Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 5.00. Tryby wyświetlania
Stary 22.05.2004, 11:12   #16
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 05.09.2002
Lokalizacja: Śląsk
Posty: 149
Wiadro w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Brawo... dobra profesjonalna robota, którą już niedługo wykorzystam Stokrotne dzięki.
__________________
Odszedł i już nie wróci
Wiadro jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2004, 20:36   #17
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.04.2004
Posty: 2
Heruur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie odnośnie 8 punktu edycji menu.
Po wczytanie do IfoEdit'a pliku VTS_01_0.IFO i odpowiedniej obróbce mamy otrzymać pliki z rodziny VTS_01_0.* i VIDEO_TS. Jednak u mnie są generowane tylko VTS'y - dlaczego?
I jeszcze jedno pytańko: Czy jest możliwe spakowanie filmu na 4.3Gb z jednoczesną edycją menu? Jeżeli tak to prosiłbym bym o algorytm.
Dzięki
Heruur jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.05.2004, 20:43   #18
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika macnow
 
Data rejestracji: 24.09.2003
Lokalizacja: Gdańsk
Posty: 92
macnow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jesli chodzi o punkt drugi to jasne ze jest mozliwosc edycji menu i kompresji na 4.3GB Najpierw sobie edytujesz menu a potem calosc kompresujesz lub odwrotnie
__________________
LITE-ON LDW-401S (ES0M)
NEC ND-2500A@2510A (2.F9)
PIONEER DVR-109 (8.40)
PIONEER DVR-111@111L (8.29)
LG GGW-H20L (YL05)

Ostatnio zmieniany przez macnow : 01.04.2005 o godz. 13:13
macnow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.05.2004, 10:38   #19
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Herur:
Jeśli korygowałeś tylko VTS_01 to tylko VTS_01 zostanie wygenerowany. Wszystko jest w porządku (IfoEdit operuje tylko na tym IFO, które jest wczytane -- wyjątkiem jest Get VTS Sectors i DVD Play).
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.06.2004, 10:15   #20
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9
Saleme w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czesc mam pytanko : powiedzcie co to moze byc , dochodze do punktu gdzie sprawdzam menuedit jak wyglada moje nowe menu a tu nic tylko czarny obrazek jest ?co to moze byc wie ktos moze?
Saleme jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 14:16   #21
przemo_one
Gość
 
Posty: n/a
sorry ze wygrzebuje ten topic ale szukam czegos na forum


przeczytalem troszke i az tak bardzo na menu mi nie zalezy

ja jak pale dvd to poprostu wyrzucam menu biore jedno audio i napisy polskie koniec
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.07.2004, 20:14   #22
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To trzeba bylo zostac przy VHS ;-D
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 08:12   #23
Bywalec
 
Avatar użytkownika skip18
 
Data rejestracji: 03.11.2004
Lokalizacja: Żory
Posty: 40
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a więc tym razem to ja odgrzebię stary temat, ale mam podobny problem jak Saleme:
Cytat:
"powiedzcie co to moze byc , dochodze do punktu gdzie sprawdzam menuedit jak wyglada moje nowe menu a tu nic tylko czarny obrazek jest ?co to moze byc wie ktos moze?"
po przerobieniu na m2v, coś się chyba psuje, alebo to vobedit, ale kiedy daje replace w munuedicie, to nie ma obrazka.. próbowałem dalej, ale nie pomogło, po skończeniu wszystkiego jak jest opisane, zamiast menu na dvd był czarny obraz.. :-( proszę o pomoc, bo szystko działa, poza tym, że nie da się podmienić tego obrazka.. (próbowałem bmp i jpg i nic) z góry wielkie dzięx za (szybką ;-) ) odpowiedź :-D
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 09:39   #24
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nawet jeśli menu jest statyczne to jest ono zawarte w jakiejś komórce (cell) i tą komórkę możesz zastąpić inną komórką. Taką komórkę możesz sobie przygotować np przy pomocy DVDMaestro czy DVD Lab'a (hard-core'owcy mogą zrobić w Scenarist'e ^_^)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 22:11   #25
Bywalec
 
Avatar użytkownika skip18
 
Data rejestracji: 03.11.2004
Lokalizacja: Żory
Posty: 40
skip18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a więc mam ten programik 'DVD Lab', ale nie potrafię zrobić w nim tej komórki.. czy mógłbyś zrobic opis podobny jak ten z TMPGEnc ?? dopiero zaczynam zabawę z DVD, a bardzo potrzebuję edytowac to menu, więc będę bardzo wdzięczny za pomoc :-)
skip18 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2004, 14:14   #26
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Musisz po prostu zrobić jakieś menu (jakiekolwiek byle zawierało to co potrzebujesz). Wygenerować VOB'y. Potem przy podmianie wskazujesz jako źródłowy wygenerowany VOB, wybierasz właściwy Cell-ID (który to jest można sprawdzić na podglądzie) i już.
Poeksperymentuj chwilę i złapiesz o co chodzi
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 09:31   #27
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.10.2004
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 139
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Udało mi się zmodyfikować dzięki tutorialowi Macnow'a menu. Usunąłem możliwości wyboru niektórych napisów i ścieżek dźwiękowych, ale jak do nowego Menu dopasować sam film tzn. usunąć z niego niepotrzebne ścieżki, napisy i żeby to wszystko działało z przerobionym Menu.
Dziękuje za ewentualną podpowiedź.
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 16:26   #28
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Coś zabrałeś się do tego nie od tej strony... Na ogół najpierw się usuwa zbędne rzeczy a potem dopasowywuje do tego menu (usuwanie i rekompresję można zrobić np przy pomoc DVD ReBuilder'a, Big 3, DVD Shrinka itp itd)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2004, 20:12   #29
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 30.10.2004
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 139
Liar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Usunąć pod Shrinkiem niepotrzebne rzeczy potrafię. Ale jak dodać do tego potem oryginalne menu to już niestety nie. Robs opisywał sposób, ale coś mi to nie działa.
Liar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2004, 17:46   #30
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 10.02.2004
Posty: 90
Adams32 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tym razem ja trochę odświeżę ten temat.

Przewodnik ten jak i kilka innych w sieci jest dobry do statycznego menu kiedy chcemy usunąć przyciski. Ja mam natomiast problem, z którym nie mogę sobie poradzić od kilku dni. Otóż potrzebuję dostawić przycisk. W związku z tym muszę dodać napis w planszy i dorobić grafikę w subtitles tego menu (Highlight button). Wszystko idzie dobrze na komputerze; we wszystkich softwarowych odtwarzaczach działa, że aż miło. Problem pojawia się dopiero na stacjonarnych odtwarzaczach. Przerobione menu gubi przyciski (wlaśnie te Highlight Buttons) - jakby ich tam w ogóle nie było.
Może ktoś już przebnął przez ten problem?
Celowo nie piszę jak to robiłem, żeby niczego nie sugerować.
Adams32 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO