Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 2, średnio 4.50. Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2005, 00:28   #76
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Buli76
A próbował ktoś NERO RECODE 2 z pakietu NERO 6 RELOADED?
Nie prubowałem , przyznaję się bez bicia !



I nie sprubuję

To mogę przysiąc !
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.05.2005, 16:09   #77
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Lokalizacja: Olsztynek
Posty: 7
Buli76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W linku poniżej można zobaczyć jaki to ten RECODE 2 jest świetny w szrankach z konkurencją. Oczywiście link jest do strony domowej NERO, więc musieli pokazać go w jak najlepszym świetle. Sam zrobiłem nim test kompresując LOTR3 EE (3h, 12min.) i porównując z IC8 - main movie, eng audio, pl subs, reszta w kosz. Wiadomo, że przy tak dużym stopniu kompresji jakość musi ucierpieć, to przyznam szczerze, że jakoś nie mogłem namierzyć różnic między nimi. Choć jeszcze postaram się polukać może coś dostrzegę. Generalnie RECODE 2 uporał się szybciej niż IC8. W tej chwili mam tylko jeden film, więc nie mogę powiedzieć więcej. Może ktoś z was testował go na innych (krótszych) filmach.



http://www.nero.com/eng/Nero_Recode_...son_Sheet.html
Buli76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.05.2005, 03:02   #78
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Buli76
W linku poniżej można zobaczyć jaki to ten RECODE 2 jest świetny w szrankach z konkurencją. Oczywiście link jest do strony domowej NERO, więc musieli pokazać go w jak najlepszym świetle. Sam zrobiłem nim test kompresując LOTR3 EE (3h, 12min.) i porównując z IC8 - main movie, eng audio, pl subs, reszta w kosz. Wiadomo, że przy tak dużym stopniu kompresji jakość musi ucierpieć, to przyznam szczerze, że jakoś nie mogłem namierzyć różnic między nimi. Choć jeszcze postaram się polukać może coś dostrzegę. Generalnie RECODE 2 uporał się szybciej niż IC8. W tej chwili mam tylko jeden film, więc nie mogę powiedzieć więcej. Może ktoś z was testował go na innych (krótszych) filmach.
Jeśli chodzi o Nero Recode, to w testach (jest do nich link na forum) z IC8, CloneDVD i paroma innymi wypadł fatalnie. Wtedy porównywałem sam IC8 i CloneDVD na jednym filmie i przy kompresji ok. 15% (jakość 85% wg CloneDVD) i ten ostatni wypadł lepiej. Ostatnio przeszedłem na InterVideo DVDCopy 3, bo (jak pisałem we wcześniejszym poscie) Clone mnie zaskoczył .
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.07.2005, 09:14   #79
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.07.2005
Posty: 8
Robertweh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Kurczę fajny temat!
dlaczego wcześniej nie zaglądnołem, albo sam na to nie wpadłem ?
skorpion2k2 dobry pomysł , moje wrażenia z PH już znasz , teraz zrobiłem PH na Matrycy Jawora na 10 Pass ale chyba dopiero jutro porównam bo mam problemy techniczne (nowa córa mi się pojawiła a mieszkanie niewielkie no i takie tam).
Aktualnie robię testy na K-PAX (chyba 5.4 GB i Czerwony smok 5,6 GB) .
Staram się znaleść jakiś złoty środek na dobór matryc, ciekawe czy mi się uda?
0 kompromisu przechodzę na 10 pass.
Wrażeniami napewno się podzielę , ale nie tak szybko bo testuję na całych
a to trochę trwa .
Gratulacje czolgisto!!!
Robertweh jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2005, 16:13   #80
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.07.2005
Posty: 11
KODO3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem

Witam mam problem z plytkami verbatim 8.5 dl( tylko tez nagrywalem) chodzi o to ze podczas nagrywania zapelniana jest tylko jedna czesc plyty ( tak jakby normalny dvd-\+r i da sie go odtworzyc na kompie)a gdy zapelnia sie druga czesc wyskakuje blad zapisu uzywalem programow nero i decrypeter (najnowsze wersje)i zawsze bylo tak samo na 50-55 % wystakiwal blad mysle ze to moze byc sprawa nagrywarki moze jakies ustawiena ale prosze o pomoc dzieki pozdrawiam kodo3
KODO3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.07.2005, 01:51   #81
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez KODO3
...mysle ze to moze byc sprawa nagrywarki
... tylko jakiej??
P.S.
... a tak na marginesie - żeby być lepiej zrozumianym, dobrze jest używać interpunkcji...
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.07.2005, 10:48   #82
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.07.2005
Posty: 11
KODO3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Slavekx
... tylko jakiej??
P.S.
... a tak na marginesie - żeby być lepiej zrozumianym, dobrze jest używać interpunkcji...
CHODZI O NAGRYWARKE NEC 3500 Z NAJNOWSZYM BIOSEM 2.19
KODO3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2005, 16:21   #83
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 17.05.2005
Lokalizacja: Olsztynek
Posty: 7
Buli76 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KODO3
Witam mam problem z plytkami verbatim 8.5 dl( tylko tez nagrywalem) chodzi o to ze podczas nagrywania zapelniana jest tylko jedna czesc plyty ( tak jakby normalny dvd-\+r i da sie go odtworzyc na kompie)a gdy zapelnia sie druga czesc wyskakuje blad zapisu uzywalem programow nero i decrypeter (najnowsze wersje)i zawsze bylo tak samo na 50-55 % wystakiwal blad mysle ze to moze byc sprawa nagrywarki moze jakies ustawiena ale prosze o pomoc dzieki pozdrawiam kodo3

Sorka ale my tu dyskutujemy na temat jakości poszczególnych encoder'ów bądź transcoder'ów... wybrałeś zły wątek.
Buli76 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.09.2005, 14:43   #84
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika :-PrzemekP
 
Data rejestracji: 12.05.2005
Posty: 97
:-PrzemekP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wszystko piekne, wszystko ładne... oczy mi już łzawią od czytania ... na to czekałem ... kilka moich opini:

[DivX] podarowąłem sobie juz dawno takie filmy (oglądąłem na TV), wole poczekac aż wskoczy na DVD, wystarczy zrobic przybliżenie na TV i pikselownia gwarantowana, a sceny nocne mnie przerażają (może cos sie zmieniło na dziś ... ostatni mój film w DivX był rok temu), poza tym mozliwość wyboru lektora czy napisów to dlamnie bajeczka (moja mamusia lektor, a ja spokojnie napisiki i to mam na jednej płycie DVD, a niekiedy nawet napisiki angielskie dla nauki języka !!!!)

[DVD] no i tu jest wątek ... jakość ?? dla mnie ... powiedzmy przyzwoita ... tylko niezadługo, jaki program teraz to ja juz sam nie wiem !!!!!! skołowaliście mnie na maxa ... ale jak robie kolekcje to nie po to by trzymać "klocki".
Oglądam zawsze na TV, monitor odpada, na monitorze gram w gierki !!!
a co do podziału na płyty ... ja chce na 1 DVD ... nie bede wstawał i zmieniał płyty, jesli film wejdzie na 1 dvd to spoko jeśli nie wywalam co można i kompresja tak by był zadowalający i mieszczący sie na 1 DVD ...
:\ ogólnie jade na Shrinku, od czasu do czasu DVD2DVD-R + CCE (Aleksandra musiałem popieścić pare godzinek, ale jakość bez porównania) ... nic nie testuję ... pobieram opinie "wyjadaczy" ...

JAK DLA MNIE DVD NA PIERWSZYM MIEJSCU !!!
pozdrawiam
:-PrzemekP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2005, 02:36   #85
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez :-PrzemekP
poza tym mozliwość wyboru lektora czy napisów to dlamnie bajeczka (moja mamusia lektor, a ja spokojnie napisiki i to mam na jednej płycie DVD, a niekiedy nawet napisiki angielskie dla nauki języka !!!!)
z tym w pełni się zgadzam, ale co do:
Cytat:
ja chce na 1 DVD ... nie bede wstawał i zmieniał płyty, jesli film wejdzie na 1 dvd to spoko jeśli nie wywalam co można i kompresja tak by był zadowalający i mieszczący sie na 1 DVD ...
to wolę mieć całość (z dodatkami no i oczywiście ze wszystkimi formatami dźwięku) na dwu płytkach, niż okaleczony kadłubek na jednej. Najczęściej można zmieścić sam film z ew. minimalną kompresją na jednej płytce a dodatki na drugiej. W końcu nigdy nie wiadomo co i kiedy może być potrzebne... Jeśli zaś film jest długi, to warto ruszyć tyłek po godzinie, zmienić płytkę i cieszyć się faktem, że ma się "oryginał" a nie sieczkę
----------------
Pozdrawiam.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2006, 17:24   #86
laser nieskalibrowany
 
Avatar użytkownika Don Laser
 
Data rejestracji: 31.08.2004
Lokalizacja: Wielkopolska
Posty: 303
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD Decryptera ,nastepnie Nero Recode używam i napiszę szczerze że nie mam na co psioczyć . W Recode ustawiam głęboką analizę i mam potrzebny film o przyzwoitej , a nawet dobrej jakości.
Mam podobne spojrzenie jak misiek.strefa.p na 3 stronie tego tematu,
ale tak to już jest że jednym chodzi o czystośc , ostrość idealnego obrazu , a inni nie przywiązują do tego aż tak dużej wagi.
Przecież w kinie gdzie mamy wszelkie ułomności taśmy , - która przecież nie jest orginałem - nie zwracamy aż tak dużej uwagi na to że tak naprawdę obraz ma wady tylko na samym filmie się skupiamy.
Temat jest fajny , chociażby z tego względu że pokazuje różne spojrzenia na kwestię nagrywania , jednych skłania do podejmowania wyzwań w tym zakresie, a innych zaciekawia.

Ostatnio zmieniany przez Don Laser : 20.01.2006 o godz. 17:34
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2007, 14:15   #87
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.01.2007
Posty: 9
tomnaj1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich !!
Jak nagrać płytkę na CCE i IC8 ?? Jeśli nagram płytke nieskąpresowaną na DVD5 to lepiej to zrobić CCE, IC8 czy może być standardowy NERO 7 (NERO EKSPRESS)?? Prosze o szybkie odpowiedzi...
tomnaj1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2007, 00:04   #88
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 19.12.2004
Posty: 138
Slavekx zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiek.strefa.p
Nikt, ale zupełnie nikt nie zauważy róznicy w filmie dvd oglądanym na telewizorze, czy ekranie komputera zrobionym w Shrinku, czy w innnym programie.
Z tym się nie zgodzę, bo ja widzę takie różnice i to czasem nawet przy 85% jakośći (15% kompresji). Porównywałem CloneDVD i InterVideo DVD Decoder jakieś 2 lata temu, najnowsze wersje i raz jeden był lepszy, raz drugi - w zależności od materiału zawartego na DVD. Wszystko zależy od tego, jaki monitor i jaki TV (no i od widza - półślepy laik, czy "fachura"-Sokole Oko ). Fakt - na TV różnice już się zacierają, ale jednak je widać. Mam na myśli dobre monitory 22" CRT i TV 29" 16:9 CRT z wcale nie najwyższej półki (Daewoo). O tym, że nawet dobry DivX różni się od dobrej kopii DVD już nie wspomnę, bo trzeba mieć z oczami "nie tak", żeby tego nie widzieć (dźwięk pomijam).

@ tomnaj1 -> Jak przegrywasz 1:1, to po co Ci CCE... - przecież nie ingerujesz w obraz i nie zmieniasz kompresji.
Slavekx jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2007, 17:35   #89
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 25.01.2007
Posty: 9
tomnaj1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
TEST DVD SHRINKA z filmem XXX 2

Nagrywałem film "XXX 2" na płyte DVD 5. Film zajmuje 7 GB. Konwenterowałem go za pomocą DVD Shrink i NERO Recorde 2. W tym pierwszym trwało to 5 godzin. Film po skonwerterowaniu DVD Shrinkiem nie nadawał się do oglądania . Strasznie się zacinał. MIŁA NIESPODZIANKA Nero Recorde 2 konwenterował przez 30 minut i film zaciął sie 5 razy podczas filmu (chwilowo). Co ja źle zrobiłem w DVD Shrinku ?? Przeciez jest podobno dużo lepszy ... Pomózcie mi jak najlepiej skonwerterować ten film ?? W jakim programie ??
tomnaj1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.01.2007, 18:26   #90
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pewnie Rebuilder + CCE +10 przebiegów.

Tylko jeśli Shrink przerabiał Ci 5 godzin, to Rebuilder będzie pewnie ze trzy...dni
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? Zbih Napędy optyczne DVD 9 27.04.2005 17:23


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO