Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2009, 17:20   #16
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Na dysku
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2009, 17:21   #17
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To zmień atrybuty pliku z tylko do odczytu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 20:38   #18
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No więc jakoś mi się udało zrobić jeden film, żeby dźwięk PL był domyślny, ale tego samego w filmie bez MENU to już nie wiem jak zrobić. Aha no i nie wiem jak zrobić, żeby film startował z MENU. Screen z filmu bez MENU, może ktoś w ten sposób pomoże mi zrobić w nim domyślny dźwięk PL (jest audio ENG i PL, domyślnie uruchamia się ENG).

http://img26.imageshack.us/img26/1285/tombraider.jpg

Ostatnio zmieniany przez burcik : 06.03.2009 o godz. 20:51 Powód: Większego już nie dało się wstawić? :O
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 21:13   #19
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kliknij prawym na pre command i z menu wybierz 'add after'

Kliknij 2 razy na instrukcji NOP, która się pojawiła.

W okienku Command Editora wybierz menu By type -> Set -> SPRM -> Audio

Zmień Audio z 'don't set' na 'set to' i suwakiem wybierz '1'

Pozomykaj okna przyciskiem OK i zapisz DVD.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 01:35   #20
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W tym filmie bez Menu jest domyślne audio PL - udało mi się zrobić wg powyższej instrukcji , ale już w kolejnym filmie z MENU nie mam pojęcia jak zrobić audio PL domyślne, wcześniej pisaliście o tym, ze mam sprawdzić SPRM (1) czy coś podobnego - nie wiem gdzie to sprawdzić i skąd mam wziąć numer ścieżki dźwiękowej PL. Poniżej prezentuje screen'a z tego filmu z MENU (film posiada audio ENG oraz PL), może na podstawie screena pomożecie mi i będę już wiedział jak to robić, aha no i jak się robi te jakieś symulacje, bo chodzi mi o ten start z MENU, ten film akurat startuje z MENU, ale tak na przyszłość.

http://img23.imageshack.us/my.php?image=eagleeye.jpg]
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 02:51   #21
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nr ścieżki dźwiękowej przechowywany jest w gprm(12). Włącz opcję śledzenia wykonywania płyki ustawiając breakpoint na ten rejestr. Będzie on w pewnym momencie inicjowany wartością (chyba) jeden (sądząc ze screena). Zmień tą wartość na "3"
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:26   #22
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Z tymi wartościami to już wcześniej kombinowałem, ale tak Śledzenie płyty to pewnie Trace Mode, ale mam to wcisnąć przed czy po tym jak ustawie ten Breakpoint, w ogóle na który rejestr mam ustawić breakpoint i jaki bo są dwa: Toggle PGC pre/post breakpoint lub Toggle PGC playback breakpoint i gdzie mam zmienić ta wartość na 3, bo że na 3 trzeba gdzieś coś zmienić, to już wpadłem an to wcześniej.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 10:50   #23
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1 Trace mode

2 Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12)

3 Run
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 11:07   #24
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok Trace Mode moge zrobić, ale potem nizej w zakładce tej TRACE, moge wybrać albo Toggle PGC pre/post breakpoint lub Toggle PGC playback breakpoint, i nic sie nie dzieje, jak ja mam przejśc do GPRM write with breakpoints. I ch cofa sie zrobione zmiany w strukturze DVD, jest jakiś back/cofnij czy coś??
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 11:24   #25
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
1 Napisałem już...
2 Przywrócić z backupu.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 11:31   #26
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ok robię Reopen DVD, ale dalej nie wiem jak zrobić te breakpoint, zaznaczam ta albo tą możliwość i tyle, nic mi nie wyskakuje, żadne nowe okno czy coś.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2009, 11:46   #27
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To jeszcze raz...

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
1 Trace mode

2 Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12)

3 Run
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 22:18   #28
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sorka, ale zasilacz mi padł w kompie, ale gamoń jestem na dole wyświetla się i tam trzeba kliknąć ten Breakpoint i zaznaczam Breakpoint, GPRM write breakpoints -> GPRM(12), tylko nie wiem, jak mam zmienić na wartość 3, tylko "Włącz opcję śledzenia wykonywania płyki ustawiając breakpoint na ten rejestr" t znaczy to samo co Breakpoints -> GPRM write breakpoints -> GPRM(12), bo nie wiem o co kaman z ty rejestrem


Po kliknięciu Run wuswietla sie coś takiego:

DVD inserted: ""; Provider: AriSe
DVD inserted: Resetting all GPRMs to 0.
DVD inserted: Initializing the SPRMs to default/setup values.
End of post commands: Exiting! DVD Playback end.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 23:23   #29
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po zatrzymaniu (breakpoint) klikasz dwukrotnie na komendę ustawiającą rejestr gprm(12) i w command editorze, który się pojawi, ustawiasz wartość rejestru na 3 (jeśli było 1)

Ale coś knujesz... Spakuj te wszystkie ifos/bups i gdzieś wystaw do obejrzenia.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2009, 23:37   #30
burcik
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jejq, tylko nie krzycz na mnie, proszę, kurde nie wiem gdzie mam teraz kliknac po tym kliknięciu RUN i wyświetleniu się:

DVD inserted: ""; Provider: AriSe
DVD inserted: Resetting all GPRMs to 0.
DVD inserted: Initializing the SPRMs to default/setup values.
End of post commands: Exiting! DVD Playback end.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.