![]() |
Skoro nikt nie odpowiedzial na 3 pytanie wiec sam sobie odpowiem :)
Brak liter polskich jest spowodowany bledem w wersji 1.4 programu The FilmMachine. Mimo dobrego kodowania (ISO-8859-2) nie beda sie pokazywac wszystkie polskie litery :/ Trzeba czekac na nowa wersje programu. |
ad 1. Dla TFM 1.4 nie ma problemu z przerobieniem NTSC na PAL. Dopasuje również napisy wklejając je film z tym że najpierw muszą być dobrze zsynchroniaowane divx'em.
ad 2. Wykorzystuje to króre mu wskażesz. Ja robię katalog roboczy zgodny z tytułem filmu. Potem działam podobnie do poradnika Cobry gdyż TFM daje Gotowe pliki *.ac3 i *.mpv, które potem wykorzystuję do authoringu. ad 3. Nie wiem dlatego wykorzystuję inne programy do końcowego authoringu. Poczytaj na stronie www.cobraverde.net. Powodzenia!. ps. Jakby Ci się udało określić stronę kodową to daj odpowiedź wtym poście. |
The FilmMachine v1.4 - 3 pytania
pytanie 1: jak ustawi w opcjach zeby podczas konwersji avi do DVD zeminialo mi z systemu NTSC na PAL to napisy tez przkonwertuje, czy mam sam sobie przerobic i wstawic juz gotowe pod NTSC?
pytanie 2: czy program podczas konwersji wykorzystuje jakies inne miejsce na dysku oprocz tego ktore sie wybralo do zapisania przerobionego filmu? Chodzi mi o foldery typu TEMP albo cos w tym stylu. pytanie 3: jakie trzeba wybrac kodowanie dla napisow z opcja wylanczania, aby byly wyswietlane polskie literki. Bo jak ustawiłem ISO-8859-2 to nie mam literek ź i ś? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51. |