake Pro. ja tylko podmienilem VOBa tak by miec swoje tlo i opis do przyciskow. po podmianie dodalem 2 przyciski. wydaje mi sie, ze skopiowalem wszystkie funkcje przyciskow ktore zrobil dvdremake Pro
po nacisnieciu ktoregos z przyciskow ma nas przenosic do menu danej plyty, dlatego w post commands zmienilem nr vmg pgc
struktura plyty:tutaj

Ostatnio zmieniany przez Tupac : 18.11.2007 o godz. 00:39
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.11.2007, 01:10   #32
Tanith
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na oko wygląda wszystko normalnie - tym bardziej, że na kompie, mówisz, działa. Testowałem menu połączeniowe z Remaka na stacjonarce i działa OK, więc błąd musiał powstać na etapie podmiany. A szukał bym chyba w ustawieniach parametrów wyświetlania wideo dla menu (domain stream attributes) - zwróć uwagę, że menu generowane przez Remake ma tylko jedną grupę przycisków 'unspecified' i działa dla menu 4:3. Szukam po omacku problemu, ale może robiłeś authoring nowego menu dla 16:9 i odtwarzacz głupieje? Nie wiem...
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 02:06   #33
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sprawdzilem parametry domain - wszystko jest tak jak w wersji robionej przez dvdremake.
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 03:34   #34
Tanith
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A masz/próbowałeś płytkę przed edycją planszy?
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 10:53   #35
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasnie sprawdzilem - przed edycja wszystko chodzi. roznica jest tylko taka, ze w moim menu nie ma podswietlenia przyciskow.
zupelnie nie wiem co robie zle
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 15:24   #36
Tanith
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To po czym poznajesz, że nie działają jak nie ma podświetlenia? W tej edycji z postu 27 zmień Number of numerically selectable buttons na 2, zapisz, wypal i przetestuj, czy uruchamiane są poszczególne płyty przez naciśnięcie 1 lub 2 na pilocie.

A jak robiłeś tą podmianę, skoro zgubiłeś podpisy?
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.11.2007, 22:02   #37
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie dzialaja przyciski bo nie ma zadnej reakcji na pilota
podmianke zrobilem tak jak pisalem wyzej: zmienilem voba z plansza, dodalem przyciski w PGCEdit i przepisalem ich funkcje z oryginalnego menu
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 00:07   #38
Tanith
ten drugi
 
Avatar użytkownika Tanith
 
Data rejestracji: 17.02.2006
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 37
Tanith zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie rozumiemy się...

- Jeśli nie ma podświetleń, to trudno zauważyć jakąkolwiek reakcję na pilota. Jedyne co można zauważyć, to wiśnięcie entera na pilocie, co powinno wybrać którąś z płyt. Rozumiem, że nie ma też i takiej reakcji.

- co do metody to pytanie też nie jest bezzasadne - jeśli wiemy, jaką metodę stosujesz, to można próbować analizować w którym jej miejscu został popełniony błąd. A w Twoim opisie nic się nie zgadza - bo jeśli masz działające menu i podmieniasz planszę backgroudu, to przyciski i komendy zostają ze starego menu. A piszesz, że musisz je dodać....
Tanith jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 18:38   #39
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1) rekacji nie ma nawet na entera
2) wlasnie nie wiem co jest nie tak, ze przyciski znikaja i musze je dodawac recznie.
metoda wyglada tak:
* robie swoja plansze w Photoshopie
* konwertuje ja do VOBa uzywajac MuxMan
* podmieniam na swojego Voba w MenuEdit /wtedy znikaja mi przyciski/
* w PGCEdit dodaje przyciski przepisujac ich funkcje z oryginalu
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 19:24   #40
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,569
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Masz Remake'a Pro? Masz, bo łączyłeś płytki...

Wczytaj płytę po połączeniu jeszcze raz do Remake'a, wczytaj też te dvd wygenerowane przez Muxmana. Kliknij prawym na edytowanym menu i wybierz opcję Replace with still i wskaż blok z Muxmana. Wyeksportuj płytkę.Przyciski nie mogą znikać...

Kurcze, muszę chyba napisać jakiś poradnik Mam coś ciekawego na edycję podpisów w menu
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 19:52   #41
Tupac
Bywalec
 
Avatar użytkownika Tupac
 
Data rejestracji: 11.02.2006
Posty: 28
Tupac zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Reetou
wiesz nie zawracalbym glowy, ale przeszukalem sporo stron i NIE MA /przynajmniej ja nie znalazlem/ poradnika odnosnie mojego problemu.

ok dziala. cos mi sie pomieszalo i caly czas zaznacalem replace block. stad niedzialajace przyciski.
Tupac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.11.2007, 19:56   #42
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,569
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No widzisz...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.