Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2005, 01:16   #1
rajkad
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2004
rajkad w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywanie dual layer

Witam. Nagrywarka LiteOn 1633s z oryginalnym (pierwszym) firmware, płyta Platinum DL- nie mogę nagrać filmu.Mam pytanie czy wina jest po stronie nagrywarki czy płytki. Konkretnie chodzi o film "Karol - człowiek który został Papieżem".Film wgrałem na twardziela, obrobiłem Shrinkiem, zostawiłem sam film -bez menu- i na tym koniec. Na jedną płytkę rekompresja za duża, a chciałem mieć film na jednej płytce.Jeżeli możecie to proszę o poradę.
rajkad jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2005, 09:26   #2
mckalyka
AQQ 3148978

Data rejestracji: 05.01.2005
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rajkad
Witam. Nagrywarka LiteOn 1633s z oryginalnym (pierwszym) firmware, płyta Platinum DL- nie mogę nagrać filmu.Mam pytanie czy wina jest po stronie nagrywarki czy płytki. Konkretnie chodzi o film "Karol - człowiek który został Papieżem".Film wgrałem na twardziela, obrobiłem Shrinkiem, zostawiłem sam film -bez menu- i na tym koniec. Na jedną płytkę rekompresja za duża, a chciałem mieć film na jednej płytce.Jeżeli możecie to proszę o poradę.
Sory ale nie nie rozumie. Piszesz ze chcesz nagrać film na płyte "DL" i używasz shrinka do kompresji a potem nie chce ci sie zmieścić na tą płyte ? Bezsens. Jak chcesz nagrać film na płyte DL to nie musisz go przepuszczać przez zaden program, wystarczt tylko zrobić kopie i powinno sie nagarc, no chybaa ze masz jakiś magiczny film, nagrywarke lub nero A tak pozatym to możesz w shrinku zwiększyć kompresje do takiej pojemności żeby ci sie zmieścił na płyte.
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2005, 09:47   #3
rajkad
Nowy na forum

Shrinkiem wyciąłem menu oraz napisy w obcych językach tak, że do nagrania został mi sam film - zajmuje 7.3 giga.Model nagrywarki podałem, Nero 6.6.0.16.
Stary 01.11.2005, 21:48   #4
kombinerki
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.11.2004
kombinerki w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
odpowiedź

Sam uzywam Shrinka i nero do kopiowania płyt
Musisz w Shrinku w zakładce edit > preferenses i tam ustawić DVD9 (8,5) - bo może byc ustawione na DVD5 (4,7) i wtedy faktycznie nie bedzie ci sie miesciło, pomimo że w nagrywarce będzie włozona płyta DL. Takie ustawienie oowoduje, że materiał nie podlega kompresji jeżeli nie przekracza 8.5 lub jezeli trochę przekracza Shrink niewiele go kompresuje - w opcji Automatic robi to automatycznie. Współpraca programów Shrink i Nero jest wspaaniala. Wszystkie przegrywane płyty nawet te dwuwarstwowe plisy iminusy udawały mi się.
kombinerki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2005, 23:26   #5
panTOMas
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
panTOMas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rajkad
Shrinkiem wyciąłem menu oraz napisy w obcych językach tak, że do nagrania został mi sam film - zajmuje 7.3 giga.Model nagrywarki podałem, Nero 6.6.0.16.
Przyjmijmy na chwilę, że rozumiem twój tok myślenia: chcesz mieć sam film bez niepotrzebnych dodatków ale w jakości oryginału. Jednak nie mam pojęcia dlaczego przeszkadza ci menu i możliwość wyboru ścieżki dźwiękowej i napisów, skoro już odżałowałeś tyle kasy na płytę DL? Ale to w końcu twoja sprawa. Ja w tej sytuacji użyłbym Nero Expres i nie powinno być z tym żadnych problemów.
panTOMas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2005, 23:47   #6
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Warto przeczytać zanim zaczniecie zabawę z "Double Layer" --> TU i TU

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2005, 18:17   #7
rajkad
Nowy na forum

Dzięki za zainteresowanie. Problem leżał w sofcie nagrywarki. po zmianie na BSOS nagrałem bez problemu. Widocznie przy pierwszym sofcie, który miałem BSOA nagrywarka nie widziała płyt Platinum DL. Jeszcze raz dzięki.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: