![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |||||||
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Owszem, chciałbym oglądać na rzutniku lub plazmie 32", ale nie mam drobnych, żeby to teraz kupić .
|
|||||||
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Registered
Data rejestracji: 01.02.2005
![]() |
Przepraszam, że się wtrącam w trakcie dyskusji ale jestem nowy i nie wiem jeszcze jak się tu poruszać- czy może ktoś mi pomóc w takiej kwestii: Zgrywam swoje rodzinne filmy z VHS programem Pinnacle na DVD i jeżeli chcę zachować najlepszą jakość DVD to wchodzi mi na jedną płytę tylko 61 min, a potrzebuję żeby weszło przynajmniej 2,5 - 3 godzin bez straty jakości. Robiłem różne próby z VHS-u ale przy obniżeniu jakości obraz się pogarsza
Ostatnio zmieniany przez Zbyszek5 : 01.02.2005 o godz. 16:19 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Nie nabili, bo nie mieli w tym żadnego interesu (i tak chciałem kupić Chieftec 360 DF jako minimum). Wziąłem (w BitComputer a pytałem na Zamojskiego) Chieftec 420 DF, bo różnica w cenie niewielka a 360 nie mieli. Najwyżej "popisali się" niewiedzą, o ile faktycznie masz rację.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
A próbował ktoś NERO RECODE 2 z pakietu NERO 6 RELOADED? Jak wypada on w porównaniu z innymi programami?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
I nie sprubuję To mogę przysiąc !
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
W linku poniżej można zobaczyć jaki to ten RECODE 2 jest świetny
w szrankach z konkurencją. Oczywiście link jest do strony domowej NERO, więc musieli pokazać go w jak najlepszym świetle. Sam zrobiłem nim test kompresując LOTR3 EE (3h, 12min.) i porównując z IC8 - main movie, eng audio, pl subs, reszta w kosz. Wiadomo, że przy tak dużym stopniu kompresji jakość musi ucierpieć, to przyznam szczerze, że jakoś nie mogłem namierzyć różnic między nimi. Choć jeszcze postaram się polukać może coś dostrzegę. Generalnie RECODE 2 uporał się szybciej niż IC8. W tej chwili mam tylko jeden film, więc nie mogę powiedzieć więcej. Może ktoś z was testował go na innych (krótszych) filmach.http://www.nero.com/eng/Nero_Recode_...son_Sheet.html |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Gdzie wygoda przy oglądaniu ? A jak film ma 90 min i zajmuje 5 GB to też będziesz dzielił na 2 płyty ? :\
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
wtedy wywalam, rózne bzdety które zajmują zbędne miejsce i spokojnie wchodzi na 1 dvd, BTW: nawet jak zajmuje 5 gigsów to czy warto czekac 15h tylko po to zeby miec na 1 płytce??
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Jak sam ' SAM ' !!! (może masz problemy ze wzrokiem) film po przycięciu napisów (lista płac - rozumiesz o co mi chodzi , czy mam rozwinąć ?) zajmuje niewiewiele ponad 4,7 GB , to co ? Dzielisz ? Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
marudzisz...
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się to zdarza.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Bo chłamu i tandety nie znoszę ! I faktycznie teraz rzadko się to zdarza , bo większość jak barany idzie za reklamą coraz bardziej tandetnych przedmiotów (np. odtw. DVD itp. itd.) Tandeta i dziadostwo zalewają nas ze wszystkich stron, ja na swój sposób z tym próbuję walczyć.
|
|
|
|
#15 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
nie wiem co ma wspólnego zgranie filmu dvd9 na 2dvd5 z tandetą, a jeszcze bardziej nie wiem co ma do tego reklama tandetnych przedmiotów. BTW : nie każdego stać na dvd pioniera za 800zł. a tym bardziej jeśli nawet stac to własnie o nich mowa bo przeciez więkoszość "baranów" kupuje manty itp za 300zł, ale oni z tym problemu raczej nie mają bo ich dvd czyta divx-y....wiec mają problem z głowy.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? | Zbih | Napędy optyczne DVD | 9 | 27.04.2005 18:23 |