Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2009, 16:20   #16
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na dysku
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2009, 16:21   #17
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To zmień atrybuty pliku z tylko do odczytu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 19:38   #18
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No więc jakoś mi się udało zrobić jeden film, żeby dźwięk PL był domyślny, ale tego samego w filmie bez MENU to już nie wiem jak zrobić. Aha no i nie wiem jak zrobić, żeby film startował z MENU. Screen z filmu bez MENU, może ktoś w ten sposób pomoże mi zrobić w nim domyślny dźwięk PL (jest audio ENG i PL, domyślnie uruchamia się ENG).

http://img26.imageshack.us/img26/1285/tombraider.jpg

Ostatnio zmieniany przez burcik : 06.03.2009 o godz. 19:51 Powód: Większego już nie dało się wstawić? :O
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 20:13   #19
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kliknij prawym na pre command i z menu wybierz 'add after'

Kliknij 2 razy na instrukcji NOP, która się pojawiła.

W okienku Command Editora wybierz menu By type -> Set -> SPRM -> Audio

Zmień Audio z 'don't set' na 'set to' i suwakiem wybierz '1'

Pozomykaj okna przyciskiem OK i zapisz DVD.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 00:35   #20
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W tym filmie bez Menu jest domyślne audio PL - udało mi się zrobić wg powyższej instrukcji , ale już w kolejnym filmie z MENU nie mam pojęcia jak zrobić audio PL domyślne, wcześniej pisaliście o tym, ze mam sprawdzić SPRM (1) czy coś podobnego - nie wiem gdzie to sprawdzić i skąd mam wziąć numer ścieżki dźwiękowej PL. Poniżej prezentuje screen'a z tego filmu z MENU (film posiada audio ENG oraz PL), może na podstawie screena pomożecie mi i będę już wiedział jak to robić, aha no i jak się robi te jakieś symulacje, bo chodzi mi o ten start z MENU, ten film akurat startuje z MENU, ale tak na przyszłość.

http://img23.imageshack.us/my.php?image=eagleeye.jpg]
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 01:51   #21
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nr ścieżki dźwiękowej przechowywany jest w gprm(12). Włącz opcję śledzenia wykonywania płyki ustawiając breakpoint na ten rejestr. Będzie on w pewnym momencie inicjowany wartością (chyba) jeden (sądząc ze screena). Zmień tą wartość na "3"
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 09:26   #22
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tymi wartościami to już wcześniej kombinowałem, ale tak Śledzenie płyty to pewnie Trace Mode, ale mam to wcisnąć przed czy po tym jak ustawie ten Breakpoint, w ogóle na który rejestr mam ustawić breakpoint i jaki bo są dwa: Toggle PGC pre/post breakpoint lub Toggle PGC playback breakpoint i gdzie mam zmienić ta wartość na 3, bo że na 3 trzeba gdzieś coś zmienić, to już wpadłem an to wcześniej.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 09:50   #23
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1 Trace mode

2 Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12)

3 Run
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:07   #24
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok Trace Mode moge zrobić, ale potem nizej w zakładce tej TRACE, moge wybrać albo Toggle PGC pre/post breakpoint lub Toggle PGC playback breakpoint, i nic sie nie dzieje, jak ja mam przejśc do GPRM write with breakpoints. I ch cofa sie zrobione zmiany w strukturze DVD, jest jakiś back/cofnij czy coś??
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:24   #25
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1 Napisałem już...
2 Przywrócić z backupu.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:31   #26
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok robię Reopen DVD, ale dalej nie wiem jak zrobić te breakpoint, zaznaczam ta albo tą możliwość i tyle, nic mi nie wyskakuje, żadne nowe okno czy coś.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:46   #27
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To jeszcze raz...

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
1 Trace mode

2 Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12)

3 Run
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 21:18   #28
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorka, ale zasilacz mi padł w kompie, ale gamoń jestem na dole wyświetla się i tam trzeba kliknąć ten Breakpoint i zaznaczam Breakpoint, GPRM write breakpoints -> GPRM(12), tylko nie wiem, jak mam zmienić na wartość 3, tylko "Włącz opcję śledzenia wykonywania płyki ustawiając breakpoint na ten rejestr" t znaczy to samo co Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12), bo nie wiem o co kaman z ty rejestrem


Po kliknięciu Run wuswietla sie coś takiego:

DVD inserted: ""; Provider: AriSe
DVD inserted: Resetting all GPRMs to 0.
DVD inserted: Initializing the SPRMs to default/setup values.
End of post commands: Exiting! DVD Playback end.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 22:23   #29
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,552
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po zatrzymaniu (breakpoint) klikasz dwukrotnie na komendę ustawiającą rejestr gprm(12) i w command editorze, który się pojawi, ustawiasz wartość rejestru na 3 (jeśli było 1)

Ale coś knujesz... Spakuj te wszystkie ifos/bups i gdzieś wystaw do obejrzenia.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 22:37   #30
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jejq, tylko nie krzycz na mnie, proszę, kurde nie wiem gdzie mam teraz kliknac po tym kliknięciu RUN i wyświetleniu się:

DVD inserted: ""; Provider: AriSe
DVD inserted: Resetting all GPRMs to 0.
DVD inserted: Initializing the SPRMs to default/setup values.
End of post commands: Exiting! DVD Playback end.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO