Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2005, 02:25   #61
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Co do płytek to jak dla mnie to tylko Verbatim, ale to nie ten dział, Na Ogólnie o DVD jest sporo do poczytania .
O.K. - poszukam (mnie chodzi o trwałość nośnika).
Cytat:
Jeśli chodzi o menu , to źle trafiłeś , dla mnie to śmieć na równi z reklamami .
... a tu już się nie zgodzę. Często mam ochotę obejrzeć jakiś fragment lub dodatek a nie cały film i menu temu służy (rzecz gustu...).
Cytat:
To co piszesz jak chciałbyś mieć menu i film na 2 płytach to abstrakcja , i co jak zadasz w menu np.2 płyty żeby odtwożył jakiś chapter który jest na 1 płycie to się płytki same w jakiś magiczny sposób zmienią ?
sam mogę zmienić, byle by odtwarzacz nie głupiał i o to pytałem.
Cytat:
Zazwyczaj na 1 płycie jest menu + 1/2 filmu + dodatki, a na drógiej reszta filmu bez menu, ciekawe dla czego .
i tu mi odpowiedziałeś .
Cytat:
napisz ile ci czasu z tym zeszło i zobaczymy czy rekompresja CCE jest tak mało ekonomiczna.
nic mi nie zeszło, bo tego nie robiłem. Zanim coś zaczynam robić nowego, zasięgam porady u bardziej doświadczonych.
Cytat:
Zasiłka pobiera nie wiele więcej niż to co dostarcza, więc te 420 W nie robą dużego wrarzenia, raczej sobie policz co pobiera prąd, było na forum
O to już pytałem w serwisie(ach) i powiedzieli mi, że zasilacz n.p. 300W pobiera 300W mimo, że zasila tylko płytę gł., procka i dysk.
Cytat:
jak chcesz to wszystko oglądać na TV to np. Schrink załatwi sprawę, i to na 1 płycie.
A na czym oglądano filmy DVD 6-7 lat temu . Owszem, chciałbym oglądać na rzutniku lub plazmie 32", ale nie mam drobnych, żeby to teraz kupić .
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2005, 03:02   #62
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
.O to już pytałem w serwisie(ach) i powiedzieli mi, że zasilacz n.p. 300W pobiera 300W mimo, że zasila tylko płytę gł., procka i dysk..
No to cię nabili w butelkę
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 03:15   #63
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie nabili, bo nie mieli w tym żadnego interesu (i tak chciałem kupić Chieftec 360 DF jako minimum). Wziąłem (w BitComputer a pytałem na Zamojskiego) Chieftec 420 DF, bo różnica w cenie niewielka a 360 nie mieli. Najwyżej "popisali się" niewiedzą, o ile faktycznie masz rację.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 17:49   #64
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
No to cię nabili w butelkę
Jasne że nabili w butelkę zasilacz owszem ma 300 W, ale to jest rezerwa mocy, komputer orzy wyłączonym monitorze bierze max 60 W, jak by tak brał 300 W to przy kompresji CCE 9 przebiegów czas ooło 15 godzin bym miał kosmiczne rachunki a robię około 3 filmów tygodniowo i robie to w nocy a w dzień komputer też chodzi ciągiem, i placę 60 zł miesięcznie za pród.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 22:27   #65
juicepp
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 22:37   #66
juicepp
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 22:41   #67
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
Oczywiście podzielić film na 2 płytki to żaden problem, tylko co potem ?
Gdzie wygoda przy oglądaniu ? A jak film ma 90 min i zajmuje 5 GB to też będziesz dzielił na 2 płyty ? :\
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 23:36   #68
juicepp
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wtedy wywalam, rózne bzdety które zajmują zbędne miejsce i spokojnie wchodzi na 1 dvd, BTW: nawet jak zajmuje 5 gigsów to czy warto czekac 15h tylko po to zeby miec na 1 płytce??
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 23:52   #69
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
wtedy wywalam, rózne bzdety które zajmują zbędne miejsce i spokojnie wchodzi na 1 dvd
Czy ja pisałem coś o dodatkach ?

Jak sam ' SAM ' !!! (może masz problemy ze wzrokiem) film po przycięciu napisów (lista płac - rozumiesz o co mi chodzi , czy mam rozwinąć ?)

zajmuje niewiewiele ponad 4,7 GB , to co ? Dzielisz ?

Cytat:
Napisany przez juicepp
nawet jak zajmuje 5 gigsów to czy warto czekac 15h tylko po to zeby miec na 1 płytce??
Tak ! , dla mnie jest warto , bo widzę różnicę w jakości !
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 00:31   #70
juicepp
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
marudzisz... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się to zdarza.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 01:23   #71
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
marudzisz... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się to zdarza.
Marudziłem, marudzę i będę marudzić ! To pewne !
Bo chłamu i tandety nie znoszę !
I faktycznie teraz rzadko się to zdarza , bo większość jak barany idzie za reklamą coraz bardziej tandetnych przedmiotów (np. odtw. DVD itp. itd.)
Tandeta i dziadostwo zalewają nas ze wszystkich stron, ja na swój sposób z tym próbuję walczyć.
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 09:24   #72
juicepp
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie wiem co ma wspólnego zgranie filmu dvd9 na 2dvd5 z tandetą, a jeszcze bardziej nie wiem co ma do tego reklama tandetnych przedmiotów. BTW : nie każdego stać na dvd pioniera za 800zł. a tym bardziej jeśli nawet stac to własnie o nich mowa bo przeciez więkoszość "baranów" kupuje manty itp za 300zł, ale oni z tym problemu raczej nie mają bo ich dvd czyta divx-y....wiec mają problem z głowy.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 22:28   #73
Jey
Bywalec
 
Avatar użytkownika Jey
 
Data rejestracji: 08.02.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 50
Jey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
Nie nabili, bo nie mieli w tym żadnego interesu (i tak chciałem kupić Chieftec 360 DF jako minimum). Wziąłem (w BitComputer a pytałem na Zamojskiego) Chieftec 420 DF, bo różnica w cenie niewielka a 360 nie mieli. Najwyżej "popisali się" niewiedzą, o ile faktycznie masz rację.
Jak masz Chiefa 420W, to on wcale tyle nie pobiera z sieci. Ten zasilacz ma aktywne PFC wiec pobiera z sieci tylko tyle, ile jest w danym momencie potrzebne do zasilenia podzespolow kompa (czyli moze byc oszczedniejszy od jakiegos 300W noname z pasywnym PFC)
__________________
Mozna mnie tez spotkac na innych forach
Jey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2005, 18:24   #74
Buli76
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Lokalizacja: Olsztynek
Posty: 7
Buli76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A próbował ktoś NERO RECODE 2 z pakietu NERO 6 RELOADED? Jak wypada on w porównaniu z innymi programami?
Buli76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2005, 00:17   #75
Slavekx
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W NERO RECODE 2 nie próbowałem, ale za to z InterVideo DVDCopy 3 jestem zadowolony po tym, jak przy minimalnej kompresji (ok. 3%) w CloneDVD2 2.8.2.1 zauważyłem pojawienie się bloków. Kompresja prawie żadna a spadek jakości bardzo zauważalny, co mnie zaskoczyło. Przedtem używałem właśnie Clona, bo rzadko kompresuję (raczej dzielę na 2DVD) i nigdy czegoś podobnego przy jakości 85-97% nie zauważyłem.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 18:23


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.