![]() |
Cytat:
No właśnie na odtw. DVD Yamaha (czyta też DivX-y) ta jakość wydaje się być niezmieniona. Może troszkę było różnicy na filmie animowanym ale "na oko" z odległości 2 metry od telewizora 25" praktycznie niczym się nie różniło. Ważna jest też jakość DivX-a... (kolega w poprz. poście o to pytał). A dlaczego przerabiam, jeżeli mam DVD z DivX-em ??? Filmy DivX (zwłaszcza Xvid-y) trochę się tną na stacjonarkach a są pewne kolekcje, które by się chciało mieć na DVD. Pozdr... |
Witajcie.
Ja również postanowiłem korzystać z "The FilmMashine" i w związku z tym mam pare pytań. Mianowicie jaki polecacie codek:CinemaCrafta,Canopusa czy QuEnc.? Jeżeli chodzi o CCE to czy przy ustawieniu 2 przebiegowego kodowania jakość filmu będzie dobra?Czy lepiej dać więcej przebiegów? (Mój komp to:Duron 1800 512Mb ramu DDR grafa GF4MX 440 64mb) Standard to bodajże 4 przebiegi ale czytając wypowiedzi na tym zacnym forum dobrą jakość na CCE osiągnie się powyżej 4-pass,a w moim przypadku to trwa to strasznie długo. Czy można zatem pójść na jakiś kompromis i może QuEnc. lub Canopus pozwalają na szybszą kompresję kodowania .....ale z zachowaniem przyzwoitej jakości? .......a i jeszcze jedno pytanie.Czy jakośc końcowa również zależy od tego czy DiviX (.avi) jest w dobrej jakości? Pozdrawiam serdecznie:) |
Cytat:
w sumie nie dziwne, że tak szybko ci przekonwertowało, jak sie ma dobry sprzet to wszystko idze troche szybciej :) |
Witam...!!!
Tak sobie ostatnio testuję The Filmachine z różnymi kodekami i powiem wam, że wersja TFM 1.4 doskonale działa z kodekiem Canopus ProCoder v2.01.30. Na ustawieniu z jednym przebiegiem i High Quality efekt końcowy jest zadowalający (w sensie niezauważalna jak dla mnie różnica ze źródłem z DIVX). Całkowity czas konwersji filmu 2x700MB to ok 180 minut (w tym 120 min na Canopus-a) na kompie Cel.2.4GHZ/512MBDual/HD80-ATA100. Pozdr... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Logo będzie dopóki nie zarejestrujesz (kupisz) pełnej wersji CCE, albo nie wrzucisz "witaminki".
|
Przeinstalowałem CCE i AviSynth i chyba jest już dobrze (czarny ekran i czerwone paskie, ale to już chyba wina kodeków)...
Jest jakaś wersja CCE, która nie pokazuje tego loga w prawym dolnym rogu? Jeżeli tak, mogę prosić o linka, ew. wysłanie na maila? :D Z góry dzięki. |
Tak, ja mam TFM 1.4 i CCE 2.5 i działa dobrze także widocznie nie tego wina :)
|
Mam wersję 2.5. Z tego co wiem (a wiem niewiele :P ) TFM obsługuje wersje 2.5?
|
Pewnie ściągnałeś wersję, której nie obsługuje The Film Machine
|
Witam wszystkich. Mam problem z CCE i The Film Machine.
Chodzi o napisy i logo CCE dodawane do filmu. Przerobiłem sobie film, wszystko jest cacy, jakość bardzo dobra, tylko napisy są za wysoko. Do tego stopnia, że czasami są na pół ekranu. Jeśli zmniejsze czcionkę to kilku ostatnich wyrazów nie będzie wogóle widać przez te logo CCE. Znalazłem jakieś inne wersje CCE, ale teraz jak próbuje przerobić film wyskakuje komunikat: AVIFileOpen(sciezka_do_pliku.avs) : According to the registry, the type of file specified in AVIFileOpen does not have a handler to process it. PS. Jeśli napisałem w złym temacie to sorry. PS2. Z góry dzięki za odpowiedzi. :) |
Panowie czy da sie w FILM MACHINE zrobic napisy na pasku panoramicznym ponizej OBRAZU FILMU ? Nie wiem edytujac skrypt AVS czy jakies ustawienie ? Lub czym proponujecie je dodac do gotowego filmu po zrobieniu film machine jesli juz sie nie da w nim tego zrobic...?
|
O! i za to odkrycie dostajesz ode mnie reputke 8 )
|
Cześć...!!!
W wersji 1.4 są polskie znaki. Trzeba tylko wybrać z listy czcionkę CP1250 i wszystko gra. Właśnie sprawdziłem na krótkim filmiku i są znaki ĄŚĆŻŹŁÓĘ itd...!!! Pozdr... Traper |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:50. |