Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 03.02.2005, 01:25   #61
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Co do płytek to jak dla mnie to tylko Verbatim, ale to nie ten dział, Na Ogólnie o DVD jest sporo do poczytania .
O.K. - poszukam (mnie chodzi o trwałość nośnika).
Cytat:
Jeśli chodzi o menu , to źle trafiłeś , dla mnie to śmieć na równi z reklamami .
... a tu już się nie zgodzę. Często mam ochotę obejrzeć jakiś fragment lub dodatek a nie cały film i menu temu służy (rzecz gustu...).
Cytat:
To co piszesz jak chciałbyś mieć menu i film na 2 płytach to abstrakcja , i co jak zadasz w menu np.2 płyty żeby odtwożył jakiś chapter który jest na 1 płycie to się płytki same w jakiś magiczny sposób zmienią ?
sam mogę zmienić, byle by odtwarzacz nie głupiał i o to pytałem.
Cytat:
Zazwyczaj na 1 płycie jest menu + 1/2 filmu + dodatki, a na drógiej reszta filmu bez menu, ciekawe dla czego .
i tu mi odpowiedziałeś .
Cytat:
napisz ile ci czasu z tym zeszło i zobaczymy czy rekompresja CCE jest tak mało ekonomiczna.
nic mi nie zeszło, bo tego nie robiłem. Zanim coś zaczynam robić nowego, zasięgam porady u bardziej doświadczonych.
Cytat:
Zasiłka pobiera nie wiele więcej niż to co dostarcza, więc te 420 W nie robą dużego wrarzenia, raczej sobie policz co pobiera prąd, było na forum
O to już pytałem w serwisie(ach) i powiedzieli mi, że zasilacz n.p. 300W pobiera 300W mimo, że zasila tylko płytę gł., procka i dysk.
Cytat:
jak chcesz to wszystko oglądać na TV to np. Schrink załatwi sprawę, i to na 1 płycie.
A na czym oglądano filmy DVD 6-7 lat temu . Owszem, chciałbym oglądać na rzutniku lub plazmie 32", ale nie mam drobnych, żeby to teraz kupić .
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.02.2005, 02:02   #62
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
.O to już pytałem w serwisie(ach) i powiedzieli mi, że zasilacz n.p. 300W pobiera 300W mimo, że zasila tylko płytę gł., procka i dysk..
No to cię nabili w butelkę
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 02:15   #63
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie nabili, bo nie mieli w tym żadnego interesu (i tak chciałem kupić Chieftec 360 DF jako minimum). Wziąłem (w BitComputer a pytałem na Zamojskiego) Chieftec 420 DF, bo różnica w cenie niewielka a 360 nie mieli. Najwyżej "popisali się" niewiedzą, o ile faktycznie masz rację.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 16:49   #64
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
No to cię nabili w butelkę
Jasne że nabili w butelkę zasilacz owszem ma 300 W, ale to jest rezerwa mocy, komputer orzy wyłączonym monitorze bierze max 60 W, jak by tak brał 300 W to przy kompresji CCE 9 przebiegów czas ooło 15 godzin bym miał kosmiczne rachunki a robię około 3 filmów tygodniowo i robie to w nocy a w dzień komputer też chodzi ciągiem, i placę 60 zł miesięcznie za pród.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 21:27   #65
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 21:37   #66
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 21:41   #67
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
jak chce miec lux kopie to nie uzywam zadnych transkoderów bo po co? co za problem podzielić dvd9 na 2xdvd5?? 1.8zł verbatim dvd+r x8 kosztuje, jeszcze jakis problem? a do podziału jest kilka metod opisanych tutaj na forum.
Oczywiście podzielić film na 2 płytki to żaden problem, tylko co potem ?
Gdzie wygoda przy oglądaniu ? A jak film ma 90 min i zajmuje 5 GB to też będziesz dzielił na 2 płyty ? :\
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 22:36   #68
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wtedy wywalam, rózne bzdety które zajmują zbędne miejsce i spokojnie wchodzi na 1 dvd, BTW: nawet jak zajmuje 5 gigsów to czy warto czekac 15h tylko po to zeby miec na 1 płytce??
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 22:52   #69
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
wtedy wywalam, rózne bzdety które zajmują zbędne miejsce i spokojnie wchodzi na 1 dvd
Czy ja pisałem coś o dodatkach ?

Jak sam ' SAM ' !!! (może masz problemy ze wzrokiem) film po przycięciu napisów (lista płac - rozumiesz o co mi chodzi , czy mam rozwinąć ?)

zajmuje niewiewiele ponad 4,7 GB , to co ? Dzielisz ?

Cytat:
Napisany przez juicepp
nawet jak zajmuje 5 gigsów to czy warto czekac 15h tylko po to zeby miec na 1 płytce??
Tak ! , dla mnie jest warto , bo widzę różnicę w jakości !
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2005, 23:31   #70
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
marudzisz... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się to zdarza.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 00:23   #71
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
marudzisz... baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się to zdarza.
Marudziłem, marudzę i będę marudzić ! To pewne !
Bo chłamu i tandety nie znoszę !
I faktycznie teraz rzadko się to zdarza , bo większość jak barany idzie za reklamą coraz bardziej tandetnych przedmiotów (np. odtw. DVD itp. itd.)
Tandeta i dziadostwo zalewają nas ze wszystkich stron, ja na swój sposób z tym próbuję walczyć.
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 08:24   #72
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nie wiem co ma wspólnego zgranie filmu dvd9 na 2dvd5 z tandetą, a jeszcze bardziej nie wiem co ma do tego reklama tandetnych przedmiotów. BTW : nie każdego stać na dvd pioniera za 800zł. a tym bardziej jeśli nawet stac to własnie o nich mowa bo przeciez więkoszość "baranów" kupuje manty itp za 300zł, ale oni z tym problemu raczej nie mają bo ich dvd czyta divx-y....wiec mają problem z głowy.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2005, 21:28   #73
Jey
Bywalec
 
Avatar użytkownika Jey
 
Data rejestracji: 08.02.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 50
Jey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
Nie nabili, bo nie mieli w tym żadnego interesu (i tak chciałem kupić Chieftec 360 DF jako minimum). Wziąłem (w BitComputer a pytałem na Zamojskiego) Chieftec 420 DF, bo różnica w cenie niewielka a 360 nie mieli. Najwyżej "popisali się" niewiedzą, o ile faktycznie masz rację.
Jak masz Chiefa 420W, to on wcale tyle nie pobiera z sieci. Ten zasilacz ma aktywne PFC wiec pobiera z sieci tylko tyle, ile jest w danym momencie potrzebne do zasilenia podzespolow kompa (czyli moze byc oszczedniejszy od jakiegos 300W noname z pasywnym PFC)
__________________
Mozna mnie tez spotkac na innych forach
Jey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2005, 17:24   #74
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Lokalizacja: Olsztynek
Posty: 7
Buli76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A próbował ktoś NERO RECODE 2 z pakietu NERO 6 RELOADED? Jak wypada on w porównaniu z innymi programami?
Buli76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.05.2005, 23:17   #75
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W NERO RECODE 2 nie próbowałem, ale za to z InterVideo DVDCopy 3 jestem zadowolony po tym, jak przy minimalnej kompresji (ok. 3%) w CloneDVD2 2.8.2.1 zauważyłem pojawienie się bloków. Kompresja prawie żadna a spadek jakości bardzo zauważalny, co mnie zaskoczyło. Przedtem używałem właśnie Clona, bo rzadko kompresuję (raczej dzielę na 2DVD) i nigdy czegoś podobnego przy jakości 85-97% nie zauważyłem.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 17:23


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO