![]() |
Mietsoft,
kurde nie poradzilem :-( . wciaz walcze. czyscilem rejestr z wszelkich nazw filmmach.. , odinstalowalem wszystkie kodeki i na nowo wsio poinstalowalem i wciaz jest zle. instalowac windowsa od nowa nie bede wiec szukam innych rozwiazan. sciagne te nowa wersje i bede testowal. |
Na stronie TFM jest dostępna wersja beta 1.5.0.1 z dnia 9.02.2005, a zmiany to:
- Hopefully fixed the CCE not finding second encoding window bug. - Now supports DV type 1 and DV type 2 files. Type 1 is converted to Type 2 for compatibility reasons. You have to have the Panasonic DV decoder installed. - For AVI with DTS conversion, WinDVD is not needed anymore. It is done using AC3Filter which is in the installation package. - Fixed a bug with subtitle synchronisation when making NTSC DVD with selectable subs and source was 23.970 (Thanks to Jako Bergson) - Added Audio Boost function and you can select Stereo output mode instead of the normal 5.1 output. - Now Audio Extraction is done with the use of DirectShow Filters (so you have to have DirectX 9 installed) and feeded directly to BeSweet without saving it to file first. - Changed maximum bitrate for DVD so that the output dvd files should fit on a DVD. - Included a new build of Spumux (based on the 0.6.11 alpha version) which supports Anti-Aliasing of subtitles and Korean and Hebrew subtitles. /edit Małe tłumaczonko (tyle na ile znam angielski ;-) ) -Miejmy nadzieję że poprawiono błąd nie znajdowania okna w drugim przebiegu CCE -Teraz wspierane są pliki "DV type 1 i type 2". Typ 1 jest konwertowany do Typ 2 ze wzgl. na kompatybilność. Musi być zainstalowany Panasonic DV decoder. -Dla konwersji plików AVI z DTS-em nie jest już potrzebny WinDVD. Jest to robione przy użyciu filtra AC3, który jest zawarty w pakiecie instalacyjnym. -Poprawiono błąd z synchronizacją napisów kiedy tworzony był dysk DVD w systemie NTSC z wybieralnymi napisami a plik źródłowy miał 23.970 klatek/sec. -Dodano funkcję Audio Boost (podbijanie dzwięku) i można teraz wybrać opcję "Dźwięk Stereo" zamiast 5.1 -Wydobywanie dźwięku odbywa się teraz przy użyciu filtra DirectShow (musi być zainstalowany DirectX9) a dane są bezpośrednio przekazywane do filtra BeSweet bez zachowywania jak poprzednio do pliku pośredniego. -Zmieniono maksymalny Bitrate dla DVD co spowodowało, że wyjściowy DVD powinien mieścić się na dysku DVD. -Zawiera nowszą wersję Spumux (bazuje na 0.6.11 alpha), która wspiera Anti-aliasing dla napisów oraz Koreańską i Hebrajską "czcionkę?" Pozdr... |
Cytat:
Zibi1970. Jak poradziłeś sobie z problemem The Film Machine? Chodzi mi o pusty folder VIDEO_TS,lub jego wielkość , przynajmniej umnie to trochę więcej niż 218MB. |
Cytat:
|
Traper2000, te poprawke sciagnelem z DC. zajmuje 3 MB i po instalacji program jest w wersji 1,41 beta. zadnych dodatkowych opcji nie zanotowalem. niestety po tej instalce nie prezrabia mi filmow jak przedtem tylko zachowuje sie dokladnie jak u Mietsoft-a. oczywiscie odinstalowalem to i na nowo wer. 1,4 ale wciaz jezt zle.
wiec zdecydowanie nie polecam tej "poprawki" |
u mnie napisy tez raczej laczy dobrze, ale mam za to problem z tym, ze czasami obcina mi koniec filmu, albo poczatek. Spotkal sie ktos z takim bledem??
|
Cytat:
Ja praktycznie wszystkie filmy mam 2-płytowe i napisy łączy bezbłędnie. |
A mi film machine jak mu dalem 2 avi cd1 i cd2 oraz daw apliki z napisami to mi zrobil dvd ale od momentu jak zaczyna sie drugi cd toczas napiso sie przesunal i fak :( cos zle laczy napisy film machine.. TEraz ercznie je polaczylem i film tez VD sam. Zobaczymy jakteraz bedzie...... CZy komus dobrze polaczal napisy film machine bez przesuniec wyszlo ?
|
Witajcie.
Mam jeszcze taki drobny problem z The FilmMachine. Otóż,film (divix-)przerabiam tym softem,wszystkie ustawienia są odpowiednie program nie informuje o żadnych errorach i sam proces tworzenia DVD przebiega bez problemów. Kiedy po dłuuugim oczekiwaniu program zakończył pracę otwieram folder gdzie powinien być katalog z filmem DVD i ........................ZONK! folder VIDEO_TS jest zupełnie pusty :wow: Dlatego niezrażony niepowodzeniem rozpoczynam ponownie pracę w The FilmMachine , ponownie sprawdzam ustawienia zmieniam kodeka (testowałem QuEnc , CCE2.50-2.66 , CPC 2.1) i ponownie czekam na efekt. ...........ale efekt jest identyczny jak poprzednim razem z tym wyjątkiem iż folder VIDEO_TS zajmuje tymrazem218MB!!! Szlag mnie już trafia i niemam pojęcia co z tym zrobić.Dlatego Was proszę o jakieś rady i wskazówki. Czy komuś tak się może działo? ------------------------------------------------------------------------ Ps.Film to "DUPLEX" Xvid NTSC ------------------------------------------------------------------------- Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Dzięki za info. :)
|
tak wlasnie. trzeba miec jeden plik avi i jeden plik z napisami. napisy w formacie srt.
reszte zalatwi program. |
Witam ponownie.:)
Jeszcze jedno pytanie odnośnie The FilmMashine 1.4. Czy jest możliwość zrobienia DVD z dwóch plików filmowych (.avi powiedzmy film_cd1 i film_cd2) z plikami textowymi również w dwóch osobnych plikach? Tzn.czy Program sam połączy pliki video z plikami textowymi?,czy raczej wskazane jest połączenie avików w np:VirtualDabie,a napisów w programie do ich edycji?i dopiero później pracować w The FilmMashine? Pozdrawiam :) |
ja tez dzialam na filmachine 1.4 i uzywam encodera QuEnc zawartego w programie.
jak chce identyczna jakosc jak divx to puszczam 2 przebiegi a jak chce miec dobra to 1 przebieg. kiedy plik zrodlowy divx jest na 2 cd czyli b. dobrej jakosci to rezultat w formie dvd jest idealny (na 29 " TV ). komus tam nie dzialalo ac3 5.1. w wersji 1.4 wszystko funguje jak nalezy. dodam jeszcze ze jest juz poprawka do wersji 1.4. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |